Gå til innhold

kans

Medlemmer
  • Innlegg

    340
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av kans

  1. Kupévarmer er ganske middelmådig, den varmen forsvinner relativt kjapt når du er nedi et par blå. Motorvarmer er veien å gå.

     

    Det sagt, om du ikke allerede har et hull stort nok til å trekke en hel strømkabel gjennom så ville jeg unngått å gjøre dette, i verstefall kan du miste EU godkjenning på å tukle med brannveggen.

     

    Skal bilen stå ute?

    Trenger egentlig bare at bilen er lunken og relativt isfri om morgningen, da bilen står ute. 

     

    Det er en gummi "propp" som er ment for å trekke kabler igjennom, og å eventuelt skru av og koble på igjen "hodet" på en skjøteledning er en smal sak. Blir løsningen da og ha en hunkjønn del på begge sider med lokk på ene enden som jeg kan montere i front? 

     

    Hvordan er det eventuelt å montere en motorvarmer? Og blir ikke det en del dyrere? 

  2. Hei. 

     

    Nå er vinteren på anmarsj, og siden jeg har flyttet et sted hvor jeg har tilgang til strøm siden forrige sesong har jeg lyst på litt varmere bil når de blå gradene kommer. 

     

    Mitt spørsmål er, hvordan skal det kobles? Så vidt jeg har sett så har kupevarmer/vifte kun vanlig støpsel, og jeg har ikke lyst til å ha en strø,kabel hengende igjennom feks vinduet. 
    Tenker derfor å trekke kabel igjennom torpedovegg og ut i motorrommet, men kan jo ikke trekke en vanlig skjøteledning(for ute bruk, selvsagt) på 10/15 meter som bare blir liggende i motorrommet? 

    Ny på detta, og lurer derfor på om noen har noen gode tips? Håper på å havne på en grov 1000-lapp om mulig. 

     

  3. Hei!

     

    Jeg og kjæresten planlegger å ta en 4-ukers roadtrip neste år, men vi er litt usikre på hvor vi vil legge turen, og ønsker derfor litt tips om noen har det :)

     

    Vi var i fjor på 3-ukers tur i sørvest USA(California, Nevada), og har derfor lyst til å legge turen et annet sted neste gang. Tanken har gått både på østkysten av USA, til Europa. Og vi har vel kommet frem til at disse destinasjonene er mest aktuelle.

     

    Så, har du noen tips eller anbefalinger? Kanskje du har en tur du kan anbefale?

    Vi har et relativt romslig budsjett, men ikke helt "over-the-top"

     

    Takk for hjelp!

  4.  

     

    Har sett på de også ja, prisen er vel sammenlignbar med kvaliteten.

    Noen som har noe erfaring med Biltema sine? De er en hel del rimeligere.

    Så hvis forskjellen er minimal, så er det kanskje like greit å gå for de rimeligste?

     

    Hvilken sammenligner du mot?

    Disse jeg linker til er langt fra dyre, og de gir godt resultat samt er meget gode å jobbe med. 

    De fleste som bygger bilstereo blant annet bruker disse.

    Har brukt litt av hvert fra Biltema før, og man får hva man betaler for, både mtp å jobbe med samt resultatet av det.

    Støydemping er/kan være en nøysommelig jobb som tar ganske mange timer skal det bli bra så å spare inn et par hundrelapper på materialet du bruker kan straffe seg.

     

    Siden jeg ikke har gjort det før, så har jeg ikke noe sammenligningsgrunnlag.

     

    Det er mye forskjellig informasjon på dette "der ute",men det meste er fra før 2011.Jeg ønsker helt klart best mulig resultat både i forhold til selve dempeeffekten og måten hvordan det er å jobbe med. Som igjen er årsaken til denne posten og spørsmålet om hva som lønner seg.

     

    Har forsåvidt også varierende erfaring med biltema utstyr, så er nok høyst sannsynlig at jeg går for de du linker til.

     

     

  5. Hei!

    Jeg har tenkt til å gi et forsøk på støydemping av bilen. Hovedsakelig har jeg tenkt å bruke dempematter i dører, bagasjerom og andre store enkle flater. Tenker ikke å rive ut alt interiør å støydempe hele bilen fra scratch.

     

    Mitt spørsmål er hovedsaklig om noen har anbefalinger til dempemateriell som bør brukes? Duger det de selger på Biltema? Eller er det noe annet å anbefale?

    /Knut

  6. Wow.... Lykke til! :)

     

    Etter et raskt google på "test plan template" dukket denne opp http://www.softwaretestinghelp.com/test-plan-sample-softwaretesting-and-quality-assurance-templates/

    Ved første øyekast ser den OK ut.

     

    Hvis du har tilgang til utviklerene bak det som skal testes så hør med de hvordan de har testet så langt, og om det er noen deler av systemet som er særlig ille at går dårlig. Vil tro at det er særs dårlig om man kan f.eks gi bort 1mill hvis man bare har 10,- i balanse.

     

    Finn de mest sårbare leddene, og skisser en strategi for å teste og sørge for at det ikke er exploits. I eksempelet over så ville jeg nok påkrevet automatisk test (unit test), en integrasjonstest mot de andre modulene i systemet som bruker denne logikken, jeg ville kjørt en automatisert test i produksjon produksjon (hvis dere har et web API så sørg for å teste  nye bygg også i 'prod' miljøet).

    Til slutt så ville jeg laget en manuell testcase på det for å sørge for at ikke state i UI eller annet gjør noe rart med kallene som gjøres.

     

    Andre ting, f.eks sjekking av et telefonnummer holder at har Unit Test med mange inputs. Finner noen en bug allikevel (og det vil de) så legg til en test, se den faile, og fiks den. Så blir den borte for godt :)

     

     

    Jeg er ingen tester, men har jobbet såppas mye med software at jeg har vært borti litt forskjellige strategier.

    Strategien arbeisdgiveren din kjører dog har jeg ikke sett maken til. Å skulle kreve et sikkerhetsnett fra en som ikke (selværklært) er kjent med - eller ekspert i testing er for meg et varselsignal. SÆRLIG når det faktisk dreier seg om brukernes økonomi.

    Nei. Nei. Nei.

     

    Igjen dog, lykke til! :)

    Du klarer sikkert å lage noe som tilfredsstiller de som spør deg om å gjøre dette, men var jeg deg ville jeg vurdert å påpeke nok en gang at du ikke kan testing og Quality Assurance (QA, nok et googleterm). Hør om ikke det er verdt å få noen som har gjort det før til å se på det :) ?

    EDIT: det første angripet jeg ville forsøkt er klassisk flooding. Sette opp to kontoer, og få de til å gi hverandre en liten sum så ofte de klarer. I essens flytte en asset (aka 10 NOK) frem og tilbake så fort som mulig. Har jeg flaks så vil systemet deres trekke flere ganger fra samme sum (så hvis systemet ser fire -10 transaksjoner "samtidig" men trekker bare 10 fra meg selv om den gir 40 ut) og jeg tjener penger på det sier i fra til dere.

     

    Takk for svar og info! 

     

    Neida, dette er som nevnt ikke noe som gjøres for en arbeidsgiver. Så det er ingen reel kostnad eller faktiske penger som skal håndteres eller ligndene. Hele oppgaven er teoretisk :) 

  7. Dette finnes det hundrevis eksempler på ved å google. Du har helt sikkert fagbøker også.

     

    En ting er at testing tar fryktelig mye tid. Og koster utrolig mye. Det er en balanse i forhold til investeringskostnader/tid/risiko.

     

    Testing kan foregå på mange nivåer også. Uansett, målet er å forhindre store økonomiske konsekvenser.

    Ja, har søkt litt og leser hva jeg kommer over. Problemet er at jeg er såppas blank på feltet at jeg lurer kanskje mest på hvor jeg skal begynne. Trenger kanskje ikke å kunne alt om testing for å sette opp en testplan og testcase? Om noen har noen tips til litteratur eller lignende så tar jeg gjerne i mot dette :) 

     

    Det dreier seg om en *skole*oppgave ikkesant? Ikke bare en oppgave du plutselig er gitt hos en arbeidsgiver?

    Nei. Tror ingen arbeidsgiver ville gitt meg en slik oppgave ut av det blå og spesielt siden jeg ikke kan noe særlig om det! ;) 

  8. Hei!

    Håper dette blir korrekt/passende sted å poste dette!

     

    Jeg sitter med fortiden med en oppgave som omhandler kvalitetsikring og testing rundt tjenester og i den forbindelse så skal det lages testplan og testcases, en lanseringsplan og Prosess rundt tjenestekvalitet under og etter lansering.

    Dette er første gangen jeg skal sette meg inn i denne verdenen, og jeg trenger hjelp! Jeg skal i møte med en kamerat som jobber med produktutvikling på mandagen, men vil gjerne ha kommet noen vei, og ikke stille som et blankt ark. Alle innspill som er relatert er hjertelig velkommen, linker til litteratur/video og deres forklaringer taes i mot med åpne armer.

    Takker på forhånd for all hjelp!
    :)

  9. Hei!

     

    Da de orginale pærene i dashbordet mitt ikke er fult så kraftige, og jeg har ikke funnet led-pærer som passer, så ønsker jeg å koble til ekstra lys bak dashbordet. 

     

    Spørsmålet er, hvilke pærer, hvordan og hvor skal det kobles?

     

    Noen som har noen råd og tips?

     

    /Kans

  10. Hei! 

     

    Er på utkikk etter en bilstereo til en rimelig penge, som har handsfree innebygd. Er det noen som har erfaring eller tips rundt dette? Finner noen forskjellige modeller, men lite tester om hvor bra handsfree delen fungerer. 

     

    Takk for tips! :) 

     

    Evt så har jeg sett litt på denne: http://www.netonnet.no/art/mobil/biltilbehor/bilhandsfree-portabel/belkin-caraudioconnectauxbluetoot/160974.4504/ 

     

    Noen erfaringer?

    /Kans

  11. Hei! 

    Lyset i min instrumentpanelet, i midten, hvor man blant annet styrer A/C har sluttet å fungere. Er det noen som vet hvor man får kjøpt pærer som passer i bilen? Har tatt ut en pære og den ser slik ut: http://www.autopartsapi.com/eEuroparts.com/images/parts/lg_c84885e1-9033-481f-8a4b-f1edaf93b243.jpg

     

    Har vært på blant annet Bilxtra og hørt, men de hadde ikke sånne og visste heller ikke hvor jeg kunne få tak i dette. Må jeg til forhandler? 

     

    Tips? 

     

    Takk! 

     

    [Løst: Snakket med forhandler]

    /Kans

  12. Tenker du noe ala den her? Lignende og flere farger til høyre.

     

    http://www.ridestore.no/dope-raderack-ii-w-jacka-captains-blue-black

     

    Jeg kjører selv noe ala rocka, skate, chill. Føler de her har en del bra.

     

    Synes kanskje at en del av dette blir litt for streetware, kunne kanskje tenke meg mindre skate/streetware. Men noe så ok ut, så surfer nok litt videre på den siden og ser hva jeg eventuelt finner.

  13. Hei,

     

    Jeg er på utkikk etter ny jakke da "skinn"jakka mi nå er utslitt. Jeg ser etter noe som kan brukes på høsten, vinteren og tidlig vår når det er noe kjølig ute.

     

    Har forøvrig en vinterjakke som duger så er vel mer en som kan brukes på vinteren hvis man klær seg godt under, men i all hovedsak en form for høst/vår jakke. (litt frem og tilbake men, ja. )

     

    Ser etter noe i stilen rocka(røft,tøft osv) men samtidig classy, sliter med å finne noe sånt så spør derfor om noen kanskje har noen tips? Pris messig så vil jeg egentlig så langt under 2000 jeg kommer, men vil også ha noe som detter fra hverandre bare man ser litt hardt på plaget. Så tenker at kanskje en pris på rundt 1000-1500 er greit?

     

    Takker for tips! :)

     

    -Kans

     

     

  14. Jeg måtte bytte på min 2 år gamle Electrolux. Importør påstod at dette var en slitedel, og ikke var dekket av garanti eller reklamasjonsrett. Endte opp med å betale noen hundre for den fra forhandler, men dette ble også mitt siste produkt fra Electrolux.

     

    Ja, har noe erfaring med at elux ikke alltid er så service innstilte, vet at BSH (Bosch og siemens) sender de stort sett gratis til fler av de litt dyrere modellene sine, og samme er det med miele, jaja, du fikk hvertfall fikset det!

  15. Prøv å snu litt på situasjonen og sett deg i hans ståsted. Jeg vet ihvertfall at jeg på trass ville omtrent røyket mer når dere slamrer i dører og generelt oppfører dere som små drittunger som ikke får vilja si. No offence, skjønner jo selvfølgelig problemet deres, men dette er ikke noen løsning.

     

    Vær imøtekommende, presenter problemet for vedkommende og prøv å få til en felles løsning. Slik som dette ser ut nå så gjør jo hverken av partene det absolutt viktigste, det å kommunisere seg imellom. De fleste folk har forståelse for småbarn, og han klarer sikkert ta røyken et annet sted hvis du faktisk tar opp problemet med han.

     

    Helt ærlig, er det rart dere har et dårlig forhold slik som begge parter holder på? Dette virker veldig unødvendig.

     

    Her er det mange gode poenger, jeg røyker selv,men prøver på ingen måte å prakke dette på andre.

     

    En hyggelig tone kommer man langt med, samt så tar vi røykere (ikke alle seff) hensyn til små barn osv, jeg gjør hvertfall det. Spør pent, ikke krev er mitt råd ;)

  16. Grinding Fortune er en duo som spiller “groove-noise/ powerviolence/d-beat".

    De velger å avslutte året/ringe julen inn (om man heller vil si det sånn), med en konsert 19. Des.

     

    Bandet hadde oppstart i 2010, og hadde debut slipp på sin første plate jan 2012, ca 7 mnd etter så slapp de sin plate nr 2.

     

    Anmeldelse fra skive nr 2:

    http://www.therealmusic.net/inconsideracy-2012

     

    Facebook event:

    https://www.facebook.com/events/370801139672502/?fref=ts

     

    Spotify:

    http://open.spotify.com/artist/5upUncqlo5ft9sGXneJAcs

×
×
  • Opprett ny...