Gå til innhold

Sindrehj

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sindrehj

  1.  

    Noen detaljer å dele? :)

     

    Var det vanskelig å få jobb i Oslo, eller hadde du bare toppkarakterer?

     

    Karakterer er ikke alt, når du kommer dit at du skal begynne å søke jobber, men gode karakterer kommer godt med i pakken. Tidligere arbeidserfaring, studier du evt. har tatt tidligere samt gode referanser fra praksis/sommerjobb er ting som danner grunnlaget for om man får jobb der man vil. Selv jobber jeg i Stavanger, og trives veldig godt. Bare å glede seg til man er ferdig :)

  2. Er det noen erfarne PHS-studenter her som har tips til studieteknikker som passer spesielt godt på PHS?

     

    Får man tilbud om kurs i studieteknikk ved studiestart?

     

    Det er bare å google "studieteknikk" så får du nok de beste svarene. For min del endte studietilværelsen ofte med skippertak, noe det gjør for veldig mange. Om du klarer det, er selvfølgelig det beste om du leser jevnt og trutt, studieåret gjennom, men erfaringsmessig er det få som klarer akkurat det. Når det gjelder studieteknikk rettet spesielt mot PHS, så kan jeg gi deg et godt råd. Begynn med juridiske oppgaver så fort du kan. Det er mange som sliter med strafferett/straffeprosess fordi de ikke har løst nok oppgaver, og så kommer plutselig eksamen litt brått på, og da får man brått litt dårlig tid...

     

    Ellers så er det mange som bruker pc til å notere i forelesninger. Folk noterer ned alt som står på powerpointen foreleseren har med seg, men dette er overhodet ikke nødvendig. Powerpointene blir lagt ut på ITL i etterkant, og jeg fikk absolutt best utbytte av å følge med i forelesningene. Tror ikke jeg noterte så mye som en word-side fra forelesningene på de tre årene jeg gikk på skolen.

     

    Det viktigste er at du prøver deg litt frem, og at du finner summen av teknikker som passer deg best.

    • Liker 4
  3.  

    Ok, er du student ved PHS eller?

     

    Jeg lurte på dette med rabatt fordi jeg har hørt om at enkelte studier så må man omtrent bare betale en "symbolsk sum" for å få ny PC. Lurte på om det var noe lignende på PHS.

     

    Jeg var student ved PHS. Ferdig nå. Aldri hørt om avtalen du sikter til, men jeg kan selvfølgelig ikke være 100% sikker.

  4. Hei! Gratulerer til alle som kom inn.

     

    Et spørsmål til de som måtte vite noe: Får man noe tilbud på bærbare PCer på PHS? Enkelte universiteter/høyskoler får de visst enorme rabatter på slikt, så jeg lurer på om det lønner seg å vente med å kjøpe ny.

     

    Aldri hørt om, men Mac har jo studentrabatt. Tror det er 10-20% elns.

  5. Har den siste tiden sumert opp for meg selv at politi er det jeg faktisk vil og det er noe jeg ville elsket å studere og jobbe med.

     

    Elsket å studere... Ja, vi får nå se. Etter tre år kan jeg ikke si at jeg har elsket studiet noe særlig. Men jobben - den liker jeg veldig godt.

     

    Lykke til hvertfall. Alt ordner seg alltid ;)

  6. Noen som vet om det å takke nei til evt. tilbudt studieplass vil ha en negativ effekt når jeg søker igjen neste år? Grunnen til at jeg spør om dette er at jeg har fått tilbud om å jobbe som stipendiat på en Folkehøgskole, og dette er en sjanse jeg får bare en gang i livet. Kommer garantert til å søke politi igjen neste år uansett.

     

    Jeg vet om en som har begynt i 1. klasse tre år på rad, men sluttet etter kun et par skoleuker, så det bør ikke være noe problem...

  7. Ny på denne tråden og forumet generelt og har lest litt gjennom tråden og søkt men finner ikke svar på det jeg lurer på, så here goes.

     

    Jeg er videre til intervju og er veldig usikker på hva jeg skal svare dersom jeg får spørsmålet "har du noensinne prøvd narkotika"

     

    Svarer du ja, er jeg rimelig sikker på at du ikke kommer inn. Så det er ditt valg...

  8. Det er faktisk 999km fra hjemmet mitt opp til Bodø Rådhus. Kan jo bli interessant å skulle kjøre et flyttelass opp dit og så hjem igjen med henger eller varebil :hmm:

    Kan jo ikke akkurat frakte flatskjerm, seng og det som er på fly. Hvordan har folk fra Oslo-området gjort dette? 6 dager kjøring per flyttelass.. hmm.

     

    Det er jo ikke noe problem. Hiv alt på en palle så sender du det nordover. Null stress.

  9. Satt å leste litt på PHS sine facebooksider. Kom over en kar som skreiv at avdeling Bodø ikke har kantine?

     

    Kantina som er på skolen er midlertidig stengt, men den kommer nok opp igjen til høsten. Universitetet i Nordland ligger rett ved siden av PHS i Bodø og der er det tilgang på flere kantiner, så det er egentlig ikke et veldig stort problem...

     

    Når det er sagt så er kantina i Bodø den desidert dårligste, av alle PHS sine avdelinger. Er du ute etter god mat til en billig penge må man til Stavern.

  10. Er ikke B3 kravene helt greie? Eller er det sånn at det er mange som slår seg til ro med feks en C?

     

    Og brannvesen er vel ikke så mye hardere? 3000 meter, høydetest, Pushup, situps, ryggstrekk + noe bæring eller.no i den duren. Løpetesten på PHS er vel regnet for å være tyngre enn en 3k.

     

    Det er mange som slår seg til ro med en C i B3, ja...

     

    Brannvesenet har lokale varianter. Hørt at de kjører 5000 meter en del plasser + mange praktisk rettede øvelser. Jeg vet ikke om jeg er enig i at løpetesten til PHS er tyngre enn en 3000m. Den var kanskje det før de endret på den, før opptaket i fjor.

  11. Ka trur dokke minste-poenggrensa blir i år i bodø? :)

     

    Mellom 41 og 42, tipper jeg.

     

    Ess. Eg syns at dei fysiske opptakskrava kan vere som dei er no, også får man heller heve kravet for ståkarakter i B3 då... Også kunne ein f.eks innført fysiske testar kvart andre år når man er i tjeneste.

    Eg har ingen trua på at den fysiske formen til "politikorpset" blir noke betre dersom ein heva krava på opptaksprøva med noken reps. Og det skal jo berre vere eit "minimumskrav". Også skal man jo få lov til å utvikle seg på PHS. Dette gjelder jo også det fysiske.

     

    Jeg er helt enig med deg i at man burde øke de fysiske kravene i B3, og samtidig innføre fysiske tester for operative polititjenestefolk, men jeg synes også at man skal øke de fysiske kravene for å komme inn på skolen. PHS burde sett litt til brannvesenet.

  12. De ekskluderer mange gode kandidater kan jeg tenke meg ved å gjøre det slikt. Pausen må i så fall være av en god lengde.

     

    Altså, løpetesten er ikke vanskelig. Det er heller ikke svømmetesten, og det er helt overkommelig å klare dem, selv om de skulle komme rett etter hverandre, uten pause. Du får gode pauser, og skulle du ikke klare det, får du trene mer og så prøve igjen neste år. Politiyrket krever god fysikk, og kravene må være slik dem er i dag. Helst skulle jeg sett at de var hardere.

    • Liker 1
  13. Det kan jo også være at vi har veldig flaks og at f.eks poenggrensene stopper helt nede på 38 for Bodø. Lite sannsynlig, men sannsynligheten er tilstede. Det er nok at det var usedvanlig gode karakterer blandt kandidatene i fjor eller at flere prosent stryker på opptakene i år enn i fjor.

     

    Jeg tviler sterkt på at poenggrensen blir så lav som 38. 41 er også veldig lavt, og de jeg har snakket med på PHS tror at snittet øker i år.

     

    Noen som vet rekkefølgen i Kristiansand? Skal inn med første pulje 3. juni!

     

    Starter med svømming i Kristiansand. Avslutter med løping.

  14. Må først bare si at dette var en direkte ekkel eksamensmodell. Jeg er vandt til 48-timersmodellen hvor man forbereder seg i 2 døgn om et speisifisert tema.

    I dag trakk jeg oppgave, fikk 30 minutter til å forberede meg (uten hjelpemidler!) med andre ord må man kunne absolut hele pensum i detaljer på forhånd. Vanskelig når jeg gikk VGS for flere år siden og jeg har lest alt hjemme på fritiden.

     

    Da har du i hvertfall fått prøvd deg på modellen som brukes på alle muntlige eksamener på PHS.

×
×
  • Opprett ny...