Gå til innhold

TJen

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TJen

  1. Det er teknisk umulig selv om cpuen og GPU var overklokket.

    Selv GTX 1080 TI og i7 8700k vil neppe klare å dra alle spillene på 4k på maks grafikk ut 2020.

    Men er mere fornuftig å handle brukt nå en å kjøpe nytt som faller mye i verdi.

     

    Bare se på ryzen 7 1700 koster ca 1700 kr nå brukt.

    Hovedkort ca 600 kr. 16 GB DDR4 2666 mhz ram koster 1500.

    Om 1-2 år er det verdiløs omtrent er heldig å få en tusenlapp for alt.

     

    Det jeg kjører på i dag er en Core i7-960, kjøpt i 2010, så å kjøre på samme CPU/hovedkort i 7-10 år anser jeg som fult mulig. Men at grafikkkortet ikke vil holde så lenge er jeg helt enig i. Det er også en av grunnene til at jeg holdt grafikkkort utenfor i dette kjøpet og gjenbruker det jeg har inntil videre.

     

     

    Her er mine kommentarer. Ser en del av det er likt som over her.. 

     

    Personlig hadde jeg ikke brukt 1200 kroner ekstra på hva som i prinsippet er en litt bedre binned (utvalgt chip) 8700K. De pengene hadde jeg heller putta på skjermkort. Vil du dra mer ut av CPU så er det delid som gjelder uansett.

     

    Jeg hadde nok bytta til et ASRock hovedkort. Extreme4 eller Taichi. Men dette er ikke så viktig, jeg mener bare det er et bedre valg.

     

    Hadde gått for 512 GB SSD. 250 begynner å bli lite, enkelte spill er digre for tiden.

     

    Bedre strømforsyning hadde jeg invistert i. En jeg varmt kan anbefale er Corsair HXi serien (eller forsåvidt også den nye HX serien, da dette er samme enhet bare uten software monitorering). Hvis du f.eks tar en 750 eller 850W av denne vil sansynligvis viften i PSU aldri trengte å starte ... = mindre støy :)

     

    Kan godt hende 8700K ville vært bra nok, men har hørt gode ting om 8086K, og etter det jeg har hørt så er den mer enn bare en bedre 8700K. Uansett så virker den å vær en av de beste CPUene på markedet for øyeblikket, og burde derfor lett vare i 7-10 år.

     

    SSDen er bare ment for operativsystemet. spill blir aldri installert på C-disken, og jeg har to andre SSDer jeg har tenkt å installere spill på. Til operativsystemet alene så burde 250 GB være nok tror jeg.

     

    Ellers så skal jeg ta en titt på hovedkortene og strømforsyningene du anbefaler.

  2. Hva å dele listen eller liste opp delene som tekst?

     

    Uansett GTX 980\ titan begynner å dra på årene de burde fint kunne skaffes til rundt 2000 kr.

    Så ser skjermkortet ditt som utdatert til gaming.

     

    Beklager. Trodde det var den delte linken jeg brukte. Fungerer den bedre nå?

     

    Skjermkortet mitt fungerer greit nok til det jeg spiller for øyeblikket. Vil heller vente til det kommer ut ett spill jeg faktisk trenger ett bedre skjermkort til og så kjøpe ett som er bra da.

  3. Hei.

     

    Jeg har nå kjørt samme PC i rundt 8 år, og føler at tiden nå er inne for å bygge meg ny PC. Jeg har prøvd å lese meg opp på hva som er bra av diverse deler og slikt, og har kommet frem til denne komboen av deler:

    https://www.komplett.no/wishlist/shared/12cbbb73-39b3-4f17-bd11-b90fac633b20

     

     

    Har tenkt å gjenbruke harddisker og grafikkort fra den nåværende PCen. Grafikkkortet er ett NVIDIA GTX 960. Dette planlegger jeg å bytte ut med et nyere senere.

     

    Formålet med PCen er primært å ha en PC som vil kunne takle de fleste spill som skulle komme ut i de neste 7 - 10 årene. 

     

    Vil denne komboen av deler fungere til dette? 

  4. Kabinettet mitt er rimelig stort, så jeg tror nok de fleste hovedkort vil kunne passe til den.

     

    Når det gjelder hva jeg trenger av innganger så er jeg litt usikker, men siden jeg ikke ønsker å bytte ut hovedkortet på minst 5 år etter at det er kjøpt så tenker jeg det er greit å få med de nyeste typer innganger i alle fall. Om mulig så vil jeg helst ha i alle fall én USB-C Thunderbolt port på den og minst én USB 3.1 port. Gjerne flere av hver type, og minst 6 USB-porter totalt. Trenger også en ethernett-port, men har ikke behov for innebygd Wi-Fi.

     

    Når det gjelder overklokking, så har jeg ingen planer om å overklokke med en gang, men grunnen til at jeg vil ha en K-prosessor er slik at jeg har mulighet til det senere. Ser foresten at jeg skrev feil når det gjelder hvilken prosessor jeg skal ha. Det er en I7-6700K jegvil ha, ikke 6600K. Jeg vurderte 7700K, men siden jeg ikke har planer om å oppgradere til windows 10 før i 2020 så vurderte jeg det til at en I7-6700K ville være ett bedre kjøp.

     

    Det som teller mest for meg er vel egentlig at det er ett hovedkort som er bygd for framtiden og dermed har de porter/utganger o.l. som trengs for å kunne oppgradere resten av innmaten til nyere enheter i flere år fremover.

  5. Hei.

     

    Jeg har i dag ett ASUS P6x58D-E hovedkort med en I7-930 prosessor og 12 GB ram. Dette føler jeg begynner å bli noe gammelt, og er således på jakt etter noe å oppgradere det til.

     

    Jeg har konkludert med at jeg vil ha en I7-6600K prosessor, og minst 16GB ram, men hovedkort kan jeg såpass lite om att jeg ville satt pris på litt hjelp i valg av hovedkort.

     

    Hovedbruken vil nok primært være spilling, men også noe virtualisering. Og planen er at hovedkort og cpu ikke skal behøves å byttes ut før om minst 5 år etter dette.

     

    Prismessig så vil jeg helst ikke over 3000 hvis jeg kan unngå det.

     

    Er det noen som har noen gode råd\forslag her?

  6. Hei.

     

    Er det noen her som kjenner til om det eksisterer en god kokebok for bruk og tilberedning av grønnsaker?

     

    Det jeg da tenker på er en kokebok som i detalj tar for seg hvordan man kutter\skreller\gjør klar diverse grønnsaker og hvordan man enkelt\best kan tilberede dem via steking\koking\damping o.l.

     

    Hvis noe slikt eksisterer på norsk så hadde det vært perfekt, men engelsk kan også brukes så lenge den inneholder metriske mål (liter, cm, gram).

  7. Hei.

     

    Er det noen her som har noen gode forslag til en twitter klient som jeg kan bruke?

     

    Før så pleide jeg å bare lese twitter-meldingene som rss-feeds i opera, men av en eller annen idiotisk grunn så er rss-support blitt fjernet fra den siste twitter APIen.

     

    tdash.org har vært en brukbar erstatter så langt, men tdash viser bare normale twitter-meldinger og reply-meldinger til andre folk jeg allerede følger. Hadde tdash kunne vist absolutt alle twitter-meldinger postet av de jeg følger, altså absolutt alle reply meldinger også, så ville tdash vært nærmest perfekt, men det kan den altså ikke.

     

    Det jeg er ute etter er altså en twitter klient som viser absolutt alle meldinger postet av de jeg følger, helst i liste visning, og med mulighet til å markere tweets som "lest".

     

    Er det noen her som kjenner til en slik twitter klient?

  8. Hei.

     

    Jeg vurderer og importere an ps3 fra Japan, og lurer på om det er noen som har noen erfaringer rundt dette?

     

    Spesfikt så lurer jeg på om hvordan en japansk ps3 vil fungere i Norge. For eksempel er jeg usikker på om jeg vil trenge en strømkonverter eller ikke, og så lurer jeg på om norske spill/filmer vil fungere bra på den.

  9. Hei.

     

    Jeg vurder å skaffe meg ny PC. Jeg kan bruke en del ting fra PCen jeg har, men det jeg trenger er ett nytt kabinett, hovedkort, cpu og muligens ram. Graffikk kort vil jeg oppgradere senere og resten har jeg.

     

    Jeg tenkte å bruke maks 3000 - 5000 kr på hovedkort og cpu, og har egentlig ikke tenkt så veldig mye på kabinett og ram. Vil helst ikke ha så altfor dyrt kabinett.

     

    Jeg har tenkt å bruke dette primært til en god spill PC, men den må også ha støtte for hardware virtualization.

     

    Jeg har aldri overklokket noe, og har heller ikke tenkt begynne med det.

     

    Noen som har noen forslag til hva jeg kan/burde kjøpe?

×
×
  • Opprett ny...