Gå til innhold

tbag

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tbag

  1. Hei! Bestemt meg for å endelig bygge meg en stasjonær maskin, men kunne tenke meg litt anbefalinger fra noen som har mer peiling enn meg.

     

    Foreløpig build: https://www.komplett.no/wishlists/e8c345e0-bed1-406a-9047-4245dd9b8eb2

     

    Bestemt meg for mATX, da størrelsen har noe å si for meg, og har ikke lyst på en diger boks. Maskina skal brukes hovedsaklig til spilling, og ellers andre lettere oppgaver.

     

    Noen innvendinger? Tips til hvordan jeg kan gjøre den mer budsjettvennlig? Future proofing? Innspill tas med stor takk!

     

    T.

  2. Om du finner Roland pads med det "skinnet" du er på utkikk etter, kan jo det selvfølgelig kobles på en Alesis rigg (via jack). Det forutsetter jo at du finner det innenfor prisen, og det tviler jeg på... Alle triggere (som digitale trommesett i realiteten er) kan kobles til Ableton eller Logic, hvor lyden blir bestemt - så om du er ute etter egne lyder, og har belaget deg på å bruke en software i mellom trommene og lyd ut, spiller det jo ingen rolle hvilke muligheter konsollen har. Roland og Yamaha er vel de store aktørene her, så anbefaler å stikke innom en butikk for å teste. Skal de brukes live, må du nok nærmere 10 enn 5 tusen. Lykke til!

  3. Avhengig av hvor mange toner akkorden inneholder, betyr voicing mye (spesielt på piano). Med altererte akkorder, eller akkorder med metningstoner er det lurt å legge tette toner langt fra hverandre. Er vanskelig å gi tips når jeg ikke har hørt låta, men som Hallelaja2 sier, miksen spiller en stor rolle. Panorering, EQ og kompressor er nøkkelord.

     

    Det var også en litt snodig akkordrekke?

  4. Kanskje Mac'en din kan kjøre Windows?

    Fy skamme seg!

     

    Gratulerer(!), og velkommen til klubben. Det fine med din nye Mac er at du overhodet ikke trenger å stille spørsmålet "hva er det første jeg bør gjøre?". Du befinner deg på toppen av brukervennligheten, og vil finne ut av ting kjappere enn du kan si "windows". Skal du utvikle apps, er det bare å laste ned Xcode, lære deg Objective C, og sette i gang. Utenom det er det lettere om du ser et behov, og deretter spør oss om hvilke programmer som dekker det.

     

    Tips: Skal du koble opp mac'en til en ekstern skjerm, trenger du MiniDisplayport-adapter hvis det er via VGA eller DVI.

  5. Spill de mest tekniske låtene du klarer, værre er det egentlig ikke :p

    Nei.

     

    Når du søker på en musikklinje, så ses det heller etter et godt musikalsk utgangspunkt enn et allerede høyt teknisk nivå. Spill noe du vet du kan, og som du mestrer 110%. På den måten viser du musikalitet og ikke øve-timer, siden akkurat timer med øving er noe du kommer til å gjøre i 3 år hvis du kommer inn. Å spille, skiftegrep og gitarrunke fort er noe som kan læres, musikalitet derimot, er værre. Selvfølgelig må du vise hva du er god for, men bare ikke ta deg vann over hodet, og husk at nå spiller du musikk og ikke guitar-hero.

     

    Spill det som du kan best! Jeg ser dette gang på gang på opptaksprøver, folk som spiller sjangere de ikke kan, eller ting som er for teknisk vanskelig for dem. Dommerne er ikke ute etter å se bare på ditt tekniske nivå, men helheten. Ikke gå i fella å spill noe du ikke kan!

    Ja, takk!

  6. Takk for svar :)

     

    Har sett en del på disse, og er stort sett trygg på dem. Når du sier "blueser" er jeg ikke sikker på om jeg er helt med på hva du mener; blues har jo ingen spesielt klare rammer, og ikke minst finnes det jo en del blues i de fleste sanger. Har noen eksempler på slike sanger?

     

    Er det noen måte å høre når en bestemt skala passer til en låt?

    Det først du burde gjøre er å finne grunntone. La oss si at jeg hører "Lisa gikk til skolen" for første gang, og lurer på hva den går i og hvilke skalaer som passer. Jeg ville tenkt slik;

    - hva er grunntone? (sett deg ned ved pianoet og hør etter hva grunntonen er) I mitt tilfelle er det G.

    - går den i dur/moll? I mitt tilfelle går den i dur.

    Når du har grunntone, kan du basere deg på at den MÅ ha et dur- eller moll-preg. Husk at dur har høy ters, med tonetrinnene; hel, hel, halv, hel, hel, hel, halv. (ren)Moll har lav ters og sekst, med tonetrinnene; hel, hel, halv, hel, hel, halv, hel. Hvis det avviker fra dette, er den en modal toneart, eller en annen mollvariant (harmonisk, melodisk, sigøyner etc.).

    - hvis grunntone er vanskelig å høre, kan du plukke ut fremtredende toner og gå ut der ifra. Jeg kan ikke høre noe fremtredende toner som avviker fra c-dur, siden "Lisa gikk til skolen" ikke går høyere enn seksten, og G dur har kryss for septimen

     

    Nå har jeg toneart, hvilke akkorder og skalaer kan jeg bruke?

    Alle varianter og paraleller kan brukes (E-moll, paralell, G-moll variant). Du har også utallige utvalg i kadenser, og dette er noe du burde utforske. Tonika(G-dur), sub-dominant (C-dur) og dominant (D-dur). Du har tusenvis av andre kadens-muligheter i stedfortredere, bidominanter og dominantdominant.

     

    ... moder er et annet kapittel ;)

     

    - trymv

  7. Hei har en kasse gitar og har hørt at man skal begynne med det, men finnes det noen bøker eller dvd`er man kan kjøpe for å lære det basic på gitar ??? eller har du noen andre tips ? har veldig lyst til å bli god :)

    Istede for å spørre her ville jeg gått til nærmeste musikkforetning (à la Immerslund eller noe sånt) og spurt de som har med det å gjøre der. De vil gi deg masse tips, og vise deg til en lærebok som passer for deg. Er mange spørsmål du må stille seg selv;

    - vil du hovedsaklig spille klassisk eller rytmisk gitar?

    - hvor god vil du bli?

    - hvor mye er du villig til å øve?

    - vil du lære det selv eller gå i lære?

     

    Mange problem som du må ta stilling til :)

     

    ... har veldig lyst til å bli god :)

     

    Husk at øving gjør faktisk mester... Lykke til!

     

    - trymv.

  8. Jeg har planer om å lage min egen gehørtrening. Jeg lurer bare på om dette funker: Du spiller en C på piano mens du roper C høyt under opptak, fortsetter med Ciss, D, Diss, E osv. Vil det ha positive følger for gehøret om man feks sover med dette på øret? Siden hjernen jobber hardere når vi sover, mener jeg.

    Hva i huleste skulle det være godt for? Greit nok at hjernen din jobber når du sover, men det å oppfatte en tone og huske den, tviler jeg på at du klarer sovende. Et tips for det å fort kunne finne f.eks orkester A'en er å bruke den som ringetone, meldingstone, vekkerklokke etc. på telefonen. Etter et par uker så kan du synge den uten å tenke deg om.

  9. Rogue1 Denne levlet jeg for noen år siden, and gjett hvilke spec jeg fant ut var best? combat.

    Rogue2 Denne levlet jeg for 1? år siden, var twink 39 en stund med subletly spec, skiftet deretter til mutilate men endte til slutt som combat bare fordi det gikk fortest, ville liksom komme til 80 fort som mulig.

     

    Går bare utifra det jeg har opplevd gjennom mine rogue levlingstid og deler gjerne det med andre, vet om mange andre som også mener combat er best overall men, mutilate kan være mer morsomt å levle med.

    Sjekk alle end-game og PvP oversikter. Mutilate leder overalt.

     

    Når det kommer til levling, er spec det du gjør det til selv - noen er mer effektive med combat, noen med mutilate. Enkelt og greit fordi det er så store forskjeller å spillestil.

×
×
  • Opprett ny...