Gå til innhold

Bardårmer

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bardårmer

  1. Jeg sliter med at telefonen ikke klarer å switche til mobildata etter at jeg har vært på WLAN en lengre periode. Situasjonen er typisk at jeg er hjemme hele ettermiddagen, kvelden og natten, og bruker telefonen på WLAN. Når jeg så løper ut om morgenen så kobler den seg ikke på mobilnettet for datatrafikk. Kan ikke surfe og Spotify er offline. Samtaler og SMS fungerer fint, MMS fungerer ikke.

     

    Forsøkte å slå av WLAN, men det hjalp ikke. Kjører jeg derimot flymodus av og på er jeg på mobildata med en gang, men det er ganske trasig å skulle gjøre det hver gang. Er vant til at dette fungerer sømløst med N97 :shrug:

     

    Samme problem her! Jeg har til nå bare skrudd av og på mobilen, men flymodus virker sikkert også får å fikse det ja... Hva abb. har du? Kanskje det har noe å si? Jeg bruker chess...

     

    Noen som har en løsning på dette? Irriterende å ikke bare kunne slå på mobilt nett og surfe med en gang...

    Dette med manglende nett og tilgang på markedet er et netcomproblem. Dette løses enkelt enten ved å først sette mobilen til mobiltnettverk og slå av og på telefonen. Om ikke dette fungerer så er eneste løsningen å laste ned innstillingene for internett manuelt via netcom sin nettside. Dette skal fikse både mobilt nett og WiFi. En kompis hadde det samme problemet og da funket det med det første alternativet.

     

    Kan ikke se hvordan det første du skriver skal løse dette problemet permanent. Poenget må jo være å slippe å gjøre noe spesielt når man går fra WLAN til mobildata; telefonen skal håndtere dette selv. Nå har jeg i alle fall slettet det predefinerte oppsettet, satt opp nytt APN manuelt iht. NetComs veiledning, restartet og er hjemme på WLAN.. så får vi se hvordan det går.

     

    Jeg har eksakt samme problem, og begynner å irritere meg gal over dette.. Har satt opp nytt APN manuelt, uten at dette hjalp en dritt.. Å sette på flymodus for nullstille hjelper heller ikke. Har prøvd det meste (alt vil jeg påstå) av innstillinger, eneste løsning jeg har funnet er å restarte telefonen. Sux.

  2. [quote name='semtex' date='21. april 2010 - 10:52'

     

    Takk. da var i3bbzjb3 brukt av meg.

     

    Jeg er kjempefornøyd med desire, batteriet holder for min bruk på jobb. Da lader jeg hver natt.

     

    HAr lagt inn juicedefender, og satt den til å tillate APN 2min hvert 30min. Det burde holde for synking av mail. Men problemet mitt er at htc email widgeten ikke får synket lenger da den som regel forsøker når APN er av. Hvordan skal man få disse to til å fungere samtidig?

     

    Merkelig at vi begge fikk brukt samme discount-kode....? Min ordre er i boks nå...

     

    Jeg bruker gmail-appen som fulgte med, og den pusher stadig inn mail selvom jeg har samme innstilling på Juicedefender som deg. Kan det være at gmail-appen forsøker oftere å hente mail enn exchange-mail-appen?

  3.  

    i36bzjb4

    i3bbzjb3

     

     

    i3bbzjb3 stjal jeg :) Tusen takk! Hadde bestilt IS fra CDON, men orker ikke vente lenger, regner med at jeg får den raskere fra Zagg. Dessuten sparer jeg 60kr på å bestille full body fra IS istedefor fra CDON.

    Mulig det ikke trengs, men jeg har noia bare for å ha den liggende i lomma nå - og better safe than sorry :)

  4. @Ondskap:

    Knallbra post! Skal sjekke ut flere av disse appsene, BatteryTime Lite, Meridian og Shush må testes. De andre er stort sett ferdig-testet :) Takk!

     

    edit:

    Anbefalingen av Weather Widgets (yr.no) bifalles, knallbra app med langt flere vær-detaljer enn Sense-appen. :thumbup:

  5. Kan den endre vibrasjonsinnstillingen for ulike apps? Jeg bruker Quick Profiles for å endre volum på ringing og nvarslinger, men den kan ikke gjøre noe med vibreringer. F.eks. vil jeg at telefoen kun skal vibrere når det noen ringer om natten, ikke når det kommer mil eller sms.

     

    Eller finens det programmer som kan styre lyd- og vibrasjonsinstillingene for ulike apps på telefonen enkelt?

     

    1) Ja, Locale kan styre vibrasjon for ringing og varslinger, f.eks kun vibrere om det ringer om natten, men ikke for mail eller sms. Og omvendt. Og alt mulig annet.... Jeg har laget en profil i Locale som heter Natt - når klokken slår 23:30 på hverdager demper den backlight til 10%, setter bakgrunnen til svart, skrur av all notifikasjon for mail/sms, skrur av WLAN og APN (i samarbeid med APNdroid), og skrur opp ringevolumet til 90% - jeg tenker at om noen ringer meg om natten så er det viktig, og da vil jeg høre det. Klokken 6 går den tilbake til profilen for Hjemme, normalt lys og bakgrunn og varsling, skrur på WLAN (APN er valgt til å være av når jeg er hjemme) osv osv.. Når jeg går ut døra hjemme setter den seg til profil Ute - vibrasjon på alt, høyt volum, max brightness, WLAN av, APN på.. og når jeg kommer til lokasjon Jobb, kun vibrering på alt, osv osv - You get it :)

     

    Locale mangler kun èn ting - den har kun 'HVIS'-regler. Den mangler 'HVIS IKKE'-regler - men dette er visstnok på vei.

     

    2) For dette bruker jeg Quick Settings. Der kan man enkelt styre både lyd/vib + endel annet snacks.

  6. Bruker ikke Locale langt mer batteri enn det sparer? Det er den gjennomgående kritikken såvidt jeg ha fått med meg, i hvert fall.

     

    Mjæ, har lest litt om dette selv...

    Hovedformålet til Locale er nok ikke å spare batteri, men å slippe å endre innstillinger så som ringevolum/tone, display/bakgrunn/brightness, bruk av APN/WLAN/BT og slikt basert på hva klokka er og evt hvor man befinner seg, framfor at man endrer dette selv når man kommer hjem/jobb/skole/legger seg/står opp osv osv.

    Den bruker nok noe batteri på å følge med på dette, men så sparer man jo også noe på at den skrur av diverse ting man ikke trenger det på gitte steder/tidspunkter.

    Men først og fremst er nok meningen at man skal slippe styret med å endre innstillinger selv når man er her og der, da og da..

  7. ting må læres en gang.. regner med at du ikke kunne alt fra første stund...

     

    Ting må helt klart læres en gang, og den enkleste og beste måten å lære på er å finne ut av ting selv, prøve og feile, lese bruksanvisninger, lese forum, søke og finne på nettet.

    Hvordan har du lært deg det du kan? Ved å spørre om _alt_ på et forum og regne med du får svar? Neppe. Du har helt sikkert fått hjelp med ting du står fast på, kanskje enkle ting også - det har jeg, men jeg vedder på at du aldri har spurt om ting du ikke har forsøkt å finne løsningen på selv før du spør på et forum.

     

    Om jeg ikke visste hva WLAN er for noe så ville jeg ikke kjøpt meg en Android telefon. Om du vil stå for fullstending opplæring av en fyr som har kjøpt seg Desire og ikke vet hvordan WLAN fungerer, be my guest.

     

    Poenget mitt er bare at telefonen/operativsystemet ikke er riktig valg for denne personen.

  8. Ikke dumt. Noen som vet om det finnes et program som kan helautomatisere det? F.eks. at mobilen slår seg på lydløs hver hverdag kl 7-15. Eller gjør kanskje Shush! dette?

     

    Locale gjør dette.

    Du kan sette inn vilkår så som tid på døgnet, hvilken dag, hvor du er/lokasjon, om det er så-så mye igjen av batteriet, osv osv, og utfra det ha sånn-og-sånn innstillinger.

     

    Locale koster 11USD (kan betales med PayPal eller kredittkort for oss som ikke har paid apps i Market) - og er definitivt verdt pengene.

     

    Edit: Der var jeg for treig gitt...

  9. Beklager krass formulering, det kunne/burde vært tonet noe ned..

     

    Jeg blir bare utrolig forundret over at det finnes folk som ikke vet hvordan WLAN fungerer, og at disse samme menneskene bestemmer seg for å kjøpe den mest avanserte mobiltelefonen som finnes på markedet idag..

     

    Vel. Får håpe han lærer seg dette og får glede av telefonen sin etterhvert, eller at han har nok egeninnsikt til å kjøpe seg en telefon som passer litt bedre til hans behov..

  10. ...........er det mulig.

     

    Dette var artig lesning.

     

    Kompis, om du tror wlan koster penger og du ikke vil ha telefonen på 3G fordi 'det kan bli dyrt i lengden' SÅ HAR DU KJØPT DEG FEIL TELEFON.

    Selg den. Kjøp deg noe annet. Mitt beste tips.

     

    Gud bedre. Bare fordi det er en bra og avansert telefon, betyr det ikke at enhver tulling trenger å kjøpe den...

  11. @Ondskap: www.google.com - test den.

    Lag deg eventuelt en egen tråd som heter 'Ondskap trenger hjelp til alt' - denne tråden heter 'Anbefalte programmer til Android'

     

    Du bidrar ikke en dritt med forslag til apps eller andre nyttige ting, men har innlegg som kun dreier seg om ting du ikke greier å finne ut av selv. Alle andre greier dette. Har du kjøpt deg feil telefon?

  12. Det betyr ikke at det jeg har skrevet tidligere om dette temaet er feil, men det er tydelig at det er en del rare irrganger i Android.

     

     

    Jeg har en pågående test på samme emnet selv.. Problemet er ikke, som et par forumister over skrev om, at tlf bruker/ikke bruker data når skjermen er aktiv og man har skrudd av tilgang til wifi/mob.data. Problemet er at diverse ting og tang bruker data i bakgrunn, selv når man har skrudd av tilgang til bakgrunns-data-tilgang.

     

    Den eneste løsningen jeg har funnet for å forhindre dette er APNdroid i samarbeid med Locale, som bl.a. gjør at telefonen er nett-løs mellom kl 23.30 og 06.30 uten at jeg trenger å tenke på det, samt at den aldri får tilgang til APN mens jeg er på lokasjon 'Hjemme' - da skrur jeg på wifi manuelt om jeg trenger datatilgang.

     

    Det er noen rariteter i Android når det gjelder bruk av data som jeg ikke har 100% taket på enda... Rart bl.a. at det ikke er muligheter for å velge hvor ofte gmail/calendar/contacts skal synce - bare om det skal/skal ikke.. mens alt annet kan settes på intervaller.

    Forskingen fortsetter...

     

     

    Jeg irriterer meg forøvrig en smule over de som skriver at de 'får ikke til xxxx', 'hvordan gjør jeg yyyy' osv osv..

    Man kommer et godt stykke med bruksanvisninger, google, prøv og test og feil, samt å _lese_ andres eksisterende erfaringer (som man finner om man bare leiter litt) - istedenfor å forvente at resten av verden skal hjelpe seg med det ene spørsmålet som man hadde funnet ved å lese samme tråd/forum.. men det tar vel for lang tid..

     

    Lurer på om denne telefonen og Android generelt blir litt for åpent og for rik på muligheter til at "vanlige" folk både utnytter potensialet, og i det hele tatt klarer å skrape overflaten for å få den til å fungere normalt.. men det er vel en annen diskusjon..

    /rant

  13. Noen kjappe synspunkter fra en 24-timers Desire-eier:

     

    Obligatoriske programmer man bør ha for å presse batteritid lengst mulig og gjøre viktige innstillinger litt enklere å håndtere:

     

    Locale (koster 10-11USD, kan betales med paypal/kredittkort) - endrer innstillinger basert på kritierer så som lokasjon, tidspunkt, batteri, osv osv.

    APNdroid - skrur enkelt av og på 3G/EDGE/GPRS

    Quick Settings - skrur enkelt av og på WIFI, 3G, GPS, lyd/vibrasjon, BT ++. Must have

    Juicedefender - Sørger for at tlf kun har tilgang til APN i 5min hvert 30min. Sparer batt.

     

    Ovenstående programmer kan finnes på Market på telefonen, eller på Androlib, Cyrket eller Appbrain

    Orker ikke styre med QR-koder just nuh. Forøvrig bør Barcode Scanner være et av de første programmene man laster ned, enkelt og greit å snatche apps med QR-koder fra ovenstående sites, istedet for å bla gjennom Market på telefonen.

     

    Forøvrig har det medfølgende SD-kortet mitt allerede tatt kvelden. La inn 2gb med musikk igår, synca ca 1,5gb med Spotify, og idag får jeg ikke tilgang til noenting, Astro melder at kortet er korrupt og må reformateres.

    Fint jeg har et 16gb kort på vei.

     

    Ellers superfornøyd med telefonen. Batteri-tiden er et lite issue, så man bør ha kontroll på hvor mye man lar telefonen få tilgang til 3G/WLAN, og hvor ofte mail, vær og fb skal synkes. Med default innstillinger varer den ikke utrolig lenge..

     

    Gleder meg til andre også får den, så det blir mer prat om telefonen enn hvordan Posten fungerer.

  14. Har èn klage:

    Om man har skrevet feil ord/bokstad i en sms, mail e.l., så er det noe vanskelig å peke/trykke på det stedet man vil redigere. Mulig dette kommer seg med trening, det er min første touch-telefon.

     

    Kan du bruke den optiske trackpadden til å plassere cursor hvor i teksten du vil redigere?

     

    Holy canoly. Visst kan jeg det..! Har ikke testa trackpaden overhodet før nå, men jaggu funker den som juling gitt........ TAKK! :)

    Da har jeg ikke mer å klage på med denne telefonen jeg altså.... den er fandenmeg helt RAW!

  15. Har nå hatt gleden av Desire i snart 24 timer, og må si jeg er imponert.

     

    Positive inntrykk:

    - rask, danskene kan brenne med hakkingen...

    - greit batteri ift forventning

    - overraskende bra kamera

    - enkel og smidig

    - ligger fantastisk i hånda

    - solid

    - generelt veldig godt inntrykk!!

     

    Negative inntrykk

    - blir litt varm under lading

    - lett at veldig mange apps går samtidig, løses med taskiller

    - ellers fint lite negativt!

     

    Dette er skrevet med Desire'n.. kanonfornøyd :D

     

     

    Hvordan syns du batteritiden er så langt?

    Og lagger tlf i det hele tatt?

     

    Lagging har han allerede skrevet om i posten sin, om du bare leser teksten som står på skjermen din. Nei, den lagger ikke overhodet, den er griiiserask.

     

    Jeg har hatt den i 3 timer nå, er dritfornøyd. Samme inntrykk som herremannen over. Alt er helt fantastisk og overgår alle de (høye) forventningene jeg hadde til den.

     

    Noen bør forøvrig lese seg litt opp på hvordan Android håndterer prosesser/programmer. Man trenger egentlig ikke kille programmer.

     

    Har èn klage:

    Om man har skrevet feil ord/bokstad i en sms, mail e.l., så er det noe vanskelig å peke/trykke på det stedet man vil redigere. Mulig dette kommer seg med trening, det er min første touch-telefon.

     

    Terningkast 12 så langt!

  16. AJABAJAAAA!!

    Ting skjer!

     

    Har fått sendingsnummer fra Ventelo/Moobi på SMS og mail, men posten.no melder:

     

    * Beklager, Ingen treff ble funnet for: 3707-------- *

     

    Da er det å håpe at det blir noen registreringer på den utover ettermiddagen og at Servicepakke denne gangen går lyyyynkjapt!

    Worst case har de laget sendingen idag og hiver den ut av døra imorgen. Taim vill shåvv.

     

    Servern til posten skal få kjørt seg framover :)

×
×
  • Opprett ny...