Gå til innhold

Hank Moody

Medlemmer
  • Innlegg

    257
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hank Moody

  1. Ja, det papiret du får, som ikke er et vitnemål men et papir som sier at du har gått på high school i ett år kan brukes. Det kan ikke bruker som ditt primære vitnemål, men som vedlegg på din faglige kompetanse. Men jeg må bare advare deg, de fleste utvekslingsstudenter tar bare vanlige fag på public high school. De fleste college av en hvis kvalitet bryr seg ikke så mye om det. Hvis du ønsker deg i rettningen av Ivy-league eller mer annerkjente colleger sørg for å ta noen AP-klasser. Forøvrig er det å være utvekslingsstudent veldig bra å ha på CV, men karakterene du får isolert sett vil ikke hjelpe deg så langt. Da er det viktigere med gode karaktere på det norske vitnemålet ditt, og en god SAT score.

  2. Hvis man føler søknadprossesen til Ivy League skolene er et ork har man kanskje ikke så mye der å gjøre.

     

    Til TS: Ha høye karakter, og utfordrende fag. Finn din nisje, så det du har av EZ er spesielt rettet mot det. Hvis du ønsker å studere computer science feks, kan det være lurt å ha programmert noe å vise til fra før. Ellers setter de veldig pris på ledererfaringer, de vil se at du er en sosial person som går gått sammen med andre mennesker. Jeg tror det også er viktig å være realistisk med seg selv, tror mange bare hører navnet Harvard og tenker der vil jeg gå, men man må huske på at Harvard ikke er for alle, og at du trenger de rette egenskapene for å passe inn der.

     

    Hvis du har seriøse planer om Ivy-league vil jeg anbefale deg å starte i VG2 med SAT forberedelser, ta din første SAT på våren i andreklasse, og deretter en til på høsten. Bruk sommeren mellom andre og tredje klasse på å forberede andre nødvendigheter som essays.

  3. Hei,

     

    Broren min planlegger å bygge sin egen pc, og jeg har fått i oppdrag å hjelpe han. Han er bare 11 år, men er veldig glad i data. Han bruker først og fremst pcen til vanlig internett, Minecraft, og lett programering. Han vil trolig også spille litt tyngre spill etterhvert, men det er ikke det viktigste. Han snakket litt om at han ønsket å sette opp egen server på minecraft, jeg vet ikke helt hva det innebærer, men en slik pc burde i det tilfellet også kunne kjøre det. Det han trenger er datamaskin og skjerm. Fra før av har han tastatur og mus. Prisramme er maks 11k.

     

    Takker på forhånd!

  4. Dette kan enkelt løses ved ankomst til Norge, still krav til vedkommendes formål med turen og sjekk at de har nok penger til å forsørge seg selv. Ikke la dette bli nok en sak hvor en liten virkelighetsfjern gruppe langt ute på venstresiden skal pålegge andre fredelig mennesker et moralsk ansvar ovenfor en bedriten gruppe mennesker fra Romania!

    • Liker 3
  5. USA er et sykt land, med noen vanvittige og ignorante holdninger. De tror selv de lever i verdens eneste frie land, hvor man kan si hva man vil, tro på hvem man vil, gjøre det man vil, uten å risikere straff. De skryter også hemningsløst av at de er verdens eneste land hvor en stakkars fattig unge kan bli millionær.

     

    USA er på mange måter et sykt land ja, men det er fordi det er annerledes. Jeg synes annerledeshet er flott, og vi kunne fint hatt litt mer av det i Norge også. Jeg synes også det er bra at amerikanere er stolte av landet sitt, det har de all grunn til å være. På samme måte som nordmenn er veldig stolte av landet sitt, vi lukker kanskje øynene i litt større grad for vår egen patriotisme.

     

    Allikevel hyller de veteranene som torturerte vietnamesiske barn, og prøver du å snakke negativt og krigen mot terror, risikerer du juling.

     

    Det er mange forskjellige meninger rundt krig i USA, men støtten er relativt lav for en ny krig mot Iran feks. At alle amerikaner er krigshisser er en myte.

     

    Vel. Ikke er de friere enn de fleste europeiske land, og lønning-utgiftsratioen er dårligere enn i Skandinavia. Jada, religionsfrihet har de. Men hvem har vel ikke det?

     

    Det blir for enkelt å sammenligne små skandinaviske land med store USA. Det er rett og slett urettferdig ovenfor USA. Kom tilbake når du har sett på statistikker opp mot stater som faktisk kan sammenlignes. Massachusets, Delware osv. Til og med en slik sammenligning vil bli en smule skeiv.

     

    Og man kan visst gjøre som man vil... I et land hvor homofile ikke kan gifte seg, og godt over halvparten av befolkningen er imot abort med begrunnelsen "bare Gud kan ta liv", mens de i neste sekund ønsker å gi en eller annen biltyv dødsstraff.

     

    Homofile kan ikke gifte seg i Danmark heller, det er få land der det er lov. Det skjer dessuten også en liberalisering i USA, så det står ikke så dårlig til.

     

    Godt over halvparten av befolkningen er heller ikke mot abort. Det er bare 20% som er imot abort under alle omstendigheter, og det er altså den gruppen du sikter til når du sier "bare Gud kan ta liv". 25% er for under alle omstendigheter, mens ca 50% er for med noen restriksjoner.

     

    De er ikke det eneste landet hvor en fattig unge kan bli millionær, men de er det eneste vestlige landet hvor man finner 46 millioner fattige.

     

    Det er riktig at det er høyere fattigdom i USA enn andre vestlige land, men noe av forklaring ligger også i ting som demografiske forskjeller, og at de rett og slett er et veldig stort land.

     

    Det her ble litt utenfor trådens opprinnelige tema, men følte jeg måtte svare på det. :) Jeg stiller meg forøvrig sterkt imot dette forslaget, det finnes andre måter å bekjempe fedme på.

×
×
  • Opprett ny...