Gå til innhold

sffsh

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sffsh

  1. Hei! Det er en mulighet vi får om finanskrisen på eksamen i November 2013, NUPI legger ut følgende spørsmål:

    ¨ Hvordan påvirker finanskrisen folks menneskerettslige hverdag? Hva med retten til arbeid og mulighetene til å utfolde seg? Hvor fritt er egentlig et menneske som er arbeidsløs eller har særs dårlig økonomi? Hvordan har mange land – og dermed folk flest – havnet i et økonomisk uføre? Har mennesker i økonomiske nedgangstider krav på å bli hjulpet? Hvordan påvirker finanskrisen landenes evne og vilje til å forsvare folks økonomiske og sosiale menneskerettigheter og verdens evne til å bekjempe fattigdom? Hvem har ansvaret for den høye gjelden som svært mange stater har pådratt seg de siste årene? Hvem skal betale gjelden? Bør statene istedenfor å stramme inn, heller bruke mer penger i dagens situasjon? Hvilke interesser har folk flest av det som skjer i finansverdenen? ¨

     

    Noen tips om hva som er viktig å legge vekt på?

    Hva som kan være gode løsninger for at verden skal bli mer oppmerksom på menneskerettighetene våre?

    Setter stor pris på svar :)

  2. Hei! Jeg fikk strykkarakter i politikk og menneskerettigheter, så jeg må opp igjen i November (even though jeg fikk ståkarakter på standpunkt :p) Spørsmålet mitt er hva temaet kan være? Tatt i betrakting hva vi gikk igjennom før eksamen ;)

    På tidligere eksamen var tema:

    Oppgave 1: Redegjør kort om noen internasjonale aktører som har fått større makt siden 1990.
    Oppgave 2: Drøft om statene i Vesten (Europa og Nord Amerika) bidrar til å styrke den stillingen menneskerettighetene har i resten av verden. Mener du at de kan og bør gjøre noe på en annen måte?

    Eventuelt hvilket andre temaer må jeg sette meg inn i innen menneskerettigheter, internasjonale forhold osv...? Kan det være helt andre emner vi får f.eks? ...

    Litt flaut om jeg får stryk igjen :p ! De fleste mener jo nettopp politikk og menneskerettigheter er ganske enkelt.




  3. Jeg fikk stryk i politikk og menneskerettighet - eksamen.. Så nå skal jeg opp igjen i November :/ Tror dere tema blir noe lignende det vi fikk i Mai? Pensum har jo store deler handlet om internasjonale forhold og videre, syns det er rart om vi ikke skulle få det :p

    Tanker til tema, + tips til hvordan man skal klare å stå ville vært supert! (Og ja, jeg vet flere av dere fikk femmer sekser i karakter, så det er litt flaut å spørre....)

  4. Jeg og min kjæreste ønsker oss en liten ferietur hvor vi kan nyte god mat, herlige dager på stranden og litt shopping (helst ikke med skyhøye priser!) Begge er glad i sol og varme og bading så en kombinasjon av en badeby med masse fin arkitektur og mye spennende å oppleve ville absolutt vært noe begge kunne likt icon_wink.gif Reisen blir altså på vår - sommerparten Happy.gif Det må være en by med litt liv siden begge er 19 år.

     

    Da er spørsmålet bare HVOR man skal dra?! Det finnes så mange muligheter! Vi har disse under vurdering:

     

    Frankrike - Cannes, Nice..

    Spania - Barcelona, Madrid..

    Italia - Roma, Riccione..

     

     

    Noen som kan gi si oss om hvem av disse stedene vi burde velge, eller kanskje har andre forslag til hvor vi burde reise? Happy.gif

     

    Takker for alle svar!

  5. Jeg reiser endel, så tenkte kjøpe meg mini--pc til rundt 2000-tusen lappen. Eneste er at jeg er ganske blank når det kommer til pc'er, de jeg vurderer er altså:

     

    http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/mini-pc/acer-aspireoned270-26dws/174730.3001/

     

    http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/mini-pc/packardbell-dots-cw-010nc/167383.3001/

     

    http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/mini-pc/asus-eeepcr11cx-blk005s/170374.3001/

     

    http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/mini-pc/hp-mini200-4200so/174819.3001/

     

    De skal hovedsaklig brukes til gaming og filmtitting, så jeg trenger en pc som er rask, altså en som ikke starter å gå treigt bare du har lastet ned noen få programmer..

    Hvem tror dere egner seg best til dette? Happy.gif

    Om dere vil anbefale andre billige mini-pcer kom gjerne med dem også!!! Happy.gif

  6. heisann! har seg slik at jeg kom opp i matte skriftlig eksamen og er det et fag jeg virkelig er sugen i så er det matte! står jeg ikke på eksamen, får jeg stryk på standpunktkarakteren, så da sier det seg jo selv at denne eksamen er helt avgjørende...

     

    om noen har tips å komme med, ut med det! jeg trenger alle råd jeg kan få! ;)

  7. Ja, det var dette med å finne det perfekte reisemålet, og jeg sliter veldig!

     

    Har funnet så mange alternativer;

    - Tyrkia (Alanya,Side, Kremer)

    - Mallorca

    - Hellas (Rhodos, Skiathos)

    - Kypros

    - Bulgaria.

     

    Vi er en gjeng på 3 stk som reiser i Sommerferien, jeg (17), vennine (17) og mamma

    Det er viktig at det er vakre strender der, shoppingmuligheter, mye å se på, fin natur, og at det er lett tilgjengelig. Vurderer sterkt Skiathos, MEN! Har hørt det skal være litt kjedelig der...

    Vi er ikke ute etter et typisk ¨charterhøl¨, men samtidig ikke et sted som har lite å tilby.

    Alle tips mottas med takk!

  8. Hei! Har bare et lite spørsmål. Husker for ett par år tilbake, så jeg en film som handlet om et hus (faktisk). Jeg husker ikke hele handlingen, siden det er en stund siden jeg har sett filmen.. Men jeg husker at det var en person som døde på slutten og at han ene i Star Wars var med i den :D Syns det er en utrolig fin film, men jeg kommer fader ikke på hva den heter! =/ Any ideas?

  9. tenkte jeg skulle komme med en liten oppdatering, hvis noen av dere husker denne tråden! ;)

    det går bare bedre og bedre mellom oss.. vi prater hver eneste dag, gjerne til langt uttpå natt..

    vi er ganske like, men også nok forskjellige. jeg kan vel nesten si med 100 % sikkerhet at han er keen på meg, hvorfor skulle han ellers hinte hele tiden og prate med meg så mye..?

     

    jeg skal møte han denne helgen eller neste helg etter der, og kjenner jeg er litt nervøs for åssen det kommer til å gå... litt skummelt når man har fått så god kontakt over nette/tlf og kanskje ikke har den samme connection i real. men ja, jeg må bare satse! har ikke hatt en så god følelse på leenge! :whistle:

×
×
  • Opprett ny...