Gå til innhold

syvsover1

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av syvsover1

  1. Det heller stadig mer mot deltidsjobb og lærlingkontrakter i min bransje, og jeg har fått varsel om ytterligere redusert kontrakt så jeg ser etter noe nytt. Jeg ser at det er endel ledige BPA stillinger (brukerstyrt personlig assistent) men vil ikke falle i samme felle med deltidskontrakt igjen og det virker det å være mye av. Noen av disse firmaene nevner ikke lønn, men jeg ser enkelte snakker om tariff. Er det noen som kan anbefale spesifikke firmaer evt er det noen jeg bør unngå? Vil ha ryddige arbeidsforhold.

  2. I min bransje(hotell&restaurant) er det normalt og helt vanlig å jobbe både lørdag og søndag kveld. Gjerne annenhver helg, så jeg kan ikke se problemer med det. Vi får rett nok et kvelds- og helgetillegg, men det er så lavt at det er ikke noe å snakke om...

    Ja men i hotellbransjen har man sikkert tariffavtaler og unntak fra AML. Dette er i allfall tilfelle for den bransjen jeg selv kommer fra. Men her fins det ingen tillitsvalgt å gjøre avtaler med.

     

    Når det gjelder tillegg så er jeg såvidt jeg kan se ikke lovmessig pålagt å tilby noe ekstra, selv på søndager. Jeg hadde tenkt å gi et tillegg på 40% men det er for mest for å øke nivået på de ansatte og også fordi denne typen arbeid kanskje ikke er den mest ettertraktede, iallfall ikke om vinteren.

  3. Beklager hvis dette er feil forum.

     

    Jeg har startet eget firma og er i ferd med å utvide. Jeg ønsker å ansette 2-3 deltidsansatte som primært skal jobbe i helgene på messer og markeder. Jeg har jobbet i turnus mesteparten av livet så jeg måtte lese meg opp på hvilke lover og regler som gjelder for "8 til 4 mennesker". Etter å ha lest litt i lovverket begynner jeg nesten å tvile på om dette er gjennomførbart i det hele tatt. For her står det at man ikke skal jobbe etter kl. 18.00 på en lørdag dersom man også skal jobbe på søndagen (man er nødt til å jobbe til ca 19-20.00). Jeg hadde egentlig tenkt å la en og samme person jobbe begge dager, og så en annen neste helg, men nå virker det som jeg må la den ene jobbe lørdagen og den andre søndagen og så bytter de uken etter. Som arbeidstaker ville jeg blitt irritert over en slik turnus (men det er kanskje bare meg). Fins det andre løsninger? Jeg vil helst ikke ende opp med mange deltider som bare jobber et par dager i måneden hver, selv om arbeidet krever lite opplæring. Og må jeg søke noe sted om tillatelse til at mine ansatte kan jobbe søndager? Det er forøvrig uaktuelt å ansette noen som er under 18 år, så den delen er ikke et problem.

     

    På den annen side. Hvis jeg ikke har ansatte i "turnus" annenhver helg så slipper jeg vel også å lønne dem på helligdager hvor vi ikke jobber?

     

  4. Jeg har tjent en del penger på å selge på qxl og finn de siste årene. Nå har det vært en veldig uheldig utvikling på qxl så jeg vurderer å starte webshop istedet. Men så var det å finne riktig program. Jeg har allerede vært borti et program som passet meg utmerket for en 7-8 år siden men nå husker jeg ikke hva det heter og har ikke tatt vare på så gammel email.

     

    Disse tre egenskapene er jeg spesielt på utkikk etter:

    -Mulighet for å opprette underkategorier.

    -Mulighet for å legge inn vekt på gjenstandene slik at porto kan beregnes automatisk. Evt at ordren sendes uten porto og så legger jeg inn porto selv og sender faktura. Fast porto fungerer dårlig for meg.

    -Mulighet for å legge inn hyllenummer.

     

    Andre egenskaper som er greie å ha:

    -Trenger ikke være gratis, men skal ikke koste mer enn maks 500 kr per måned.

    -Trenger ikke webhotell/domene (det har jeg allerede)

    -Fint om det er oversiktlig fra min side slik at jeg lett kan fjerne det som blir solgt utenom webshop.

    -Fint om man kan "kopiere" gjenstandene slik at man bare skifter ut bilde og navn på neste ting man laster opp.

    -Webshop må kunne vise mer enn et lite antall gjenstander av gangen.

    -Søkefunksjon.

     

    Vet noen hvilket program det kan ha vært snakk om, eller vet noen om andre programmer som evt. kan brukes istedet?

  5. Jeg vet ikke helt om det hjelper, men jeg selger brukte varer og ingenting annet. For meg blir det salg minus innkjøp i løpet av hele perioden og så moms av differansen. Kommer man i minus så overføres beløpet til neste momsperiode.

     

    Varekjøp Bank K Avanse K Motkontra Avanse D

    Varesalg Bank D Avanse D Motkontra Avanse K

     

    Blir litt mer komplisert hvis man har både nytt og brukt, da må du holde oversikt over når du selger brukte ting, slik man eksempelvis gjør med biler. Jeg har sett kassaapparater som har slike innstillinger. Men lykke til med å finne et regnskapsprogram som passer ;)

    • Liker 1
  6. Hei.

     

    Jeg har startet et regnskapspliktig selskap, jeg selger over nett og alle inn- og utbetalinger skjer via bank. Jeg har mange småsalg. Kan jeg slå sammen "daglig omsetning" slik en butikk kan, jeg har innbetalinger på mellom 40 og 1000 kroner og har plenty med bankutskrifter å vise til. Dette vil redusere arbeidsmengden betraktelig.

     

    -Anne

     

     

  7. Jeg skal starte firma på si, og jeg har tatt kurs i regnskap.

    Men jeg har problemer med hvordan man kan sette opp moms iht paragraf 4.5 i momsloven, dvs moms på videresalg der selger ikke skal betale moms.

     

    Jeg vil understreke at den periodevise momsberegningen er helt problemfri, da benytter jeg bare paragraf 4.6. Det er KUN regnskapsføringen som er problematisk. Jeg har vært i kontakt med regnskapsførere men siden jeg skal føre eget regnskap er det ikke så mye hjelp å få.

     

    Så er spørsmålet om noen vet om et program som passer? Ellers må jeg føre hele dritten for hånd og i så fall tape masse tid (jeg har en jobb nr 1 der jeg har veldig god tid til å f.eks. føre regnskap).

     

    Alle innspill mottas med takk.

    (Har også sendt spørsmål om dette til Skattevesenet, men det er jo strengt tatt ikke deres jobb å løse mine problemer så jeg forventer ikke at de gjør det.)

  8. Ved siden av qxl og finn, hvor kan jeg avertere mine brukte spill? Det er ikke snakk om FIFA og sånn dritt, og man kan si at jeg har et visst kvantum. Sånn fra toppen av hodet har jeg iallfall minst 400 forskjellige ps1 titler og kanskje like mye ps2...

     

    Jeg setter dem heller på loftet fremfor å selge til Gamestop :/

  9. Sluttet egentlig med wow i januar etter skuffelse over cataclysm. Men på loppemarked i forrige uke snublet jeg over collector's edition av vanilla wow for 100 kr. Åpnet, men mint/komplett tilstand. Måtte selvsagt kjøpe den da. Sjekket Ebay idag for å få en verdivurdering men der var prisen helt surrealistisk (ca. 20 000 kr). Hvor mye er den egentlig verdt? Regner med at koden er brukt...

  10. Prøver å kjøre gamle spill på min relativt nye pc, og det går forsåvidt greit. De enkleste spillene, som man kjører gjennom i løpet av en natt, fungerer 100%. Men når jeg skal kjøre spill som er hakket mer kompliserte og typisk gjerne fra tiden rundt millenniumsskiftet (2000/XP-perioden), så får jeg beskjed om at det ikke står riktig cd i spilleren, hvilket selvfølgelig er helt feil. Når jeg googler for de enkelte spill så får jeg beskjed om patches og at dette har med copy protection å gjøre. Det skal egentlig ikke ha noe å si, men jeg har sperret for autokjør. Kan dette forårsake problemer? Jeg er mest interessert i å ordne dette en gang for alle slik at jeg ikke er avhengig av å laste ned patches, det trenger ikke engang være noe som fungerer hver eneste gang for jeg har en 4-5 år gammel vista pc dersom jeg blir desperat. Men denne har jeg ikke med på jobb og det er da jeg, eh, spiller mest. Ja, du leste riktig.

     

    Og ja, jeg vet om kompabilitetsmodus. Og adm. kjøring.

    Det må da være en vei rundt dette? Sitter her med en temmelig stor haug originale spill som jeg gjerne skulle kost meg med...?

  11. Jeg har ikke sett så mye på hvor mange programmer jeg kan kjøre før maskinen kneler. Det er unektelig en fordel med 3.0 USB porter. HVIS DET BARE VAR MULIG Å BRUKE DE DA!!! Men at lyd & bilde ikke ble bedre, eller iallfall på samme nivå, må jo gråte en skvett. Når man kjører øksa gjennom skallen på en diger ildsprutende drage skal helst dødsskriket høres i hele oppgangen :/

     

    Men du mener jeg bør beholde den, eller evt kjøpe noe dyrere? Eneste "skikkelige" laptopen jeg så var et av disse byggverkene til Komplett, som jeg generelt er litt tilbakeholden mot. Ellers blir skjermene ofte på 17'' og da er det for stort til å slepe med på bussen. Over 10 laken for en laptop kommer jeg ikke til å bruke, delvis av prinsipp men også fordi det er en viss sjanse for tyveri på jobben. Alternativt ta med den gamle på bussen/jobben, men det føles litt fail.

     

    Nei nå kjenner jeg at jeg er skikkelig gretten, 8 timers søvn får meg sikkert til å se saken med nye øyne. Zzzzzzzzz.......

  12. Burde kanskje legge til hva jeg ser etter i en laptop.

     

    For å ha det helt klart så er jeg klistret til skjermen 24/7 bare med avbrekk for å spise og sove. I noen tilfeller har jeg til og med hatt den med meg på do (Pokerstars ftw). Jeg spiller spill (men ikke de aller nyeste, kravstore spillene), jeg jobber, skriver mail, surfer, ser film og hører på musikk. Oftest flere ting av gangen. Jeg har også en stor skjerm jeg kobler til så jeg kan se på film samtidig som jeg bruker maskinen til andre ting. Det er her BSOD kom inn i bildet. I fremtiden må jeg nok hente dvd spilleren ned fra loftet om jeg ender opp med å beholde den gamle.

  13. Hei.

     

    Jeg har en Acer Aspire 6930 modifisert spesielt for spill, med en Nvidia Geforce 9600M GT chip, 500 HDD og 2.0 Ghz prosessor. Innebygd "fjernkontroll" og subwoofer. Veldig fornøyd!

     

    Men nå har det gått over 3 år og på tide å kjøpe en ny. Et par stygge tilfeller av BSOD gav meg det sparket bak jeg trengte. Så fant jeg en ny Acer med 23% rabatt og tenkte at dette ville bli en passende oppdatering. 2.5 Ghz prosessor med turbo-boost til 3.1 Ghz, 500 HDD, litt mer ram, og en nyere grafikk chip: Geforce GT 630M. Men vel hjemme har jeg testet litt frem og tilbake i noen timer og syns ikke den var noe særlig bedre :/

    Lyden er DÅRLIGERE (ikke bare pga manglende subwoofer, men fordi høytalerne er veldig smale). Ikke syns jeg grafikken var imponerende heller. Rart at det ikke fins noen drivere for denne chipen? Er dette normalt? Og hva F... tenkte de da de satte USB portene helt tett??? Får ikke plugget inn både mus og modem :/

     

    Jeg klarte heller ikke å sette på Windows brannmur. Istedet fulgte det med McAfee som var gratis i 2 mnd. Er dette normalt nå for tiden??

     

    Så tenkte jeg så smått på å returnere dette udyret, men nå har jeg brukt enda noen timer på å surfe rundt og... vel, jeg ser egentlig ikke noe bedre (sjekket Komplett, MPX, Lefdal og Elkjøp). Skal jeg beholde denne maskinen, som jeg helst vil lyse i bann, skal jeg returnere den (har lov til det) og kjøpe en annen, eller skal jeg returnere den og gå tilbake til min gamle flamme til den ikke orker mer?

     

    Takk for tips.

     

    Hilsen Anne

  14. Har kjøpt meg 25 tommer sekundær skjerm med innebygde høyttalere så nå har jeg begynt å se endel film samtidig som jeg f.eks. spiller spill. Da opplever jeg at hele dritten henger seg fullstendig.

     

    Maskinen er 1 år gammel, Acer laptop spesielt oppgradert for spill m/ godt grafikkkort, utvidet harddisk, 4G minne etc. Jeg tror egentlig ikke den blir overbelastet men jeg kan jo ta feil.

     

    Ellers bruker jeg Windows Media Player for å se film, og evt Dvd Shrink for kopiering. Maskinen henger seg KUN når det kjøres en dvd i spiller, enten det er for avspilling eller for kopiering, og ikke ved avlesning fra HDD. Jeg tror problemet ligger her et sted, men vet ikke hvor jeg skal lete.

     

    Jeg bruker ikke autokjør, og virusbeskyttelsen oppdateres daglig.

     

    Forslag?

  15. Om 6 mnd er langtidsprosjektet jeg jobber på avsluttet. I mellomtiden har jeg blitt fet, lat og usunn. Så nå tenker jeg på å ta et rekreasjonshalvår i Thailand. Har sjekket opp priser på fly o.l. Leiligheten min her i Norge vil ikke koste meg noe mens jeg er på ferie, så jeg har litt å rutte med selv om jeg ikke vil kalle meg rik.

     

    Jeg har vært i Thailand tidligere. Da bodde jeg litt i Bangkok og litt i Hua Hin. Jeg synes det var kjempetrivelig, og lengter tilbake. Men kanskje ikke akkurat til Hua Hin.

     

    Så er spørsmålet hvor jeg bør bo, hva jeg bør belage meg på å betale etc. Mulig jeg bor i Bangkok en stund og da forventer jeg jo at det koster litt mer der, men sånn generelt hva vil det koste meg for et rom med aircondition, kjøleskap og eget bad (helst). Finnes det månedsleie på hotellene der? Hvor i landet ville det være interessant å feriere?

     

    Og ikke minst, vil det i det hele tatt være mulig å få visa om jeg farter rundt?

  16. Hei.

     

    Jeg har tidligere erfaring med å bruke webhotell etc, og nå når jeg er tilbake til gmail, yahoo o.l. savner jeg veldig muligheten til å laste ned all mailen til outlook, hovedsaklig fordi jeg trenger oversikt og tilgjengelighet uten internett (og så slipper jeg å bla hele tiden).

     

    Fins det firmaer som tilbyr slike tjenester via subdomener etc for privatpersoner?

    Er primært interessert i å bruke den til mail.

     

    Og før dere spør, nei internettleverandøren min tilbyr ikke en slik tjeneste.

     

    Gode råd mottas med takk.

  17. Hei.

     

    Mitt gamle, hobbyrelaterte aksjefirma blir slettet fra Brønnøysund iår, og min revisor sier at jeg må betale ca 15.000 kr skatt av verdiene, men kan kreve fradrag for tap på aksjesalg kr 65.000,-

     

    Men etter det jeg har forstått så vil minstefradraget mitt på ca 36.000,- bortfalle om jeg krever dette fradraget.

    Er dette riktig?

     

    Hvis dette er riktig, hva om jeg selger noen av mine aksjer (har for 400.000,- i aksjer) som har steget i verdi på en slik måte at tapet blir ca 0 kr? Er dette lov? Er det eventuelt mulig å forskyve tapet over i neste kalenderår? For jeg har jo i bunn og grunn ingen ønsker om å selge aksjene mine, det var jo en grunn til at jeg kjøpte dem. Men noe særlig ønske om å miste minstefradraget har jeg jo iallfall ikke.

     

    Det eneste jeg har fått med meg er at det å selge aksjer som har tap for i neste øyeblikk å kjøpe de tilbake igjen og trekke fra på skatten, det er helt fy-fy. Da regner jeg med at det er samme regel for gevinst...?

     

    Gode råd tas imot med takk.

×
×
  • Opprett ny...