Gå til innhold

-Longva-

Medlemmer
  • Innlegg

    599
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av -Longva-

  1. Noen som har erfaring med bruken av SAAB utstyr og GoPro? Til vanlig fester jeg bare GoPro'en på hjelmen med NVG-mounten, men Saab utstyret dekker jo over festet til nattkikkerten. Det er også så stramt at jeg ikke får sneket ned GoProen. Noen som kan hjelpe? 

    Da fester du SAAB'en feil. Det er fullt mulig å bruke NVG samtidig som SAAB, så da skal det gå med GoPro også.

     

    Prøv å vri på hjelmbåndet litt i side, eventuelt fest hjelmbåndet nedenfor NVG-mounten.

  2. Fikk lånt 3DSXL'en til en kollega sist uke for å spille Majoras Mask 3D. Tok vel omtrent 3 dager med spilling før jeg hadde rundet det 100%. Gode minner, da Majoras Mask strengt tatt var det første Zelda-spillet jeg eide selv (lånte bare OoT av naboen!)

     

    Var bare en maske jeg ikke fant ut på egen hånd hvor var, og det var "Stone Mask", som da også var flyttet fra originalspillet.

     

     

    Endelig fått meg GC-kontroller adapter til smash bros, var god stemning på vors i helga, med 6-player :)

  3. Det var kun økonomiske årsaker som medførte at de hadde et maksinntak av 10 sivile på fjorårets grenaderopptak i hæren. Dette ser det ut som om de har forandret på hvis man leser "kunngjøring av grenaderopptak vår 2015" på forsvarets sider:

     

    "Sivilt personell tilkommer ingen kompensasjon i løpet av opptakets varighet."

     

    I fjor måtte de betale sivile øvelsesdøgn, det hadde de ikke råd tid.

  4. Slik jeg oppfatter det kjører Hæren felles grenaderopptak på Sessvollmoen istedenfor Rena i år.

     

    Side med mye info: Link

     

    Står ikke noe om hvor et eventuelt grunnkurs foregår, men antar dette også foregår på Sessvollmoen siden det starter dagen etter opptaket er ferdig:

     

    Datoer:

    Opptak - 20-27.mai

    Grunnkurs - 28.mai-30.juni

  5. To uker opptak, første uka er diverse fysiske tester, mye adm og venting, og diverse andre tester.

     

    Andre uka er en motivasjonsøvelse, hvor du får testet om dette er det du virkelig vil. Erfaringen min tilsier at det er like mange (for ikke å si flere) som gir seg frivillig, som blir hivd ut i løpet av opptaksukene.

     

    Hvis du kommer deg gjennom opptaksukene, venter 3-4 uker med grunnkurs, som fokuserer på enkeltmannsutdanning, og ender opp med mestringsøvelse. Selv om du fullfører alt dette, får du ikke nødvendigvis jobb.

     

     

    Så som KingArms sier, mental forberedelse er like viktig som fysisk

  6. Grunnkurset er 5-6 uker. Starter i slutten av mai, og varer sikkert ut juni. Mestringsøvelsen er siste uka av grunnkurset.

     

    Man er på prøveperiode de siste 6 månedene av en kontrakt, så hvis du driter deg ut, eller ikke presterer, har de en enkel måte å bli kvitt deg på. Og ja, jeg har sett folk fått fyken i løpet av den 6 månedersperioden

  7. I Stormesk 4 i Panser i 10/11 da jeg var der, hadde vi en periode med mye sibo (rundt 1 måned), hvor vi blant annet hadde en kompanioperasjon på SIBObyen i Rena. I tillegg finner du omtrent ikke mer grønn tjeneste enn i storm.

     

    Men selvfølgelig ingen rappelering fra helikopter

    • Liker 1
  8.  

    Personlig gleder jeg meg veldig til å komme inn.

    Er også ganske sjenert av meg,

    Hvordan er det å komme inn på rekruttskolen og være i litt dårlig fysisk form? Jeg lider ikke av noe særlig overvekt, og jeg kan godt jogge 3000m.

    Prestasjonen er vel noe annet.

    Armhevinger og sit-ups er jeg helt elendig i.

    Og det sosiale, er det lett å takle det?

     

    Holdningen er alt, er du positivt innstilt til å gjøre en innsats i løpet av året, blir det et bra år

    Dere fysisk bor oppå hverandre i et år, man kan ikke unngå å bli kjent med folk. Men er du sjenert, så prøv å være frampå når det skjer noe sosialt, og ikke vær redd for å være med på nye ting

     

    Vet du hva du løpet 3000m på nå? Er ikke noe stress hvis du løper på 14 min eller mindre. Er formen verre, bør du begynne å løpe litt, selv om former kommer til å bli bedre, iallefall under rekruttperioden.

     

    Hvor mange armhevinger og situps klarer du maks?

     

    I min tropp i førstegangstjenesten (rundt 40 stykker), var det vel bare en som ikke kom seg veldig sosialt med. Så oddsen er god for å klare det med andre ord. Det er hva du gjør det til selv. Bli med på fotball i i-hallen etter tjeneste, heng på velferden med resten, drikk dere dritings (nei da, jo da, nei da (jo da)) og bygg troppsfølelse i helga

  9. Hei!

     

    Skal om en stund inn til sesjon del 2 og vurderer å søke meg til panserbataljonen. Har hørt mye om de forskjellige eskadronene, men synes spesielt kavalerieskadronen høres interessant ut. Da tenker jeg på oppklaringstroppen!

     

    Men jeg har noen spørsmål:

     

    Hvor mye felttjeneste?

    Er det mange søkere til eskadronen?

    Hvilke kjøretøy er oppklaringstroppen oppsatt på?

    Blir det mye kjøring med scooter?

    Er det mye skyting i eskadronen (i forhold til de andre eskadronene?

    Hvilken utstyrsats er eskadronen oppsatt med (klær)?

    Og hva kreves for å være i oppklaringstroppen?

     

    Takk for svar :)

     

    Nå har jeg bakgrunn som stormer i PBN, men kan nok komme med noen gode antagelser:

     

    1 - Det er generelt mye felttjeneste i hele Panser, jeg tror jeg telte maks 70 netter utenfor leir på alt fra store vinterøvelser til overnatting på skytebanene for enkelthetens skyld. Endte selv opp på 50 netter, og tviler på at det er mindre i kavesk

    2 - Såvidt jeg vet (rett meg hvis jeg tar feil, er 4 år siden jeg var på sesjon) blir man bare fordelt til bataljon og ikke eskadron. Jeg vil ikke si kavesk er mer populært enn de to stormeskadronene, men er nok ikke minst populært heller. Generelt er Panser en av de mest ønskede førstegangstjenestene

    3 - Panset oppklaringstropp har CV90'er iallefall. Mer vet jeg ikke

    4 - Usikker på scooter

    5 - Er nok med fokus på patruljetjeneste enn direkte store stridskontakter, derav mindre skyting enn storm. Men fortsatt mer skyting med håndvåpen enn støtteesk'en og stridsvognesk'en.

    6 - Vet ikke om noen stor forskjell

    7 - Som alle andre plasser, motivasjon, evne til å hate litt godt på lange oppklaringsturer med tung sekk og generelt grei kondisjon

     

    Dette ble kanskje sett veldig fra en gammel stormers side, men håper noe var til hjelp

×
×
  • Opprett ny...