Gå til innhold

_martine_

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _martine_

  1. Skjønte ikke helt om du ville ha svar eller ikke..hhe..men jeg var i Mississippi et år, så hvis du har noen spm så er det bare å fyre løs! Jeg har anbefalt alle som skal være utv.studenter å reise til sørstatene..en helt annen kultur, kjempespennende!! Gled dere..jeg misunner dere stort! :-) var et år jeg aldri ville vært foruten:)

  2. Aha. Ja, regner med at sjansen for at universitetet vil godkjenne "Musikk, kultur og kontekst" i en fysioterapi-utdanning er helt fraværende viss det er slik det fungerer. Da regner jeg med at man får velge hva slags 3. fag man vil ha på det universitet hvor man skal ta bachelorgraden, slik at man får noe man kan bruke i sammenheng med fysioterapiutdanningen. Høres det rett ut, eller er det noe jeg har misforstått her også?

     

    Er også en annen ting som slår meg når jeg tenker på dette. Jeg synes, ut i fra det jeg nå hører, at det smarteste nok vil være å vente med å ta ex phil og ex fac helt til jeg starter på det universitet jeg skal gå på. Men det er likevel én ting jeg lurer på da... For jeg kunne veldig gjerne tenke meg å studere ex phil og ex fac i utlandet. Spørsmålet er bare... Hvordan kan jeg ta ex phil og ex fac i utlandet dersom jeg må ha tre fag? Viss jeg f. eks ville ta ex phil og ex fac i Mexico... Gateway College har bare én mulighet når det gjelder et 3. fag her, og det er spansk. Det er garantert ikke det samme som man kan ta ved UiT under en fysioterapi-utdanning. Så hvordan løser man den knuten for at jeg skal få muligheten til å ta ex phil og ex fac i utlandet?

     

    Betyr det at jeg ikke kan ta det i utlandet da? Eller at jeg kan, men også må regne med å måtte ta et ekstra "sløsefag" for å få full støtte fra lånekassen? Skjønner heller ikke hvor det blir av det 3. faget som UiT ville hatt undervisning i hjemme i Norge dersom jeg ikke kan bytte dette ut med spansk... Og tar utdanningen i Mexico.

     

    Merkelig system.

     

     

    Nå synes jeg du fikk mange villedene svar her.. Jeg har tatt ex.phil og ex.fac i mexico, så jeg vet i allefall hva jeg snakker om:)

     

    1. Dersom ex.phil/ec.fac kreves på studiet du vil inn på, så inngår det som en del av studiene. Jeg skal studere medisin, og da må alle ta ex.phil som en del av 1.semester. Jeg er fritatt :)

    2. Du kan reise til Mexico med GoStudy. Da tar du ex.phil,exfac og kultur&dialog. Var i allefall det jeg gjorde. K&d er verdens letteste fag, ingen eksamen. Måtte bare sende inn 2 oppgaver på nettet mens vi var i mexico, vi kunne jobbe i grupper og oppgavene var lette. Dette faget er lagt inn i "Mexico-pakken" bare for at man skal få 30 studiepoeng og full støtte fra LK. Men Gostudy reiser man til Puerto Escondido, verdens vakreste og kosligste havneby! Surfeparadis..folk kommer fra "around the world" for å surfe der. Det er ikke masseturisme, men backpackere og surfere..dette gjør at prisene er dødslave. F.eks. 10 kr for en corona på byen:) Vi var 20 stykker som reiste-helt perfekt..alle ble godt kjent, vi ble en virkelig god gjeng.

     

    VIRKELIG Å ANBEFALE !!!!!! :-) Jeg møtte en meksikaner der, vi har nå vært gift i 3 år og har to barn:P Sånn kan det gå! hehe..så jeg angrer i alle fall ikke!! :) PM meg hvis du vil:)

  3. Åh, trodde jeg trengte matematikk R1+2, KJ1+2 og FY1+2 jeg. Da ser alt litt lysere ut egentlig. Får ta en prat med Bjørknes snart. Takk skal dere ha, begge to :)

     

     

    Vet ikke hvilket snitt du har. Men man "må" vel nesten ha alle/nesten alle realfagene for å komme inn på medisin. Realfagspoengene teller jo veldig mye. Jeg hadde 2+3mx, 2fy, 2+3kj, 2+3 bi...og hadde ikke kommet inn uten de fagene .. men ring bjørknes, de har kjempeflinke rådgivere! du kan bestille gratis rådgivingstime der, og de vet virkelig hva de snakker om..:)

  4. Potensiell brannfakkel kommer -

     

    Å komme inn på norske medisinstudier har alltid vært knallhardt fordi det har vært et betydelig underskudd av plasser i forhold til demand.

     

    Med andre ord har de studentene som har kommet inn i Norge vært en gjeng ekstremt skoleflinke og målrettede folk.

     

    Kan det kanskje tenkes at de tar med seg disse egenskapene videre i arbeidslivet og derfor, i gjennomsnitt, presterer noe bedre enn sine kollegaer med utdannelsen fra utlandet?

    Kjære kollega.

     

    Jeg lurer på om De har lyst å fremprovosere en usakelig debatt fra en ugjennomtenkt logikk.

    Hvordan klarer De å konkludere slik vås? Mener du at de som studerer medisin i utlandet ikke er målrettet/skoleflinke?

     

    Jeg tror nok ikke at norskutdannede leger presterer bedre en leger som er utdannet i utlandet. Men de fleste som drar til østblokklandene for å studere medisin har ikke nok poeng til å komme inn i Norge. Jeg har INGENTING i mot de som studerer i utlandet, hadde fått plass i Polen og hadde planene klare..men så fikk jeg barn, og har nå heller brukt noen år på å bedre snittet mitt..og jeg har kommer inn i oslo nå:) men det er jo ikke til å stikke under en stol at de som har snitt til å komme inn i Norge, stort sett blir i Norge.... betyr ikke at utl.stud. er noe mindre målrettet, men akkurat i det øyeblikket de søkte om studieplass i utlandet så hadde de kanskje ikke like gode resultater å vise til som de som kom inn i Norge. Under og etter studiene er det nok hipp som happ. :-)

  5. Johan Olav Koss tok jo legeutdanningen ved siden av et liv som toppidrettsutdøver, så sagt at du innehar de riktige egenskapene, er svært strukturert og har en ekstrem motivasjon og stayer-evne, skal det vel la seg gjøre.

     

    Jeg lurer på om ikke denne Hemingjenta, som skadet seg så stygt i fjor, gjør det samme?

     

    -

     

    Er det forresten noen som har tatt privatisteksamen i engelsk fra 1.klasse, og Religion og etikk fra 3. klasse, og vet hvordan disse fungerer? Jeg tenkte å melde meg opp til disse til våren, uten å følge undervisning.

     

    Religion&etikk har muntlig eksamen, og den er ikke vanskelig i det hele tatt. Helt overkommelig pensum, burde ikke vært noe problem å få 6! :-)

     

    Er ikke privatisteksamen og ordinæreksamen like?

     

    De kan nok være ganske like, men de kan sikkert være ulike også. En ordinær eksamen på en vanlig videregående kan legges opp etter ulike modeller; eks. 48 timers eksamen. Men en privatisteksamen vil alltid være en halvtimes forberedelse, og halvtime eksaminering..selv om eksamineringen i praksis gjerne blir mye kortere enn 30 min.

     

    Var det svar på spm ditt? :dontgetit:

  6. Johan Olav Koss tok jo legeutdanningen ved siden av et liv som toppidrettsutdøver, så sagt at du innehar de riktige egenskapene, er svært strukturert og har en ekstrem motivasjon og stayer-evne, skal det vel la seg gjøre.

     

    Jeg lurer på om ikke denne Hemingjenta, som skadet seg så stygt i fjor, gjør det samme?

     

    -

     

    Er det forresten noen som har tatt privatisteksamen i engelsk fra 1.klasse, og Religion og etikk fra 3. klasse, og vet hvordan disse fungerer? Jeg tenkte å melde meg opp til disse til våren, uten å følge undervisning.

     

    Religion&etikk har muntlig eksamen, og den er ikke vanskelig i det hele tatt. Helt overkommelig pensum, burde ikke vært noe problem å få 6! :-)

  7. Tja, har ingen egne erfaringer, men har spurt rådgiver på skolen om akkurat det samme. Hun sa at datteren hennes var lege, fikk to barn under studietiden, noe som fungerte fint. Arbeidstidene er nok noe krøkete, men det kan jeg ikke nok om til å svare på.

    Takk for svar :)

    Så det er altså mulig å balansere mellom familie og utdanning. Men er så redd for at det skal bli kjempe hardt, og at jeg ikke skal klare å bestå....

     

    Noen flere som kan svare meg?

     

    Jeg har en datter på 3 år og en gutt på 8 mnd, og jeg skal begynne å studere medisin i august. Fikk tildelt studieplass fra januar( nå .. ), men valgt å søke om utsatt studiestart sånn at jeg kan gå ferdig permisjonen min minstemann:-) Jeg lurer egentlig på det samme som deg, men jeg har bare hoppet i det! Vet at det er mange medisinstudenter som har barn, og hvis de klarer å få det til så skal vel jeg klare det også. Tror nok forskjellen er at man er nødt til å prioritere helt annerledes. Man kan ikke tenke at man skal stikke på kafè i fritimene..jeg tror nok at det for min del blir en "jobb" å studere. 8-16 på en måte.. fordi på ettermiddagene er jeg hjemme med familien og det er middag og unger og hele pakka! hehe..det sosiale blir nok litt annerledes, men jeg er heldig og har en snill mann og et fantastisk nettverk - så skal nok få vært med på en del sosialt uansett! :-)

  8. Det fikser du.

     

    Lette 6er fag:

    Psykologi A

    Psykologi B

    Politisk idèhistorie

    Litteratur

    ..det finnes flere 2-timers fag som er lette! Bare ring til priv.kontoret og/eller en rådgivertjeneste.

     

    Jeg fylte på meg så mange sånne lette fag jeg kunne. I tillegg tok jeg opp de fagene jeg hadde fra før som jeg trodde jeg kunne klare 6 i.

     

    Du har jo et bra snitt, så det klarer du på 1,5 år! :-)

  9. Hei!

    Ønsker å studere medisin, men har dessverre ikke gode nok karakterer fra vgs, og utlandet er uaktuelt.

    Skal derfor begynne å ta opp fag nå, og trenger tips!

     

    Satser på å komme inn høsten 2011, og siden jeg er 89-modell vil jeg da ha 6 alderspoeng dersom jeg har regnet riktig (?).

    Jeg trenger jo også 2 poeng for å ha gått fhs/60 studiepoeng og spørsmålet er da hva jeg bør søke til høsten for å få de lettest mulig i tillegg til at jeg forbedrer meg i realfagene kjemi, biologi og matte. Kan et årstudium i naturvitenskaplige fag ved UIB være et godt alternativ? http://www.uib.no/studieprogram/%C3%85RMN

    Fagene vil da gjerne overlappe hverandre litt, og jeg vil vel kunne stå greit på UIB i tillegg til at jeg tar alle realfagene?

    Det vil vel være dumt å ta noe annet ved et universitet som ikke har noe med biologi, kjemi eller matte å gjøre men som kanskje er lettere? Noen innspill på hva som kan være lette studiepoeng?

     

    Nå skal jeg ta opp noen fag som privatist, og fagene skal jeg lese selv. Regner med det går greit ettersom at jeg har hatt matte, fysikk og kjemi på et høyrere nivå. Skal ta reliogion, matte 1MX, naturfag og gym. Andre som skal det eller har gjort det som vil dele sine erfaringer? Hadde vært greit med noen å lese med, evt sende mailer med, så bare send en PM om noen skal ta noen av de samme fagene! :)

     

     

    Skal du bare ta opp fag som du har hatt før? Eller tenkte du å ta noen nye fag også? Det er mange enkle fag du kan ta bare for å få flere 6'ere på kortet..Psykologi A og B f.eks..barnemat :p

     

    Jeg vet ikke hva som er vanlig å velge på universitetsnivå. Selv tok jeg Ex.phil(10p) og Kultur&Dialog(10p) under et 3 mnd opphold i Mexico GoStudy..anbefales!!!! :-) i tillegg tok jeg 30 p på anatomi og fysiologi ved atlantis medisinske høyskole..og 10p på et eller annet lett fag på universitetet...Jeg tror ikke jeg hadde giddet å ta noe vanskelig selv om det er relevant for studiet, man lærer vel tidsnok der uansett..hadde heller tatt noen lette fag et semester..og ex.phil og kultur&dialog i utlandet(bali,brasil,mexico).... det er bare 3 mnd, så det kan gjøres i forbindelse med at du leser til andre fag du skal ta som privatist...f.eks. naturfag, religion osv ..

     

    LYKKE TIL!!!! :-) Pass på at du får full pott realfagspoeng :)

  10. Hi, jeg snakket med en Explorius dame i dag, og hun spurte om jeg skulle ha realfag eller samfunnsfag. Jeg skal ha realfag og da sa hun at det var ikke sikkert at jeg kunne få akkurat den fysikken jeg trengte, fordi det var kanskje opp til 40 utvekslingsstudenter, og de kunne ikke legge opp fag sånn at det passer alle (tror jeg det var). Men siden vi kan velge fag der borte så kan jeg ikke da bare velge den fysikken jeg trenger?

     

    Jeg tok physics i USA, og fikk det godkjent som 2FY når jeg kom tilbake. De sjekket ikke noe mer rundt det. Alt de visste var at jeg tok et fag som het Physics. De sjekket ikke faginnhold eller noen ting. Men det lønner seg nok å finne fag som ligner mest mulig på de i Norge. Jo flere realfag du får godkjent, jo bedre er det. Så slipper du å ta dem i Norge..de er MYE lettere i USA! + at du slipper å ha karakterer som evt trekker ned snittet ditt..det teller kun positivt pga realfagspoengene! :-) I ettertid angrer jeg på at jeg ikke tok 2 bi bl.a. Selv om det er et greit fag å ta i Norge også, så er det greit å bli ferdig med det.

  11. Jeg regnet med at det var søknadsskjemaet for å få stipend du så etter?

    Kan ikke huske noe stipendbrev, selv, annet enn dette.

     

    Sendte inn det, og fikk penger på konto... (?)

     

    Samtidig som du får svar på søknad om stipend får du et gjeldsbrev fra lånekassen. Der må du signere og sjekke at kontonr. som står der stemmer. Det er dette han har mistet. Ta kontakt med lånekassen så får du et nytt gjeldsbrev.

  12. Hehe. Husker den diskusjonen. Håpløst! Men bør kanskje holde seg for god til slike uttalelser som du kommer med her. Folk kan forandre seg, han er enda ung :)

     

    Ja, det er sant. Men han er uansett nødt til å ta et valg nå, og da er det vel fornuftig å velge utifra hvordan man er som person nå. Men det blir helt klart satt litt på spissen :p er vel i bunn og grunn enig med deg :)

     

    studerer du medisin? sorry, stod sikkert tidligere i tråden..men husker ikke :p

  13. Jeg er VELDIG motivert! Og føler at jeg har funnet en studieteknikk som passer meg, så jeg slipper å bruke 1.semesteret på det. Barna er i barnehage som stenger kl17, så jeg har jo 5 barnefrie dager som du sier. Håper og tror det skal gå bra, men blir jo litt ekstra spent :p Takk for tips om studiehåndboka, skal sjekke det ut ! :)

    Bra! :)

     

    Om du har lyst til å begynne å snuse litt på faginnholdet, så kan du jo titte på anbefalt litteratur allerede nå. Du trenger ikke alle bøkene som er listet opp der, men Menneskekroppen og/eller Human biology er i alle fall en koselig introduksjon til humanbiologien ;)

     

    Jeg har allerede vært inne og sett over den anbefalte litteraturen. Tenkte å kjøpe Menneskekroppen og Human Biology, men ble tipset av en venninne som går 2.sem at i første omgang trengte jeg bare Menneskekroppen. Jeg har tatt anatomi og fysiologi ved Atlantis med. høyskole så jeg har 1.utg av MK. Vet du om jeg kan bruke den? Eller må jeg ha 2.utg?

     

    Hvilket semester og hvor studerer du ? :)

  14. Takk for svar! Men hvor mye undervisning er det? Er du på skolen "8-16" hver dag, og leser 3 timer etter det? Jeg får vel forberede meg på at kveldene etter at ungene sover blir brukt til lesing .. Det finnes vel flere som har barn som studerer, og hvis de klarer det så skal vel jeg klare det også! Skal i allefall ha barnevakt hele fadderuka, haha :-) gleder meg sånn til å begynne! :p

    På 1. semester i Oslo har man forelesninger stort sett fra kl. 08:30, men som regel er det bare 1-3 forelesninger pr. dag, noen ganger mer. I tillegg kommer obligatoriske PBL-møter, diverse (ikke-obligatoriske) kurs, noen få dager med praksis, statistikklab og statistikkveiledningstimer. Av dette er det bare PBL, kommunikasjonskurs og praksis du MÅ møte opp på. Ellers står du fritt til å disponere tiden selv, og med såpass beskjedent antall forelesninger bør du ha god tid til å lese om du ellers har 5 barnefrie dager i uka :) Dessuten er det én studiedag pr. uke. Se semesterhåndboka for høsten 2009 her for å se timeplanen. Begynner du til høsten vil det antageligvis være ca. akkurat likt, for de holder stort sett de samme forelesningene hvert halvår.

     

    Noen leser veldig, veldig mye, andre leser lite. 1. semester er ikke det verste semesteret slik sett, blant annet har 3. semester rykte på seg for å være ganske krevende. Men det går sikkert bra, hvis du er motivert for det :)

     

    Jeg er VELDIG motivert! Og føler at jeg har funnet en studieteknikk som passer meg, så jeg slipper å bruke 1.semesteret på det. Barna er i barnehage som stenger kl17, så jeg har jo 5 barnefrie dager som du sier. Håper og tror det skal gå bra, men blir jo litt ekstra spent :p Takk for tips om studiehåndboka, skal sjekke det ut ! :)

  15. Jeg vet at denne tråden er evig gammel, men må bare kommentere at Newklare er helt på bærtur når det gjelder utsagnet om at "det er bedre at en som ligger rundt poenggrensa trekker seg".. Og etter å ha lest igjennom ALLE postene, så syns jeg du passer best til å bli siv.ing. En så sta og egen person som nekter å innse egne feil har i allefall ikke jeg lyst til å ha som fastlege!! Som det ble nevnt over; det er som å se en 3.klassing krangle med læreren .. blir helt oppgitt av hele greia, det kan jo ikke bli lettere ... kan ikke skjønne at du har de karakterene du sier du har, og kan i allefall ikke skjønne hvordan du skal klare å oppnå de karakterene du TROR du kommer til å få ..

     

    sorry, litt krast... men nei, egentlig ikke..var fortjent :p

    • Liker 1
  16. Det er veldig forskjellig hvor mye man leser. Personlig går det vel med ca 3 timers lesing i snitt i hverdagen, og en god del mer i helgene (6ca) i snitt. eksamensperiodene blir ikke så veldig anstrengende om man leser godt fra før, men det hender jeg har sitti 14timer til dagen, siste 7-10 dagene før en avsluttende eksamen. Jeg vet ikke hvordan det er i Norge, men jeg regner med det er det samme. Det sosiale blir som det blir, da medstudenter leser ca. like mye. Det er flere andre her som kan supplere med god info ang. dette, så bare vent på flere svar.

     

    Takk for svar! Men hvor mye undervisning er det? Er du på skolen "8-16" hver dag, og leser 3 timer etter det? Jeg får vel forberede meg på at kveldene etter at ungene sover blir brukt til lesing .. Det finnes vel flere som har barn som studerer, og hvis de klarer det så skal vel jeg klare det også! Skal i allefall ha barnevakt hele fadderuka, haha :-) gleder meg sånn til å begynne! :p

  17. Hei !:-)

     

    Jeg skal begynne å studere medisin ved UIO i august. Fikk tildelt studieplass fra januar, men fordi jeg er i fødselspermisjon t.o.m april har jeg søkt om utsatt studiestart et semester. Jeg gleder meg utrolig mye til å begynne, men jeg er også veldig spent og nervøs. Det som gjør meg mest nervøs er at jeg har to barn; en jente på 3 og en gutt på 8 mnd :-) Jeg lurer veldig på hvor mye lesing og hvor mye tid jeg er nødt til å bruke på lesing hver uke. Det er jo begrenset hvor mye jeg får lest på ettermiddagene.

     

    Er det noen som har erfaringer rundt dette?? Noen som vet om noen som har barn og studerer medisin ?? Eller i det hele tatt hvordan det er å studere medisin??? lesing, sosialt osv .. :p

  18. poenget er at jeg studerer samtidig, så jeg vil ikke legge noe mye tid i dette. Vil bare lese kort til en eksamen og så få en femmer liksom. Jeg har alltid vært ganske skoleflink så tror det skal gå faktisk.

     

    Men er det noen som vet hvordan det er med norsk muntlig? Hvordan er vurderingsformen i dette? Er det muntlig eksamen?Er det sånt man får en oppgave 48 timer på forhånd og så hholder man ett 20 minutters foredrag?

     

    Det er muntlig eksamen. Regner med at du får utdelt en oppgave på eksamensdagen. Så får du 30 min forberedelsestid før du går inn i et klasserom med en sensor og en eksaminator. Så må du svare på den oppgaven du fikk utdelt, og evt svare på flere spm rundt dette :) Jeg har tatt opp maaange fag, og har fått 6 på alle muntlige eksamener - ikke vanskelig :)

  19. Hei :-)

     

    Beklager at jeg avbryter midt i casen deres! :p

     

    Jeg skal begynne å studere medisin ved UIO i august. Fikk tildelt studieplass fra januar, men fordi jeg er i fødselspermisjon t.o.m april har jeg søkt om utsatt studiestart et semester. Jeg gleder meg utrolig mye til å begynne, men jeg er også veldig spent og nervøs. Det som gjør meg mest nervøs er at jeg har to barn; en jente på 3 og en gutt på 8 mnd :-) Jeg lurer veldig på hvor mye lesing og hvor mye tid jeg er nødt til å bruke på lesing hver uke. Det er jo begrenset hvor mye jeg får lest på ettermiddagene. :ermm:

     

    Er det noen som har erfaringer rundt dette?? Noen som vet om noen som har barn og studerer medisin ?? :)

  20. Logg deg inn på privatistweb.no og meld deg opp i eksamen til de fagene du vil ta opp. Det kan lønne seg å ringe en rådgiver, f.eks. ved Bjørknes, for å forhøre deg om hvilke fag/fagkoder du skal melde deg på. Det er ganske mange ulike norskfag bl.a., og det er lett å melde seg på til feil eksamen..

     

    :-)

×
×
  • Opprett ny...