Gå til innhold

viking-chan

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av viking-chan

  1. Vi skal bytte ut noen av møblene på balkongen vår, og er litt usikker på hvilke materialer som er greit å satse på. Det er innglassing der som stort sett er delvis lukket, så styrtregn rett på møblene blir det lite av. Men litt drypp blir det jo, i tillegg til temperatursvingninger og (litt) direkte sol.

     

    Har kjøpt noen utemøbler og da er jo saken grei, men pga høyt gelender/innglassing ønsker vi bl.a. å ha barbord og -stoler. Finner ikke noen "hageversjon" av sånt, og veldig mange av de vi liker er materialer jeg er usikker på. Stofftrekk virker som en dårlig idé. Hva med PU og skinn? Og justerbare stoler - det er vel gass i foten på dem, hvordan reagerer den på kuldegrader?

     

    Har ikke plass til å ta inn noen av møblene når det blir vinter, og vil helst slippe å dekke dem til/flytte dem inn mot veggen stadig vekk.

  2. Vi har kjøpt et par hagemøbler som allerede har et lag med lasurmaling (fra produsentens side). Aller helst skulle jeg ha hatt dem i en litt annen farge, og vurderer å male dem selv. Men hvordan fungerer det å male over lasur? Bør det pusses ned, grunnes, eller er det bare å kjøre på? Med hva slags maling? Møblene skal stå på en innebygd balkong, så de vil ikke bli like utsatt for vær og vind som de ville blitt i en hage. Men det er jo kjekt med noe som holder seg fint en liten stund. Happy.gif

  3. Hei!

    Jeg er på jakt etter ny PC, og vurderer bl.a. P150E. Er halvn00b på hardware (les: kan ikke så mye, lærer stadig mer - men deler av denne tråden går meg i grunn over hodet).

     

    Jeg jobber endel med illustrasjon/foto/grafisk design, og det blir primærbruken for PCen. God skjerm og nok kraft til å kunne kjøre en tre-fire Adobeprogrammer samtidig er et minimum. (ja, jeg har også planer om å kjøpe en god ekstern monitor. Men jeg er avhengig av å kunne ta med meg PCen rundt der jeg får jobboppdrag, dermed er det viktig at laptopskjermen er så god som mulig)

     

    Det blir gjerne litt videoredigering også, og trolig også litt gaming. Jeg vil ihvertfall ha muligheten.

     

    batteritid betyr lite, design betyr lite, støy betyr ikke all verden. Kvalitet og varighet er viktigere. Og ooomph.

     

     

    Ser at Multicom har tilbud på en ferdigmodell www.multicom.no/Kunshan-P150E-15e6-Full-HD-Matte-Intel-Core-i7-3610QMe-16GBe-120GB-SSD-500GB-harddiske-AMD-Radeon-HD-7970Me-HDMIe-USB3e0e-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c/p10619558, får ikke lagt inn link fra mobilen) nå, som ser ut som om den passer mer enn godt nok til mitt bruk... bortsett fra at det såvidt jeg kan se ikke er NTSC 95%-skjermen. :hrm: Men hvor stor forskjell utgjør den egentlig?

     

    Det har derimot byggemodellen, men der går jeg rimelig vill i hva jeg burde velge av tilpasninger. Ang. skjermkort er det kanskje lurest å bare hoppe rett over Radeonstyret og satse på NVIDIA? Prisen fyker jo fort i været også, så jeg begynner å lure på om det er verdt det til mitt bruk? Hadde tenkt meg max 15.000,-.

     

    Kan jo nevne at jeg også har sett på bl.a. Asus G55vW og Samsung 700Z7.

     

    Noen tanker? :hmm:

  4. Jeg var veldig i tvil siden forbikjøringsstrekningen strengt tatt er 133 m - men hvor i alle dager kommer tallet 250 fra?

    Du klarer vel ikke å kjøre forbi på 125 m når du trenger 133 m?

    Nei, og det var derfor jeg sa jeg var i tvil. Men med tanke på hvor pære råtne matteferdighetene mine kan være til tider, så virket det mest logisk å velge alternativet som var sånn ca nesten likt det jeg selv hadde regnet ut, fremfor det med en dobbelt så høyt tall.

  5. Øh? Nå ble jeg veeeldig i tvil her.

    Jeg har lært å regne ut forbikjøring ved å ta (egen fart/forskjell i fart) x 100 = fri veistrekning. Og så /3 for strekningen som man bruker på selve forbikjøringen. Men så få jeg denne på teoritentamen.no:

    7014663713_c18cd87c65_b.jpg

    Jeg var veldig i tvil siden forbikjøringsstrekningen strengt tatt er 133 m - men hvor i alle dager kommer tallet 250 fra?

  6. Motorola defy+ er jo bedre enn begge de telefonene. Gjør som meg og vent på Samsung Galaxy S3. Den kommer nok rundt mai/juni og da får du glimrende kvalitet på kamera og du skal ikke se bort i fra at den tåler både en vannsprut og ett fall i bakken.

    Oooh, fristende... Jeg ser S2 jevnt over scorer høyt i kameratester også, forhåpentligvis følger de opp dette i neste modell.

  7. Jeg er desperat etter å få byttet ut smarttelefonen min. Kjøpte en Motorola Defy i sommer, siden jeg har en jobb som innebærer å være mye utendørs i regn, sandstorm og søle, og med kolleger som svinger spader og kaster stein. Men så er den selvfølgelig noe forbanna møkk ut over at den tåler litt juling.

     

    Jeg bruker telefonen endel, ut over det vanlige (ringing, MP3, surfing) så har jeg apper for det meste (alt fra en massiv whiskydatabase til jefit til kalender til go launcher til ymse kamera/foto-apper), og jeg spiller også litt.

     

    Ønskeliste for ny telefon:

    - godt kamera (inkludert god optikk, ikke bare mange megapixler)

    - tåler å være med på jobb. Men det trenger ikke være en spesialtelefon a la Defy.

    - kraftig

     

    Det er også en bonus om den har Android 4.0.

     

    Prisnivå: er åpen for det meste. Men ser for meg mellom 3 og 5000 kr et sted. Kanskje bittelitt mer.

     

    Og: jeg kommer til å kjøpe denne i juni, ikke nå (skattepenger! woho!).

     

    :)

  8. Men det synes jeg du har all grunn til å være. Ikke at jeg er noen expert på AMV, men jeg likte den. Det syntes at du har lagt en del arbeid i den der. Kudos! :)

     

    Haha, konseptet er jo genialt! Kudos for kreativitet. :D

     

    :wee:

    Har fått ganske gode tilbakemeldinger på YouTube (ikke at dét skal så mye til, forsåvidt) og på animemusicvideos.org også. Sistnevnte anbefales forøvrig, enten man mekker selv eller "bare" er en ivrig kikker.

  9. Jeg har en blogg, og prøver å holde meg på riktig side av loven mtp bildebruk. Har begynt å sette meg inn i Åndsverkloven, og lest litt internasjonalt om dette med bruk av bilder i blogg. Har fått med meg det viktigste (ikke lov å bruke bilder uten lisens eller etter forspørsel, med mindre det er over 70 år gammelt).

     

    MEN så er jeg usikker på hva reglene er når det gjelder referanser til kun deler av et verk, som f.eks. film/serier og tegneserier. For eksempel skjermdump fra Ringenes Herre hvis jeg skriver filmanmeldelse, eller et bilde av Nemi hvis jeg refererer til tegneserien på en eller annen måte. Har lest litt om sitatretten, men er fortsatt usikker på om dette er greit i en blogg?

     

    Den er ikke kommersiell, ingen reklame, jeg har ingen inntekter på den. Formen er saklig og populærvitenskaplig, og det blir ikke snakk om å ta ting ut av kontekst når det gjelder bildebruken. Kommer også til å bruke bilder i lav oppløsning, ettersom jeg har skjønt at dette er god "takt og tone" når det gjelder slikt.

     

    Noen som vet?

  10. Takk for svar, Troll-I-Hatt og PerB!

     

    Hvorfor mener du at du reklamerer for sent? En regnjakke er ment å vare vesentlig lengre enn 2 år, og du har derfor 5 års reklamasjonstid, jf forbrukerkjøpsloven § 27, andre setning (http://www.lovdata.no/all/tl-20020621-034-006.html#27)

    Du har selvfølgelig helt rett, jeg har misforstått en annen paragraf og hang meg litt opp i den. Da blir det en butikktur i dag ihvertfall.

     

    Uten å vite mer om hvilken type regndress det er er det vanskelig å snakke om "lekasjer" i sømmer. Enkelte plagg skal puste. Disse fungerer ikke alltid i alle typer vær. Er de for tette dannes det kondens på innsiden - mange tar feil av dette og lekasjer.

    Godt poeng - men jeg tviler på at det er tilfellet. Det blir store, klissbløte flekker, stadig på de samme stedene. Det er EN343-merket, som jo skal være tilpasset vær i relativt store mengder. (det er forøvrig snakk om denne jakken og denne buksen) Spinnakertape var jo en kjempesmart løsning om reklameringen ikke fører fram! Takker!

  11. Jeg jobber som arkeolog. I fjor sommer kjøpte jeg et Helly Hansen regntøysett, fra en av arbeidstøyseriene deres. Jeg fikk derimot knapt nok brukt det i ordentlig regnvær før utgravningen jeg jobbet på var over. Nå er det sommer og feltsesong igjen, og etter noen dager med ordentlig møkkavær denne uka mistenker jeg at sømmene på regntøyet ikke er helt tette. Det blir bløtt både her og der. Samboeren min, som kjøpte det samme settet samtidig, tror også det.

     

    Spørsmålet da er - er det noen som helst sjanse for at jeg får reklamert på dette? Jeg ser at jeg egentlig er for sent ute i forhold til forbrukerkjøpsloven - samtidig så har jeg liksom ikke hatt mulighet til å finne feilen før nå. Noen som har erfaring med lignende problemstillinger?

     

    Og hva er egentlig vanlig praksis ved reklamasjon på slike ting? Er det å få ny vare? Pengene tilbake? Og gjør man det med en gang? Jeg skal på ny jobb på vestlandet til uka, og har egentlig bare morgendagen til å stikke innom butikken hvor jeg kjøpte det. Det skal jaggu ikke være enkelt.

  12. Jeg gjorde ved begynnelsen av året et lite oppdrag for en offentlig etat, som jeg enda har til gode å få betalt for. Fakturaen pålød 3600,-, og betalingen er som vanlig honorar (ikke lønnshonorar). Jeg har ikke eget firma.

     

    Egentlig skulle dette betales i midten av februar. Da jeg enda ikke hadde mottatt noe i midten av mars sendte jeg en e-post til oppdragsgiver som mente at fakturaen var blitt oversendt til regnskapsavdelingen for lenge siden og at han skulle "undersøke saken". I midten av april tok jeg en telefon til både oppdragsgiver og regnskapsavdelingen, og ingen av dem så ut til å vite noe som helst. Jeg sendte da den originale fakturaen som vedlegg på epost til oppdragsgiver. Det har ikke skjedd noen ting.

     

    Nå er jeg møkka lei, og vet ikke helt hva jeg kan og bør gjøre for å få fortgang i sakene? Det bør vel nevnes at dette var et hastearbeid, jeg er helt ny og grønn på dette, og overhode ikke har hatt tid til å sette meg inn i slikt som man gjerne bør først. Har jeg som privatperson mulighet til å sende purring med gebyrer og rente? Jeg har prøvd å gjøre ting skriftlig hver gang jeg har hatt kontakt med dem, slik at jeg har dokumentasjon - det er det vel lurt å fortsette med?

  13. Som tittelen sier: jeg er på jakt etter et par morsomme serier. Som godt kan ha mer alvorlige sider også, men humoren bør være ganske fremtredende.

     

    Min absolutte favorittserie er Gintama. Har prøvd å finne noe som ligner på den, og ble bl.a. anbefalt Hayate no gotoku, men jeg likte ikke den like godt. Om noen kan tipse om lignende serier, så er jeg ca. evig takknemlig. Fikk anbefalt Hayate no gotoku som en lignende serie, men likte ikke den like godt. Den ble liksom litt daff i forhold, og hadde ikke de samme finurlighetene.

     

    Har prøvd meg på Ouran High School Host Club, men den var på grensa til kjedelig. Har litt sansen for ting som Azumanga Daioh og Lucky Star, men da i små doser. Likte humoren i Sayonara Zetsubou sensei veldig godt, så jeg har skaffet meg animeen. Men ikke sett den enda.

  14. Er i skrivende stund på hyttetur, og har tatt med en laptop med endel filmer og slikt på. Det elektriske anlegget her er ikke jorda, og når jeg kobler i laderen til PC-en skjer det et eller annet snodig. Den "vibrerer" når jeg tar på den, kjennes som strøm/statisk elektrisitet. Store deler av laptopen har forøvrig metalloverflate. Og den er ikke koblet til noe annet.

     

    Jeg regner med at dette er et strømproblem av et eller annet slag? PC-en funker forsåvidt fint, men jeg er til skeptisk til at dette er helt ufarlig - vi burde kanskje unngå å bruke den?

  15. Det er faktisk et av de kuleste virkemidlene jeg vet om. Blanke rammer med en linje eller to med tekst flakker forbi i et slikt tempo at du de fleste gangene ikke rekker å lese mer enn halve setningen.

    Kan jeg spørre om hvordan du ser på de scenene? Hopper du tilbake slik for å lese teksten hvis du går glipp av den, f.eks.? Jeg er til tider ganske detaljopphengt og vil få med meg alt, men samtidig så ødelegger det liksom helheten og driven hvis man hopper frem og tilbake. Vil gjette at det går litt fortere å oppfatte én kanji enn vanlig tekst, så der kan det jo hende at oversettelsen kommer litt til kort.

×
×
  • Opprett ny...