Gå til innhold

IverH

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av IverH

  1. Hvilken PLS har du?

     

    CP1L:

    Innganger 0.00 ->

     

    Utganger 100.00 ->

     

    Side 26 viser det samme ja.

     

    Timerbit 10 i eksempelet kan brukes hvor du vil ellers i koden som åpen/lukket kontakt. Adressen blir da T10. Du kan ha inntil 4096 timere og tellere og adressene blir da T0-T4095 og C0-C4095

  2. Om du ønsker å bruke software er det CX-Drive som gjelder, og dette er en del av CX-One prgramvarepakken.

    Som nevnt over er det enkleste å bruke reléutgangen på omformeren. Denne kan programmeres til den funksjonaliteten du ønsker. Parameter C026 Mener jeg å huske. Denne står default til å trekke ved feil (parameterverdi 05).

  3. Optisk vil jeg si de er jevngode, med små forskjeller i forhold til konstruksjon. Panasonic gir deg stabilisering noe du ikke får hos Olympus, men der har du det i huset. Olympus gir deg enkelt skifte mellom manuell/auto fokus med en snedig clutch-mekanisme. Ellers er det smak og behag. Jeg liker finishen på Olympus'en bedre og det at den er billigere er heller ikke dumt.

  4. 12-40 F2.8 er vel et opplagt og godt valg om du ikke liker å bytte objektiv hele tiden. Meget godt optisk, men naturlig nok ikke like lyssterkt som fastoptikken. Ellers er 17 mm F1.8 et hyggelig bekjentskap og 45 F1.8 er enenstående i forhold til pris. Brutalt skarpt og godt. Det meste av fastoptikk til Olympus er bra, så det blir litt opp til deg hva du ønsker.

    • Liker 1
  5. Dxomark (i den grad de betyr noe) mener at 12mm'eren er hårfint vassere, men min personlige erfaring er at dette er stort sett neglisjerbart ved vanlig bruk. Det som er viktigere for meg, og som gjør at jeg har begge (12+12-40), er at 12mm objektivet på E-M1 er en god del lettere og hendigere å ta med seg rundt enn 12-40mm zoomen. Det ser også mindre og mer "uskyldig" ut. Jo mer fotoutstyr du kommer med, jo mer var er folk på deg. Blender 2.0 i forhold til 2.8, kan også gi deg det siste ekstra i dårlig belysning. Så får apostelenes hester være litt zoom:-)

     

    E-M1 + 12mm er en relativt lett og hendig kombinasjon, som gir meg en "traveling light" følelse. Dette gjør i mine øyne E-M1 til en E-M5 med litt bedre grep, uten at det føles nevneverdig større eller tyngre.

     

    Med 12-40mm påmontert blir følelsen litt mer av en nedskalert D700/5DmkIII+24-70mm combo. Ta det med over alt, det tåler absolutt alt, men det veier fortsatt bare halvparten.

  6. Pluss at A7® ikke er noe actionkamera akkurat...

     

    Nå over til noe helt annet; Noen som har prøvd ulike mellomringer / extensions tubes til MFT? Her er jeg helt blank. Det finnes jo de helt analoge (bryter all elektrisk kontakt mellom kamera og objektiv), og de ligger på 100-200 NOK. I så fall blir det jo bare objektiv med "snap-back" fokusring som gir noe mening. Har bare 12mm og 12-40mm med dette, men 12-40 på 40mm med en passende mellomring burde bli en god og brutal makro.?

     

    Ellers har Kenko noen med kontaktsett som gir autofokus, men disse blir igjen mer kostbare ($180 på amazon eller småpene 2000 NOK (!) hos Fotovideo).

     

    Noen som har testet dette i noe særlig grad? Både de simple uten kontaktsett og de mer påkostede.

  7. Oh glede! Da har vi plukket opp E-M1 og 12-40!

     

    Førsteinntrykket virker veldig bra og solid. Det nye interfacet med knapper og hjul virket veldig rett og logisk, så det alene var en fin oppgradering fra E-M5. Med så mye direkte tilgang var ikke "Super Control Panelet" like nødvendig som på E-M5. De litt større fysiske målene i forhold til E-M5 gjør meg heller ingen ting, og du merker ikke det som annet enn bedre grep/støtte. 12-40 zoomen derimot, gav litt mer vekt for en som var vant til små og søte objektiver som 12mm, 45mm, etc... Tungt blir det ikke og vekten var godt balansert mot huset så det skal bli moro å få prøvd dette litt fremover. Det at denne combo'en ser direkte småfrekk ut, var heller ikke feil.. :green:

     

    Nå må jeg bare fikse meg mindre jobb, og mer fritid fremover.. :hmm:

  8. For oss som ikke har en 14-54 eller 12-60 stående på hyllen, ble 12-40 meget godt mottatt. OM-D E-M1 virker ikke å være dramatisk mye bedre enn E-M5'en jeg har i dag, men totalsummen av alle de små oppgraderingene gjør at jeg sterkt vurderer å oppgradere. Kanskje bare meg, men Panasonic sitt design, bruk av materialer, samt farger gjør at det fremstår litt mer plastic enn Olympus. Jeg tror ikke det skiller mye i kvalitet (kanskje med unntak av E-M1),men jeg får litt 80/90-tall minianleggs-vibber av Panasonics sine kameraer og objektiver. Derfor er det nå godt å kunne kjøpe Olympus sin ekvivalent til 12-35, som ryktes å være minst like god.

     

    Kjøper helt klart at E-M1 pakken blir noe mer voluminøs, men det er kanskje til å leve med? 14-54 objektivet ditt fortjener vel litt mer bruk, og det har neppe blitt dårligere med alderen.?

×
×
  • Opprett ny...