Gå til innhold

MrNutcase

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrNutcase

  1.  

    Er datoformatet forandret i Froyo?

     

    Har et par kalenderapps som nå plutselig viser "1 8 1 2010" i stedet for "søndag 1. august 2010"

     

    Dette bestemmer du helt selv hvordan du vil ha det.

     

    Har prøvd å forandre datoformat i innstillinger, uten at det hjelper. Antar det er applikasjonen (What's Today Calendar Widget) som er problemet her, og at det kommer en oppdatering for Froyo.

  2. Etter oppdatering til 2,2 så har alle applikasjonene mine forsvunnet fra nedlastinger på marked, er kun google maps som ligger der. Men applikasjonene finnes på telefonen..

     

    Hvis du søker etter applikasjonen ser du at den står som installert. Jeg avinstallert en tilfeldig app, og reinstallerte den igjen. Da dukket alle installerte plutselig opp igjen under nedlastede applikasjoner.

  3. Netcounter viser jo både 3G og Wifi, men varsler vel ikke så vidt eg vet. 3G watchdog kan man stille inn til å varsle før man når grensen for dataabbonnementet. Fin funksjon hvis man har 100Meg i mnd.

     

    Testet litt med Netcounter nå, og denne har også varsling når datamengde overskrides. Både EDGE/3G og Wifi.

  4. Har nettop investert i HTC Desire, og allerede funnet en haug med gode applikasjoner i denne tråden. Blant annet bruker jeg NetCounter for å få oversikt over dataforbruk på EDGE/3G og WiFi. NetCounter fungerer bra, men finnes det en applikasjon som kan spesifisere dataforbruket til hver enkelt program?

  5. Ja, har sendt dem en mail og bedt om en forklaring. Ingen krise for min del, men rett skal være rett!

     

    Jeg brukte litt tid på å finne en sleeve til denne maskinen, da det ikke følger med. Så til dere som trenger en slik har Acer en sleeve til netbooks med 11.6'' skjermer som passer utmerket til 1101HA.

     

    Acer Neoprene Cover Sleeve

  6. Ja, det står i tittelen, men lenger nede står det samtidig:

     

    Wireless Data Network WLAN 802.11b/g/n @2.4GHz

    Bluetooth2.1 + EDR*

    *Optional

     

    Så antar at her har noen 'valgt' å ikke importere modellen med Bluetooth.

    Jeg får også feilmelding når jeg prøver å installere Bluetooth drivere fra Asus.

  7. Tydelig et tema som engasjerer dette her ;)

     

    Har nå eksperimentert litt med proxy.pac fil lokalt på maskinen, som konfigurerer IE til å bruke proxy når man har IP fra et bestemt subnet, mens den går direkte på nett hvis man ikke har IP fra dette subnettet.

     

    Det vil i praksis si at bærbare maskiner bruker proxy når de er innomhus, mens man tillater direkte oppkobling når de er hjemme/på reise i et annet subnett, uten at man trenger å slå av/på noe manuelt.

  8. Hva er poenget med proxy-serveren?

    Det raskeste er jo bare å fjerne hele proxy-opplegget på bærbare maskiner.

    (Vist det kun handler om å hindre bruk av facebook i arbeidstiden vil vel en egen DNS server gjøre jobben?)

     

    Proxyen blir nok værende, også for bærebare maskiner.

     

    Jeg er mer interessert i noe sånt som dette. Proxy auto-config

     

    Tenkte å høre om noen har prøvd denne metoden, før jeg eventuelt begynner å eksperimentere litt.

  9. Har en liten utfordring, når det gjelder bruk av proxy-server på bærbare maskiner.

     

    I nettverket vårt har vi en proxy/webfilter-server, som er tildelt alle domenebrukerne via GPO. Brukerne kan ikke forandre denne innstillingen i Internet Explorer, og blir 'tvunget' gjennom proxyen. Dette gjelder både stasjonære og bærbare maskiner.

     

    I innstillingene har vi lagt inn unntak for VPN, slik at brukerne kan nå et webgrensesnitt for VPN, koble seg til og fortsette å surfe når proxy er tilgjengelig gjennom VPN-oppkoblingen. Dette er fremgangsmåten når brukerne har hjemmekontor f.eks der man kobler seg direkte til et trådløst nett.

     

    Problemstillingen er som følger:

    Når en bruker tar med seg sin bærbare maskin på reise vil man gjerne bruke internett når man er på flyplass, hotell osv.

     

    Ofte fungerer det slik at det trådløse nettet er åpent, men man kjøper 'internett-tid', og må registrere seg på en portal med en eller annen form for tilgangskode før man kan surfe videre.

     

    Problemet er at Internet Explorer er låst mot proxy, og dermed kan man ikke nå denne portalen når ikke proxy er tilgjengelig. Det blir en slags ond sirkel. Proxy-serveren blir jo ikke tilgjengelig før man er på nett med VPN, og man er ikke på nett før man har har fått gå videre fra portalen til hotellet/flyplassen/. Noen som fremdeles henger med?

     

     

     

    Noen som har vært borti liknende problemstilling?

  10. Takker for glimrende svar!

     

    Har kommet frem til at repakking kanskje er det beste alternativet ja. Har ikke villet se på det enda, da det virker litt "grisete" som du sier, men får teste litt i tiden som kommer.

    Vet du noe om hvordan avinstallasjon fungerer når man bruker denne metoden?

     

    Programmene det gjelder er forsåvidt flere, blant annet Adobe SVG Viewer og en gratis variant av DWGViewer (lite program for visning av Autocad filer).

  11. Hei,

     

    MSI-filer er en veldig enkel sak å pushe ut via GPO i Active Directory, men hvilke metoder benytter folk for å enklest mulig installere programmer som kommer i EXE-filer?

     

    Ingen brukere er lokal administrator på sin maskin, og jeg har sjekket at EXE-filen ikke er en 'pakke' som inneholder MSI filen.

     

    Det er også et krav at brukerne ikke får opp noen dialoger underveis, og ellers merker minst mulig til innstallasjonen.

  12. Hei,

     

    Skal i gang med å flytte printere fra en Windows 2000 server til en ny virtuell Windows 2003 Server.

     

    Har funnet Microsoft sin Printer Migrator 3.1 som tar backup av alle innstillinger og drivere.

    Noen som har erfaring med dette programmet eller migrering av printere generelt?

     

    Det jeg i bunn og grunn lurer på er om én printer kan være innstallert på to printservere samtidig, eller printerne må fjernes fra den gamle serveren før de tas i bruk på den nye?

     

    Det ideelle hadde vært å laget en kopi av alle printere på den nye serveren, og teste denne først med et utvalg brukere, slik at vi er 100% sikker på at ting fungerer før vi fjerner den gamle serveren.

  13. En liten utfordring angående proxyinstillinger på bærbare maskiner.

     

    En bærbar maskin dockes og brukes som arbeidstasjon på jobb. Den har fått satt proxyinnstillinger for Internet Explorer gjennom GPO. Brukeren tar denne maskinen med seg hjem, og kobler opp trådløst nettverk. Nå får vedkommende selvsagt ikke tak i proxy server lenger, og all surfing blir avvist. Løsning; VPN. VPN kobles opp via en webside f.eks vpn.mittfirma.com. Denne adressen er satt opp som unntak i GPO slik at Internet Explorer kan bypasse proxyen og få tilgang til denne siden. Når VPN er tilkoblet er proxyserver igjen tilgjengelig, og all surfing foregår via denne.

     

    Så; brukeren reiser på tur, gjerne med overnatting på hotell, og ønsker å bruke hotellets trådløse nett. Nå begynner det å bli vanskelig. Hoteller har gjerne en egen portal/webside der man må legge inn en kode før man får surfe videre. Hva gjør man? portal.hotell.com er ikke tilgjengelig fordi maskinen ikke finner proxyserveren og VPN er ikke mulig å koble opp før man har autentisert seg på portal.hotell.com. En slags Catch 22.

     

    Forslag til løsninger?

     

    En løsning som fungerer er å sende med brukeren et 3G kort. Da er man 'direkte' på nett, og kan koble opp VPN for så å surfe via proxy.

     

    Er proxyinnstillinger på bærbare maskiner uvanlig?

  14. En artig krabat, som ser ut som han (eller hun - jeg sjekket ikke) har en tatovering av en ku sett ovenfra på ryggen. Tatt for et par-tre år siden, men tar så sjeldent bilder at dette er et av få som stikker seg frem (tror jeg da) i den beskjedne samlingen.

    Kjør debatt!

    post-20783-1215173033_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...