Gå til innhold

Mr.Elendig

Medlemmer
  • Innlegg

    2 413
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mr.Elendig

  1. 6 hours ago, (not the real) Dr. Bombay said:

    Hva med lagring av all denne energien?

    Kan godt tenke meg solenergi, men ikke å selge det til 0,01 kr/kWt midt på dagen og kjøpe strøm på kvelden og morgenen til 3 kr/kWt.

    Og hva skjer når "alle" har solcellepanel på taket, uten mulighet for å lagre?

    1. Å lade elbiler er ein del av løysinga der.

    2. Noreg har ikkje mangel på billig lagring av store energimengder.

    • Liker 1
  2. 2 hours ago, Machz said:

    Problemet med solceller er at det er for energikrevende å lage det. Det kreves myyyyye energi å lage en solcelle og så lenge den energien er billig, koster det relativt lite å produsere solcelle men hvis man tenker at energien fra solceller skal lage solcelle, ja da blir prisen noe helt annet og det er jo i prinsippet dit mange vil. Svaret er at det tar ca 4 år for en solcelle å produsere energien som skal til for å lage den. Energien fra solen er enorm men den er også veldig uttynnet. All brukbar energi i dag er konsentrert solenergi eller fisjonenergi.

    Stikkordet her er energitetthet. Alt vi bruker i dag har svært høy energitetthet. Jeg har ikke noe trua på at menneskeheten klarer å fungere ved å plutselig gå over til å bruke lav energitetthet.

    Et menneske, ja - mennesket, nei.

    Så det du prøver å seie er at solceller produserer 4-8 ganger meir energi en det koster å produsere dei. Det er eit ganske godt argument for å bygge ut meir solkraft.

    Vi kan og byggje ut mykje solkraft utan å bruke ein kvadratmeter med nytt areal, i motsetting til det meste av anna energiproduksjon.

    • Liker 5
    • Hjerte 1
  3. 4 hours ago, Mr.M said:

    "Command 'smartctl' not found, but can be installed with:
    sudo apt install smartmontools"

    Er ikkje verre enn å instalere den.

    # smartctl -i /dev/sda
    ⋮
    === START OF INFORMATION SECTION ===
    ⋮
    SATA Version is:  SATA 3.0, 6.0 Gb/s (current: 6.0 Gb/s)
    
    

     

  4. 136hk :ohmy: Kommer til å bli noe slappe greier etter 50kmh.

    Du burde tilbringe nokre år bak rattet på ein fullasta T4 transporter med 2.4l sugediesel. 0-100km/h offesielt ved tom bil: 24.7s, i praksis med full bil: Berre mogleg å nå 100 ned bratte bakkar.

     

    Køyrer til dagleg ein polo stv med 1.4l 60hp på papiret, men ein god del av dei har hava i pølsemaskina.

     

    Makan til bortskjemte folk no fortida :p

    • Liker 5
  5. Eneboliger fra 50-60-tallet er de beste husene. De er bygget for å vare i evigheten. Etter det er det bygget for tynt, skjørt og billigst mulig.

     

    Etter å ha måtte bytte ut ein bærande vegg under ei trapp som var laga av sand og vatten (med berre ein antyding til sement), og innervegger av sivrør med litt puss utanpå så kan eg ikkje seie meg einig i den påstanden.

  6. Min meining er at det er verdens største svindel hvor den mektige oljelobbyen har fått bilprodusentene til å endre spesifikasjonene for olje slik at folk skal være tvunget til å fylle på dette skvipet som helsyntetisk olje er. Slik har oljeselskapene tjent milliarder ekstra. Jeg prøvde å lese en gang hvordan syntetisk olje ble laget og forsto at den var raffinert meir og tatt ut av de grunnleggende stoffene og tilført masse rare tilsettninger som var gresk å lese,faktisk heilt uforståelig. Antakelig for at ingen skal forstå noe som helst,virket som bare fantasi.

     

    Berre fordi du ikkje klarer å forstå <sett in kva som helst her> så betyr det ikkje at det er reinspikka svindel eller dårleg/farleg. Venlegst finn fram verifiserbar dokumentasjon som støtter dine utsegn.

  7.  

     

    For en LastPass-bruker, hvordan fungerer KeePass til sammenligning?

    Er det bare å laste ned appen til Windows Phone og logge på så har jeg tilgang til passordene mine?

    KeePass installeres lokalt. Du må selv transportere fila med passord til ulike enheter (om du har behov for det). Ergo; Du har selv full kontroll over data.

     

    Men det hørtes ikke spesielt brukervennlig ut når jeg er på besøk hos en kompis og ønsker å logge på Steam på hans PC ...

    du har ikkje ein mobil?

  8. Fjernlåse saken er jo vel og greit, men å måtte gjøre det er fortsatt i "steinalderen". En fingeravtrykksensor i enheten som gjør at man må ha fingeravtrykket i tillegg for å låse opp ting hadde vært lurt.

     

    Jeg forstår at "bare ha tingen i lomma så låser X seg opp" konseptet er "lurt" (les; latskapen lenge leve"), men det gir da ingen ekstra sikkerhet i forhold til vanlige nøkkler.

     

    På høy tid at slike hype ting som skal være sååå sikre dør ut og at det kommer noe som faktisk har en god sikkerhetsløsning der det er rom for å miste nøkkelen.

     

    Biometrisk identifikasjon (eller enda verre, nøkkel) er generelt ein meget dårleg ide, det er fleire grunner til dette:

    1. Ikkje påliteleg, for enkelt å forfalske, har høg feilprosent med riktig "nøkkel".

    2. Gjør det mykje meir fristande å drive med hammerdekryptering/låsdirking (eller hagesaks)

  9.  


    In modern science, the term "theory" refers to scientific theories, a well-confirmed type of explanation of nature, made in a way consistent with scientific method, and fulfilling thecriteria required by modern science. Such theories are described in such a way that any scientist in the field is in a position to understand and either provide empirical support ("verify") or empirically contradict ("falsify") it. Scientific theories are the most reliable, rigorous, and comprehensive form of scientific knowledge,[5] in contrast to more common uses of the word "theory" that imply that something is unproven or speculative (which is better characterized by the word 'hypothesis').[6] Scientific theories are distinguished fromhypotheses, which are individual empirically testable conjectures, and scientific laws, which are descriptive accounts of how nature will behave under certain conditions.[7]

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...