Gå til innhold

t5r4

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av t5r4

  1. Jeg har kjørt Fortinet bokser 5-6 år nå. Med omfattende regelsett, mange VPN forbindelser av forskjellige slag, flere soner etc. Ingen brukerlisensiering. Må si meg veldig fornøyd med Fortinet så langt. Jeg har ikke erfaring med modellene i den lavere prisklassen, men ettersom jeg har forstått så er funksjonaliteten noenlunde den samme. Forskjellen ligger i antall porter og hastighet.

    http://www.fortinet.com/

  2. Hei!

     

    DD-WRT er en 3-parts firmware som kan legges inn på endel routere, denne skal ha mulighet til å fungere som VPN PPTP klient: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Static_PPTP_VPN_Client

     

    OPENWRT er tilsvarende firmware, denne kan også brukes: http://wiki.openwrt.org/oldwiki/pptpclienthowto

     

    Det skal også være mulig å gjøre dette med enkelte Cisco routere.

     

    Alle disse løsningene krever litt over gjennomsnittlig innsats for å settes opp. Kjenner dessverre ikke til "forbruker" routere med mulighet for å enkelt sette opp PPTP klient.

  3. Gul advarsel på nettverksikon på taskbar indikerer som regel at pc ikke har fått tildelt IP fra DHCP server. Windows tilordner da seg selv typisk en IP i området 169.x.x.x. Sjekk dette ved å kjøre IPCONFIG. Dersom alle maskinene feiler på samme måte vil de likevel kunne havne i samme nett og få kontakt med hverandre, men noen stabil løsning er det ikke. Siden de kjører XP som "server", så har ikke denne innebygget DHCP server, så planen er kanskje at en router i nettet skal fungere som DHCP server? Sjekk i såfall at denne routeren er riktig satt opp.

  4. Når du sier at du mister forbindelsen til server, hvordan oppleves dette? Det påvirker tydeligvis ikke muligheten til å kjøre ping mot server. Er det fildeling eller andre tjenester som slutter å fungere? Mister alle arbeidsstasjonene kontakt med server samtidig? Som Knopfix sier så kan det være ett problem med serverens nettverkskort/driver. Har du sjekket hendelseslogg på server?

×
×
  • Opprett ny...