Gå til innhold

ladsar

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ladsar

  1. Okay, takk for svar! Så da trenger jeg ikke kutte strømmen til laptopen pga at den har vedlikeholdslading? Med andre ord kun når jeg skal på ferie der laptopen skal stå lenge ubrukt. Hvordan kan jeg evt. sjekke dette? Regner med at laptopen min har vedlikeholdslading siden den er helt ny (Asus g74sx).

  2. Så med min nye laptop er det best å dra ut laderen når batteriet er helt fulladet, for å så lade det opp igjen når det når ca 30% av kapasiteten sin? I tillegg så må batteriet ligge i kjøleskapet når jeg drar på ferie... Høres veldig tungvint ut, hva er det egentlig som er så bra med slike batterier? Prøver ikke å virke negativ, er bare nysgjerrig på hvorfor en bruker slike batterier når det er såpass mye "stress" med å holde det i live.

  3. Tenkte vi kunne starte en tråd hvor folk delte sine erfaringer med ASUS G74SX.

     

    Jeg fikk min igår, og er strålende fornøyd så langt.

     

    Masse bloatware medfulgte, men fikk avinstallert dette ganske kjapt med Absolute Uninstaller, http://download.cnet.com/Absolute-Uninstaller/3000-2248_4-67771.html

    (Måtte restarte programmet ett par ganger før jeg fikk avinstallert alt)

    PC Decrapifier skal vel også funke bra til slikt.

     

    Noen som har en bæreveske og anbefale for dette beistet? Min gamle 17" veske var for liten. Ser etter noe med litt god plass til strømforsyning og kabler etc.

     

    Har nylig bestilt meg en ASUS G74SX og kan knapt vente på at den kommer! Har egentlig ganske så lite datakunnskap, men har sett meg litt rundt her inne de siste dagene og prøvd å oppdatere meg. Forstår det slik at bloatware er uønsket programvare som bare sliter på ressursene til maskinen. Hvilke programmer kan jeg evt. kvitte meg med? Er dette noe som jeg kan avinstallere selv med programmet du linker til, eller må det gjøres av noen som har skikkelig peiling? Klarer nok å avinstallere programmer selv, men er bekymret for å fjerne ting som er nødvendig for at maskinen fungerer skikkelig. Et annet spørsmål er om det er nødvendig å fjerne disse programmene, har det mye å si for ytelsen til maskinen? Men er uansett irriterende å ha ting som en egentlig ikke har bruk for, så fint hvis noen kunne gi meg et svar eller to..

  4. Det var godt å høre og ikke minst å se! Jeg noterte meg at det bare var 2,2 GHz og tenkte ikke på det som stod foran... Skal absolutt ikke oppgradere prosessoren på en stund nei. Har lært mye nytt bare i denne tråden og andre som jeg har lest de siste dagene. Skal klikke meg litt rundt her for å plukke opp enda mer, greit å vite til en annen gang. Konklusjonen er at jeg skulle nok ha oppdatert meg skikkelig før jeg bestilte ny laptop, men heldigvis fikk jeg gode råd som hindret meg i fra et bomkjøp. Jo mer jeg leser om denne maskinen jo mer gleder jeg meg til den kommer! Ser forresten at maskinen du nevnte i det første svaret ikke er på lager lenger, så hadde nok blitt denne uansett...

  5. Da er maskinen på vei, fikk bekreftelse på mail. Den skulle vel være her før fredag da skulle jeg tro :) Bare et spørsmål angående prosessoren til maskinen. HOMM6 har følgende krav: Intel Pentium Core 2 @ Duo E6400 @ 2.13 Ghz / AMD Athlon II X2 240 @ 2.8 Ghz. Hvordan kommer min prosessor (Intel Core i7 2670QM 2,2 GHz) ut i forhold til det? I følge min datahjerne er dette så vidt over det jeg trenger til HOMM6. Så det er bra nok, men kan det være lurt å oppgradere prosessoren hvis det er mulig?. Hvis den er så vidt over system requirements nå, så vil vel det ikke gå så lang tid før den ikke henger med eller?

  6. Men siden jeg skal bruke min til HOMM6 og video så er det kanskje best å gå for nyheten eller? Ser ikke for meg at lagringsplass blir noe problem for meg med 750GB. Og så er det jo blue ray spiller. Så hvis jeg har rett i at nyheten er best til spill/video så er vel det smartest å velge den antar jeg. Hvis jeg høres usikker og stresset ut så er det bare det at jeg gruer meg litt til å bestille noe til over 10000 som jeg egentlig ikke har peiling på...

  7. Da var jeg inne på dustinhome for å bestille, og selvsagt måtte jeg søke opp Asus G74SX maskinene som var der. Ser nå at det er en nyhet blant disse maskinene, http://www.dustinhome.no/asus-g74sx-ci7-22-8gb-750-gtx560-blu-ray-173-w7hp/product/5010610253, er dette verdt å betale ca 1500 mer for enn den som ble anbefalt i det første svaret i denne tråden?

     

    Ser også det er en forskjell som jeg lurer på... På den alias anbefalte står det 1000 GTX560M, mens den som er ny har bare 750 GTX560M. Har det mye å si?

  8. Skal kjøpe ny laptop og i den forbindelse er det greit å ha klar en sikkerhetspakke som kan installeres når jeg slår den på for første gang. Foretrekker en freeware sikkerhetspakke, har gode erfaringer med det og det er selvsagt en økonomisk side ved det valget også. Laptopen jeg har nå er 4 år gammel, og da den var ny mener jeg at jeg fant en artikkel eller leste på et forum om en freeware sikkerhetspakke og installerte den deretter. Sikkerhetspakken består av Avira Free Antivirus, Comodo Firewall, SuperAntiSpyware, CCleaner og F-Secure Blacklight Rootkit Eliminator. Jeg vet at windows har en egen brannmur, men aner ikke om den gir nok beskyttelse. Er ganske blank når det gjelder slik programvare, så hadde satt stor pris på om noen kunne si om disse programmene gjør susen eller om jeg må satse på andre løsninger.

  9. Takk nok en gang for svar, da bestemmer jeg meg i løpet av kort tid, har høstferie snart og passer fint med ny laptop da. Bare et spørsmål til om harddisken og de ekstra 8GB RAM som jeg da kjøper. Er det realistisk for meg som ikke har så mye peiling å installere dette selv, eller er det noe som må gjøres av en som har gjort dette før? Har også spørsmål om diverse programvarer (virusprogram, brannmur o.l.), men det blir vel offtopic i denne tråden.

  10. Takk for langt og utfyllende svar alias! Løsningen du presenterer til 11796 ser ut som et godt alternativ og på langt nær så dyr som alienware alternativene jeg har sett på. Det gjør ingenting at den er 4kg, og de få gangene jeg reiser (oftest med tog) så sørger jeg for at jeg sitter i en vogn med strømuttak. Så lang batteritid er heller ikke det viktigste. Før jeg bestemmer meg for et eventuelt kjøp må jeg bare vite om den kan kjøre Heroes 6 uten problem. Det gjør den sikkert, men som sagt stiller jeg med blanke ark når det kommer til data, og hvis noen kan bekrefte at den ordner biffen så hadde det vært supert!

  11. Okay, da skal jeg kjøpe meg ny laptop og har sjekket ut ulike maskiner på nettet. Har lyst på en "spill-PC" siden Heroes of Might and Magic 6 er rett rundt hjørnet, og laptopen må kunne kjøre det spillet uten problem. Sier det rett ut, har ikke peiling på data, men har forsøkt å oppdatere meg litt før jeg poster her inne. Har kommet frem til at maskinen jeg har lyst på er Asus G74SX, men finner den i mange prisklasser på nettet. Alienware ser rålekker ut, men ifølge det jeg har lest så kan Asus G74SX tilby mye det samme til en rimeligere pris. Stemmer det? Heroes 6 har uansett følgende system requirements:

     

    Heroes of Might and Magic 6 Recommended System Requirements

     

    *OS: Windows XP/ Windows Vista/ Windows 7

    *Processor: Intel Pentium Core 2 @ Duo E6400 @ 2.13 Ghz / AMD Athlon II X2 240 @ 2.8 Ghz

    *Memory Ram: 2 GB

    *Hard Disk Space: 8 GB

    *Video: 1 GB

    *Sound Card: DirectX Compatible

    *DirectX: 9.0c

    *Keyboard / Mouse

     

    Kan jeg kjøpe en laptop som matcher dette sånn cirka, eller vil det være nødvendig med sterkere saker for å si det sånn? Vil helst unngå å bruke mer penger enn nødvendig, ser ikke for meg at andre spill er aktuelle for meg. Håper Heroes 6 innfrir, var litt skuffa over 5'ern, men kan jo ha noe med at jeg måtte spille med en 4 år (!) gammel laptop... Så kjeder du deg og har litt tid til overs så blir jeg veldig takknemlig hvis du kan hjelpe meg med å kjøpe riktig laptop. På forhånd takk!

  12. Registrerte både meg selv og damen 26 juli, så håper en invitasjon kommer til en av oss snart. På den andre siden kan de godt vente til 11 desember, for da er jeg ferdig med eksamen, og det hadde vært fint å stå på den... Men i juleferien er det jo høytid for filmtitting, så jeg vet i alle fall hva jeg ønsker meg til jul! Men seriøst, dette ser kanonbra ut, absolutt verdt å vente på :)

×
×
  • Opprett ny...