Gå til innhold

BathildaBagshot

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BathildaBagshot

  1. Nå er jeg sykemeldt for depresjon, men sliter med å finne på aktiviteter for meg selv. Blir til at jeg setter på en vaskemaskin og tar oppvasken før jeg labber 1,6 km til butikken. Orker lite, vil lite og er generelt tiltaksløs.

    Det som er positivt er at jeg følte meg lettere med en gang jeg fortalte legen om depresjonen. Det har tynget meg mer enn jeg visste å ikke få sagt det. Likevel begynner jeg å grine med en gang jeg ikke fikser et eller annet. Jeg kan ikke fordra å være sånn her! Det er grusomt!

    Får meg ikke til å fortelle alt til samboeren min heller, han er da ikke terapeuten min. Jeg forteller han det jeg ikke kan la være å si.

    Jeg klarer ikke å fokusere lenge nok på en aktivitet til at jeg slapper av med det. Å lese bøker er vanskelig, det er første gang i mitt liv at jeg ikke har klart å fokusere på hva som står der. Jeg må ta pauser for å holde hodet med. At jeg har klart å skrive hit uten pause er egentlig utrolig.

    Alt tar så mye tid å få gjort. Jeg bruker en evighet på å samle nok krefter og tiltakslyst, så begynner jeg på oppgaven, tar en pause, og så fortsetter jeg kanskje ikke før dagen etter. Jeg støvsugde halve leiligheten i går. Tenkte å ta resten i morra kanskje. Men da er det tid for å støvsuge stua igjen, så da blir sikkert ingenting gjort. Åh, jeg blir trøtt av å tenke på det.

    Jeg har ikke lyst til å snakke om tanker og følelser. Unngår det som pesten tydeligvis. Vil helst slippe at noe foregår i hodet mitt tror jeg. Det er ikke moro det heller, for hvis jeg ikke vil snakke om det så er det vanskelig for andre å hjelpe.

     

    Noen ganger tror jeg at jeg bare finner på alt sammen siden jeg ikke klarer å snakke om det.

  2. Nå sitter jeg her og prøver å overbevise meg selv om at fastlegen min kommer til å ta meg på alvor når jeg skal fortelle ham om depresjonen min på onsdag. Jeg vet jo at han alltid har tatt meg seriøst før, med alt jeg har kommet med. Han vet jeg har spiseforstyrrelser, og jeg har sagt at jeg har slitt med depresjoner tidligere. Så hvorfor er jeg redd han ikke skal tro meg nå? Blir sprø av meg selv snart.

  3. Kassa i lokal dagligvare på valgdagen.

    En av stedets alkiser kommer snurt til kassa og syter om at ølsalget er stengt. Jeg er drittlei av å høre om det, for dette var vel 5-6 timer ut i arbeidsdagen min. Kunden bak var også en stamkunde, en jeg faktisk ofte har tenkt at sikkert har stupt litt lenger inn i medisinskapet enn nødvendig. Hun spør da alkisen om det egentlig gjorde noe at han ikke fikk øl i dag. Han ville ikke helt svare på dette, men ho ga seg ikke. Spør igjen, klarer han seg ikke uten øl? Har ikke kroppen kanskje litt godt av å ikke drikke en dag? Så møter hun blikket mitt, og gjett om jeg hadde vondt for å holde maska. Mistenker at det er den største moroa ho har hatt i 2009... :p

  4. Helt ærlig så kan jeg ikke fordra menn som sender sånne "søte" meldinger. Jeg blir kvalm av det.

    Det sagt, så kan nok noen jenter sette pris på det.

     

    Forresten, "hei sexy, hva gjør du?" er ikke en søt melding i den forstand og du kommer garantert lenger med den enn med "du er en bra person"-meldinger. Uansett hva jenta måtte mene om søte meldinger! :)

  5. Borettslag skal godkjenne at du leier ut, og i noen tilfeller skal de også godkjenne leietaker.

     

    Du vil nok ikke kunne få lån til å kjøpe 2 leiligheter, så da skjønner jeg ikke helt hvorfor du skal leie ut første om du skal flytte. Det er ikke lønnsomt å leie ut leilighet. Skal du dekke lånet på den må du skatte av inntekten, og skal du bruke nettofortjenesten til å dekke lånet skal det litt til at du finner noen som er villig til å betale det du trenger for å leie.

    Og i tillegg kommer jo selvfølgelig fellesutgifter i borettslag (fellesgjeld, forsikring, vaktmester, renovasjon, m.m.) som du også skal ha råd til.

  6. Hun har jobbet svart ja, og kan bli anmeldt selv for det. Hun burde gjøre noe umiddelbart.

     

    Når hun ikke er registrert som ansatt engang kan hun ikke føre jobben opp på cven sin heller, og burde komme seg vekk snarest. Hun har jo ingen oppsigelsestid heller nå... :)

    Og hun har jobbet for luselønn. Tarifflønna er 124,et-eller-annet kr/timen når man er uten erfaring.

  7. Har hun ikke fått lønn for alt hun har jobbet i 5 mnd, eller fra 13.10.?

     

    Kan det dokumenteres når hun har jobbet? Hvis ikke er det ikke mye hun kan gjøre uten at arbeidsgiveren samarbeider.

     

    Når du sier at hun har fått dagslønn, da mener du at hun har fått betalt etter hvor mye hun har jobbet og ikke at hun har fått betalt umiddelbart etter hver gang hun har vært på jobb?

    I lønnsslippen står forresten hennes ansattnr uavhengig av om hun har fått en kontrakt eller ikke.

    Kan hun ringe et lønningskontor? Kanskje bare aktuelt om det er en kjede hun jobber i. Er hun fagforeningsmedlem? De kan hjelpe med det meste, for butikkansatte er det Handel og kontor. Kan tillitsvalgt på arbeidsplassen hjelpe henne?

    Om hun ikke kommer noen vei anbefaler jeg å kontakte arbeidstilsynet.

×
×
  • Opprett ny...