Gå til innhold

Psykedelisk_Sosiologi

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Psykedelisk_Sosiologi

  1. Appropos det innlegget til sokkrygeren....

     

    Norsk studie om schizofreni og Cannabis Link

    Les kommentarene under også.

     

    Sitat

    "[Cannabis] Som, desverre, aldri vil bli godtatt at farmasøytindustrien, fordi det er for lett for vanlige mennesker å produsere. Dermed mister farmasøytene makta og pengene. Derfor er ikke cannabis heller lovlig i dagens samfunn."

     

     

    Også den store tingen som gjør at farmasøytene ikke vil ha cannabis inn på markedet er at det ikke er mulig å ha patent på en plante, slik som de har patent på andre former for medisiner, derfor ville eneste funksjonen for cannabis vœre å ta opp markedsplassen til de andre produktene de har.

  2. hasj er konsentrert cannabis, som gir sterkere virkninger, og de vanligvis i brune klumper.

     

    marijuana er de tørkede bladene fra cannabis planten, og er ikke like sterkt som hasj.

     

    EDIT: så vidt jeg vet, der hvor man får medisinsk cannabis, så er det alltid marijuana det er snakk om.

  3. Jeg er litt nysgjerrig hva folk ville syntes om et folkevalg for å bestemme om cannabis burde vœre lovlig eller ikke? Ville det vœrt moralt forsvarlig? Eller syntes dere dette ville vœrt en forsvarlig måte å komme til en endelig beslutning om legalisering?

     

    Jeg innser at det trengs mye mer press av både politikere og folkerepresentanter, men tror dere dette kunne til slutt bli en relevant beslutning?

  4. Jeg tror at hvis statlig cannabis kommer til å bli introdusert så kommer mest sannsyneligvis prisene på det svarte markedet til å kraftig redusert, og kommer til å vœre godt under prisen som staten krever. men samtidig så tror jeg de fleste ville betale staten, istedenfor å gå til det svarte markedet, ganske enkelt fordi at folk generellt holder seg til loven. i dette tilfellet hvor cannabis er ulovlig så gir staten ikke folk noe annet valg enn å gå til ulovlige distributører.

     

    jeg tror at i tillegg så gir de kriminelle miljøene, som man må kontakte, kjøperene tilgang til hardere stoffer, noe som gir mer troverdighet til dette "gateway" argumentet, men basert på sosialisering, ikke det pseudovitenskapelig tullballet, tatt i betraktning at det er tilbakebevist for lenge siden.

     

    men når det kommer til pris så tror jeg det beste ville vœrt å la folk kjøpe frø og gro det selv til personlig bruk, slik som det er med medisinsk cannabis i kanada. slik er ikke pris like stor bekymring, tatt i betraktning at man bare kan gro om og om igjen.

     

    så lenge ikke det private markedet begynner genetisk manipulering av frø da :p

     

    jeg tror at svartemarkedet for cannabis ville fungert veldig mye som det svarte markedet for alkohol. men jeg er ikke sikkert på hvor populœrt det er å kjøpe alkohol fra svarte markedet...

  5. Hei, Vale, ja, jeg bor i Kanada som student. Good times...

     

    Mushrooms, jeg har faktisk en venn som har fått resept på marijuana pga dårlig fordøyelse, og jeg er veldig sikker på at man kan få det for å kurere dårlig apetitt også. Det er ialtfall et ganske åpenbart symptom av å vœre "høy". Men muligheten din til å få resept på marijuana spørs litt på legen din, siden de vil kanskje foreslå noe annet, basert på dems personlige preferanser og forhold til stoffet. Når man kjenner litt til cannabis nettverket her så er det lett å finne leger som kan hjelpe deg med å få det hvis de føler at det ville vœrt bra for deg.

     

    På resept får vanligvis marijuana frø som man kan gro selv hjemme, eller så får man jointer (innrullet marijuana, samme som rulletobakk).

     

    Det har vœrt litt debatt her siden marijuana som man får fra staten har vœrt dårlig kvalitet, så det er mange som har valgt til å finne sine egne frø, tatt i betraktning av at vi har vakre British Colombia som står for nesten 2/3 av cannabisen ("BC Bud") i Kanada, og det er generellt lett å få tak i det her.

     

    Ting som marijuana hjelper for (ialtfall som jeg kan huske) er MS, fordøyelse, depresjon(ikke med sinnslidelser), insomnia, og som en generell smertestillende etter ting som cellegift og slikt. Det er sikkert mye mer, men det er de jeg kan huske.

     

    Jeg tror at Norges forhold til cannabis er litt annerledes enn Kanada delvis fordi at i Norge er det for det meste hasj, som er mye sterkere og har mye høyere THC nivå enn marijuana. Men dette kunne jo blitt enkelt løst med statlig regulering.

  6. Jeg syntes at det var litt interessangt når jeg flyttet til Kanada og så på marijuana kulturen her. Jeg kjenner ikke en eneste person her som ikke røyker, og mens det fortsatt er ulovlig her, så er sjansen liten for at du kommer til å bli tatt. Det er til og med dager hvor du kan røyke det åpent i parken uten at politiet bryr deg. Det er ikke et stoff som skaper sterke utageringer, det bare pasifiserer forbrukeren, noe som burde jo vœre gladelig velkomment i sterke populasjon regulerende samfunn.

     

    Pluss, så er det gøy, sosialt, og ikke like dyrt som alkohol!

     

    Det er klart at den kulturelle historien i det europeiske samfunn er at arbeiderklasse rusmidler blir sterkt kritisert av de som tradisjonelt lager lovene. For eksempel, så pleide gin å vœre ulovlig i England under 1900 tallet, mens whiskey, som var hovedsakelig drukket av de øvre klassene, var fullt lovlig.

     

    Det er også litt komisk at de mange av de europeiske land med sterkt konservative regjering er mest imot det, tatt i betraktning at de i konservativ politikk mener at mindre statlig regulering av individet er best. Det samme med de politiske partiene her i Norge, de mest høyreorienterte virker å vœre sterkest imot.

  7. Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror at giftemålene til profeten Muhammad har stor betydning i henhold til det idealistiske synet på ekteskap innenfor Islam. Jeg kan ikke helt huske det konkrete rundt det, men det er verdt å sjekke.

     

    I tillegg så er det viktig å merke den store forskjellen mellom arrangert og tvangs-ekteskap. I vestlige tradisjoner så er det kulturelle tendenser til å gifte seg med medlemmer av samme klasse og statusgruppe. Dette er veldig likt de fleste arrangerte ekteskap, hvor partnerene er vanligvis valgt ut ifra de samme typer kvalifikasjoner. Plus, under prosedyrene som leder til arrangerte ekteskap så er det stor mulighet fra både menn og kvinner å bestemme seg om å ikke gifte seg med valgt partner.

     

    Men uten å ha altfor stor innsikt, så føler jeg at Koranen ville aldri i livet tillate tvangsekteskap, og jeg tror at dette er et symptom av sosialstruktur og patriaki istedenfor religiøse skrifter. Derfor tror jeg at religiøse oppfatninger rundt temaet er et symptom, men ikke en basis.

     

    Håper dette hjelper, er litt svak på norsken, har bodd i utlandet litt for lenge.

×
×
  • Opprett ny...