Gå til innhold

puckno

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av puckno

  1.  

    Android 8 Oreo rollout starter om to dager for Sony-TVer ala A1 og AF8 

    https://services.sony.co.uk/support/en/welcome-to-android-oreo?t=Topic1

     
    Det gjelder:
    2018 Sony's Android TVs
    XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 and AF8 Series.
    Sony’s 2017 Android TVs
    XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94 and A1 Series.
    Sony’s 2016 Android TVs
    XD70, XD75, XD80, SD80, XD83 and ZD9 Series.

     

     

    Ute i dag!

    • Liker 1
  2. Siden jeg har gått over fra Plasma til Oled helt nylig tenkte jeg kommentere: Min nye Oled føles som en veldig stor oppgradering fra min gamle Kuro, på de aller fleste områder. Men ikke på motion, selv med Sony og all verdens mulig tweaking på innstillinger og inputformater. Men jeg blir happy nok på dette, også med Oled. Har senest i dag sett fotball på den, uten å irritere meg over noe.

  3. Ok, min mening på det er at det ift fremtidige begrensninger uansett vil være langt bedre økonomi å gå for AF8 til lave priser inntil da, og heller selge AF8 brukt om et år når AF9 selges til black friday-priser, for en ting er vel rimelig sikkert og det er at Sony om et år står klar til å dumpe denne igjen for nok en gang å stå klar ny og fristende modell, thats the way it goes. Ift SOC og brukeropplevelse på Android TV så vil det uansett hjelpe bra når Oreo-versjonen snart kommer også på AF8, ikke det at jeg selv savner fart på dagens android men det skal i det minste være et mer intutitivt organisert grensesnitt. Foreløpig savner jeg ikke noe på min AF8 ift fart, men hvem vet kanskje etterhvert. 

    • Liker 1
  4. Må ha ny tv til stuen som maks er 50". 

     

    Hei. Jeg gikk nettopp fra 50'' til 55'' og de er nøyaktig like store i utvendig mål. Dette fordi det tidligere var mer vanlig å ha en ramme som bygde rundt skjermen. Så om det er fysisk størrelse som er begrensningen anbefaler jeg å heller sjekke utvendige mål. Dersom du da har plass til 55 så vil du ha mange flere TVer å velge på, siden 50'' nå har blitt en uvanlig størrelse på nye TVer.

  5. Plasmaene, som før Oled´ene kom var overlegen som film-tv, lå vel på et par hundre nits, på det sterkeste... Når jeg gikk over fra plasma til AF8 i forrige uke så lurte jeg i starten på om jeg burde ha på meg solbriller. Alt er relativt. Men ok, ser man mye TV i fullt dagslys med store vinduer rett ved osv så har det selvsagt mye å si. Men for meg, som kommer fra plasma og helst ser tv når jeg koser meg om kvelden, så var den pågående nits-krigen min minste bekymring i beslutningsprosessen. Bare for å sette ting i litt perspektiv.

    • Liker 1
  6. Puckno, kan du forklare? Hørtes ut som om du fikk begge varene på døra samtidig? Her er jeg ikke helt med.

     

    Når jeg handlet så la jeg begge varene samtidig, i samme handlekurv, på Elkjøp sine sider, og fikk da automatisk trukket fra kr 9500,- på TV-prisen. Etter dette er det mitt inntrykk at dette tilbudet på Elkjøp sine sider ganske raskt forsvant. Nå ser det ut som om Sony fortsetter en variant av dette tilbudet ved at man må kjøpe telefonen først og deretter får kjøpe TVen til rabattert pris etter registrering av telefonen. Slik var det ikke når jeg hoppet på dette tilbudet.

  7. En kommentar på dette ift AF8 er at det vel er bekreftet at alle 2017- og 2018-modeller (og noen 2016) som bruker SOC MediaTec MT5891 kommer til å bli oppgradert til Android Oreo 8.0, ref blant annet https://ausdroid.net/2018/06/26/confirmed-oreo-google-assistant-sony-android-tv-2018-2017-models-2016-models-also/ Dette vil hjelpe veldig på TV-OS-opplevelsen, men skjer vel neppe før det har pushet ut mesteparten av de 'forrige' modellene i salg, slik at forbrukere opplever at det er nok forskjeller mellom f.eks. AF8 og AF9 til å rettferdiggjøre å betale 10-20k mer. Sånn ellers i forhold til kommentarer på 'gammel tv' så byttet jeg nylig til AF8 fra en plasma jeg har vært veldig happy med i 10 år, men ift en slik definisjon var den sikkert den plasmaen utdatert allerede etter et halvt år. Det kommer alltid noe som er 'bedre' rundt neste sving. 

  8. Neida, skal ikke kjøpe TV før ut på våren neste år men følger uansett med. Så kampanjen, men man måtte vel kjøpe telefonen også om jeg ikke husker feil?

     

    Jeg slo til på denne kampanjen. Det var 9950,- i fast rabatt og - rett etter de la ut dette - så hadde utgangsprisen på 55-tommeren gått ned til 17990. Så prisen jeg betalte var 8040,- for tv-en og 7990,- for telefonen. Dette var for godt til å være sant tenkte jeg, og antok jeg ville få beskjed om at det var en feil, men i går kveld kom jaggu varene på døren. Kampanjen skulle vare til 10 okt men virker som de stoppa den temmelig raskt. Jeg la ut telefonen på Finn til 6500,- den ble solgt på 5 minutt, så det var ikke noe stress. Så effektiv pris for 55 AF8 for meg ble tilslutt 9500,- Nå gjenstår bare å sette opp, og å selge plasmaen... Jeg vil igjen takke denne tråden som tipsa meg om tilbudet.
    • Liker 3
  9. Null problem å spille på ... har nettop klart shenmue 2 siste QTE og det er spilt sekund reaksjon på en A1.

     

    Jeg tror det kommer an på hvilke krav man har til spillinga. Rtings sier: "The Sony A8F has good input lag with a 4k signal. 1080p input lag is a bit high but good enough for all but the most competitive gamers." Input-lag'ene står listet opp her:

    https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a8f#comparison_1799

     

     

    Noen som har erfaring med å bruke  AF8 (eller A1) stående på tvbenk med lydplanke foran?  Kommer den i veien?

     

    rtings sier: "We measured the height and found it to be 1.7cm or about 11/16 ". There's no room to put a sound bar in front of the TV without blocking part of the bottom of the screen." Nå er skjermen høyttaler på AF8 og kombinert med subwoofer (ref kommentar på at AF8 har utgang som støtter det) så er det mulig det gir ok lyd?

    https://www.rtings.com/tv/discussions/-YpSJa6xOYi9Qypw/how-high-is-it-from-the-bottom-of-the-tv-stand-to-the-top-of-the-bottom-bezel-it-doesn-t-look

  10. Takker for innspillene! Da har jeg handlet en 55 tommer AF8 på dette tilbudet, og pensjonerer dermed min 50-tommer plasma Pioneer PDP-5080XA fra 2008, med oppløsning 1365 x 768 i 720p (!)  Tross alder og oppløsning så har jeg vært utrolig fornøyd med denne plasma-tv'en, den var til og med testvinner i sin tid :-) https://www.vg.no/forbruker/teknologi/i/poa9W/46-og-50-tommere-store-opplevelser Nå blir det spennende å gå inn i en mer moderne tidsalder. Og jeg har jo til og med gjort et fornuftig kjøp...

    • Liker 3
  11. TV-stativet hos Sony AF9 er litt turnoff for meg siden det bygger 32 cm i dybden, og ikke så happy for den vinklinga heller, mens f.eks. LG sitt ligger på ca 20 cm. Siden jeg sitter nærme på ca 2.2m så behøver jeg ikke gi bort 10cm ekstra der. Synd man ikke kan velge stativ, f.eks. AF9 med AF8 stativ. Å få det på veggen er et alternativ men har en veldig porøs vegg, så har ikke tatt sjansen på det ennå.

  12. Det blir bra, men jeg ville ikke hatt større enn 55"

    Kjøpte selv akkurat en LG oled :)

     

    Takk for svar. Jeg sitter på en 10 år gammel TV, har vært utrolig glad i Kuro-plasmaen min. Men det har vel skjedd endel siden da... Er bekymret for et par ting; fotballsendinger, f.eks. eliteserien på Eurosport HD gjennom Get, oppskalering av middels TV-signaler, og oppskalering av f.eks. 720 og 1080 mediafiler. Ingen grunn til å være engestelig for dette?

  13. Hei. Angående Sony Oled: jeg ser Sony AF9 er tilbake til den litt skrå bordstativ-designet som også A1 hadde, som tipper TVen litt bakover, mens forgjengeren AF8 hadde et rett stativ. Med ultraporøs vegg har jeg ikke tatt fatt på oppgaven å forsøke å henge opp, og hadde håpet å plassere min neste TV på en lav TV-benk. Noen som har erfaringer fra det skrå designet på Sony A1 som kan si noe om dette?

  14.  

    Kan være verdt å merke seg at Norges Astma og Allergiforbund anbefaler at man unngår luft-fuktere.

    "Fukt og muggsoppskader er et stort inneklimaproblem som kan forårsake alvorlige helseproblemer. Høy luftfuktighet vil kunne danne grobunn for vekst av mikrobiologiske organismer som sopp, midd og bakterier.

     
    Dette vil så kunne gi helseplager fra slimhinner i nese, hals og lunger. Fukt og muggsoppskader kan gi økt forekomst av astma, flere og verre luftveisinfeksjoner og generelle plager som hodepine, unormalt tretthet og nedsatt arbeidsevne."

     

    Det jeg opplever de advarer mot her er det å ha for fuktig luft, og ikke luftfukter-/renser i seg selv. Det er samtidig også slik at mange får luftveisplager av for tørr luft, og i en god del leiligheter med mye tørst treverk i gulv osv så har man dette. Det man bør gjøre er å bruke luftfukter og -renser sammen med hygrometer for å passe på at fuktigheten hverken blir for lav eller for høy. Dvs måle og følge med på fuktigheten rett og slett. Har man fuktig nok luft fra før så er jeg enig, da er ikke luftfukter noe å dra inn i leiligheten. En 'luftkjølemekanisme' som dette bør ikke inn i leiligheter som allerede har høy nok fuktighet.

  15. Ut fra hva jeg leser på diverse nyhetssider, så taper samtlige musikk-strømmetjenester store penger? Er vi forbrukere fremdeles feilen i musikkbransjen eller plateselskapene?

     

    Ingen av delene. Dette er kapitalinteressene i den nye økonomien, hvor det er ikke behov for å tjene penger så lenge man vokser seg større og blir attraktiv for oppkjøp. Se f.eks. på kaffekjeder som Waynes som presser ut tradisjonsrike butikker som har vært i lokalene sine i flere tiår, men selv ikke tjener penger når de tar over, og knapt bryr seg om det. Det er utsiktene for avkastning på kapital gjennom videresalg som styrer hele greia. Og sånn har det vært med Tidal fra dag 1 som Wimp: de har profilert seg på å være ´det politisk korrekte alternativet´, som ´gir mer tilbake til musikerne´. Sannheten er selvsagt at dette utelukkende har vært en kynisk markedsføringsstrategi, i håp om å gjøre seg attraktiv for videresalg.

×
×
  • Opprett ny...