Gå til innhold

Howy95

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Howy95

  1. ... og et AMD Radeon HD 6800-grafikkort ...

    Dette sier mye om hvor mye som ble utforsket om Linux før denne "testen" ble utført. AMD er kjent for alle Linux-spillere som en versting på driversiden, og kortene er umulige for virkelig bruk. Nvidia, derimot, har mye bedre drivere og kan i visse tilfeller utkonkurrere Windows. Om man legger inn tid i å konfigurere et Gentoo system kan ytelsen forbedres mye for Windows spill i WINE i forhold til hva man får i Windows.

    NTFS er også helt feil å bruke. Driveren er ikke komplett, og dessuten eksisterer ext4 som har mange fordeler over NTFS.

     

    Gjør hjemmeleksa neste gang. Ubuntu er ikke en klone av Windows, det er et helt annet operativsystem med et helt annet sett regler. Terminalen er heller tilsvarende en Windows kommandolinje. Terminalen i Linux er mye mer funksjonell, ettersom den kan bli brukt som det eneste grensesnittet til maskinen.

  2. Å gjenopprette slettede filer er ingen sak. Har gjort dette med mobilen et par ganger og fått tilbake filene.

    En harddisk er enda enklere. Det eneste problemet er at det tar tid. Det er aldri ferdig på et blunk. Det tar flere timer å finne igjen filene, men man får det tilbake.

     

    Vil gjerne anbefale TestDisk og PhotoRec om du skal ha tilbake enkeltfiler som er slettet. Om det er snakk om partisjoner burde man gå for ddrescue. ;)

  3. Har en del å si om denne saken.

     

    1. Spill? På internett? Ikke med mindre alle nettlesere får NaCl-støtte. Jeg nekter å bruke Chrome bare for å kunne spille mine favorittspill. Dette høres ut som markedsføring mer enn å spå fremtiden.

    2. De store spillselskapene lager ikke nettspill fordi det betyr lite til ingen profitt. Det vil ikke endres over natten, det vil heller ta noen år fordi internett er alltid fullt av måter man kan komme seg rundt noe.

    3. Flash ser ut til å bli mindre viktig. Adobe ditcher Flash på Linux, og den eneste måten å få Flash etter dette er om man bruker Chrome. Enda mer markedsføring fra Google, men også positivt for de som absolutt må ha Flash på Linux.

  4. Det beste med dette konseptet er at det kan fungere med alt som har en Unix kernel og kan kjøre GLES + Unity. Altså, iOS enheter har mulighet for dette.

     

    Det er også viktig å merke seg at dette bare blir bedre med 12.04.

    Med 12.04 vil Wayland introduseres for ARM-versjonen av Ubuntu. Dette betyr så godt utbytte av GPU som driveren på systemet tillater.

     

    Canonical er allerede på god vei med sin plan om å kunne kjøre sømløst på alle enheter, eler burde jeg si, alle formater.

    Ville vært spennende å ha sett dette i bruk på en Asus Transformer Prime, med fire-kjernet prosessor og greier. Man kunne kjørt Gnome Shell til vanlig bruk, Unity på PC-skjermen og Ubuntu TV på storskjermen.

    Virkelig mange muligheter med dette.

     

    Lurer på hva Apple og Microsoft svarer til dette med. I alle tilfeller blir det copycat.

  5. Skjønner virkelig ikke hvorfor WIndows-folka driver og klager slik. Det finnes andre operativsystemer som også fortjener oppmerksomhet.

    Dette er jo en nettside som skal være så og si nøytral om slikt.

    Det er bare bra at andre ting kommer i fokus. Synes det er fint å lese om noe som er interessant og ikke at det har kommet et program for å gjøre opp for alle feilene i Windows.

     

    Kommer det noen gang til å bli en uke om Linux?

  6. Savnet " Mac er bedre til å redigere ", er UTROLIG lei av at folk kommer med det argumentet, det er feil, FEIL. Sony Vegas + After effects mot Final Cut? pffft hahha :)Og Musikk? Abelton, Reason, FL studio, COME AT ME MACS.Bilderedigering da? I min mac med 4 GB ram må jeg lukke f.eks word og chrome for å kunne bruke photoshop cs5 uten "lagg".Ja jeg har en 2011 Macbook Pro og En 2011 gaming PC. Samme pris 10 ganger ytelse.Edit: Oppgradering? Vel, jeg kan kanskje sette en SSD i min mac.. wow sykt..Følte at jeg ble litt for slem her, jeg elsker maccen min :) Den er så digg å se på film på, surfe, spille enkle spill når jeg ikke er hjemme (css f.eks ). Og skole da :)

     

    http://www.apple.com/macpro/features/processor.html

    Come at me, bro.

     

    Btw, After Effects finnes for Mac.

    Det er også utrolig mange programmer for musikk på Mac

    Det er kanskje bedre å vite hva du snakker om?

    • Liker 2
  7. Man får et annet syn på saken om man står utenfor det hele.

    Mac er mye enklere å sette opp, fordi de legger opp til det. WIndows 7 er et mareritt om du skal konfigurere det rett ut av boksen. Personlig erfaring. VNC, Telnet... Alt er bare grusomt vanskelig og gir ikke mening. 1) Det er ikke et ordentlig organisert system for hvordan man organiserer brukere 2) Det er ingen enkel måte å administrere programmer 3) Avanserte funksjoner er gjemt vekk på måter som ikke gir mening eller er tilgjengelig for en ny bruker. Det er vanskelig, med andre ord. Alle *nix-baserte systemer har løsninger for disse problemene.

  8. 1. Tittelen er veldig misledende. Det høres ut som om man kan kjøre programmer direkte uten rekompilering. Vær forsiktig med dette.

     

    2. Velkommen etter, Microsoft. Linux har kunnet gjort dette siden begynnelsen, på grunn av GTK og Qt. Men samme problemer kan oppstå: platformavhengige kollisjoner, slik som grafikk og elementer som krever spesifikke deler av en prosessorarkitektur slik som NEON.

  9. Dette blir interessant, men er ikke i nærheten av støttende for forslaget. Noen ting på internett er ikke erstattelige. Spill, for eksempel.

    Hvis Microsoft håndhever dette vil sider som Newgrounds gå under, og internett blir et mye kjedeligere sted å være.

    Man må også tenke på reklame. I en lang periode ville dette ha ført til at nettsider går på randen til konkurs, fordi de fleste reklamer blir servert i Flash.

    HTML5 er heller ikke støttet av alle nettlesere ennå, og det er ikke like funksjonelt som Java. HTML5 vil aldri bli like bra som Java heller. Java oppnår samme ytelse som et lokalt program, og kan til og med kjøre ganske fin 3D-grafikk. Hva kan HTML5 gjøre?

    Dette er bare for tidlig.

    Apple gjorde det annerledes: en Mac har Flash og Java. iOS har ingen av delene med god grunn. De gjorde det riktig.

    • Liker 3
  10. Hadde vært spennende å se hvordan Linuc kunne gjøre seg som hjemmeserver man bruker til det mest. F.eks en mediaserver, backupserver for resten av maskinene i nettverket, eller kanskje en enkel minecraftserver.

     

    Blir uansett spennende å høre om den neste uken.

    Bitch, please. Man kan gjøre MYEMYEMYE mer enn det der. Jeg har satt opp Ubuntu Server (Ja, Server-utgaven som er headless), og kjører et helt spekter av servere: fra Minecraft til Halo Custom Edition. Det handler bare om kunnskap til å sette det opp.

    Minecraft kan settes opp i en init.d prosess, mediaserver? Hvilken type? Man har DLNA/UPnP, Samba/SMB og mange flere valg enn Windows noen gang vil ha. Backups? Ingen problemer med det. Sett opp FTP og LVM, og du har en grei måte å lagre både backup og andre filer.

    Linux og alt Unix er definitivt best for å kjøre en server. Man trenger bare å sette den opp med nettverkstilkobling og strøm, ikke mer, ikke mindre. Man kan administrere serveren gjennom internett, slik som Webmin, som jeg vil anbefale ettersom det gir total kontroll på alt fra ressurser til tjenester.

    I tillegg, siden det ikke er noe brukergrensesnitt, vil alle ressurser bli dedikert til tjenestene og programmer på serveren. Akkurrat nå, når serveren i huset har FTP, HTTP, Samba, CUPS og Transmission bruker den ingen ressurser annet enn RAM, som bare er cache.

    Man tviler ikke på Linux som server, med andre ord.

    Det er en grunn til at over 90% av alle supermaskiner i verden kjører det. ;)

     

    For spill, kan det være greit å sjekke innom Desura. Det er som Steam for Linux, bare med et mindre utvalg så langt. Man finner en ansamling av spill der, i alle fall.

    • Liker 2
  11. Bitch, please... VLC er gammeldags.

    På Linux, har du GStreamer. Det er en mye bedre bakende for å spille av... Hva som helst. Den er utvidbar, og kan trygt sies som en erstatter for VLC. Alt du trenger å gjøre er å installere et par ekstra pakker, men det er vanligvis unødvendig med mindre du bruker noen spesielle programmer.

    Totem, den allerede eksisterende videoavspilleren, bruker GStreamer. Kast hva som helst på den. Det er vanskelig å ikke få noe til å spille med mindre filen er ødelagt.

×
×
  • Opprett ny...