Gå til innhold

Oleleh13

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oleleh13

  1. Sambuaren din virkar svært egoistisk..

     

    Dersom jul er ein tradisjon som er viktig for familien din, som kan få mor di til å føle seg meir aleine enn vanleg, hadde eg prioritert ho framfor sambuaren. Og dersom du står for betaling av størsteparten av utgiftene ser eg heller ikkje kvifor ho er negativ til at du betalar for reise osv.

     

    Oppfører ho seg slik i fleire situasjonar eller er det kun pga at det er jul?

    Hun er dessverre meget egoistisk.

    I tillegg må eg være veldig spandabel av meg.

     

    Viktig er den kanskje ikke, men det er tanken med at man samles og koser seg.

    Situasjonen mellom oss har jeg egentlig lært meg og leve etter, selv om jeg vet det er feil.

    Det er mye av det gode, og mye av det dumme. Men noen ting hører nok med. Siden hun er min første kjæreste har jeg ikke erfart noe særlig av kvinner, og vet ikke om det finnes noe bedre. Har det per i dag veldig greit med henne, bortsett fra hennes egoisme.

     

    Hun er ei slik jente som MÅ sminke seg før hun går ut av huset, til og med om jeg skal noe.

    Jeg har ikke tall på hvor mange møter, avtaler osv jeg må avbryte fordi hun bruker en halvtime ekstra på badet.. Og drar jeg uten henne, setter hun himmel og jord i bevegelse. Hun tar ikke 5flate engang øre for og dra inn skuespillerrollen som lager drama.

    Bortsett fra om jeg blir fyrt opp med vilje, da kan jeg bli ganske sint..

     

    Det jeg tenker selv med hva som er problemet med at jeg betaler reise for min mor er att hun kanskje mener det er penger jeg heller kan bruke på henne.. Trist men sant. Tror ikke hun riktig forstår hvor dyrt det er å brødfø henne. I tillegg bruker hun ganske mye penger på seg selv. Noe jeg ergrer meg over siden hun kunne betalt noe mer en det hun gjør.. Men det blir en evig rundans hver gang jeg tar det opp...

     

     

  2. Hei :)

    Sitter egentlig og bare tenker på hvordan denne julen skal bli.
    Jeg syns så synd på min mor som kanskje må sitte mutters alene denne julen også til tross for at vi er 4 søsken, derav jeg som er eldst og er i arbeidslivet. Jeg klandrer ikke de andre, siden dem har nok og holde fingrene i.

    Dette er 5 året jeg og min kjærest er sammen, og iløpet av de 5 årene har ikke noen form for avtale mellom oss ved jul og høytider + familie blitt holdt.

    Grunnen til dette er fordi hun blir så lei seg, sint og nesten manipulerende med sine følelser for at jeg ønsker og feire jul med min familie.

    Jeg har ikke vært i noe familieselskap på over 5 år nå, og nå sist måtte jeg si att jeg ikke kunne komme pgr av jobb.. Som ikke stemmer.

    Jeg har per i dag 130-160% stilling i samme jobben, og har egentlig ganske lite fri. Det vanligste er 2-3 dager i månen. Dette er noe jeg velger selv fordi jeg har trives godt med mitt arbeid hittil. Min sjef sier at jeg kan ta meg noen fridager akkurat når det måtte passe meg. Så jeg har egentlig jobbet meg god for grunnlag til fri..

    Siden min mor flyttet for noen år tilbake ett godt stykke unna, (en dagsreise med bil) har vi avtalt og ha annenhver jul hos hverandres familier.
    Men jeg kan ikke si att jeg har hatt noen god jul når jeg bare sitter hos familien hennes i juletidene, å fråtser julemat når min mor sitter mutters alene i ett stort hus. Eller nyttårsaften for den del!

    De siste sommerne har jeg vert bastant og bestemt på att jeg vil tilbringe tid hos familien min! Har ofte bare reist, og hun har blitt med i siste liten til min familie hvor jeg blir i en måne eller mer. hun missliker dette, men blir bare med for og vær med meg. Hun sier hun ikke vil dette, men gjerne vil til syden eller lignende.


    pgr av diverse årsaker, også pga henne har jeg mistet en del kontakt med mine slektninger, søskenbarn, besteforeldre, tanter og onkler osv. Har ikke pratet noe særlig med dem på 5 år.
    Det er veldig trist og føle seg ute av flokken. Om dere skjønner.

    Min mor, far og jeg har hatt et forhold på godt og vondt. Men selv om onde dager kan være lange får ingen legge en hånd på dem eller familien. Jeg elsker mine foreldre og søsken mer en noe annet.
    Jeg vil vise att oppdragelsen dem ga meg ikke var forgjeves og samle familien hit! Og til og begynne med min mor.
    Mine søsken og min far bor separat, men i nærområdet.

    Min kjæreste har en relativt stor familie, som hun ofte møter på og prater med. Som vi iblant besøker. Så problemet jeg opplever er ikke kjent for henne. Og hun skjønner det vel ikke. Av og til føles det som om hun ikke har noen medfølelse til akkurat dette med min familie. Hun tenker vel at jeg lever ett liv sammen med henne nå.

    Vi er ikke forlovet, ikke gift og har ingen barn. Vi bor sammen i en leilighet. Vi begge jobber, jeg har jobbet fast lengre og har en høyere månedslønn og betaler 80%++ av summen pluss alle utgifter med forsikringer, strøm, bil osv. Noe som jeg mener ikke er helt rettferdig, men siden hennes foreldre mener det er rettferdig, så har jeg rettet meg til det uten og lage oppstyr.

    NÅ kommer det store problemet...

    Min mor og jeg pratet litt om hvordan denne julen skulle bli. Jeg ytret ønske om at hun kunne komme på besøk. Vi har ingen gjesterom, men deriblandt flere alkover som er opne mot hverandre som fint kan brukes til overnatting uten problem. Min mor har hatt litt lite penger i relasjon med reprasjoner på huset i vannrør, så hun kunne ikke bestille flybilett selv. Hun er relativt ung, men har hatt problemer med hjerte og har hatt hjerteoperasjon, hjerneslag, blodpropp, lammelser i perioder og hennes livskvalitet er ikke bra per i dag.
    Jeg føler egentlig at hennes tid ikke er så veldig lang. Spesielt ikke nå siden hun store deler av året er deprimert pgr av at hun er så store menger helt alene. Hun har snakket om selge unna å flytte, men hun føler seg ikke helt sterk nok enda.

    Jeg ønsker og bestille flybilett til min mor, og ta alle omkostninger ved juletiden. Jeg har jo tross alt råd til dette. Og det er mitt valg.

    Jeg pratet med min samboer om dette, hun ble fort sur med en gang når hun skjønte hva jeg ville fram til. Hun hadde negative tendenser til dette. Spiller på humøret for og få meg til og forandre meninger, selv om hun sier hun ikke mener og gjøre dette selv.

    Hun mente at det var feil og koste på min mor dette. Siden vi liksom da har "delt økonomi".


    Hun spyttet surt ut: Jeg får vel feire jul alene med min familie i år da!
    Selv om dem bor 10 minutter unna med bil. Og kombinere våre familier tror jeg ikke er noe god ide og har derfor utelukket dette.


    Jeg prøver og prate med henne om at dette er noe jeg føler er feil av henne og gjøre. Alle mine kroner på konto er jo hardt inntjent! Og jeg bestemmer jo selv hva jeg vil svi av noen kronasjer på.

    Eventuelt kan jeg ta meg fri og bare reise alene. Men det ville jo bli trist for både jeg og mor å sitte alene når resten av familien er langt av sted. Det er kun jeg som har muligheten til og samle familien under tak bortsett fra min mor.

    Jeg har ofte tenkt og forlate min kjære.. Bare pga av dette. Jeg tenker ofte på framtiden og ønsker ikke att mine barn skal få samme oppfatning og at jeg selv kan sitte i saksa og bli alene i høytider når jeg blir gammel og grå.

    Jeg vil fylle livet mitt med julestemning og glede igjen, og ikke pokerfjes imens jeg stapper i meg det berømte fårekjøttet til svigermor som jeg ikke tåler.

    Nå er jeg drittlei, og vil finne en løsning alle kan være tilfreds med. Men slik som det ser ut nå, så virka det mer ut som om at jeg ikke skulle ha kontakt med kjæresten i juletiden å nyttår når min familie var her.

    Hun har ingenting mot min familie, men hun ønsker sterkt og ha meg med i sin familie..

    Nå er jeg frustrert...
    måtte få det ut..

    Noen som har opplevd slike lignende situasjoner?
    :(


    • Liker 1
  3. Ja hvordan skal jeg få frem dette på en forståelig måte...

    La oss bare si at X = dama mi, Y = Kjerringa uten førerkort/tyvlåneren og Z = Enda ei kjerring, men med førerkort og uskyldig tredjepart.

     

    Så begynner vi:

     

    Jeg reiser på sjøen, bilen min står igjen på P-plassen til leiligheten. X bor der med meg, så hu er der når jeg er bortreist.

    Jeg har gitt beskjed om at bilen skal stå, men legger igjen nøklene med den beskjed at bilen KAN flyttes av praktiske årsaker (skulle bestille ny sofa, da hadde den stått i veien). Og at evt. X kan bruke bilen (med sjåfør med førerkort) ved behov, siden X heller ikke har førerkort.

     

    Så plutselig en dag ringer en mann som jeg ikke kjenner meg og spør om jeg eier bilen med regnr. mitt. Ja sier jeg spørrende, og da informerer han meg om at bilen min, jo den står 10 mil unna der jeg bor i veien FORAN garasjen hans. Låst og med ingen fører til stede.

     

    Ringer så X og spør hva i helvete dette er for noe, da kommer forklaringen:

     

    Jo, Hun og Y har vært på tur, Y har alltid sagt at hun har førerkort og kjørt rundt i andre biler, så hun trodde på henne (og alle rundt tror) hun har førerkortet. De blir så stoppet av Politiet, og da viser det seg at Y ikke har førerkortet likevel. Så gjør de en ransakelse av bilen, der de også finner hasj i lommeboken til Y. Ene Politimannen satt seg så bak rattet i bilen min og kjørte den til Politikontoret sammen med X. Y måtte sitte bak i politibilen.

     

    De blir så avhørt hver for seg, X slipper unna mens Y blir igjen og får sin straff for å ha kjørt uten førerkort, påvirket av piller og annet styr og vesen, samtidig som hun også blir siktet for oppbevaring av hasj. Politiet beslagla også nøkkelen til bilen med den beskjed at det får komme noen med førerkort og hente bilen.

     

    Alt dette skjer, uten at jeg som bileier blir informert av politiet!!!

     

    X og Y går hvert til sitt og snakkes ikke mer etter dette.

     

    Så, grunnen til at bilen min plutselig forsvinner 10 mil unna er at, jo, Y har nemlig kontaktet Z som har førerkort, og sagt at de har fått lov å låne bilen min.[løgn] (Hverken jeg eller X har samtykket til dette), så de får hente ut MIN bil igjen fra Politiet, uten at jeg har blitt informert. Og så har de råna rundt i den, og kjørt den milevis unna for så å parkere foran garasjen til en mann og gå fra bilen. (De fikk etterhvert bilen på plass igjen)...

     

    Så når jeg kom tilbake i dag så kom jeg hjem til en bil med et interiør som lukter en blanding av tobakk og ny wonderbaum, og med tom bensintank. (var full når jeg satte den fra meg)......

     

    Har det noe for seg å anmelde Y for tyvlåning av bilen min? Og skal politiet bare levere ut nøklene mine slik til første og beste som kommer med et førerkort uten å engang kontakte meg? (har vært tilgjengelig på telefon 24/7)...

     

    Setter stor pris på svar og innspill :)Anonym poster: 36ba91c65d7b0b1ee987626e2c974a1d

     

     

     

    Hadde anmeldt den personen Y på stedet. Snakket hardt med min kjære X, å sørget for at Y ikke nærmer seg igjen. Gitt klar beskjed over hva som er mitt, og deres til Y. Hva som er lov og ikke. Og hva jeg synst om at hun kjører MIN bil med tillatelse? av din kjære X.

    Uten att du er klar over det, eller har gitt tillatelse.

     

    Hadde anmeldt det på stedet, og ringt politiet og gitt dem inn.

    Når dem først kom til bunns i saken, burde dem også komme til topps.. Det innebærer at bileier får informasjon ville jeg da trodd. meget rart vist ikke synst nå jeg.

     

    Neste gang, gjem unna nøklene til bilen, lite bensin på tanken..

     

    OM det er noe som haster, eller av praktiske årsaker, så sier du hvor nøkkelen er..

     

    Jeg selv hadde flydd i filler om bilen min ble brukt på den måten. Respektløst og helt uten mening..

    Anmeld forholde, så holder nok Y seg unna!

     

    Hva det angår Z, hadde jeg tatt en telefon til personen, og lurt på hva i alle dager hun drev med.. Gitt beskjed til politiet, og kanskje vurdere og anmelde dette også..

     

    Når det har vært narkotika inne i bilde, ville vel politiet vært inntrisert i en anmeldelse..

    Dessuten får du jo kanskje ha bilen i fred, siden du gir en reaksjon som alle parter missliker.. Får seg vel en smekk kanskje. Kanskje nok til og holde folk unna ?

     

     

    Man skal jo avtale med bileier, tid og sted..

    Av sikkerhetsmessige årsaker skal jo du kunne vite om personer som kjører bilen HAR førerkort. Så du hadde kanskje fått en smell, om dem hadde utsatt noen for noe..

     

    For og ikke snakke om forsikringselskap som blir skeptiske etterhvert om noe skulle skje..

    • Liker 2
  4. Synst det og betale skatt er litt kjipt selv.

    Men jeg synst det og betale skatt veier mer imot en å ikke betale.

    Vi i Norge er ganske heldige synst jeg, selv om det finst flere personer som syter over ting og tang. Syter vel kanskje litt selv, men jeg blir ikke direkte irritert om det er noen dårlige veier, dårlig utbygd by osv.

    Noe må man finne seg i og leve med.

    :)

  5. Heisann!

     

    Til noen som lurer litt på hvordan det er å jobbe som "søppelmann" har jeg erfaring med det.

    Gutt 18 år, søker jobb på det lokale Reinholdsverk, Skulle egentlig jobbe kun 1 måne, men det ble 4.

     

    Den første uka var litt tung, men kom fort i rutine.

    Den første tiden jobbet jeg på sortering, der vi sorterte papp-papir-plast- osv ut av det folk hiver i gjenvinningsdunken. (har nå blitt forandret en del) Det var ganske greit egentlig, ganske sosialt og vi fikk se mye rart som går forbi på samlebåndet :green: Jeg ble fort flyttet til "høyere grad" da jeg hadde gode erfaringer med spesialavfall.

     

    Der ble jeg kun 2 uker, jeg sa ifra til sjefen at jeg ikke ønsket og jobbe med det, og om noen ville bytte hadde jeg gladelig byttet, uansett. Grunnen var at jeg ofte ble helt peist i hode, pgr av alle gasser og kjemikalier som spesielt jeg ikke tålte mye av. Sjefen forsto dette og jeg ble flytta bak på søppelbilen.

    Det var egentlig Herlig, savner litt og jobbe der nå. Helt klart at det er ett tungt yrke, men du får oppleve mye fint, fine dager og herlige plasser. Anbefaler alle "tøffinger" og prøve seg en periode, du får MYE god trening, og du går FORT ned i vekt.

     

    Det og stå bak på en renovasjonsbil er selfølgelig litt risiko i.

    Jeg har selv blåst av bilen, falt ned en skråning og slo pusten av meg, gikk faktisk helt fint.

    Jeg sto daglig på bilen i 80+ km i timen, (hvorfor? sensoren på ståbraketten var ødelagt)

    Jeg har også vært med og dele ut poser, og da datt jeg ut av bilen i fart, Utrolig nok sto jeg på begge bena uten og ramle og slå meg fordervet, Bilen gikk i da 40km-t. Var ganske heldig da.

     

    Har blitt påkjørt 2 ganger, Ene gangen en bil som kjørte i høg fart. Som traff meg i armen med speilet, Som ble totalknust. Føreren av bilen stakk av. Og jeg på legevakt, Heldigvis ingen brudd men en stor hevelse og blåkul kom. Og andre gangen ble jeg påkjørt av en liten WV polo. Jeg lå plutselig på panseret til ei gammal kjerring. Hun begyndte og gråte og var veldig lei seg for det. Delvis min feil selv om jeg hadde retten til og bruke veien. Pansere tok imot min vekt, og ble totalt ødelagt, ganske nedtrykt. Jeg veier 100 kilo så er vel kanskje ikke rart. Jeg sa ifra til sjofør at det gikk helt bra med meg, og at jeg ikke var skada på noen måte, en liten samtale med kjerringa og alt ble ordnet uten og dra inn politi osv. Hun vart meget glad og jeg skjønner at hun ikke mente og meie meg ned.

     

    Folk hiver mye rart, helt utrolig på hva som går i søpla.

    menmen.

    Tjente greit, hadde ca 17 tusen ++ etter skatt i månen, og jeg var godt tilfreds med det. Jeg hadde best betalt av alle under 25 år, KUN pgr av at jeg var villig til og ta LANGE turer på flere mil og ta litt overtid.

    Noe som ikke gjorde meg noe :)

     

    Men jeg gikk delvis lei, og ble nesten litt glad når jeg ikke kunne jobbe der lengre.

    Alt i alt, god arbeidsopplevelse, og god erfaring videre i livet!

     

    Nå er jeg mekaniker, og treffer gamle kolleger hver uke når di tømmer boss.

    Sitter av og til på med di om du skal samme vei som jeg om jeg er ute og vandrer i byen.

    Og hu dama som meia meg ned, jeg har skifta panser til henne på min nye jobb :)

    • Liker 1
  6. Tja, husker når jeg og var på det stadiet, hehe :wub:

    Vi hadde mye kontakt og møttest litt, og plutselig var vi alene og ting skjedde. Og vi ble sammen. Har holdt lag med henne i snart 3 år og er 17 nå.. Har det helt fantastisk enda!

    Du skal ikke bry deg opp i hva andre synst og mener, Dem kommer til og se opp til deg når du tørr!

     

    Ikke knull på første stevne vist du ikke er sikker på om du selv vil, du tenker kanskje nå att du vil, men du forandrer deg helt da!

     

    Jeg for min del fant ut jeg er ganske annerledes når jeg er med kjæresten min, jeg er akkurat helt meg selv. OG da mener jeg bare meg. Men så snart det kommer noen kompiser er jeg annerledes, men fortsatt helt meg selv. Men jeg er sånn, Jeg er kanskje ikke den typen som er lik hele tiden, men med kompiser er jeg røff og kødder! men hun er jeg fløtepus og sjarmerer!

    det er noe der også i oppførsel du kanskje kommer til og merke, ikke uvanlig :)

     

    Lykke til!

  7. Hei folkens!

     

    Jeg er en gutt på 17 år, og jeg har tatt opp med noen kompiser om og starte vår egen motorklubb.

    Vi har en motorklubb ett stykke unna, men miljøet der, er det ikke lurt og blande seg inn i.

     

     

    Jeg trenger da informasjon.. Rettledelse og råd.

     

    Det jeg har tenkt ut hittil er.

     

    Jeg samler ett par karer, leter etter ett fint lokale. Vi betaler Leien, strøm og eventuelt vann selv. delt på oss.

    Plass til 4-5 biler..

    Verver medlemmer og søker etter støtte fra vår komune.

    Lager til lokalet

    Lager viktige regler som ikke må brytes, tenker da mest på alkohol og Hms!

     

    Tenker også på ett årskontigent som skal gå til finasiering av lokalet, og verktøy er ingen mangelvare med noen av dem jeg har rundt meg.

    Min far og noen av hans kompiser sier att dem veldig gjerne vil være med på det, og være viktige støttespillere for oss, og hjelpe oss som sponsorer.

     

    Alderen vil være fra 16 og oppover.

    Her i den komunen jeg bor i, er det veldig lite for oss 16+ og drive med, vi driver bare dank og har ikke så mye og gjøre på fritiden, vi har Klubber, men dog fra 10+.. noe som ikke er noe spesielt intrisert for oss.

     

    Jeg har ca 14-15 karer som blir med på arrangementet, og vist det blir noe av, blir det dugnader for og lage til. når vi skoger oss tak i ett lokale.

     

    Men Kan noen straffe oss for dette, så lenge vi ikke begår forbrytelser?

    Jeg aner ikke selv om og lage en slik klubb er noen forbrytelse, tenker da mest på Finansiering av pengene?

     

    Men det ville intrisert mange! Miljøet jeg er i er ganske bra synst jeg.

     

    Noen som har noen bra forslag og Ideer?

    Har vurdert og søke til komunen om di vil være til støtte elle hinder for det.

     

    Jeg legger mye vekt på at ulovligheter som, Og kjøre en moped til klubben for dog da og trimme den ikke blir akseptabelt, da klubben blir dratt med inn i en forbrytelse. noe som kan ødelegge mye for klubben. Legger til att det også ikke vil bli gjort med bil helder.

     

    Det jeg hadde tengt, var og lage ett lite kontor, til regnskapsføring, muligheter for internett og en Hjemmeside for klubben.

    Og ett lite hjemmesnikra "lakkeringsrom" og plass til og restaurere objekter.

     

    Vi kjøper biler, og fikser dem opp. selger dem til fortjeneste og gjør det igjen, og bygger klubben opp sammen. På den måten har også alle værdt med og legge i arbeid.

    Og Kjøp og salg er jo såfremt ikke ulovlig?

    Og alle høyere makter en oss kan jo se gjennom fingrene om vi tjener litt og bygger til i lokalet.

     

    Lurer også på min alder, er 17, men i sommer blir jeg 18.

    Kan alderen min sette en stopper for dette?

    Noen formeninger?:)

  8. synst det er rart ingen har nevnt kullsyre?

     

    når du skal fryse brus, tar det ekstremt mye lenger tid en fks vanlig vatn.

    Det er fordi der er kullsyre, og uansett vil det boble litt. og når det er 1 bar i luften rundt oss er jo det null problem for kullsyre og virke lenge.

    Og vatn i bevegelse fryses sakte.

     

    men støtter teorien om Trykk i flasken.

    og vet forøverig att det er sant.

    men bevegelsen i vesken er også med i teorien, for ellers så hadde det blitt fryst uansett.

  9. Hei, jeg vil også bidra litt!

     

    Jeg er 17, bor hjemmefra, i en leilighet.

    når jeg får betalt husleie, strøm, vatn og slikt har jeg ca 3 tusen igjen i månen, 2 tusen bruker jeg i mat, og lever godt. og 1000 i "lommepenger, ting jeg trenger osv."

     

    500 i uka til mat er litt mye, Ja tro meg, litt mye om du klarer og handle skikkelig!

    jeg hadde klart meg fint på 300, men jeg er en stor kar og eter mye. men mye blir kastet fordiom.

    noen tips til handling.

    Sjekk mye tilbud, prøv og hold deg til en butikk over lengre tid, og grunnen til det er for du fort finner ut av mange tilbud som er "glemt og gjemt".

    Du skal handle for 1 uke, du skal tenke litt rasjonelt, og planlegge hver middag.

    sett deg ett mål, kanskje 450 i uka? maksbegrensning er 500!

     

    Det finst mye merkevarer som er billige!

    Mye av firstprice er ganske bra kvalitet! og mye av det produseres faktisk også på samme plasser som lignende produkter. Det meste er produsert for reitangruppen.

    Landlord har MYYEE billige varer, som fks, vaskemidler, vaskeutstyr osv! prøv og hold deg til dem.

     

    Jeg spiser mye, men mye sunt, og mye usundt i uke.

    jeg spiser ofte mye frukt som er på tilbud.

    spiser mye fiskevarer som er på tilbud.

    mye brødvarer.

    billige pålegg

    billige middager.

     

    En billig middag trenger ikke koste mer en kanskje 10 kroner per dag?

    Du kan enkelt lage fiskegrateng! og er supergodt og superbillig! og du finner mye fine oppskrifter på slikt.

    Makaronien, pasta, spagetti fra firstprice koster rundt 8 kroner, og er superbillig iforhold på hvor mye du får!

    jeg spiser mye boksmat av småslag! og det har ofte vist seg og være utrolig sundt og billig.

    Firstprice selger boksmat som, tomatpurre, mais, sopp, bønner osv, og en liten boks koster latterlige kanskje 3 kroner?

    prøv og sleng på ingridienser i middager som gjerne gir deg mye energi! og som piffer opp maten!

    Jeg slenger ofte med bønner i middager jeg lager. og jeg er også glad i bønner. og di gir utrolig mye energi, og er godt!

     

    jeg ser overalt etter tilbud osv, og finnes mye og velge imellom.

     

    Synst nesten det er synd Rema 1000 og andre butikkjeder IKKE sender ut fks til ungdomer små reklameaviser på ALLE firstprice varene di har! Har sett noe av di i reklamene, men ikke på langt nær på hva som finst i butikkene. hadde hjulpet mange mye!

  10. Får jeg spørre hvordan du føler deg nå iforhold til hvordan du følte deg før?

    Jeg var slik som du beskriver før. Det var vel i 5. - 6. klasse.

     

    Nå er jeg fullt på skolen, jobber 4 timer i uka og trener 3-4 timer i uka. Har tilleg nok energi til overs.

     

    Men skole er virkelig det som tar mest energi.

     

    får du igjen hverdagen man savner?

    Ja, jeg vil si det. Jeg orker ikke fult så mye som andre. Men det er i nærheten

     

    Hvordan blir man frisk, og hva måtte du gjør?

    Ikke bruke opp all energien, bare slik at du har litt igjen etter hver dag. Man skal rett og slett ikke bli sliten. Hvertfall minst mulig. Men man skal sniffe på grensa. Hvis du bare sitter inne hele dagen blir du ikke frisk, du må gjøre litt.

     

    og måtte du ta noen spesielle medisiner?

    Nei, det finnes heller ingen. Det er noe alternativ medisin. Papayastilk piller. (Rett og slett pulver laget at av stilken til papaya frukten) Men jeg hadde ingen effekt.

     

    Merk, du trenger ikke og svare på noe av dette om du føler det blir for privat :)

    Syns ikke det, bare å spørre om mer :wee:

     

    jeg vil ikke sitte på en stol i noen år og vente på og bli frisk av hvile, det går ikke. :no:

    Og det må du ikke heller, bare bruk 90% av energien du har, ikke mer.

     

    Og om du føler deg veldig bra em dag, ikke gjør noe mer enn du vanlighvis orker.

     

    Og når man blir syk, ta det med ro litt lengre. Du går ikke på skolen hvis du fortsatt er litt syk, da ender du bare opp i senga på nytt.

     

    Takker veldig mye!

     

    Glad på dine vegne, og alle andres vegne for att di som har hatt problemer med dette har blitt bedre!

     

    Jeg vil spørre deg om flere ting.

     

    Hvordan var døgnrytmen din?

     

    hvor mye sov du ?

     

    hvor mye orket du og gjøre?

     

    tok det lang tid før legene fant ut du hadde ME?

     

    må jeg bare pushe meg selv hele tiden så jeg er litt på grensa hver dag for og bli bedre? og ikke pushe meg over den grensa?

     

    hvor var du sliten i kroppen? (jeg blir fort sliten i armer og hode. men ben og rygg er ikke slitne. men har ganske mye muskler i bena, og har krafti rygg.)

     

    noe spesielt du ikke ville spise? isåfall hva var årsaken?

     

    Var du mye plaget med hodepine/migrene?

     

    Hadde du noen gang tanker som sa og motiverte deg til og klare ting og att du ikke er syk? og pgr av det klarte ting bra i noen perioder?

     

    Har ganske mange spørsmål, men vet ikke hvor grensen hos deg ligger om hva og hvor mye jeg kan spørre :dontgetit:

     

    men takker for allt du vil bistå med :thumbup::blush:

  11. ikke har jeg økonimi til og betale dyre kurs og legetimer som bare kanskje kan hjelpe meg

     

    Så lenge du er under 18 er all kontakt med helsevesenet gratis.

     

    Det tengte jeg ikke på! var fint du minte meg på.

    men noen som vet hvordan det blir med resepter og medisiner jeg eventuelt må ta? om jeg må betale eller får det gratis siden jeg er under 18 år.

    jeg har ikke satt meg så veldig mye i sånt da jeg egentlig ikke har vært så mye syk før jeg fikk kyssesyken, kan foresten nevne jeg har lett for og bli syk nå, og det tyder vel på dårlig imunforsvar. jeg drikker Biola og spiser litt yogurt for og motbygge det da jeg har hørt det hjelper.

     

    Helsevesenet er riktig nok gratis under 18, men dessverre så bør du nok bruke privatklinikker. Som Lillestrøm Helseklinikk.

     

    I det offentlige helsevesenet og de som sitter i regjeringen så er ME en psykisk tilstand, og XMRV finnes ikke til tross for at flere og flere land nekter ME pasienter å gi blod, heldigvis så gjør ikke blodbanken det regjeringen vil, å ta blod fra ME pasienter.

     

    Har du ME, så må du regne med å måtte ut med 10-30k for utredning, og da er det (nesten)kun privatklinikker som funker, ikke blir du feil dømt, de kan faktisk tolke resultatene fra prøvene. Og du ender ikke opp hos en psykolog som sier du er helt frisk i hodet, mens legen er lei deg.

     

    Jeg selv har brukt 14-17k, spiser piller til frokost, immunforsvar piller, vitamin bombe piller, roe ned tarmen samt sove piller(aminosyrer) og mer. Etter dette har jeg vært lite "annet" syk, da spesielt forkjølelse som jeg hadde annenhver dag ifjor.

     

    Har du null problemer med magen? Oftest har de med ME all mulig rar tarm, jeg tåler ikke noe av det "grunnleggende" vi har i maten i butikken osv, alt fra gjær, spelt og melk.

     

    takker så meget for informasjon, og føler jeg blir mer klok på dette.

    men er meget synd helsevesen og større grader i norge ikke vil tenke mer eller støtte di som har diagnosen ME..

    og spesielt att di vil sende deg til en psykolog. noe som er en form for nedsettende uforståelse vil jeg si. men er vel kanskje vanlig i dag blandt alle "proffer" som jobber som leger.

     

    det jeg satt i tykk tekst vil jeg si noe om.

     

    Jeg har litt mageproblemer, men jeg nærmest "driter" i di problemene, for jeg har en sånn tendens og si til meg selv att det går over og er bare og bli vandt med det.

    jeg merker når jeg spiser mat med, Gjær, spelt og melk, ost og diverse saft osv. gjør meg dårlig og jeg får hodepine som er sterk men som går sakte over og gjerne har en svak hodepine i lengre tid etter.

     

    kremt :ermm: avføringen min er variabel, har iblandt diare, relatift korte forstoppelser, men det som kommer ut ser ikke uvanlig ut. jeg har søkt opp og spurt leger på nett som er gratis.

    og vart klok der og, da fant jeg ut att jeg ikke burde drikke så mye melk, og spise brød som er grovt og slutte med mye krydder. og det hjalp mye. det gjalt Diareen.

     

    og når jeg eter ganske mye mat, som nå på julaften merket jeg att jeg voknet etter ca 8 timer i sengen. og vokner uten grunn, og er frisk og opplagt, skjedde da i dag, sto opp i halv 6 tiden, og nå kjenner jeg att det er på tide og ta seg en liten lur før jeg starter helt på dagen. Det har skjedd før og, tror det er att jeg tvinger kroppen til og ta inn så mye energi den bare klarer når jeg har spist meg stapp mett.

    det er noen matretter jeg holder meg langt unna, som fks Grøt, og mye frokostblandinger og mat som er krydret med annet en salt og pepper. mat med mye fett i, og som har mye ost.

    fordi jeg ikke føler meg helt vel etter.

     

    jeg spiser mye kjøtt og salater, og grønnsaker. spiser ikke ferdigmat. kanskje pizza i ny og ne.

     

    det var en periode jeg trente hver dag en sommer, etter kyssesyken, vart fort tynn og ganske sprek, og plutselig måtte jeg bare gi meg litt etter sommeren, jeg syklet mye, over en mil hver dag. og det hjalp helt til jeg bare følte meg dårlig. det var den beste perioden etter kyssesyken. dog helt til jeg vart dårlig og "lat" igjen.

     

    jeg spiser ikke mye sukker, Jeg drikker Cola hver dag, noe jeg tror vil hjelpe og degradere. (vet det er mye sukker i cola)

    jeg spiser mye fruktsukker, som i søte frukter som plommer og jordbær osv, Men appelsin holder jeg meg langt unna, for jeg får en katastrofal hodepine.

     

    jeg har prøvd diverse "medikament" som energitilskudd, og små tabletter for fordøyelse osv, men egentlig ikke noe positivt i det.

     

    men merker att biola og yogurt har hjulpet mye.

     

    jeg føler jeg har ett lite teppe jeg må tenke igjennom på skolen, men jeg er flink med og konsentrere meg og får ganske mye inn i hodet, men det teppe er der hele tiden. noe jeg ikke hadde før.

    men det gjelder og få ting inn i hodet, men ikke fra hodet og ut.

    akkurat som du prøver og lære noe når du er ganske sliten, slik er det teppet.

     

    jeg har ikke akkurat det så veldig lett med dette problemet når jeg bor alene 5 dager i uka og i helgene har besøk av kjærest.

    og familie bor mange mange mil unna.

    jeg merket att når jeg flyttet til leilighet vart det værre en litens stund, men det viste seg att det skulle bli bedre en før en lang lang periode, men så gikk det 1 steg bak fra startstreken igjenn.

     

    jeg er ganske hygienisk av meg, kanskje litt mer en alle andre, for jeg er redd jeg blir syk siden jeg har så lett for og bli det.

     

    er mange mange ting som er i bilet til di som har ME har jeg skjønt, og mange likhetstrekk mellom meg og ME syke. så tror nesten jeg har det. :cry:

     

    men skal nok få livet til og gå, selv om ikke det blir som før :)

     

    takker meget for all informasjon jeg har fått.

  12. Ey, du, hvilken skole gikk du på da du resite til Polen med klassen? Er det en skole i grorudalen?

     

    Hei, Nei det var UUS, Ulstein Ungdoms Skole.

    Jeg fortalte lærerne att jeg vart smittet i polen, og di rådet alle til og sjekke seg, og 2 andre hadde fått det og.

    men har snakket med dem, og di har blitt friske. bare ikke jeg :cry:

     

    jeg er ganske sikker på hvor jeg fikk det, i en stor kjeller der alle klassene fikk en polsk rett, soppstuing. og jeg følte meg ganske dårlig dagen etterpå og det bare ble verre. og når jeg kom meg til lege her i norge fikk han påbevist att jeg fikk kyssesyken.

  13. ikke har jeg økonimi til og betale dyre kurs og legetimer som bare kanskje kan hjelpe meg

     

    Så lenge du er under 18 er all kontakt med helsevesenet gratis.

     

     

    Det tengte jeg ikke på! var fint du minte meg på.

    men noen som vet hvordan det blir med resepter og medisiner jeg eventuelt må ta? om jeg må betale eller får det gratis siden jeg er under 18 år.

    jeg har ikke satt meg så veldig mye i sånt da jeg egentlig ikke har vært så mye syk før jeg fikk kyssesyken, kan foresten nevne jeg har lett for og bli syk nå, og det tyder vel på dårlig imunforsvar. jeg drikker Biola og spiser litt yogurt for og motbygge det da jeg har hørt det hjelper.

  14. Det kan høres ut som ME, uten tvil. Jeg hadde det selv, kan nesten si jeg er kvitt det nå etter 5 år.

     

    Kom deg til en lege, få kjørt masse tester osv, så finner du ut av det. Måten de finner ut at du har ME er rett og slett bare å utelukke alt annen gjennom blodprøver, MR osv.

     

    Hei, takker for svaret :)

     

    Får jeg spørre hvordan du føler deg nå iforhold til hvordan du følte deg før?

     

    får du igjen hverdagen man savner?

     

    Hvordan blir man frisk, og hva måtte du gjør?

     

    og måtte du ta noen spesielle medisiner?

     

    Merk, du trenger ikke og svare på noe av dette om du føler det blir for privat :)

     

    jeg vil ikke sitte på en stol i noen år og vente på og bli frisk av hvile, det går ikke. :no:

  15. Hei.

    Jeg er en Gutt på 17 år, og har energiproblemer.

     

    Jeg fikk kyssesyken menst jeg var i polen med klassen. Da jeg gikk i 10 klasse.

    før jeg fikk kyssesyken hadde jeg alltid energi, kunne gå på ganske lange fjellturer, lengre en di fleste, jeg kunne være aktiv på leirer og ha det artig. og i hverdagen. og ha energi etter skolen var ingen problem, det hadde jeg alltid.

     

    etter kyssesyken var jeg ganske slapp i mange uker, men kreftene bygget seg sakte men sikkert opp igjen, men ikke slik som det var før.

    nå føler jeg att jeg kanskje bare har 50-60% energi en det jeg hadde før som var 100% energi.

    nå sover jeg utrolig lenge, og når jeg prøver og stå opp er jeg ikke utkvilt.

    jeg har problemer med og komme meg på skolen, og hver uke er jeg der 3 dager, og ikke 5 som alle andre. Jeg har klart og nådd 2 videregående med gode karakterer, men skummelt mye fravær.

    og det synst jeg er ganske trist, for jeg vil ikke ligge hjemme og kvile meg i mange timer fra onsdag til søndag og samle opp krefter til og klare meg noen flere dager på skolen.

    en hverdag for meg uten og gå på skolen er som regel slik:

    Jeg kommer meg ikke opp og orker ingenting, har ligger i 8-9 timer og sovet, og ligger gjerne til klokken er 3-4 på ettermiddagen. da har jeg greit med energi og jeg kjeder meg og vil gjøre noe, og orker ikke og sitte inni i leiligheten min. så jeg kler godt på meg og kjører til venner og bekjente og har det fint, og kommer hjem igjen rundt 9 tiden og er sliten. og legger meg ofte i 10 tiden.

     

    når jeg er på skolen en dag er dagen slik:

    jeg står opp og kler på meg, lager til skolemat og kjører til busstoppet, tar bussen tin skolen og når jeg er på skolen så har jeg greit med energi, helt til slutten av dagen.

    på slutten på dagen er jeg så trøtt jeg kan bare lukke øynene menst jeg sitter i klasserommet og sovne. og har gjort det ett par ganger men prøver og la vær.

    og når jeg tar bussen hjem er jeg ganske sliten. når jeg omsider kommer meg til leiligheten er jeg trøtt og utmattet. lager meg mat og ser litt på tv og sitter med pcen. helt til klokken er rundt 6-7. Da legger jeg meg. og sover til neste skoledag og det samme skjer helt til onsdagen, da jeg er ganske så sliten.

     

    har blitt utplasert i en bedrift der jeg driver metallarbei som, sveising, fresing, Dreiing, sliping, montering osv. noe jeg synest er ganske attraktift og kjekt. der er jeg torsag og fredag hver uke.

    så jeg prioriterer ofte og være vekk onsdagen, for og komme meg dit, for det er mitt mål og få en slik jobb og vil veldig gjerne klare det. og det er meget skjelden jeg er med venner dagene jeg har vært på skole og utplasering.

     

    i helgene er jeg på besøk med kjæresten, fast forhold og har vært sammen med henne 2 år snart, om noen dager er det 2 år. og hun forstår og råder meg ofte til og hvile meg ut og tenke på meg selv og har hjulpet meg mye.

    min mor bor langt unna, og vi har god kontakt, og hun lurte på om det kunne være ME, for hun såg en reportasje på Tven kalt: Få meg frisk!- puls.

    jeg såg den og kjente meg godt igjen, men jeg jeg er glad jeg ikke har det i en så stor grad. og er smellsikker på att jeg har ME. og skal til lege etter nyttårsaften en tid.

     

    jeg eter variert og sunt, og drikker alkoholholdige drikker, men jeg røyker. noe jeg ikke er stolt eller glad for, men når jeg røyker føler jeg att jeg slapper godt av, selv om jeg står ute og tror det har en litt annen effekt på meg en med andre som røyker, og jeg føler meg ganske grei etter det. noe jeg syntest var rart for jeg har ikke hørt om att det er slik med andre.

     

    Jeg har hørt mye rart om hva som hjelper, men jeg vil ikke bli en pilleslave, og ikke har jeg økonimi til og betale dyre kurs og legetimer som bare kanskje kan hjelpe meg.

    Jeg har litt høy puls også synest jeg, men jeg er ikke noe stresset eller noe tror jeg.

    Jeg drikker ikke, og i helgene slapper jeg av, sammen med kjæresten. vi drar ofte sammen til venner og har det fint, og ser film og koser oss.

    så problemet må vel ligge inni meg, noe som ikke stemmer, noe som ikke gir meg energi nok.

     

    men hva kan dette være? er det kanskje noe inni magen som ikke tar opp energi skikkelig, kan jeg ha en annen sykdom?

    Min mor tror jeg har diabetes 2. noe som ligner litt. og det kan og stemme, for jeg trenger hver dag noe søtt, og etter jeg har spist noe søtt så blir jeg litt kvikk igjen, selv om jeg har spist en middag med fks kylling ris og salat. på utplasering har jeg ofte med meg en pakke med drops. og tar en iblandt, noe jeg føler hjelper.

     

     

    Jeg tror også på att det kan være sykdommer jeg skaper selv, og har hørt om mange som har skapt sykdommer selv. noe som er ganske vanlig.

    og er det noen der ute som har hatt det slik og vil dele historien med meg og hva jeg kan gjøre, slik jeg blir mer klok på det?

    og noen som har noen meninger om hva det kan være?

     

    Takker meget til alle som svarer med respekt og mening! ;)

  16. Nå er dette en stund siden, men jeg kjøpte meg en splitter ny Polo i 1997-1998 og jeg mener å huske at 1.6literen hadde 75HK'er men at de også hadde en 1.4l 16V Sport med 100HK'er. (er sistnevnte jeg hadde)

     

    Se om du finner en 1997-1998 Polo 16V Sport 100HK'er

    Disse er ikke så veldig vanlige, men dem går overaskende bra.

     

    En Polo 1.6 75HK'er er treig i avtrekkeren synes jeg og en 16V sport er ett mye friskere alternativ.

     

    Er du blottet for motorspesifikasjoner så mener jeg dem har en 1.4l 60HK'er også.

     

     

    jeg har ikke rotet meg så forferdelig mye innen Vw dessverre i spesifikasjoner eller annet info. jeg ligger mest under Volvo og Bmw. og vet da dessverre lite om småbiler.

     

    men så ønsker jeg att når jeg nå om noen måner skal ut i jobblivet og ha meg en bil. og forsørge meg selv uten penger fra lånekassen. så skal det gå and og finne seg ett skikkelig alternativ for bil som er ganske billig og eie og kjøre! og samtidig ikke ser ut som en ganske gammel kjedlig bil, og Polo har jo ganske mye bra utstyr og er små, men likevel greit romslig inni for meg. blir ikke noen bil for og ha i mange år. men kanskje nærmere ett år for og komme meg skikkelig økonimisk på beina og spare til en litt sværere bil. vist jeg da ikke er lei av polo. selfølgelig er ikke polo den raskeste bilen, men di holder jo følge med fartsgrenser, og gjerne mer en det.

    har nå funnet ut at det er jo egentlig rimelig og kjøpe nye deler til polo. og det finnes mye du kan bytte på bilen for og få den til å se litt mer atraktiv ut, som lykter og felger. samt ha på sideskjørt osv. og jeg synest selv att di kler litt og bli jålete.

    men er også enkelt og ha den orginal.

     

    Jeg skal sjekke opp den bilen du nevnte, og blir glad når jeg hører det finnes andre muligheter innen kategorien polo. jeg likte god 16 ventils motoren.

    får se hva jeg kan hoste opp for en slik bil du snakker om, og hva di ligger på.

    takker for svar.

     

    Må da være langt enklere og finne en sprek VW-motor og sette inn i den enn og få mekket på plass noe som ikke har noe slektskap med bilen.

     

    Tja du har jo rett i det. skal undersøke den delen.

  17. Dette virker ganske fristende og prøve ut, men samtidig mange som sier det motsatte bare pgr av dem ikke har ork eller viten til og forstå eller prøve.

     

    vil helder påkoste meg utstyr til og lage brukbart drivstoff av matoljerester, enn og sitte med fingern i rompa på tidspungter jeg har lite og gjøre!

     

    samt du sparer penger på det, når du tjener det inn hva instalasjonen kostet.sparer ganske mye om du orker og gjøre dette.

    du instalerer systemet i din egen garasje. varmer opp. og skyter det igjennom systemet og kan bruke det! eneste du har gjort det er og kjøpe utstyret, og hente ditt framtidige drivstoff! som da kanskje ikke krever så mye drivstoff. samt det lukter ofte morsomt og bedre for andre.

    og er ganske spennende og arti og gjøre om brukt frityrolje, til brukende drivstoff for seg selv. og energi er noe vi i norge alltid har med den fete maten vi spiser!

    og det koster ganske lite i strøm.

    dette synest jeg er perfekt og arti hobby for oss som intreserer slikt ganske mye!

    dessverre har det vært lite forskning på hvor miljøfarlig det er, kan hende dette også er kreftframkallende eller værre ting. men håper vi en dag får ett solid svar!

     

    og jeg synst det er bedre og bruke opp det som allerede er oppbrukt for andre til sitt/andres formål. istede for og sende det vekk og få det destruert. som da gjør at ingen får brukt dette. og vi fortsetter og forurense mer.

     

    Men merk. forskere har nå og funnet ut att det er ganske kreftframkallende stoffer som kommer ut av eksosen AV BIODISEL. og hvor trivelig er det og vite at du fra tid til annen puster inn kreftframkallende stoffer fra eksos? som nå per dags dato ikke brukes av mange. men Kan bli ett tiltrekkende marked for oss forbrukere med diselbil. (vist da dette ikke blir forbudt)

    noe som det er stor sjangse for at det blir.

     

    Men tenk, og du da ordner det slik, du har 2 tanker i bilen, 2 kraner og laget varmekabler/alternative måter. og har drivstoff på begge.

     

    Og nå skal du ut og kjøre, gjerne noen mil.

    du starter bilen med vanlig disel

    og kjører til du vet att alt er varmet opp, og du kan trykt bytte om kranene og kjøre på ditt eget drivstoff. og du vet att du snart er fremme, og bytter om fra ditt eget drivstoff til disel. og du har kjørt ren diselpumpa og kan trygt stoppe for noen timer og vite den starter igjen!

     

    og lage til oppvarmings system er ikke vanskelig. få laget seg en tank i aleminium (alternativt stål, men ruster og er tyngre). med helsveiste rør som varm kjøleveske fra motor kan strømme igjennom og varme opp.

    og bruke slangene som skal føre kjølevesken fram og tilbake til motor til og varme opp slangen der det hjemmelagde drivstoffer ligger i, helt til diselpumpa. og gjerne isolere det for minst mulig varmetap. og om du er lur, bruke ett enkelt filter Rett før det går igjennom diselpumpa.

     

    er da ikke så vanskelig? om du har tenker deg for att du må ut av bilen for og bytte om di kranene jeg snakker om, da må du tenke litt lenger. går fint og gjøre ting lettere!

     

    nå vet jeg ikke akkurat helt hva jeg snakker om, for jeg har ikke erfaringer om dette. (enda da) men har tenkt og begynne med dette. men jeg er sikker på du har kommet ganske langt allerede fra dette sluttresultatet av ombygning av bilen..

     

    og en annen god ting er att om sommeren, da det bruker og ver stekende hett i bilen, trenger du nok ikke og varme det opp. men tryggest og starte den opp først med vanlig disel.

     

    håper noen siterer dette inlegget om di føler noe er feil eller vil rettlede meg.

    er her for og lære! ikke for og vinne noen slags diskusjon.

     

    Og det er finnest nok noe vi kan bruke for att det ikke stivner litt til i kulda! som fks blande ut med Parafin! som diselbiler også går på. vær kreativ, ikke alt er så vanskelig som folk skal ha det til!

    har selv sett en kompis kjøre på parafin. noe som også er utvinnet fra disel tror jeg. eller er ett ganske likt stoff. og har hørt om gamle travere av militærbiler som har gått på oppvarmet smult og oljer! så ideen har vært ganske lenge under temaet fryst hos folk flest.

     

    noen som er enig eller uenige? siter og si hva du mener.

  18. Hei

     

    Har da tengt og kjøpe polo som førstegangsbil da jeg ser att jeg kan få en 96 modell til rundt 15 tusen kroner. og er en ganske billig bil.

    har lyst og satse på 1.6 motoren men er ikke sikker.

     

     

    en kompis har en honda civik 16 ventiler, som går faktisk utrolig godt iforhold til bensinforbruket. men den er mye eldre og koster mer og forsikre og har nesten ikke utstyr.

     

    Det jeg har tengt litt på er.

    både polo og civik er framjulsdrift.

    og ALT går.

    men hvor lett ting er vet jeg ikke.

     

    lurer på og satse på en slik polo, men og sette inn en civik motor med kasse. men hvordan blir der med kraftoverføringer og slikt da? er nok lettest og skifte motor på en bakjulstrekker. polo er ikke akkurat den sprekeste bilen.. civiken er mye sprekere, men kjøregleden er ikke mye og prate om.

    jeg har ikke så all værden med peiling, og min far har mest peiling på motorbytte av eldre biler og jeg har ikke spurt ham enda. han er utdannet mekaniker og kan bistå om det blir realisert og ikke er noe spesielt vanskelig og la seg gjøre.

    og hvordan blir det med og få den godkjent? og hvordan blir forsikringen på den da? etter motorbytte osv.

    om jeg må bygge om, og sveise inn innerskjermer og alt osv. da blir det og irritere seg med full gass istede.

     

    har ett helt verksted til disposisjon hele året rundt. der jeg har ett par mopeder stående og. god venn med eieren og får gjøre alt der gratis og får deler til bil etc mye billigere en andre plasser.

     

     

    Noen som har noen formeninger?

    eller erfaring?

     

    vil også høre deres meninger om polo/golf etter 1990.

     

    Takker for svar og inlegg.

    formeninger og svar som diskriminerer/plager/eller andre negative ting blir rapportert og slettet.

  19. I går fikk jeg stor pakke fra Speedoptions! :D:D

    - airsal sylinder + stempel

    - 19mm dellorto gasser

    - skiltoppheng + blinklys

    - hendler

    - holker

    - diverse småting

     

    Veldig gøy! Montering av sylinder, gasser og filter gikk ganske fint, med tanke på at jeg aldri har montert verken stempel eller sylinder før.

     

    1) Da alt var ferdig montert og tilkoblet, og var det tid for å teste. Jeg slo på bensinkrana, og da begynte det å surkle litt inne i gasseren, og så begynte det å renne bensin ut av powerfilteret. Hva betyr det? :/

     

    2) Fikk uansett start på mopeden. Den gikk overraskende friskt og rent! :D Men jeg hadde glemt å ha olje i bensinen, så jeg slo den av med en gang. Helte en god klunk olje i bensinen. Etter det, ble mopeden mer tungstartet, må trilles i gang. Når jeg prøver å starte den nå, starter den etterhvert, så ruser den seg, og så er dør den ut etter noen få sekunder. Akkurat som om jeg slo av tenningen.

    Hva kan dette komme av? :/ Kan det være pga olja? Tok kanskje litt mye olje, kan det være derfor?

     

    3) På gasseren (Dellorto PHBG 19CS), er det 3 nipler hvis jeg ikke husker feil. Den ene tykke er til bensin, antar jeg, så der koblet jeg bensina.

    Og på oppe ved forgasserens sylinder/tønne-hus/topp, er det en liten tynn nippel på hver side. Hva brukes disse til?

     

    Håper noen kan hjelpe meg fort, så kan jeg kan få sykkelen til å gå i dag! :D

     

    edit: Det er snakk om en '96 mod Suzuki TSX.

     

     

     

    vet du hva dyse som er i forgasseren? kan hende du tok bensinslangen feil, men meget usansynlig, er en kobbernippen som du skal ha bensinslangen på:) feilen kan vær att du allerede har fått rusk i forgasseren, da kan du ta av forgasseren og skru ta bunnlokke å blåse forsikti gjennom den med kompressor, pass på flottøren og nåla! samt pinnen som holder den på plass! du burde helst hatt en dyse rundt 90-95 på airsal, det skal stå på dysa. men rart den gikk da:S kan vær pluggen din som nå er gåen:P jeg kjører på bp8es:) men 7 går også bra;) jeg ville ha byttet pluggen først:) har opplevd det samme problemet sjøl flere ganger, tsx å rmx er fæle på å ødlegge plugger av og til:P

     

     

    Btw, så er nokk pluggen din gåen:P du burde bruke minst bp7 plugg eller bp8:) jeg kjører på bp7, siden jeg liker meg på høyre turtall på den stakkars tsxen min:P

  20. vet du hva dyse som er i forgasseren? kan hende du tok bensinslangen feil, men meget usansynlig, er en kobbernippen som du skal ha bensinslangen på:) feilen kan vær att du allerede har fått rusk i forgasseren, da kan du ta av forgasseren og skru ta bunnlokke å blåse forsikti gjennom den med kompressor, pass på flottøren og nåla! samt pinnen som holder den på plass! du burde helst hatt en dyse rundt 90-95 på airsal, det skal stå på dysa. men rart den gikk da:S kan vær pluggen din som nå er gåen:P jeg kjører på bp8es:) men 7 går også bra;) jeg ville ha byttet pluggen først:) har opplevd det samme problemet sjøl flere ganger, tsx å rmx er fæle på å ødlegge plugger av og til:P

    Takk for svar! :)

     

    Bensinslangen vet jeg er koblet riktig (koblet på kobberfarget nippel).

    At jeg har fått rusk i forgasseren tviler jeg på, men skal aldri si aldri. Kan jo rense litt samtidig som jeg bytter dyse. I dette øyeblikk står det 87 eller 88 dyse i, så jeg tenker jeg skal prøve 95 dysa jeg har liggende, og se hvordan det går da.

    Pluggen min er noen få dager gammel, og er av typen BP6ES tror jeg det er (org til TSX, i følge forhandleren). Skal jeg gå opp til 7/8-plugg?

     

    Strever litt nå, med å få den til å gå ordentlig. Å få den til å gå bra, uten å ha på choke osv. Men ska'kke væ'rra lett.

     

    På innsuget sitter det en oljenippel. Denne har jeg ikke tettet. Suger den nok luft der til å fucke opp? Vil det hjelpe å blende den nippelen?

     

     

    De må du gjør:) ha på en 95 dyse:) når du snakker om den oljenippelen så blir de renget som falskluft, jeg har fått til å stille inn fint uten att den tetta seg, men når jeg tengte på de og tetta den gikk den mye renere!:) tett nippelen og sett inn 95 dyse:)! gjerne la den gå en liten stund slik den blir varm når du får start før du begynner å stille:) noe som er ganske sansynling nå:)!

  21. i å me att kjede ditt rauk, så kan de vær den som gjor slik kabelen din vart rivd laus, har ts selv, å skrudd noe så inni hælv*** for å få den til å gå. om du lærer deg å rengjøre alle flater og gjøre alt skikkelig, etterteite og ALT så varer tsx like lenge som alle andre mopeder:) min har 51 oppbårt charmo, å går som ett uvær, har vart siden ifjord sommer:) men tilbake til probleme ditt, skru av svinjule å se om der er flere ledninger som er løse. eventuelt spray litt verktøykasse på boks over de hele(Y) for bedre kontakt;) har hatt dette probleme selv, meen da var de kjede som kappet noen ledninger :)

  22. hei jeg er stolt eier av en motohispania furia. men har fått et problem hver gang jeg kjører begynner den å fuske veldig, noen som veit hva dette kommer av eller har opplevd dette sjøl?

     

    vist de regner menst du kjører, så er det nokk det! men kan også vær pluggen, prøv å skift plugg, rense forgasser!:) da har du nokk blitt kvitt problemet;)

  23. I går fikk jeg stor pakke fra Speedoptions! :D:D

    - airsal sylinder + stempel

    - 19mm dellorto gasser

    - skiltoppheng + blinklys

    - hendler

    - holker

    - diverse småting

     

    Veldig gøy! Montering av sylinder, gasser og filter gikk ganske fint, med tanke på at jeg aldri har montert verken stempel eller sylinder før.

     

    1) Da alt var ferdig montert og tilkoblet, og var det tid for å teste. Jeg slo på bensinkrana, og da begynte det å surkle litt inne i gasseren, og så begynte det å renne bensin ut av powerfilteret. Hva betyr det? :/

     

    2) Fikk uansett start på mopeden. Den gikk overraskende friskt og rent! :D Men jeg hadde glemt å ha olje i bensinen, så jeg slo den av med en gang. Helte en god klunk olje i bensinen. Etter det, ble mopeden mer tungstartet, må trilles i gang. Når jeg prøver å starte den nå, starter den etterhvert, så ruser den seg, og så er dør den ut etter noen få sekunder. Akkurat som om jeg slo av tenningen.

    Hva kan dette komme av? :/ Kan det være pga olja? Tok kanskje litt mye olje, kan det være derfor?

     

    3) På gasseren (Dellorto PHBG 19CS), er det 3 nipler hvis jeg ikke husker feil. Den ene tykke er til bensin, antar jeg, så der koblet jeg bensina.

    Og på oppe ved forgasserens sylinder/tønne-hus/topp, er det en liten tynn nippel på hver side. Hva brukes disse til?

     

    Håper noen kan hjelpe meg fort, så kan jeg kan få sykkelen til å gå i dag! :D

     

    edit: Det er snakk om en '96 mod Suzuki TSX.

     

     

     

    vet du hva dyse som er i forgasseren? kan hende du tok bensinslangen feil, men meget usansynlig, er en kobbernippen som du skal ha bensinslangen på:) feilen kan vær att du allerede har fått rusk i forgasseren, da kan du ta av forgasseren og skru ta bunnlokke å blåse forsikti gjennom den med kompressor, pass på flottøren og nåla! samt pinnen som holder den på plass! du burde helst hatt en dyse rundt 90-95 på airsal, det skal stå på dysa. men rart den gikk da:S kan vær pluggen din som nå er gåen:P jeg kjører på bp8es:) men 7 går også bra;) jeg ville ha byttet pluggen først:) har opplevd det samme problemet sjøl flere ganger, tsx å rmx er fæle på å ødlegge plugger av og til:P

×
×
  • Opprett ny...