Gå til innhold

Sjoblom

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sjoblom

  1. Arcanum er et bra singleplayer RPG, og gameplayet er som Fallout 1/2 og andre infinity engine spill. Vampire: The Masquerade er et annet spill av samme som lagde Arcanum, og fantastisk bra. Begge spillene har dritbra atmosfære, historie og gameplay (selv om gameplayet varierer veldig mellom de to spillene). Du burde også teste ut mods til Oblivion (er en del på www.tesnexus.com). Mods forlenger og forbedrer spilletida til Oblivion betraktelig.

     

    Er også enig med tidligere postere. Er veldig mange gode single player RPGer der ute.

  2. Så, hvis holocaust ikke skjedde, hvor tok de 6 millioner jødene veien? Og hva med de 5-6 millionene romani, handikappede, anarkister/kommunister/liberale (og andre politiske fiender), osv veien? Ble de hentet opp av aliens? Begikk de selvmord fordi de ikke var en del av den ariske rase/ikke annerkjennet den ariske rases åpenbare overlegenhet (note: sarkasme)?

     

    Og hva med vitnene, som inkluderer nazitopper og leirvakter? Og videone? Og massegravene som ble funnet? Ordrene som er signert av Hitler selv?

     

    Og har et spørsmål til. Er det ikke ganske mørkt når man stikker hue ned i sanda?

    • Liker 2
  3. Oppbrytninga av planøkonomien gjennom Perestroika, og liberaliseringen av samfunnet gjennom Glasnost ville trolig ikke funnet sted.

    Og Gorbatsjov var ingen kommunist, men en sosialdemokrat. At han danna Russlands Social-Demokratiske Parti sier vel egentlig det ganske tydelig.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Democratic_Party_of_Russia

    Er et knøttliteparti, delvis grunnet Gorbatsjov's egen upopulæritet i Russland.

     

    Men sovjetunionen på den tiden var en byråkratisert og deformert sosialistisk stat, en prosess som allerede hadde startet i 1956. Økonomien hadde begynt å "stagnere" (rundt 3-4% vekst i GDP, som strengt tatt fortsatt slo de fleste vestlige land). Gorbatsjovs markedsreformer forverra Sovjets økonomiske situasjon, som leda til de berømte brødkøene. Så, Sovjetunionen ville antagelig ha eksistert i en eller annen form uten Gorbatsjov.

  4. Høyre er sosialdemokrater. Det er knapt noen forskjell mellom Ap og H.

     

    Ytterste høyre: DLF, NorgesPatriotene

     

    Lol, hva i all verden er likhetene mellom NorgesPatriotene og DLF?

     

    Programmet til Norgespatriotene har kun ett formål, nemlig å stoppe innvandring til Norge, rasister som de er. Utover det har de ingen synspunkter. DLF ønsker på sikt fri innvandring, og har synspunkter på all politikk.

    Det er nok litt av problemet med en Venstre-Høyre rangering av partiene. Hvor skulle man ellers putta NorgesPatriotene?

  5. Er medlem av NKP, så ville stemt på NKP. Om ikke NKP greier å stille i kommunen, så blir det enten blank stemme eller Rødt (avhengig av hva slags valgkamp Rødt fører).

     

     

    Ytterste venstre: Rødt, NKP

    Venstre: SV, De Grønne

    Sentrum: SP, AP, KRF, Venstre

    Høyre: Høyre, FRP*, Kystpartiet

    Ytterste høyre: FRP*, DLF, Demokratene, Vigrid, NorgesPatriotene

     

    *Såpass mye forskjell på FRP politikere at jeg ville klassifisert noen som ytterste høyre, mens mesteparten som høyre.

  6. Foreslår at du sjekker ut alt, og prøver å snakke med medlemmer fra ungdomspartiene (selv om det kan bli vanskelig med noen av de mindre).

     

    Selv er jeg medlem av UngKommunistene i Norge, og har ikke angra på et jeg ble med selv om jeg var skeptisk i starten. Er nok verdt å sjekke ut småpartiene som UngKom, hva enn DLF har, Kystpartiet også videre, og ikke kun sjekke de "store".

     

    I bunn og grunn burde du velge det ungdomspartiet som samsvarer best med ditt politiske ståsted (du vil ikke finne noen som er klin likt, uansett hvor mye du prøver å lete), og som har ett miljø du trives i.

  7. Det er kanskje greit og vente til den aktuelle episoden blir sendt før man kommer med påstander. For allt vi vet kommer Eia med teorier og påstander som motbeviser det Charles Murray hevdet.

     

    Vi lever foresten i det tjueførste århundret.

     

    Episoden er i det minste oppe på NRKs nettsider her: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/627466/

    Og ja, Eia kommer med påstander fra et stort spekter, men de fleste var politisk motiverte og ikke rein forskning.

     

    Så vidt jeg veit sier vi det tjuende århundre på norsk, og "twentieth century" på engelsk. Er i hvertfall sånn jeg har lært det på skole osv.

     

     

    All (både nyere og eldre) forskning tyder på at nesten hele vår intellektuelle kapasitet bestemmes av gener. (Sjekk wiki om IQ, forskning.no, mensa.no+++) Det er ikke mulig å forbedre IQen sin uten videre. Man kan dog stimulere hjernen mye tidlig i livet for å konservere hjerneceller, og dermed evnen til å prosessere informasjon.

    Men bruken av vår intellektuelle kapasitet bestemmes ikke av genene. En person med høy intellektuell kapasitet kan være elendig til å utnytte denne. Og utifra forskning.no fikk jeg en del interessante artikler når jeg søkte "IQ":

    http://www.forskning.no/artikler/2002/september/1033134286.51 : sier at IQ og intelligens ikke er det samme, og at det aldri var men til det heller.

    http://www.forskning.no/artikler/2008/april/179060 : Sier mye det samme som artikkelen over.

    Inntrykket jeg fikk fra forskning.no er vel heller at de mener det er en blanding av arv og miljø, og at man er usikker hvor stor blanding det er. Kom dessverre ikke inn på mensas sider.

     

     

    IQ tester i dag gjennomføres på en slik måte at de faktisk representerer en persons intellektuelle kapasitet svært godt. Uavhengig av utdannelse, kultur, osv. Men det finnes selvfølgelig unntak her også! (Google: Savant)

    Av de IQ testane jeg har sett (inkludert en foretatt av en psykolog over flere timer) fikk jeg inntrykket av at de kun bedømmer noen ferdigheter som har med intelligens å gjøre. Evnen til å bruke kunnskap man har blir ikke målt, blant annet.

     

     

    Det at en persons IQ forandrer seg kommer av at hjernen utvikler seg\forfaller. Det at IQ og gener ikke er relatert blir som å si at formen på fjeset ditt og genene dinne ikke har noen sammenheng, fordi fjeset ditt utvikler seg gjennom livet!

    Men det er fortsatt vist merkbar forandring i IQ etter utdanning, sjøl når det er tatt seinere i livet. I tilegg kan man også trene opp evnen til å ta IQ tester, og skore da høyere uten at man nødvendigvis blir mer intelligent. Og med tanke på alle IQ testane som ligger på nettet og små IQ tester som blir tatt for moro skyld, så har mange trent opp evnen til å ta IQ tester i den vestlige verden.

     

    Raseforskning er vel relevant med tanke på å forstå i hvor stor grad arvematrealet vårt bestemmer hvem vi er? Det er så absolutt relevant i dag! Etnisk rensing er det som hører hjemme på 1800-tallet (egentlig ingen steder!)

    Forskning på arvemateriale må ikke følge rasesammenligninger, man kan gjøre det med tanke prosentvis individer uten nødvendigvis å oppgi at den rasen skorte så høyt. Og uttrykte meg nok litt dumt med tanke på etnisk rensning (tok det nok til det ekstreme der). Mente også at det er noe vi burde forlatt etter 1800tallet.

     

    EDIT: Blei noe kødd med sitatane

  8. Programmet til Eia burde ha blitt satt for mye sterkere kvalitetskontroll, og hvis ikke stoppet fra å bli bevist. Hjernevask er en underholdningsserie (og en god en, etter min mening) som prøver å bli framstillt som reell vitenskap.

     

    Altfor mange av de som blei intervjua hadde politiske motiv (på begge kanter) og det var VELDIG lite reell fakta som blei vist annet enn om hvordan noen fra ulike "raser" som skorte høyast på en IQ test. IQ tester er en elendig måte å bedømme intelligens, siden den kun måler en bestemt måte å tenke på. Bare det at en persons IQ forandrer seg gjennom livet burde bevise at det ikke har med genetikk å gjøre.

     

    Og konsekvensen av at raseforskning fortsatt blir tatt seriøst, vil øke rasismen ("Så på TV at svartinger er dumme, så da MÅ det jo være sant").

     

    Rasetenkning hører hjemme på attenhundretallet hvor etnisk rensning var normen, ikke det tjuende århundre.

  9. Oldefaren min deltok i noen sabotasjeaksjoner og delte ut mat. Han ville aldri fortelle om detaljane rundt sabotasjeaksjonane, bare at han hadde vært med på noen. Men han fortalte om de gangene han hadde delt ut mat til familier som sleit.

     

    Broren til oldemoren min var med i NS, og delte ut matrasjoner. Han delte også ut mat til familiene til folk som hadde måttet flykte til sverige og som satt i konsentrasjonsleir så han fikk ganske god behandling etter krigen.

  10. Georgy Zhukov - Øverstkommanderande for den Røde Arme under store deler av andre verdenskrig og gjorde hva som var nødvendig for å beseire nazityskland. Deltok og leda mange av de viktigste kampene på Østfronten. Ett prakteksempel på mulighetane i de første tiårene i Sovjetunionen, kom fra fattige bondekår og nådde toppene i det militære hierarki.

     

    Erwin Rommel - Til tross for at han kjempa for nazityskland, kan man ikke unngå at han var en brillint taktiker og en mester i logistikk.

     

    Menelik II - Keiseren av Ethiopia som leda til seier under den første Italiensk-Ethiopiske krigen. Tross Ethiopias føydalske organisasjonssytem greide han å planlegge og utføre krigen på en mesterlig måte spesielt under slaget om Adwa. Under hans ledelse var Ethiopia det eneste afrikanske selvstendige landet som overlevde kolonialiseringstida.

×
×
  • Opprett ny...