Gå til innhold

Henrik-92

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Henrik-92

  1. Heisann!

     

    Er på utkikk etter en rimelig båt til familien som skal brukes for det meste til småturer og fiske. Ser etter brukt båt og prisen må være under 50 000.

     

    Vurderer per idag blant annet askeladden 430/435lite, bever 460 og gh14. Alle med 30HK. En fordel vil være at båten klarer å plane med hvertfall 3 personer.

    Slik jeg ser det så har askeladden den fordel at den har høye kanter, noe vi vil foretrekke. Men har lest på forskjellige forum at disse ikke er noe særlig i høyere hastigheter (15 knop+) ettersom de slår veldig og har dårlige svingegenskaper grunnet mangel på et dypere skrog.

     

    Når det gjelder gh14 og bever 460 har jeg lest og sett at disse er lavere i kantene, men kanskje ligger litt bedre i sjøen i plan (?). Disse vil vel kanskje også være bedre å ro (må være mulighet for å ro).

     

    Har hatt en båt tidligere av typen crescent 13 eller 14 fot, men denne lå veldig dårlig i sjøen slik at vi blant annet endte opp med å få store mengder vann inn i båten selv om det ikke var snakk om store bølgene. Er derfor sjøegenskaper vil være det viktigste ved valg av ny båt.

     

    Hadde satt pris på kommentarer angående båtene nevnt ovenfor, men også andre båter som kan svare til kriteriene våre :-)

     

    På forhånd takk for svar!

  2. Tenker på å skaffe meg et surroundanlegg til en billig penge, men har ikke så god peiling på dette så hadde vært fint med noen råd :)

     

    Har sett litt rundt og funnet et par billige pakkeløsninger som dette, noen som vet om dette er noe å ha?

     

    http://www.inbao.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=579590&b_kid=573198

     

    http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/hjemmekino/UNIVERSEBL/eltax-hjemmekino

     

    Dersom anlegg i denne prisklassen virkelig ikke er verdt pengene kan jo selvfølgelig å kjøpe brukt være et alternativ, ser at jeg f eks kan få tak i et følgende anlegg til 1500-2000 kr brukt, hadde det kanskje vært bedre?

     

    http://www.surround.no/product/470258/Dynavoice-F-6-EX-5.0-pakke-Black.html

     

    Nå er disse pakkene alle uten forsterker, har sett meg ut en men vet jo ikke hva slags kapasitet denne har. Hadde satt pris på noen kommentarer om denne og :)

     

    http://www.lefdal.com/product/lyd-bilde/receiver-hoyttalere/receiver-forsterker/VSX421K/pioneer-5-1-receiver-vsx-421-k

     

    Har altså ikke tenkt til å legge veldig mye penger i dette, kanskje rundt 3000.

     

    På forhånd, takk for svar!

  3. Halloen

     

    Jeg ønsker å forbedre vitnemålet mitt til våren, og vurderer å ta opp et realfag som gir realfagspoeng. Jeg kom over geofag 1, som virket som et ganske interessant fag som aldri ble tilbudt på min videregående skole. Er dette et typisk puggefag eller er faget bygget opp på en annen måte?

     

    Jeg har aldri hatt faget før. Vil det være veldig oppnåelig å ta dette faget opp som privatist på egenhånd og få en god karakter, eller burde jeg bruke noen tusen kroner på å ta kurs i faget ved en privatskole?

     

    Takk for all hjelp!

     

    Hei!

     

    Hadde selv dette faget i vg2 og kort fortalt vil jeg si det er en fordypning i det du lærte i geografi i vg1, sett bort ifra det samfunnsgfaglige som demografi osv. Den samfunnsfaglige delen av geografi får du altså IKKE noe om i geofag 1.

     

    Faget er ikke veldig vanskelig, men krever endel lesing. Det som er positivt er at du ikke trenger å kun "pugge". Forstår du stoffet du leser er det mulig å huske det uten å måtte lese alt mange ganger.

     

    Legger ved noen forelesningnotater laget av min tidligere faglærer så kan du jo lese igjennom å se hva du synes ;)

    Forelesningnotater - Geofag 1.zip

  4. Takk for rask respons!

     

    Ja, har vurdert det, men også når det gjelder den PCI-kort har jeg lite med kunnskap/erfaring. Tenkte på USB ettersom det var enklere, men dersom en oppnår bedre resultat med et integrert kort vil jeg selvfølgelig skaffe meg dette istedet.

     

    Noe som har gjort det vanskeligere er at jeg har en "mindre pc" enn det som er standard, og vet ikke helt hvilken type kort som passer. PCen det gjelder er en DELL OPTIPLEX 780 (se bilde, er den minste av de 3).

     

    Du skulle ikke ha noen forslag til gode kort som passer en slik maskin?

     

    EDIT:

     

    Til Stigma;

     

    Pcen er stasjonær som det står i første innlegg. Takk for mye info, løsningen med USB adapter og antenne så jo veldig enkel ut og også billig! Å bruke strømnettet har jeg testet ut, men dette går ikke da hovedsikring er 3fas.

    post-207020-0-28755900-1325711184_thumb.jpg

  5. Hei!

     

    Har satt opp ny stasjonær pc og ser etter et USB nettverksadapter til å komme meg på nett, trådløst. Noen som har noen gode forslag/erfaringer?

     

    Det er hastighet og spesielt rekkevidde som er viktig, da ruter står på loftet og pc i kjeller (vurderer en repeter eller liknende). Pris er ikke så veldig viktig, sålenge det er et godt produkt!

     

    På forhånd takk for svar :)

  6. Slikt utstyr som jeg linket til har mange "modus", selv om de selges som aksesspunkt.

    Om du setter den opp som aksesspunkt må du ha kabel mellom og det blir ulike ssid og passord osv.

    Om du derimot setter det opp som repeater får du samme ssid/pwd og du bruker ikke kabel mellom dem.

     

    Du sier at dersom man setter opp produktet du linket til som repeter så trenger en ikke kabel. Men er dette mulig dersom det er ønskelig?

     

    Har nemlig samme utfordring som trådstarter, men til forskjell står modem og ruter på loftet og jeg har en kabel som går fra loft til kjeller (foreløbig ikke i bruk). Har derfor lyst til å sette opp en type repeter i enden av denne kabelen i kjelleren, men vil unngår ny ssid/pwd.

  7. Hei!

     

    Har et lite men ganske irriterende problem med min galaxy s2. Problemet er at veldig ofte når jeg trykker på den fysiske tasten (nederst i midten) for å komme tilbake til forsiden, så kommer jeg automatisk inn på Voice talk :hmm:

     

    Er det noen som har opplevd det samme, og som evt har en løsning på problemet?

     

    Har forresten ikke prøvd å resette telefonen enda, da jeg ikke vil gjøre dette dersom det kan unngås. Har også siste programvare oppdatering tilgjengelig.

     

    På forhånd takk for svar! :)

    Du trykker ikke på knappen to ganger rett etter hverandre?

     

    Trenger en digital klokke widget som er like stor som den for oppgavebehandling, anyone? Finner ikke en god en på Market.

     

    Nei, trykker kun en gang og telefonen går rett til voice talk. Trykker jeg deretter en gang til på hjemknappen når jeg er inne på voicetalk vil den la meg gå til forsiden..

  8. Hei!

     

    Har et lite men ganske irriterende problem med min galaxy s2. Problemet er at veldig ofte når jeg trykker på den fysiske tasten (nederst i midten) for å komme tilbake til forsiden, så kommer jeg automatisk inn på Voice talk :hmm:

     

    Er det noen som har opplevd det samme, og som evt har en løsning på problemet?

     

    Har forresten ikke prøvd å resette telefonen enda, da jeg ikke vil gjøre dette dersom det kan unngås. Har også siste programvare oppdatering tilgjengelig.

     

    På forhånd takk for svar! :)

  9. På min skjedde noe rart. Da jeg la meg i går var batteriprosenten 28%, telefonen lå på nattbordet (uten lader), når jeg stod opp var den 33%.

     

    Dette skyldes den nye TouchWiz 4 dual core emulatoren som sørger for at prosessoren resirkulerer lagret kjerne energi.

     

    I prinsippet fungerer dette slik som dette:

     

    1299952841-89.jpg

     

    Det er derfor det er så viktig å aktivere strømsparermodus slik at man ikke får en nedsmelting når batteriet går fullt.

     

    Jeg ville ikke vært i nærheten da i alle fall :dontgetit:

     

    EDIT: Typo

     

    Hva vil det si å få en "nedsmelting"?

     

    Jeg for min del opplever at telefonen flere ganger blir veldig varm, spesielt under lading, så ille at det nesten er vanskelig å holde hånden over den. Noen andre som opplever dette?

  10. ser også du sier 1065kr inkludert frakt, frakten skal ikke inkluderes i verdien pakken blir merket med så da kommer du vel under 1000kr uten pynte på sannheten? :)

     

    Trodde det var snakk om samlet sum (varekostnad+fraktkostnader) når det skal regnes ut moms jeg.. Stemmer ikke dette??

     

    Uansett, dette er jakken jeg vurderer å kjøpe: http://cgi.ebay.com/OAKLEY-Mens-Evo-Snowbo...=item5ad2188768

     

    Noen tips om hva jeg bør gjøre/spørre selger om, for å unngå mva og toll? Hvis jeg trenger å gjøre det i det heletatt.. Sry men er fortsatt ikke helt sikker :blush:

     

    Takk for svar sålangt!:D

  11. Hei!

     

    Vurderer også å handle på Ebay, og er interestert i å komme meg unna ekstra utgifter som toll og mva..

    Det jeg vurderer å kjøpe er en jakke, altså med en verdi på mye mindre enn et trommesett ;)

    Den er ny og koster 182$ inkludert frakt (Selges av privatperson). Dette tilsvarer 1065 kr i dagens valutakurs.

     

    Har lest at ved å merke varen som gave (gitt at varen har en verdi på mindre enn 1000 kr), kan man komme seg unna momsen. Men i mitt tilfelle er det altså 65 kr for mye :hmm:

     

    Mitt spørsmål: Hvis jeg ber selger merke varen som gave og med en verdi på under 1000 kr (selv om jeg i virkeligheten betaler mer). Vil jeg unngå moms og tollkostnader?? Eventuelt andre løsninger??

×
×
  • Opprett ny...