Gå til innhold

Compoundinterest

Medlemmer
  • Innlegg

    562
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Compoundinterest

  1. Er det slik at krav inntatt i et borettslags vedtekter er absolutt og bindende for styret? Uavhengig av hvor gamle, utdaterte og lite hensiktsmessige de er?

     

    Vedtektene (fra stiftelsesåret på 60-tallet) i et borettslag fastslår at kun ektefeller kan være sameiere i en andel. Eksisterer ellers ingen saklig grunn til å nekte godkjennelse av bruksovergang til ny andelseier etter salg, og å nekte godkjennelse er heller ikke ønskelig. Vinner av budrunden som vil bli sameiere i andelen er ugift (og vil heller ikke leve i et ekteskapslignende forhold).

     

    Hvordan skal/bør styre forholde seg til dette? Se gjennom fingrene på det? Godkjenne og fremme forslag om endring av vedtektene på generalforsamling i ettertid? Tvunget til å nekte godkjennelse?

  2. Overtagelse. Det er reell botid som er gjeldene. At du har signert salgsavtale er irrelevant, det er din faktiske botid som er styrende. 

    Så med f.eks. 3 måneder overtagelse har du ikke allverdens med tid... 

    Kan alltids terminere leieavtalen og flytte tilbake i gammel leilighet da. 

    Her mener jeg skatteetaten har lagt til grunn en annen tolkning. Selger regnes som ikke lenger boende fra tidspunktet hvor salgsavtalen inngås, mens kjøper anses å begynne å opparbeide seg botid fra overtakelsen.

    Med andre ord ikke helt symmetri i reglene for beregning av botid ettersom det er tre tomme måneder der, men det er trolig gjort for at man ikke skal kunne opparbeide seg botid i to boliger samtidig. I dette tilfelle hvor OP er selger vil 12/24 beregningen basere seg på botid på tidspunktet for salgsavtalen.

  3. Bra.

     

    Bruker du noen form for adblock som lager problemer med vg/fa?

     

    Ja. Bruker "Fair AdBlocker" extension i Chrome. Prøvde å unnta sidene i stad, men uten å gjøre annet enn å forsøke å laste de inn på nytt, uten resultat. Unntatt sidene fra adblock nå, lukket og åpnet fanene igjen, og all is well. Jeg er en kremidiot! Tusen takk for hjelpen.

  4. Beklager på forhånd om denne tråden legges på feil sted.

     

    Opplever at enkelte norske nettsider, som bl. a. vg.no og fa.no frosser etter at jeg har åpnet sidene i Chrome på laptopen min. VG åpnes som normalt, men siden er frosset (klokken i "Nyhetsdøgnet" står stille), musepekeren står konstant som "hånd" uansett hvor på nettsiden markøren befinner seg, uten at jeg faktisk kan åpne noe, og jeg får omsider beskjed om at "Siden svarer ikke". På fa.no endrer ikke musepekeren seg fra "pil" til "hånd" når man holder over de respektive trådene på nettsiden så jeg får ikke åpnet noen nyheter, men menyen med valgmulighetene i headeren fungerer.

     

     

    Foreløpig kun opplevd dette problemet med VG og FA, og problemet er ikke der dersom jeg bruker Chrome på mobilen på samme nettsider, eller andre nettlesere - i alle fall ikke med IE 11 - men så god tid har jeg ikke at jeg kan bruke den som min faste nettleser.

     

    Noen som har et forslag til løsning?

  5. Hei, så leit at du har opplevd oss på denne måten! Håper det går bra med datteren din og armen!

    Det er helt ulikt tilbakemeldingene vi ellers får på alarmsentralen vår, Falck Global Assistance, som forøvrig både DNB, Tryg og flere bruker. Uavhengig av om du velger å fortsette som kunde hos oss, eller ikke, vil vi gjerne få lov til å følge opp hva som har skjedd i saken din. Send meg gjerne en e-post på heidi alfakrøll frende.no, så skal jeg ta dette med riktig avdeling. Og bedre vilkår enn reiseforsikringen i Frende finner du ikke, hvis du ikke hår til et selskap med dekningsgaranti, som da vil ha samme vilkår som oss. :) Derfor er vi så opptatt av St kundebehandlingen skal stå i stil, noe som det ikke høres ut som i denne saken.

     

    Hilsen Heidi, kommunikasjonssjef i Frende

    Dersom dette er legit er det kundeservice på høyt nivå.

    Epostadressen stemmer dog ikke overens med den oppgitt på nettsidene til Frende.

     

    Edit: selv har jeg Storebrand da jeg grunnet innskuddspensjon er fordelskunde. Ikke hatt behov for å bruke forsikringene (enda), men pris vs. vilkår er bra.

    • Liker 1
  6. Ja. Interessant rettsavgjørelse i Rt. 1983 s. 205 i så henseende. Skaden inntraff i perioden mellom "siste frist"-varselet og datoen for denne siste fristen. Forsikringstakeren ble ansett dekket av forsikringen. Dette til tross for at premie hverken innen "siste first"-tidspunktet eller senere ble betalt (premien ble riktignok hevdet betalt med motregning). Litt merkelig avgjørelse egentlig.

  7. Alder, betalingsevne og -vilje og lånebeløp er normalt det bankene ser på i tillegg til inntekt og belåningsgrad.

    Førstehjemslån kvalifiserer "alltid" til bankens beste rente på hele lånebeløpet. Både topplån og boligkreditt/fleksilån bør du unngå om du kan. Shopper du litt rundt finner du mest sannsynlig en bank som er villig til å gi deg samme vilkår på hele lånet, såfremt belåningsgraden er under 85%.

  8. Kredittkort har selvsagt ikke avtalegiro. Det bryter med selve forretningsmodellen. De lever av at folk ikke betaler regningen i tide.

    Selvfølgelig har de det. Og med de nye reglene så har du krav på å kunne velge om totalbeløpet eller kun minimumsbeløpet skal faktureres. Jeg får fakturert totalbeløpet på avtalegiro fra Bank Norwegian hver måned.

     

     

    Slapp helt av gjerrigknarken. Det er lett å glemme å betale fakturaen i tide. Og da blir det dyrt med disse kredittkortene. Du vet sånn renter vettu. Det er dyrt det..

     

    Feks du har satt av penger akkurat i slutten av måneden på kontoen til å betale fakturaen på forfallsdatoen. Så slår du ut begge fortenna og vipps så må du betale det asap å må utsette kredittkort regninga

    Si du har et kredittkort med 25 % effektiv rente p.a. Det blir ikke mange kronene om du betaler eg. én måned senere fordi du slo ei tann eller to. Rundt 20 kr i rentekostnad per tusenlapp. Krise? Nei.

  9. Den beste løsningen for lagets medlemmer er kanskje å ta opp et lån / øke eksisterende lån dersom det blir et betydelig beløp på hver andelseier. Kanskje slipper dere også unna morarente. Ikke helt uvanlig for denne typen saker.

  10. Er ønske å kjøpe noe nytt? Er det et alternativ å kjøpe ut ditt søsken og eie den arvede leiligheten alene?

    Grunnen til at jeg spør er at du trolig ikke får mer enn 1-1,5 milloner i lån. Er ikke så lett å finne ok bolig i ditt område til rundt 2 millioner, mistenker jeg.

    • Liker 1
  11. Ja, poenget var om hun hadde brukt mer enn 20k. Om du får utbetalt stipend + skolepenger og går over til en skole uten skolepenger må du tilbakebetale skolepengene, men vil fortsatt få fult studielån (omgjøringslån). For august er det drøyt 20k. Så spørsmålet var egentlig bare hvor mye som var brukt av de utbetalte midlene/hvor mye som var i behold.

  12. Wake up and smell the Daisys!  Ditt mål er å få henne tilbake!

    Kan man få tilbake noe man aldri har hatt?

     

    TS: Mitt tips er å gå videre i livet. Radio-greiene ville jeg i alle fall droppet! Virker som du har sendt opptil flere SMS'er hver dag i en ukes tid uten svar. Ikke overrasket over at hun synes du virker desperat. Hvis dere var arbeidskolleger var dere vel heller aldri vært venner - så ikke naturlig å gå tilbake i en situasjon som venner all den tid dere kun har vært kolleger? I alle tilfeller virker dette som et noe perifert vennskap som ikke er det mest naturlige å opprettholde når dere bor på hver deres kant av landet.

    Gi henne litt tid, i alle fall en god uke - kanskje er hun for opptatt med fadderuken, kanskje synes hun du maser litt, men trolig er hun ikke interessert. Du får eventuelt spille ballen over på hennes banehalvdel og be henne ta kontakt når hun kommer tilbake på ferie. Uansett; life goes on, and so should you.

    • Liker 3
  13. Det gjør det noe mer komplisert at det er foretatt en ekstra nedbetaling på lånet ettersom dere begge står gjensidig ansvarlig for lånet - dere har solidaransvar(?).

     

    For alle praktiske formål er det enklest å legge til grunn at låneopptaket i utgangspunktet bare var 3.440.000 ettersom jeg regner med den ekstra nedbetalingen ble gjort mer eller mindre umiddelbart.

     

    Avrundet til nærmeste halve prosent så er prosenten aklla har oppgitt over naturlig nok helt korrekt. Personen uten egenkapital må til en hver til betale 64,5% av terminbeløpet.

     

    Problem vil kunne oppstå om en av dere foretar en eller flere ekstraordinære nedbetalinger uten at den andre bidrar med et tilsvarende forholdsmessig beløp (ekstraordinær nedbetaling bør deles etter prosenttallet over). Hvis ikke må det regnes som at den ene parten har økt sin eierbrøk på bekostning av den andre og da bør man lage ny samboeravtale, og regne ut nytt forholdstall.

     

    Tallene du selv (og aklla) kom frem til stemmer hva gjelder hvem som er ansvar for hvor stor del av gjelden, uavhengig av hvordan du regner på det.

     

    Dette dere få med i en samboeravtale. Det er dette som er deres (innbyrdes) proratariske ansvar for gjelden, og får betydning når/om boligen selges på et tidspunkt.

     

    For å si det enkelt - dersom det skulle oppstå et samlivsbrudd, boligen selges eller den ene personen kjøper den andre ut (og boligen ikke er nedbetalt) avgjør det proratariske ansvaret fordelingen mellom dere. Skulle boligen selges/verdivurderes for 6.000.000 kr og restlånet er 2.000.000 kr vil personen med egenkapitalen sin andel av overskuddet være (6.000.000/2) - 710.000 (35,5% av restlånet) = 2.290.000. Den andre personen sitter naturligvis igjen med resten av overskuddet fratrukket sin andel av restgjelden; 1.710.000 kr.

    * Overskuddet deles likt, men hver part har fortsatt ansvar for sin del av restgjelden.

    ** Er boligen nedbetalt deles overskuddet naturlig nok 50/50.

    • Liker 2
  14. Dersom dette har vært slik siden desember ifjor er det bare å få hevet seg rundt å fremsette krav mot firmaet ASAP.

    Forhåpentligvis kan entreprenøren identifiseres med privatpersonen, slik at entreprenøren kan anses å ha vedkjent seg mangelen. Ikke hørt om et tilfelle som dette tidligere.

×
×
  • Opprett ny...