Gå til innhold

Arshavin

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arshavin

  1. Hmmm....jeg som trodde du skulle bli provosert men you kept your cool my friend :!:

    Det skal mer til. ;)

     

    Jeg mente ikke å fremstå som noen paragrafrytter, men ble bare interessert i det juridiske rundt idéen din. Videre diskusjon blir egentlig offtopic, så med mindre du føler en trang for å fortsette (noe jeg tviler på), legger jeg saken død.

     

     

    Jeg heller fortsatt mot mitt opplegg som er å ikke tillate at de flytter inn eget anlegg. Det vil ikke bli noe problem.

    Da så! For min egen del eier jeg for mye møbler og annet utstyr til at jeg ville flyttet inn i en leilighet hvor selv stereo var inkludert i prisen, men folk er forskjellige og jeg tviler ikke på at du får leid den ut. :)

     

    Hehe...vi legger den død. De som har møbler kommer ikke til meg og ser på muligheten. Dette er kåken for de som ikke har noe selv og som vil ha en plass å bo i et år eller to. Leid ut blir den. Vanvittig trykk på leiemarkedet for tiden.

  2. Selv klarer jeg meg fint gjennom livet med å vise hensyn og avtale ting gjennom et handshake eller en kontrakt nordnorsk vikingstyle.

    Så gjør det klart i utleieavtalen at eventuelle anlegg, inkludert bass, ikke skal forstyrre ro og orden?

     

     

    Hva slags lover eller dilldall som finnes det bryr meg midt oppi hølet.

    :thumbup:

     

    Hmmm....jeg som trodde du skulle bli provosert men you kept your cool my friend :!:

     

    Jeg heller fortsatt mot mitt opplegg som er å ikke tillate at de flytter inn eget anlegg. Det vil ikke bli noe problem. Leiligheten er den flotteste i byen, og er 100% møblert. Man trenger kun tannbørste med seg. Tabben var at jeg ikke satte inn anlegg og da ble det seff kjøpt inn et anlegg med sub noe som høres godt. Nå ved å kjøpe anlegget samt informere at det ikke er rom for å bytte ut dette med eget, så vil problemet bli eliminert og alt blir 100% mot dagens 99%. Da trenger jeg ikke informere om at de ikke skal forstyrre orden, være stille etter kl 23 eller no. De må bare dra på for min del. Det er som sagt kun bass som plager meg. Med dette anlegget kan de spille på full pupp hele natten for min del....

  3. For å svare på slutten av ditt første innlegg (samt en annen som nevnte det tidligere her i tråden) skal jeg selvfølgelig inkludere det i kontrakten og informere under visning. Ingen vits å blåse vekk 3500 kr hvis de likevel setter inn eget anlegg dagen etter de flytter inn. Og om hva som er lov eller ikke er det jo veldig greit hvis det står oppført i leiekontrakten hva som aksepteres (eller viktigere: hva som IKKE aksepteres, som f. eks dra inn eget anlegg uten godkjenning av utleier) og den signeres av begge parter. Dette blir ikke noe problem what so ever.

    Du kan ikke skrive hva du vil i en leiekontrakt og tro den er gyldig. Leietaker har ganske sterke rettigheter, uten at jeg vet hva som gjelder i ditt tilfelle.

     

    Hva med å nekte leietaker å spille (unormalt) høyt etter klokken 2300, men samtidig la han/hun bruke eget anlegg?

     

    Runar, ikke alle her i verden er paragrafryttere og spesielt opptatt av loven forutenom når den blir tredd over hodet på deg av SI, onkel, og staten forøvrig. Selv klarer jeg meg fint gjennom livet med å vise hensyn og avtale ting gjennom et handshake eller en kontrakt nordnorsk vikingstyle. Hva slags lover eller dilldall som finnes det bryr meg midt oppi hølet. For meg holder det lenge at vi har en understanding på hva som er akseptert og hva som ikke er akseptert. Jeg kan være veldig overbevisende hvis det er nødvendig.

     

    Kom gjerne med eksempler på hvor sterke rettigheter de har hvis det gir deg noe. Meg er det riv ruskende likegyldig. La det være sagt at jeg er kjempefornøyd med de som leier hos meg nå vice versa. Og til nå har jeg ikke trengt å be de skru ned musikken en eneste gang. De får feste, juble, spy og bråke så mye det vil. Det er bassen som er problemet. Den bærer gjennom veggene på volum som ikke er så fryktelig høyt en gang og det selv om de faktisk er ganske respektfulle på området. Ergo vil jeg ha inn et anlegg som ikke har sub-woofer. Problem solved. Alt trenger ikke være så vannskelig bare fordi det står skrevet et eller annet sted at det ikke er lov eller what not. Jeg kan velge mellom 20-30 stykker når jeg leier ut. Ikke vanskelig å finne noen som respekterer mine ønsker, lov eller ikke lov.....

  4. Tilkoblinger bak :

     

    1 x HDMI-utgang (kun for DVD-bilder)

    • 1 x iPod/iPhone (dokk)

    • 1 x USB (foran)

    • 1 x Ethernet (LAN)

    • 1 x 3,5 mm jakkutgang til hodetelefon

    • 1 x 3,5 mm jakklydinngang

    • 1 x komposittbildeutgang (DVD, iPod/iPhone)

    • 1 x FM-antenneutgang

    • 1 x tilkobling for AS-BT200 Bluetooth-adapter (medfølger)

     

    her kan leietaker både bruke jack til jack og bluetooth streaming etter hva jeg kan lese om anlegget :) og det støtter også nettradio direkte fra anlegget om det er koblet opp med wifi eller Lan kabel

     

    Edit:

     

    rettelse

     

    Tror det blir dette. Takk for hjelpen Lumpness. Skal bli godt med husfred igjen. Fantastiske leieboere foruten om dunk, dunk, dunk, dunk... :)

     

    For å svare på slutten av ditt første innlegg (samt en annen som nevnte det tidligere her i tråden) skal jeg selvfølgelig inkludere det i kontrakten og informere under visning. Ingen vits å blåse vekk 3500 kr hvis de likevel setter inn eget anlegg dagen etter de flytter inn. Og om hva som er lov eller ikke er det jo veldig greit hvis det står oppført i leiekontrakten hva som aksepteres (eller viktigere: hva som IKKE aksepteres, som f. eks dra inn eget anlegg uten godkjenning av utleier) og den signeres av begge parter. Dette blir ikke noe problem what so ever.

  5. noe prisklasse nevner du ikke , du får se etter minianlegg med cd / dvd

     

    dette fks , til 3500 kr, http://www.soundgarden.no/stereo/minianlegg/pioneer-x-smc5-k-alt-i-ett-anlegg-sort.html

     

    det har da bare hdmi utgang, så det forutsetter at tven i hybelen også har det om det skal være noe vits i å kjøpe det.

     

    du får hvertfall lite eller ingen bass ut av det der

     

    Evt får du gå for enkelt komponenter koblet sammen ;

     

    DENON PMA-510AE Integrert forsterker til 1398,-

     

    http://www.hifiklubben.no/produkter/stereo/forsterkere/denon_pma-510ae_integrert-forsterker_sort.htm

     

    sammen med :

     

    ARGON 6220 Høyttalere til 796,-

     

    http://www.hifiklubben.no/produkter/hoyttalere/smastativ/argon_6220_hoyttalere_sorrento.htm

     

    og dvd spiller :

     

    Random billig på clasern fram til 29.01.2012 : før 549,- nå 299,-

     

    http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=164640700

     

    da har du en totalpris på 2493,-

     

    om det virker for dyrt, så får du ty til bruktmarkedet.

     

    Og for guds skyld presiser under visning og i kontrakt at eget anlegg er strengt forbudt :)

     

    Her var det mange gode tips!! Først av alt: ja det er TV med HDMI der. De har en 50" Phillips plasma. Forholdsvis ny.

     

    Når det gjelder det Pioneeranlegget så virket det jo midt i blinken. Eneste var at det virket til å være litt begrensinger på hva det kunne spille av av filformater for video. Mulig jeg tar feil. Men studenter hooker jo oftest laptopen til TV'n gjennom en HDMI for å spille av det de lastet ned uansett. Men hvis så gjøres, tilkobling av laptop til TV gjennom HDMI, da kommer vel lyden gjennom TV'n og ikke Pioneeranlegget? Men hvis man så kobler lyden fra minijack på PC til jacklydinngang på anlegget så skulle vel den saken være i boks eller hur?

     

    De Argon høyttalerne var jo lekre også men jeg er litt mer skeptisk til hvor høyt de kan spille mtp. med mitt formål med dette.

  6. Hvis jeg kjøper disse 2:

     

    http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/blu-ray-dvd-og-barbar-dvd/blu-ray-spiller/BDX1250KE/toshiba-blu-ray-spiller-bdx1250ke

     

    http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/hjemmekino/HWD350XE/samsung-2-0-soundbar-hw-d350

     

    Lydplanken har 2 optiske innganger. Tenker jeg vil gjøre det mest mulig praktisk og hvor TV'n ikke trenger å stå på for at man skal kunne spille av musikk (plasma). Er det så enkelt som å koble en optisk fra spilleren til lydplanken og en optisk fra TV'n til lydplanken så har man både lyd når man spiller MP3 med TV'n av, spille av film gjennom spiller, og se TV?

  7. Off topic, men har du lov til å nekte leietaker å bruke egne ting i hybelen?

     

    Redd for at denne tråden nå skal bli brukt til å diskutere dette og ber om at de som evt. interesserer seg for emnet oppretter en egen tråd for å diskutere og ikke bruker denne tråden til denne off topic kommentaren da jeg kun er interessert i hjelp og forslag til lydavspillingsanlegg.

     

    No offence nomore! ;-)

     

    På forhånd takk.

  8. Hei folkens,

     

    Jeg leier ut en hybel fullt møblert. Vel jeg glemte en ting når jeg leide ut: musikkanlegg. For nå har hybelboer fått seg en seriøs subwoofer. Bad choice av meg. Men nå flytter han ut og da skal jeg sette inn et anlegg selv sånn at jeg unngår samme situasjon samt legge restriksjoner på å flytte inn eget anlegg.

     

    Så det jeg ønsker er et anlegg som ikke har egen sub, som kan spille av DVD og som ikke koster skjorta. Trenger ikke være "bra" i den standard hva som er "bra" på dette forumet. Husk dette er en hybel for studenter. Men det må kunne funke for avspilling på vorspeil, fest, film osv uten at glassene i min del av huset rister på hvert bass beat.

     

    Det må enten være en lydplanke med dvd internt eller eksternt, eller et "vanlig" anlegg med DVD og innebygget forsterker samt 2 høyttalere av den størrelse at de kan stå på TV bord på hver side av anlegget. Jeg kan kjøpe komponentene hver for seg også.

     

    Grunnen til at jeg søker dette forumet er at det virker som alt som selges i dag har en subwoffer med på kjøpet. SKulle gjerne hatt høyttalere som spilte hele segmentet og det uten sub i tillegg men har litt vannskelig for å finne. De lydplankene jeg finner koster jo en formue. Mulig jeg er dårlig til å lete.

     

    Takker for tips....

    • Liker 2
  9. Hei, jeg er litt i samme situasjon som deg, og jeg har lurt på det samme........

     

    Hei Darth! :-)

     

    Vi har kommet til bunns i det aller meste i dette. Vi må skatte til NOrge som normalt. Som du nevner så har norden en egen skatteavtale, her står sokkelarbeidere og sjømenn med egne paragrafer. Jobber man på rigg, skatter man til den norske stat. Du har sikkert rett i det med over 180 dager utenfor Europa, men jeg er ikke maritimt utdannet og det er heller ikke han kompisen min heller. Uansett ville vi vel neppe aldri vurdert å slutte på norsk sokkel for å jobbe på båt uansett.

     

    Når det gjelder dette med forvirrende svar, midlertidig eller permanent bosatt i sverige osv., da har vi funnet ut at det hele bunner i hvis man flytter til en nabokommune i et annet nordisk land (såkalt grensegjengeri) da gjelder det helt egne regler. Tilogmed hvis du er meldt permanent utflyttet får du ikke kjøre den svenske bilen i norge hvis du bare flyttet til nabokommunen. For oss gjelder ikke dette da vi ikke flytter til nabokommunen, så vi vil fint kunne kjøre svensk bil i Norge etter å ha meldt permanent flytting til Sverige.

     

    Det siste vi ikke har funnet ut av ennå er om man får fradrag på skatten for renter betalt til svenske lånegivere, likt i Norge? Det viser seg vannskelig å finne ut av. Vet du noe om dette?

  10. Hei, noen der ute som kan hjelpe?

     

    Vi er 4 stykker, et par med en unge samt en enslig, som planlegger å flytte til Sverige. I forbindelse med det så prøver vi å sette oss inn i reglene. Men det er jammen ikke lett!! Spesielt på forum med gamle tråder som popper opp på google finner man motstridene forklaringer gjennom hele linja. Man kan til og med få to forskjellige svar fra statlige instanser man ringer og spørre. Så hva er egentlig rett?

     

    Her er case'n:

     

    To av oss jobber offshore og er dermed ansatt i et Norsk firma. Det betyr jo at vi vil tilbringe minimum 4 måneder i året i Norge (på jobb på den norske sokkelen) dog litt mer blir det jo med besøk av familie, reise til/fra jobb etc.

     

    Vi tenker å selge alt vi eier i Norge av bil, eiendommer etc. melde utflytting fra Norge, melde tilflytting til Sverige i folkbokföringen. Viktigst for oss er å forsøke å forstå dette med skatt. Noen steder leser vi at vi kan jobbe i Norge og bo i Sverige (permanent, dvs. ingen folkeregistrert adresse i Norge) og dermed skatte ca 28% til Sverige og i de 4 første årene i Sverige få fradrag på 28% av betalt skatt til Sverige hvis man er registrert som midlertidig boende i Sverige i folkbokföringen. Dette får man de 4 første årene. I og med at man da ikke betaler til Svenske staten for å spare opp pensjon så ønsker vi å betale de 7,8% til folketrygden i Norge for å ikke få "hull" i pensjonen. Eksempelvis med en lønn på 600 000 skulle dette da bli:

     

     

    600 000 ,-

    28% skatt til Sverige: -168 000,-

    7,8% til folketrygden i Norge: -46800,-

    4 år med fratrekk i Sverige på 28% av betalt svensk skatt: +47040,-

     

    Totalt:

     

    600 000,-

    -168 000,-

    -46800,-

    +47040,-

     

    = 432 240,- netto.

     

     

    Og dette hadde jo vært veldig fint og greit om det hadde vært slik, men problemet er at andre steder så leser man at man ved å flytte til Sverige så må man fortsette å skatte til Norge uten å spesifisere for hvor mange år eller noe. Andre steder står det at man skatter statsskatt til Norge og kommuneskatt til Sverige i 3 år for så å skatte alt til Sverige etter det. Man blir helt sliten i topplokket alle de forskjellige forklaringene/meningene.

     

    Noen steder står det at man som fastboende i Sverige og ingen adresse i Norge fint kan kjøre svensk bil i Norge, men kun i en gitt periode. Andre steder står du må søke for hver gang. Og spør du ambassaden i Sverige så sier de at du ikke har lov under noen omstendigheter å kjøre en Svensk i bil Norge. Hva er riktig?

     

    Håper det er noen der ute som virkelig kan dette og som kan hjelpe oss og oppklare. Vi har snakket med tollvesenet, lest på tolldata, snakket med skattemyndighetene, ambassaden osv osv., og følelsen er at ingen kan dette godt nok og derfor så skyter folk fra hofta og svarene varierer STORT!

     

    Takker for hjelp! :)

×
×
  • Opprett ny...