Gå til innhold

Aerith

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aerith

  1. Noen her som håper på å komme inn på primærvitnemål i Norge til høsten? Jeg kommer til å ende et sted mellom 57.2 og 58.8 poeng. Håper det kommer til å holde, men man veit jo aldri...

     

    Er det noen som veit om det er noen nevneverdige forskjeller mellom å starte på Oslo vår kontra Oslo høst?

     

    Regner med at du tenker på førstegangsvitnemål. Satser i hvert fall på det selv:) Regner med at jeg ender opp på rundt 60, så håper det holder.. Som du kanskje allerede vet så har søkertallet gått ned med et par hundre i år, så det er jo en sjanse for at snittet går litt ned! De jeg har snakket med har gitt inntrykk av at det er litt "bedre stemning" på vårkullet. Ikke så mange strebere osv.. Får håpe det ordner seg for oss begge!:)

  2. Hei! Kunne noen hjulpet meg med denne oppgaven?

     

    Begerglass A inneholder 40mL 20% Na2CO3 + 10mL mettet NaHCO3 + 100mL vann.

    Hva er pH i A?

    Heller A i B som inneholder "en viss mengde" 8M HCl.

    Hvor mange mL 8M HCl må det minst være i B for at det er overskudd av HCl i forhold til karbonat og hydrogenkarbonat?

     

    Bli veldig glad hvis noen kan hjelpe!:)

  3. Jeg lurer på en liten ting som kanskje noen av dere kan svare på:

     

    Er natriumbenzoat mest løselig i vann eller i syre? Natriumsalter vil jo så vidt jeg vet alltid være lettløselige i vann, og siden benzoat er korresponderende base til svak syre vil vel løseligheten øke når pH minker?

     

    Takk for svar:)

  4. Fallet vil vel i prinsippet kunne skyldes at realfagspoenggrensen er satt til 4, men med tanke på at ytterst få skoler (så vidt jeg vet kun Katta i Oslo) åpner for at elever kan ta alle realfagene, burde vel egentlig ikke dette ha fått nevneverdig utslag på poenggrensen. Med mindre det har gått sport i å ta de resterende realfagene som privatist ved siden av vgs..?

  5. Hei!

     

    Poenggrensen i hovedopptaket i Oslo høsten 2008 var 65.2 og høsten 2009 59.2. Dette tilsvarer et snitt på 5.67 (65.2 - 4 fordypningspoeng - 4.5 realfagspoeng) for høst 2008 og et snitt på 5.52 (59.2 - 4 reagfagspoeng) for høst 2009. Tilsvarende fall i karaktersnittet gjelder for samtlige av universitetene - i hvert fall i førstegangskvoten. Med tanke på at poenggrensen har steget jevnt de siste årene, lurer jeg på om dere har noen tanker om hvorfor snittet plutselig har falt temmelig drastisk? Er det kanskje noe ved de nye opptaksreglene jeg ikke har fått med meg?

     

    Jeg har forresten planer om å ta de realfagene jeg ikke har (kjemi 1+2 og fysikk 1) etter jul på bjørknes for så å begynne i Oslo eller på NTNU til høsten. Forhåpentligvis kommer jeg inn:) Noen som går på bjørknes og kan si litt om hvordan undervisningsopplegget er?

×
×
  • Opprett ny...