Gå til innhold

linejnta

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av linejnta

  1. Heisann!

     

    Jeg er ganske ny på speilrefleks, har vel strengt tatt ikke råd til det heller, men er ivrig hobbyfotograf og det er på tide å gå over på bedre utstyr. Kjøpte et E-450 til sambo til jul, og kjøpte selv et Fujifilm HS10 zoomkamera for et par uker siden. Etter ferie i Marokko har jeg følgende konklusjon: Jeg trenger zoom (elsker å ta dyre/natur bilder) men jeg trenger bedre bildekvalitet! Er veldig fornøyd med samboers bilder, spesielt fargene! Husker fra mitt første kompaktkamera for mange år siden (mju-et-eller-annet)at allerede da var Olympus gode på farger! Farger + natur/dyr = potensiell suksess for mitt behov :)

     

    Derfor vurderer jeg nå å kjøpe meg E-620 brukt, med 70-300 objektiv. Har sett eksempler på nett som ser ut til at med øvelse (og stativ) kan det bli flotte bilder! Så var det dette med 4/3-diskusjonen som bekymrer meg...Så mitt spsm er om det er dumt å kjøpe seg inn i dette nå, sise jo at markedet er dødt. Tror allikevel jeg kan bli veldig fornøyd med utstyret! Uten å da ha behov for nye objektiver med det første...

     

    Spør alle dere der ute med masse erfaring om dere tror en 1.gangskjøper vil angre seg om 2-3 år fra nå?

  2. Har det noe for seg å kjøpe komponentkabel til iphone4 og koble til tv for å se video eller avspilling av f.eks nrk nett-tv og liknende? Eller vil kvaliteten bare bli dårlig fordi innholdet er tilpasset iphone-skjermen?

     

    Leter egentlig etter en måte å få spilt av tv2 sumo på tv'n uten å koble til pc'n. Tenkte kanskje avspilling fra iphone er en mulighet...

  3. Kan informere om at iPhonen fikk seg den ultimate testen under fredagens lønningspils, da min kjære kollega veltet et glass cider over telefonen. Den har på bumper, som dekker baksiden og sidene, ingen beskyttelse på framsiden. Vi tørket av den med en gang, tok av bumper og tørket ved kantene. Konstaterer at den overlevde "angrpet" uten fysiske skader :D Merket virkelig ingen problemer. Glasset ble ikke seigt en gang :yes:

  4. Noen som vet om et bra program som synkroniserer kontaktlisten med Facebook-kontaktene? Brukte Fex før, men ser ut som de sliter med overgangen til iOS4.

     

    Jeg bruker MyPhone+ , koster 6 kr tror jeg.

    Fornøyd jeg!

     

    Fant ut at jeg ikke trenger noe slikt for å synce kontaker med facebook! Så langene man har Facebook-appen innstallert så kan den brukes til å synce! Går inn på "Friends" og har da oppe i gøyre hjørne mulighet for sync! Får hvertfall inn kontaktbilder, det er mitt hovedbehov, så da er jeg fornøyd med det :)

  5. Tok et par testbilder for å sjekke HDR-funksjonen:

     

    Med:

     

    IMG_0366.jpg

     

     

    Uten:

     

    IMG_0367.jpg

     

    Jeg synes at det hjelp veldig på problemet jeg synes kameraet har hatt med mye lys og mye kontraster! Detaljene er bedre med HDR og fargegjengivelsen mer naturlig :) Bra forbedring! Se spes. den lille flekken på verandaplanken til venstre for potta med gule blomster. Uten HDR er dette bare en "hvit" flekk med lys, med HDR kom detaljene fram!

  6. Noen andre enn meg som er veldig fornøyd med batteri kapasiteten på 4'en ? 1dag og 22timer i standby, og 5t og 30min i bruk. 25% igjen. Er det bare meg, eller er det veldig bra?

     

    Tok den med fulladet til Skottland, glemte selvsagt adapter, var borte fra onsdag morgen, til etter midnatt fredag kveld, og da jeg kom hjem var det 5% igjen. Da var datatrafikk av, men jeg brukte litt wifi på hotellet og litt teksting. At den klarte 3 dager syns jeg er utrolig :)

  7. De siste dagene har jeg tenkt over hvilken dock jeg skulle ha til telefonen. Skulle ha en enkel til pcen og en med høyttaler/vekkerklokke til senge. Fikk aldri helt bestemt meg og endte med 2 av disse. Egentlig ville jeg ha den originale docken, men da må case'en av og på hele tiden.

     

    Den så smart ut! Nå har jeg bestilt 2 også, så kan jeg og sambo ha hver vår. Kjempesmart at man ikke må ta av casen :) Takk fro bra tips!

  8. Hvilken av bumperne i det bumperprogrammet til Apple har fått best kritikk? Jeg lurer på den HD-greia, men gjennomsiktig silikon hørtes også bra ut. Finnes det noen litt objektive reviews på dette?

    Kan dette hjelpe noe?

     

    Tusen takk! Akkurat det jeg lette etter. Jeg gikk for den Pixelskin HD. La på invisible shield på fronten i dag. Det var egentlig et jævla dårlig tidspunkt for vår sølvhvite katt å ligge atmed meg på. Et lite hvitt kattehår under på toppen. Men, men. Man må jo omtrent være i et sterilt laboratorium for å ikke få noe trøbbel når man legger det på.

     

    Angrer på at jeg ikke leste noe sånt før jeg bestilte bumper fra apple...! Fikk nettopp den de i linken over IKKE anbefaler (den som bare går rundt kanten), hehe, og jeg skjønner hvorfor. Utseendemessig syns jeg den er grei, men det er løse knapper som gjør at det rasler når man beveger på den! Slitsomt... Har den på i dag, for å se, men mistenker at jeg tar den av igjen ja... Bra den var gratis!

  9. iPhone 4 er faktisk det mest brukte kameraet mitt nå i august, bruker faktisk telefonen til ei utfordring i fotodelen av forumet.

     

    Mine bilder:

     

     

    4850724442_8e95710370_z.jpg

    Camera+ med cross process-filter og vignetering.

     

    4852627394_8520934b44_z.jpg

    S/H-konvertering (preset ved navn Ansel Adams av alle ting) og crop i Camera+.

     

    4857903670_6838fa63ed_z.jpg

    Lys fra lampa som skimtes til høyre (ser i ettertid at jeg burde ha komponert/croppa den bort, but meh) og innebygd blits, to omganger i Camera+, først med Fashion-preset så med ren S/H-preset + hvit ramme.

     

    4860477979_2b6a927561_z.jpg

    Camera+ med Cross Process-filter i dag også. Begynte å regne, så var lite gira på å gå ut og ta bilder, så stakk telefonen ut vinduet og tok bilder av et tre i hagen. :)

     

    4871157343_d331846854_z.jpg

    Tatt på Værnes, "So Emo"-preset og crop i Camera+.

     

    4871181207_f962e4ff78_z.jpg

    "Faded"-preset, crop og svart ramme i Camera+

     

    4871794204_2ce50b21ee_z.jpg

    "Ansel Adams"-preset og crop i Camera+

     

    4872815953_a1332ebaf2_z.jpg

    Ansel Adams-preset og crop i Camera+

     

     

     

    Kameraet er faktisk så bra, at alle tanker jeg har hatt om å kjøpe meg et kompaktkamera nå er borte. :)

     

    Jeg har ikke engang begynt å bruke apps, ser at det er mye bra man kan få til! Og det overrasker meg ikke når jeg ser hva jeg kan får til uten :)

  10. Du klarer å poste ett bilde.

     

    Hmmm...det er mulig jeg klarer, bare fortell meg hvordan ;)

    Må vel laste opp bildene et sted slik at de får en url?

    Hvor kan jeg gjøre det gratis?

     

    Registrer deg på www.photobucket.com, genial tjeneste, og koster ingenting :)

     

    Takk! Skal vi se...

     

    th_bilde3.jpg

     

    th_bilde4.jpg

     

    th_bilde2.jpg

     

    th_bilde1_1.jpg

     

    Håper jeg fikk dette til som jeg skulle...

    Bildene i seg selv er ikke nødvendigvis de fineste... :blush:

    Og jeg ser at på denne skjermen (på jobb) ser de ikke like bra ut som på skjermen hjemme...Så det kan jo ha litt å si... Men kvalitetsmessig så duger de bra til diverse sosiale medier syns jeg :)

  11. Da har min iPhone vært på første ferietur, og da jeg presterte å ta med mitt canon ixus kamera UTEN å sette i batteriet først, så har fonen også fungert som kamera...Og jeg kan bekrefte at kameraet er virkelig utrolig bra til å være mobilkamera!! Jeg er sinnsykt overrasket over hvor bra bildene ble! Vel og merke i dagslys. I mørket ser de mer ut som "mobilbilder" med endel støy, men "blitsen" er bra og opplyser ting ganske riktig :yes: Bedre enn de fleste andre mobiler i mørket også vil jeg tro! Har hatt SE før, mest pga kamera, men nå tror jeg de må se seg slått... :cool:

  12. Fikk telefonen, klippet til simkortet, låser opp med pinkoden og synkroniserer, itunes slutter ikke synkronisere den.

     

    "kontakter itunes store" bare skrur seg av og på, av og på. Ringte telenor for å få den opplåst, da.

     

     

    Må jeg synkronisere med simkortet telefonen var låst til før jeg kan bruke et valgfritt simkort?

     

     

    Tenker svare bare for informasjon: Jeggjorde akkurat som deg, uten problem! Bare med Onecall-sim. Klipte det til, satte det i telefonen, skrudde på, koblet til itunes, og fikk beskjed om at sim-kortet ikke var gyldig, hehe. Da kom jeg på at jeg i iveren ikke hadde ringt telenor og låst opp enda, men etter en telefon dit gikk det ca 7 minutter, så fungerte alt perfekt i itunes... Så hva som skjer hos deg er vanskelig å si :dontgetit:

  13. Angående antenneproblemet så kan jeg si med en gang at dersom du er på 3G-nett så skal det utrolig lite til før jeg begynner å miste signalstreker. Ligger vanligvis på 4-5 og tar jeg telefonen i høyre hånd og holder over med et par fingre på siden, så går den ned til 1 strek i løpet av 15 sekunder. Når jeg er på EDGE derimot så klarer jeg ikke å gjenskape problemet. Trodde faktisk ikke det kom til å være noe problem, men det er faktisk merkbart. Er jo ganske kjipt å skru av 3G for å slippe å få dårlig signal og lydkvalitet når man prater i telefonen.

     

    Jeg har ikke merket noe til dette problemet i det hele tatt. I Oslo med Onecall, ios 4.01. Får faktisk ikke til å redusere signalstyrken uansett hvor mye jeg prøver... Kan det være forskjeller fra telefon til telefon også kanskje...

  14. Må bare si jeg er ekstremt fornøyd med batteritiden på iphone 4 :D Eller bare veldig misfornøyd med de smarttelefoner jeg har hatt tidligere :hmm: I går hørte jeg på musikk pg sjekket nyheter på vei til jobb (ca 30 minutter), brukte den normalt til endel sms i løpet av dagen (+ bare å se på den fordi den er så fiiin), hørte på musikk og spilte spill (som bruker 3G) samme vei hjem og da jeg kom hjem var batteriet på 75%! Her ville min forrige telefon trolig vært nær døden...! Etter mer vanlig bruk (ringing, sms, facebook, mail) på wifi hjemme var batteriet på 63% ved dagens slutt...! Dette er fantastisk :D

  15. Har nå kost med med iphone 4 hele helga :) Er første gang jeg har iphone og er vel egentlig ganske frelst nå! Skjermen er halt fantastisk og jeg har ikke merket noe til antenneproblemene! Selv i et bygg hvor jeg vet av erfaring at dekningen ikke er god har jeg noen gang mistet signalet! Ser ikke ut til å spille noen rolle hvordan jeg holder den heller :)

     

    Kan tipse de som tenker på kontakter om å benytte seg av gmail og google kontaktene. Hadde android før og har derfor en kontaktliste som er komplett. Synker kalenderen også og det fungerer smertefritt :thumbup:

  16. Kan noen bekrefte at det billigste er å kjøpe en ulåst telefon fra apple.no? I så fall gjør jeg det asap.

     

    Dessuten, jeg har et abonnement med djuice control per dags dato med nesten 2000 kroner på kontoen. Kan dette da settes inn i min ulåste iPhone og brueks, såfremt det er kuttet ned til microsim?

    Hvorfor kutter dere i kortet når det er gratis å bestille micro SIM?

     

    Fordi det tar tid å få tilsendt microsim, jeg vil bruke telefonen med en gang jeg har den i hånda :love: Utålmodig vettu :p

    • Liker 1
  17. Er det noen her som bestilte fra komplett i går?

    Jeg sitter og venter/lurer...Ordren står som sendt og jeg har fått kvittering og "takk for kjøpet" hvor det også står at de sender varen...Har bestilt pick-up på Vindern og sitter egentlig og venter på et pling i telefonen som sier at det er klart for henting...HVIS det skjer...Er usikker pga alt kaoset!

     

    Hater å vente :p

  18. Jeg sitter selv og undrer over hvilken taktikk jeg skal kjøre i morgen kveld/natt...

    Lurer på hva sjansen egentlig er for å faktisk få tak i en telefon...

    Hjalp endel nå som flere steder skal selge, og jeg tror ikke jeg satser på byporten nei...!

     

    Men fin fon, har hatt lyst på iphone lenge, men den har tapt pga dårlig kamera, jeg er avhengig av brukbart kamera...Men endelig ser det ut til at kameraet er like bra eller bedre som på min SE x10 mini, så nå er jeg klar som et egg! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...