Gå til innhold

[email protected]

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av [email protected]

  1.  

    Jeg tror ikke det skal ganske godt gjøres å missforstå 'tullprat'

     

    Problemet er ikke at dem krever det, men dem velger heller dem som er klar og dem VET kan reise enn å investere i en som dem ikke vet kan reise. Det er ikke bare å ansette noen i ett firma forså deretter finne ut etterpå at dem til dømes ikke er egnet for arbeid pågrunn av at dem ikke får la oss si helseattesten.

     

    Hva skal dem gjøre da? Gi dem sparken? - Nei, så enkelt er det bare ikke.

    Der tar du feil. Svaret er enkelt og greit, du får ikke jobben. I min kontrakt står det at jeg kun fikk jobben, om jeg består sikkerhetskurs, helseattest, og består VG2 eksamen. Derfor trenger du ikke å ha gjort noe på forhånd. Dette er noe de selvfølgelig tar hensyn til.

  2.  

    La oss se hvor mye tullprat det egentlig er.

     

    Jeg jobbet i offshore etter jeg var ferdig i Forsvaret, dette var før den eksplosive veksten i markedet. Så da var det lett å få jobb. Så jeg kjenner jobbmarkedet der.

     

    For å kunne være egnet for å jobbe på i offshore så må du for det første ha ett fag du kan utdøve der, ellers så søker du som Rostabout (som er en hjelpedekksarbeider) viss du har ett yrke du kan utdøve så er du gjerne ikke alene om dette. Som lærling har mange det første møtet med arbeidslivet. En av mine nevøer har tatt utdanning i motormannfaget og ønsket å komme seg på rigg. Da han søkte lærlingplass hos de fleste selskap fikk han tilbakemelding på at det hørte sjeldenheten til at dem tok inn motormenn uten teknisk fagskole. Da alså ikke engang lærlinger. Det var ønskelig med M4. Han søkte totalt i 7 selskap før han regelrett ga opp og startet som lærling i forsvaret i staden. Gikk ut av videregående med 5 i snitt og relativt lavt fravær. Typ 6-7 dager på 2 år. Har du M4 er du i teorien overkvalifisert til å reise som motormann. Men selskapene krever ofte dette alikavell. Eneste unntaket jeg husker som viste interesse var COSL.

     

    En venn av meg som jeg jobbet ilag med i offshore var Matros, vi jobbet henholdsvis på AHTS ilag, noe vi gjor i 2 år. Han hadde 9 års erfaring i faget og trodde at dette + referanser kom til å skaffe han jobb. Han søkte på alle jobber som ble lyst ut men fikk ikke engang svar. Han tok deretter helivelt i tillegg til imo60 kurset sitt og bygde på g-11 sertifrikatet sitt til riggerkurs. Det gikk 2 måneder så fikk han jobb.

     

    Så la oss se nå.

    Faglig dyktighet er vanskelig å måle uten og faktisk ha personen til å gjennomføre arbeidet i praksis. En lærling sin faglige dyktighet er i de fleste tilfeller såpass lav at den aldri vil bli vurdert. Det som blir vurdert er evne til å yte for å lære. Noe karakterer ofte gjenspeiler seg fra.

    Ved å ta kurs så viser du derav interesse for å kunne stille så godt som mulig til jobben, du viser egen interesse og ett ønske om å faktisk komme deg dit du vil.

     

    Dem velger dem som er best kvalifisert, dem som dem tror kommer til å gjøre en best mulig jobb. For å være best mulig kvalifisert er det å faktisk kunne bestå ett sikkerhetskurs ganske vesentlig. Det er ikke alle som består ett riggerkurs heller, gir du noen en arbeidskontrakt før du vet om dem kan gjøre jobben har selskapet påtatt seg ett problem.

     

    Beklager, men jeg tror du misforstod meg litt. Du har selvfølgelig helt rett med det du sier, men jeg vil bare fram til at selskapene ikke legger noe som helst krav til at du skal punge ut med store summer for det som må til for å reise ut. Har du gjennomført dette før du søker, kan dette selvfølgelig være veldig positivt,men om dette vil stille deg sterkere som kandidat, er noe jeg tviler litt mere på. Jeg har heller ikke møtt noen som har gjort dette før søknadsprosessen.

  3.  

    La oss nå se.

     

    Statoil legger ut en søknad på 5 elektrikker stillinger, disse stillingene kan få i mellom 1500-2000 søkere.

    Velger du da dem du må betale for å få i gang i arbeid eller velger du dem som allerede har alt klart?

     

    Når du er blitt ansatt betaler dem selvfølgelig for repitisjon.

     

     

    Tullprat.. Jeg er selv for øyeblikket elektrikerlærling offshore på plattform, for ett av de store operatørselskapene. (Velger og ikke nevne hvilket) Det stilles ingen krav om at helseattesten eller GSK sikkerhetskurs skal være gjennomført.

    Med flere hundre søkere til 4-5 plasser offshore, så handler det om faglig dyktighet, fravær, diverse attester, og en ren og punktlig søknad. De ønsker jo først og fremst dyktige personer, som de kan lære opp og forme som de vil.

     

    Jeg vet selvfølgelig ikke hvordan det er med diverse rederier, men de store operatørselskapene betaler selvfølgelig alt som må til før du kan reise ut. Det handler aldri om pris på noe som helst. Litt av meningen er også å samle alle lærlingene sammen på sikkerhetskurset, noe som er veldig gøy!

  4. Hei! :)

     

    Jeg solgte selv VG for MD, da jeg var 13

    år. Nå koster VG 20,- på dørsalg, istede for 15,- da jeg gikk. Da var det ikke uvanlig at man fikk 20,- og fikk beholde 5,- i driks. Dette er det litt verre med nå. Husker også at siste søndagen før jul, så pleide kundene å være litt ekstra greie med driksen.

     

    Som et lite tips, så vil jeg anbefale deg å pakke vær avis inn i egne plastposer når det regnet ute, og deretter pakker de ut av plastikken foran øynene på kunden. Det viser at du vil gjøre en skikkelig jobb, og ikke gi en halvveis bløt avis. Husker jeg fikk mye skryt for det! :)

     

    Til slutt så vil jeg ønske deg masse lykke til! Jeg gikk 2år med VG, og den attesten du får etterpå er gull verdt.

  5. Hei.

     

    *Utdrag fra ung.no*

     

    For jobb i livvakttjenesten gjennom PST, kreves i utgangspunktet bakgrunn som politi. Alle livvaktene i PST er polititjenestemenn som har gjennomgått en grundig spesialopplæring i livvakttjeneste. Utdanning og trening av livvakter skjer i nært samarbeid med Politihøgskolen og Den kongelige politieskorte i Oslo politidistrikt.

     

     

     

    Les gjerne på PST sine nettsider om livvakttjenesten og kontakt dem for en prat og mer informasjon. Kanskje kan det finnes andre utdanningsveier, kurs, utenlandsmuligheter og liknende, men jeg vil absolutt anbefale at du diskuterer dette direkte med PST. Det er de som avgjør hvilken bakgrunn som vil kreves for å faktisk kunne få jobb.

  6. Hei

     

    Du kan bytte fra bygg og anlegg til studiespesialiserende (almenn etc.), neste skoleår om du ønsker. Dette gjør du på samme måte som du søkte deg inn på bygg og anlegg. Altså på Vigo.no, med minID. Husk søknadsfrist 1.Mars.

    Du må selvfølgelig oppnå de karakterene som trengs, så det er bare å stå på igjennom dette skoleåret.

     

    Anbefaler deg en tur til rådgiver på skolen. Han/hun kan hjelpe deg med de spørsmålene du lurer på, og søknaden på vigo.no.

     

    Lykke til! :)

    • Liker 1
  7. Baker :) Kjenner en 18åring som droppet ut av bygg og anlegg på VGS. Han startet nå i September og skal jobbe på bakeriet i 4 år for å ta fagbrevet som baker. Han jobber natt i 2 uker, og har deretter fri 1 uke. Han har også rett over 25 lapper i måneden utbetalt. Om han har en eller annen spesiell avtale skal jeg ikke uttale meg sikkert om, men mener på at han fikk jobben og opplæringen fordi bakeriet trengte folk fort.

     

    Du har ikke vurdert å flytte og starte som lærling i bilskade og lakk? Uansett hvilket fagbrev du har, så vil du stille mye sterkere i arbeidsmarkedet. Lykke til :)

  8. Hei. Jeg startet nå nettopp som elektrikerlærling offshore i ConocoPhillips, og skal snart til å reise ut på min andre tur. Er det noe du lurer på, så er det bare å spørre, så skal jeg prøve å svare etter beste evne ?

  9. Sitter og leser på det jeg vet at jeg ikke har helt klart nå. Har du noen erfaringer, noe som du sleit med å svare på under eksamen ? :)

     

    Jeg fikk karakteren 6, og ble spurt i Installasjon i bolig (Elenergi), Reguleringsteknikk (Automasjon) og Brann/Tyveri (DOE)

     

    Jeg måtte også ta en sluttkontroll og forklare de "5 sikre"

  10. .

     

    Jeg har fagbrev i kjemi og prosessfag, samt ingeniør innen prossesfag, analyttisk kjemi og bioteknologi.

     

    Er det mulig å få en offshore jobb som ikke krever for mye fysisk arbeid? Dvs innsamling og rapportering, planlegging og eller annet relevant.

     

    Når det gjelder helsecertifikat, hva inbefatter dette? Hvis man har en smertesykdom vil dette ha innvirkning?

     

    Jeg starter som lærling offshore i elektrikerfaget til høsten, og har i denne forbindelse nettopp vært inne og ordnet offshore attesten/helsesertifikatet.

     

    Hvordan smertesykdom er det snakk om?

    Når du kommer til helsestasjonen får du tildelt ett ark hvor du krysser av litt diverse om helsen din, og så lenge du har en normal helse går du igjennom. Jeg tok en hørselstest, synstest, drugtest og "pustetest/lungetest".

  11. Man har kun rett til å fullføre videregående skole én gang. Du har rett til 4 års skolegang totalt (inkludert læretid) om du går yrkesfag. Når du har tatt fagbrev etter Vg1 og Vg2 på skolen + 2 år læretid, så er altså ungdomsretten oppbrukt. Likevel finnes det en del steder egne opplegg for personer som vil ta påbygging til generell studiekompetanse etter fagbrev. Du har ikke rett til noe slikt, men det tilbys som sagt en del steder likevel. Ta derfor kontakt med Inntakskontoret i fylket der du bor raskest mulig. De kan hjelpe deg med informasjon om hvilke tilbud som finnes der du bor, samt hvilke søknadsfrister som eventuelt gjelder.

     

    Dersom du ikke får tilbud om noen skoleplass gjennom Inntakskontoret/fylkeskommunen, blir alternativet å ta fagene du behøver som privatist.

     

    Ta nå uansett først kontakt med Inntakskontoret i fylket ditt, kanskje løser dette seg allerede der. Lykke til videre, og håper dette ordner seg slik du ønsker. :)

×
×
  • Opprett ny...