Gå til innhold

Gentlemanful

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gentlemanful

  1. Hei

    Altså, man leser om alle de her som har tjent gode summer. Vi snakker millioner. 20-30-40-50 millioner gjennom egne foretak osv. Jeg tenker ofte på dette - men virker helt umulig. Virker så vanskelig å bli rik - selvom jeg stadig hører at det aldri har vært lettere nå.

    - Hvordan får de folka her det til? Har de noen egenskaper vi andre dødelige ikke har?
    - Hvordan ville dere startet dersom dere var unge og dere drømte om slike summer.

    - Er det virkelig så lett å bli rik i Norge nå om dagen? 

  2. kremt skrev (11 minutter siden):

    Svinghjul er ca 20-25 tusen med jobb, dersom det er dette da. Må nok undersøkes nærmere av folk med peiling før man gjør noe overilt og bare bytter deler for å prøve noe, blir fort dyrt det. 

    Takker for svar.

    Sliter bare med å skjønne hvordan det kan være girkassa når motoren rister i tomgang og ikke i fart, men men. Får ta den med på verksted. 

  3. DrAlban3000 skrev (17 minutter siden):

    automatkassen til VW kalles DSG. Det betyr at du har en litt spesiell girkasse med to clutcher. Om golfen din er automat er det en DSG girkasse (vil jeg anta)

    En av feilene med tidlige utgaver av denne er at svinghjulet (en del som snurrer fort) får kast fordi mekanismene som skal motvirke kast blir slitte.

    Det verste som skjer er havari, det beste er at du kan dure på 40 000km til med dette kastet - det er ikke jeg rette personen å vurdere. Men problemet du har er enkjent feil med girkassa.

     

    OJ :(

    Hadde ingen anelse om at dette kunne ha med girkassen å gjøre!? Så det at bilen står i P og går i tomgang har sammenheng med girkassa? Dette er jo ikke noe problem når bilen kjører - burde jeg ikke merket noe da når bilen skifter gir? 

    Dyrt å fikse dersom det er svinghjulet regner jeg med? 

  4. DrAlban3000 skrev (3 minutter siden):

    Har du DSG i denne?

    «How can I tell if the dual-mass flywheel is broken? Symptoms can include rumbling or squawk noises when chainging gear, shuddering when pulling away and in extreme cases, severe vibration and rattles when the car is in neutral.»

    Sistnevte var min case på en 2015 Superb med DSG6.

    DSG - mener du da at jeg kan skifte gir manuelt på rattet etc? For ja, det har jeg. Men kommer ingen ulyder ved girskift (bilen er automat) kommer heller ingen ulyder av motoren når den rister på tomgang.... 

  5. Hei folkens,

    Har en ganske så strøken Golf 2012modell 1,6 TDI. Den kjører som et skudd. Eneste problemet er at når jeg har bilen på tomgang så rister motoren. Motoren rister ikke i fart  (når jeg kjører) - kun når den står stille og er på. 

    Hva kan dette komme av?

    Er det dyrt å reparere? Noe jeg kan gjøre selv(?)

     

    På forhånd, takk for svar .

  6. Comma Chameleon skrev (1 minutt siden):

    Men panten er i bilen. Så hvis du slutter å betale så tar de bilen og så selger de den for å dekke inn pengene du skylder de.

    okeii, så hvis jeg nekter å betale fakturaene, så får jeg ikke noe pes for det? plutselig få en haug med innkasso etc, også skal de plutselig ta andre verdier av meg...? dersom noe sånt skjer - så bare kontakter jeg santander - forteller dem det som har skjedd - så tauer de inn bilen som kjøper har kjøpt fra meg og trukket betalingen på restgjelden?

     

    ble mye frem og tilbake dette - men blir jo litt roligere når du sier at de tar bilen fra vedkommende - med andre ord må jeg bare sørge for at jeg får inn de kronene bilen er verdt over restgjelden..

  7. Opsat500 skrev (4 minutter siden):

    Hvis det er pant i bilen så er det ekstremt viktig for kjøper at ditt billån blir innfridd slik at banken sletter pantet. Så kjøper har all interesse i å betale ned lånet ditt. 
    Dette går helt fint så lenge avtalt kjøpesum ikke er mindre enn restgjeld.

    Har skjønt at lånet følger skiltet/bilen og ikke eier. Men er jo jeg som har lån hos santander og får fakturaer der daglig. Jeg som får inkasso dersom selger velger å ikke betale restlånet... 

  8. zanta skrev (5 minutter siden):

    Skriv kontrakt. Be kjøper betale inn restgjelden til kreditor. Be kreditor bekrefte at restlån med rente og gebyrer er innfridd, få oppgitt beløpet som er betalt. Trekk dette beløpet fra kjøpesum og be kjøper overføre resterende til deg. Når dette er mottatt, overfører du bilens registrering til kjøper. Done.

    Ojaa, så det vil si at når begge parter har skrevet under kontrakten så overfører kjøper pengene ( til meg og kreditor) Når jeg har fått penger på konto og kreditor bekrefter at pengene har kommet inn SÅ skriver vi salgsmeldingen? Prosessen kan jo ta 2-3 dager, hahah.. 

  9. Hei folkens,

    føler meg som en nybegynner her nå - men det er jeg. Jeg skal selge min første bil.

    På bilen har jeg 115000kr i lån igjen, mens jeg skal selge den for 160000. Hvordan går jeg frem i denne situasjonen?

    Er det slik at jeg skal be kjøper om å betale ned restgjelden jeg har hos santander, og deretter overfører restrerende til meg? Føler hele det opplegget blir litt skummelt. Tenker da at kjøper kan straksoverføre de pengene som er igjen inn på min konto, men hva om vedkommende stopper innbetalingen til santander. Sitter jeg da igjen med 115kr i unødvendig lån? Gjerne gi meg en guide på hvordan jeg skal gjøre dette. 

     

    På forhånd, takk for svar. 

  10. El burro skrev (4 minutter siden):

    Kan være en veldig bra bil til den prisen men du må sjekke understellet og ramma for rust, spesielt bak bakhjulene og den bakre delen av ramma.

    Er søren meg ikke noe rust å se sånn sett. Jeg tenkte mer på motorproblemer, bærearmer, drivaksel etc med tanke på at den har kjørt over 300k. Lite penger uansett - så tror jeg går for den! 

  11. Noen som har erfaringer med denne?

     

    Vurderer å kjøpe en som har kjørt 310k. Den er eu godkjent i 1 år til. Tanken er å ha den 1-2 år så vrake. Avtalt pris for 8000kr. Blir det katta i sekken kjøp, eller tenker dere at det er greit? Er forøvrig 4x4 2L disel. Servicer er fulgt. 

     

    Takk for svar,

    Hilsen en med 0 erfaring når det kommer til bil.

  12. Hei!

    Vi er en del personer som skal spleise på 1 bil til en i familien. Vi tenkte en bil til rundt 30k - må være godt nok som førstebil. Jeg lurer på om dere har neon gode alternativer. Helst en bil som er drivstoffgjerrig og varer noen år. har sett på litt selv, men er ikke veldig kunnskapsrik når det kommer til biler - og gode alternativer. 

    Sett på blant annet denne;

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=198162906

     

    Takk for svar! 

  13. MrL skrev (19 minutter siden):

    3000 i bot er galskap.

    Sjekk hva som står i avtalen din, står det ikke der har de en liten sak. Om det derimot står i avtalen ville jeg tatt dette til forbrukerrådet med brudd på markedsføringsloven  (§ 22.Urimelige avtalevilkår) - det er ikke lov å avtale urimelige vilkår. 3000 i bot er totalt urimelig. 

     

    Så i værste fall blir jeg sittende igjen med å betale en bot for noe som ikke er ulovlig på senteret altså en prøvetime? 

  14. Baranladion skrev (Akkurat nå):

    Hmm, da ville jeg klaget på bota, og hørt om det kunne holdt med en advarsel i dette tilfellet, og at du neste gang selvsagt skal melde opp vedkommende til prøvetime. 

    Joa, men er ikke noe jeg egentlig velger å legge meg flat på. Står ingen steder at man MÅ melde seg på via nettet, er det jeg skurrer på. 
     

    de kan vel ikke bare gi meg en bot på neste faktura? Isåfall kjører jeg på med advokat om det er nødvendig. 

  15. Baranladion skrev (5 minutter siden):

    Hvordan visste du at man må melde seg på? Selvom det for de aller fleste vel vil være normalt å si ifra, og/eller melde fra at man ønsker å prøve, så burde det jo stå klart og tydelig fremgangsmåte for dette.

    Synes 3000 var drøyt, burde holdt med en advarsel dersom dette var første gang det skjedde. 

    Spurte i resepsjonen for noen dager siden om prøvetime var lov - noe jeg fikk et klart ja på. Tok det for gitt da at jeg kunne ta hun med når det ikke var bemannet. Så nå på nettsidene deres at de har lagt ved en link angående prøvetimer men det står ikke med uthevet skrift at man MÅ melde seg på via nett kun en fremgangsmåte.

  16. ITtraktor skrev (2 minutter siden):

    De kan selvfølgelig ikke skrive ut bøter eller forelegg, men en kontrollavgift i følge avtalen dere har kan de ilegge.

    Hm, hva er forskjell på kontrollavgift og bot?

    Står forøvrig at prøvetime er lov men ikke at man må melde seg på. Det vil da si at de ikke har jussen på sin side. At vi glemmer å melde oss på deres nettside kan vel ikke koste oss 3000kr? 

  17. Hei.

    Senteret jeg trener på har 2 dagers prøvetime (men man må melde seg på) noe min vennine ikke gjorde. Jeg tok henne med via å bruke mitt kort i god tro. Senere får jeg vite at jeg får 3000kr i bot pga jeg har sneket en med inn.

    mitt spørsmål er;

    kan treningssentre gi ut bøter? De er jo ikke en offentlig instans som politi etc?

    når de ikke står noen steder at man MÅ melde seg på for å få prøvetime, men at prøvetime er tillatt - hr jeg i det hele tatt gjort no feil? 

    • Liker 1
  18. Hei!

    Jeg klarte å skade ryggen under en pasient utagering på jobben. Saken er nå at jeg er nervøs for veien videre. Ryggen verker ekstremt så å dra tilbake til jobben er egentlig uaktuelt per dags dato - problemet er at jeg får veldig dårlig samvittighet - i og med at jeg ikke har fast jobb (kun vikariat)

    spørsmålet mitt er nå;

    Hva har jeg krav på av sykepenger når jeg kun jobber vikariat? ( noen sier gjennomsnittet av de 3 siste månedene) 

    Hvordan fungerer det med yrkeserststning dersom ryggen er ødelagt for alltid?

     

    takk for svar..9

  19. Hei. Jeg skal kjøpe meg varebil og lurer på om noen har erfaring med Fiat doblo? Er på utikk etter en billig bil typ 30k klassen som er i god stand. Sett på Finn og har funnet noen blant annet en 2013 modell som har kjørt 100k

×
×
  • Opprett ny...