Gå til innhold

Bassmann1

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bassmann1

  1. Jeg har kjøpt ny TV.  Samsung Q965T 75".

    Det er noen problem med TVn som er litt plagsomt. Det er f.eks. dersom bildet panorerer en over et landskap. Da blir det bildestøy over hele bildet. Eller dersom det er et objekt som beveger seg kjapt fra en side til en annen. Da blir det støy rundt det objektet. 

    Jeg har googlet, men jeg vet jo ikke om dette er stutter, judder, flickering eller hva som helst. Kan noen kanskje fortelle meg de engelske betegnelser for hva jeg opplever slik at jeg kan prøve å fikse det?

    Forøvrig. Til de som googler og vurderer denne TV. Mange utenlandske tester av den oppgir at one-connect kabelen er 10 meter lang. Den som følger med i Norge er i alle fall bare 5 meter - og det er umulig å oppdrive lengre kabel som er kompatibel med 75". Samsung selger en 10-meter, men den er kun kompatibel med q95t opp til 65 tommer. 

     

  2. Jeg har kommet i skade for å fylle 0,23 liter bensin på dieseltanken. Blyfri 95.

    Det er en VW sharan 2018 mod. Tanken er på over 60 liter.

    Går det greit med bittelitt bensin blandet med så mye diesel.  Det er nå ca 0.37% bensin i dieselen.

    Jeg ringte forhandler. Han sa at han var forpliktet til å si at bilen må på service. 

    Går det greit med så lite eller må bilen på service?

  3. Takk for svar.

     

    Jeg har kontroll på codecs og filformatene. Det er for øvrig mest vanlige jpg som ikke vises. Det er dog litt av alt som mangler. Jpg, bmp, MP4, avi osv. Det som forårsaker at bildene vises/ikke vises har med rettighetene til filene/mappene å gjøre. 

     

    Det er noe med denne nye fotoappen til Windows. Den benytter seg av spesielle rettighetsstruktur i Windows for å vise bilder.  Dette er vistnok fordi det er en app og ikke et program. Windows-utforsker som er et program klarer å finne alle filene, men Windows Photos som er en app klarer ikke det. Nå er jo alle apper egentlig programmer, men det er vistnok noe med hvordan apper skal være bygd opp for å kunne være i Windows Store. Det er mange tråder om det på nettet. F.eks denne https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-files-winpc/no-readable-photos-videos-or-folders-found/8eb57b79-32b7-4478-bd6a-1cb3e8f6b9d1

     

    Jeg har i alle fall gitt opp den appen. Om jeg klarer å fikse det nå så har jeg ingen garanti for at enkelte bilder ikke vises i fremtiden. Det er jo heller ingen varsel eller noe som helst som indikerer om noen bilder utelates i visningen eller ikke kan vises. Man må markere/telle og sammenlinkne. Om man får for eksempel 426 bilder i utforskeren og kun 375 i Fotoappen så kan man begynne å etterforske. Man kan ikke drive på slik med hundrevis av mapper.

     

    Jeg ønsker derfor et program som fungerer greit for å sortere og tagge bilder. Kan Lightroom dette? Om bildene ligger på en ekstern nettverksdisk?

     

    Jeg skal lese litt om jottacloud. Takk for tipset. Det er nettopp OneDrive jeg har brukt tidligere, og det stemmer at man må ha filene på PC-ens harddisk for å synkronisere - men med Windows 7 kunne man jukse litt. Med noe som hette mklink. OneDrive trodde da at alle filene var på PC-en selv om de i virkeligheten var på nettverksdisken. Mklink fungerer ikke på samme måte i Windows 10 og det virker umulig å lure OneDrive. 

  4. Hei

     

    Jeg redigerer ikke veldig mye på bildene våre. Vi ser veldig ofte på bildene. Pr nå er det ca 50000 bilder.

    Tidligere har disse bildene vært lagret på hardisk på bærbar, backup på nettverksdisk og i en sky. Programmet vi brukte for å se på bildene var Windows Live Photo gallary. Når hardisken tok kvelden var kun bildene lagret på nettverksdisk og i skyen. Windows live photo gallary håndterte det fint. OS var Windows 7.

     

    Kjøpt ny PC med Windows 10. Nå fungerer ingenting. Nye PC-er er svindyre med litt størrelse på hardisken. Derfor valgte jeg å fortsette med å ha bilder på ekstern nettverksdisk, med backup i skyen.

     

    Problemer:

    - Windows Photos i windows 10 klarer ikke å lese alle bildene på nettverksdisken. Finner de ikke. Man kan se bildene med filutforsker og da åpne enkeltbilder, men bruker man bildeprogrammet vises kun halvparten av bildene. Har styrt i dagevis med å gi rettigheter hit og dit. Ingen suksess.

    - Windows 10 krever at bildene lagres på laptopen før de synkroniseres til skyen. Hardisken er ikke stor nok så for øyeblikket skjer ingen backup.

     

    Trenger derfor nytt program for å se på bilder. Et program som henter og sorterer fra nettverksdisken.

    Trenger også tips om en skytjeneste der jeg kan lagre backup. Backupen må gå rett fra nettverksdisk til skyen.

  5. - Har Canal Digital

    - Ønsker TV i annet rom - ikke i flere rom.

    - Ønsker ikke å lage nytt uttak i vegg.

     

    Jeg satt premissene først i innlegget slik at det ikke er noen misforståelser.

     

    Canal digital har en trådløs løsning for TV i flere rom. Denne forutsetter at man har i alle fall en TV-box koblet i veggen. Vi har bare en TV og det er uaktuelt med en ekstra TV. Vi ønsker å ha denne ene TVen i et annet rom enn der TV-uttaket i veggen er. Vi ønsker ikke å lage nytt uttak i vegg. Dette forutsetter trådløs overføring av TV-signalet. Er dette mulig?

     

    Ex: Uttak vegg  -> Wifi-bridge -> T-We-box -> TV

     

     

    Jeg fant en tråd om dette fra 2007. Da ble det ikke noen løsning. Kanskje nå i 2015 er det noen måte.

  6. Hei

     

    Kan man få et ark til å hente navn fra ei celle. Og gjerne at arket lages automatisk.

     

    F.eks. Dersom ei celle inneholder November2014. Da vil jeg at et ark også skal hete November2014 uten at man trenger å gjøre det manuelt.

     

    Det beste er også dersom man kan lage slik at eg ark lages automatisk dersom det ikke fins. Dersom en putter f.eks. November2015 i ei celle så dukker nytt ark med dette navnet.

     

    Driver å lager en arbeidsbok som kan brukes av de som ikke kan så mye Excel, meg inkludert. Enkelte brukere tuller det til med skrivefeil eller forkortinger som gjør at referansene ikke fungerer. Dersom arknavnet ble hentet fra samme cellen som det en formel henter referansen fra løser man det problemet. f.eks dersom referansen er November! hjelper det lite dersom arknavnet er satt til Nov.

  7. Tusen takk for svar. Jeg fikk det dog ikke til. Løsningen ble til slutt å kopiere verdiene for harry i kolonne C til en annen tabell utenfor utskriftsområdet og bruke sum/antall der og hente resultatet til dit det skulle være. Samme med verdier uten harry.

     

    Det fungerer. Sikkert en skikkelig omvei, men fungerer.

  8. Jeg har knotet i dagevis med et problem i excel. Løste det med en formel og tok regnearket med på jobb der det skal brukes. Der har vi kun excel 2003, og regnearket kan selvsagt ikke brukes der.

     

    Her er formelen fra Excel 2010.

     

    =+SUMMER.HVIS.SETT(C8:C31;C8:C31;">-1";B8:B31;">Harry<")/ANTALL.HVIS.SETT(C8:C31;">-1";B8:B31;">Harry<")

     

    Noen som har tips for å få den oversatt til excel 2003?

  9. Hei

     

    Du er nødt til å eliminere feilene akkurat der de oppstår, du blir ikke kvitt dem senere i kjeden. Så når du skriver

     

    "Dersom f.eks. C11 er #I/T blir alt #I/T."

     

    så må du i C11 ha en formel som forhindrer at #I/T (eller #DIV/0 eller andre feil) returneres. Det gjør du ved å pakke inn din eksisterende beregning i en HVIS eller en HVISFEIL -formel.

     

    Beste hilsen Harald

    Takk for svar, men jeg får det ikke til. Uansett hva jeg får formelen til å returnere så blir det feil. Grafen som henter verdi leser likevell 0.

     

    Men jeg har funnet en løsning.

     

    For gjennomsnitt bruker vi nå følgende formel

     

    =+SUMMER.HVIS.SETT(C8:C31;C8:C31;">-1";B8:B31;">Harry<")/ANTALL.HVIS.SETT(C8:C31;">-1";B8:B31;">Harry<")

     

    Da gjør det ikke så mye at det vises #I/T i tabellen.

  10. Hei jeg har et problem i Excel 2010. I en celle har jeg en formel som henter tall fra et annet ark. Verdien som hentes skal vises i cellen. Denne inngår også i beregning av gjennomsnitt og til å tegne en graf.

     

    =HVIS(HVISFEIL(FINN.RAD($C$4;INDIREKTE($A29&"!$B$10:$O$999");CELLE("kol";$B29);USANN);IT())>APOTEK!$I$4;HVISFEIL(FINN.RAD($C$4;INDIREKTE($A29&"!$B$10:$O$999");CELLE("kol";B29);USANN);"");"")

     

    Problemet: Dersom cellen i annet ark er tom får jeg enten verdi 0 i grafen eller verdi #I/T i gjennomsnittsmål. Det kommer litt ann på om jeg bruker it() eller "".

     

    Hvordan kan jeg unngå begge disse? Jeg har forsøkt å finne formel for å beregne gjennomsnitt men ignorere celler med #I/T. Jeg bruker følgende nå

    =GJENNOMSNITT(C7;C9;C11;C13;C15;C17;C19;C21;C23;C25;C27;C29)

    Dersom f.eks. C11 er #I/T blir alt #I/T.

     

    Jeg har også forsokt å få serien som henter tall til graf å ignorere celler med nullverdi men har ikke lykkes. Serien er

    =('Ansatt (1)'!$C$7;'Ansatt (1)'!$C$9;'Ansatt (1)'!$C$11;'Ansatt (1)'!$C$13;'Ansatt (1)'!$C$15;'Ansatt (1)'!$C$17;'Ansatt (1)'!$C$19;'Ansatt (1)'!$C$21;'Ansatt (1)'!$C$23;'Ansatt (1)'!$C$25;'Ansatt (1)'!$C$27;'Ansatt (1)'!$C$29)

     

     

     

    Til opplysning er jeg litt nybegynner i excel så ingen vanskelige ord. F.eks. så aner jeg ikke hva IT() gjør, men dersom jeg setter det inn i formelen så forsvinner nullverdiene i grafen, men #I/T dukker opp i gjennomsnittsmålet. Dersom jeg setter inn "" istedet blir jeg kvitt problemet med #I/T i gjennomsnittsmålet men da dukker det opp nullverdier i graf.

     

    Sum: Endre formel slik at den verken lager #I/T i tablell eller 0-verdi i graf. Eller endre formel for gjennomsnitt til å ignorere #I/T eller endre serien for graf slik at den ignorerer 0-verdi

  11. En sak som kan nevnes er at RX100 mark 2 fungerer kjempebra i full auto. Bommer dog på autofokusen av og til, dvs kameraet velger feil objekt å fokusere på. Det er også lett å lære seg litt mer med det. Min samboer bruker for det meste kun en knapp på fotoapparat. Med RX100ll har hun lært seg å bruke to forskjellige auto-funksjoner, peke blitsen i taken, samt å bruke hjelpefunksjoner der en trinnløst velger defocus/crisp, brightnes og vividnes. Med den brune orginale bærevesken tilfredstillte den også kravene til de som velger kamera ut i fra design. Vesken gir forøvrig godt grep på kameraet.

    For meg er dette verdt noen ekstra lapper i kameravalg. :)

    Jeg regner med at disse tingene også gjelder for oppfølgeren.

  12. Jeg har prøvd å søke litt rundt etter svar på dette, men finner inget. Dersom jeg går inn på diverse nettsider og deretter lager en tile av de. - På de fleste nettsider blir bare dette et bilde av nettsiden slik den så ut da jeg laget en flis av denne. På VG derimot - der blir det en live tile, altså ei flis som oppdateres med nyheter og det som skjer på VG.

     

    Er dette noe som jeg kan styre selv? jeg ønsker at alle flisene jeg lager av nettsider skal bli slik.

    Dersom dette ikke er noe jeg kan styre selv - er det noen måte jeg kan se om nettsiden vil bli en live tile, eller må man bare prøve å se?

  13. Dette er skrevet på en Nokia Lumia 1020. Påstanden hadde vært mer aktuell for Nokia 808 som kom før denne. Den tok mye bedre bilder og var mer egnet som Point and shot. Jeg har tre andre kameraer. Olympus TG2, Sony RX100 MarkII og Canon EOS 650D. Før hadde jeg de nesten aldri med meg. Nokia 808 dekket behovet som regel. Nå når jeg har byttet til Nokia 1020 har jeg nesten alltid et av de andre kameraene med meg. Det sier litt. 1020 tar ikke bra bilder i dunkel belysning som det er i Norge i vintermånedene. Den er også treg. Det tar alt for lang tid å få tatt et bilde. En speilrefleks er raskere og bildene er bedre. Det gjelder kompaktkameraend også. Grei til filming dog, i forhold til de andre. men det er pga vidvinkelen og ikke kvaliteten

  14. Jeg har en WD live book duo 4TB.

     

    Jeg har bilder på den, men jeg får ikke lov av datamaskinen å legge til mapper fra disken i bibliotekene på datamaskinen. Jeg får beskjed om at mappen ikke er indeksert og derfor ikke kan legges til.

     

    På nettsiden til microsoft kan man lese at man skal gjøre mappene tilgjengelig i offline modus, men da er litt av poenget borte da den lagrer kopi av filene på datamaskinen. Jeg har bilder og videoer på nettverksdisken da det ikke er plass på datamaskinen.

     

    Jeg ønsker at når jeg stikker et minnekort i maskinen så laster den videofiler til ei mappe på netverksdisken og bilder til en annen, samt at jeg kan se disse i biliotekene etterpå. Noen som har en workaround til dette?

     

    Svar gjerne i sjangeren "for dummies".

     

    Jeg har forøvrig Windows 7 Home premium dersom dette har noe å si.

     

    (beklager dersom det allerede er en tråd på dette. (Jeg søkte, men fant alt for mange som ikke handlet om temaet))

  15. Bare så det er sagt så tar Nokia 808 mye bedre bilder i vanlig bruk. Det vil si automatisk modus nesten hele tiden. Mitt vanlige bruk vel og merke. For å fange øyeblikk. Jeg har begge telefonene. Det har ikke skjedd en eneste gang at jeg har tenkt hm.. dette er bedre enn 808... det har derimot skjedd mange ganger at jeg irriterer meg over kameraet i 1020. De aller aller fleste bilder i litt dårlig lys blir litt ullne. En lodden effekt over det hele. Effekten har kanskje et fancy navn, men det kjenner jeg ikke til. Dette gjelder uansett om blits er på eller ikke. Hvittbalansen blir forresten way off dersom man bruker blits. Under fokuseringen vil en hvit vegg i bakgrunnen være hvit. På ferdig bilde blir den gul. Og hvordan i alpakka tar man bilder i sort-hvit? Eller lager de sort-hvit etterpå?

     

    Et råd dersom dere kjøper telefonen, altså 1020: Gå inn i innstillinger ->skjerm -> Lumia fargeprofil. Der bør dere sette fargemetning til naturlig. Dette påvirker ikke selve bildene som tas, men hvordan de vises på telefonen. Default mode er halveis livlig og da ser alle ansikter oransje ut.

    • Liker 1
  16. Finnes det bærbar PC med simkort eller annen mulighet for å komme på nett uten wifi eller ledning?

     

    Det er masse nettbrett med slik mulighet, men jeg klarer ikke å lese meg til i detaljene på bærbare PC-er om de har den muligheten. Jeg har ikke lyst å måtte bære med meg en usb for mobilt bredbånd overalt.

  17. Jeg har Canon EOS 600D med objektivet Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM.

     

    Jeg har prøvd å finne ei veske som kan holde hele greia uten at jeg må demontere objektivet. Vesken bør samtidig være liten. Jeg ønsker ei veske som kun har plass til dette, om mulig en blits også.

     

    Jeg tok en runde i går i Oslo. Jeg var på 4 dedikerte fotobutikker samt Lefdal, Spaceworld, Elkjøp og Clas Ohlson. Ingen hadde små vesker som tar ei så lang linse. De hadde alle store vesker, men det er ikke det jeg er på utkikk etter. Som sagt; det skal det kun være plass til huset med objektivet. Det kan også vurderes dersom det også er plass til en blits også.

     

    (Jeg har forresten ikke kjøpt blits enda så jeg kan ikke si noen om hvilken blits det muligens bør være plass til. En som kan fjernstyres står på innkjøpsplan)

  18. Jeg har sett en del snåle krav når man skal kjøpe kamera, denne er for meg Topp 3...:-)

     

     

    Du har fått tips om Canon S110. Det er helt sikkert kjapt...

     

    Det er vel ikke så snålt. Dersom valget står mellom to kameraer kan det være ønskelig å vite hvilket som raskest kan forevige et øyeblikk. På tur med småbarn og dyr er det f.eks. kjempekjekt å ha et kamera som starter raskt. Jeg så en delfin i sommer. Jeg kunne ikke be den vente og posere litt. Jeg bemerker at delfinen var vill og ute i det fri. En tam og trent delfin kan muligens posere.

  19. Tusen takk for alle svar. Jeg er nok litt treg med tilbakemelding.

     

    Jeg klarer ikke å bestemme meg for Canon S110 eller Sony RX100. Er det noen som har prøvd begge? Hvilken har best automatisk modus? Det er veldig viktig at den automatiske modusen er bra.

    Hvilken er raskest i oppstart? Altså- hvilken får raskest tatt det første bildet i en duell?

    Noen som vet om man kan vinkle blitsen på S110? Man kan det med Sony RX100.

     

    Saken ble forøvrig ikke lettere av at Sony RX100 Mark 2 nettopp er lansert.

     

    Jeg er åpen for andre forslag, men det er som sagt Canon S110 og Sony RX100 som virker mest tiltalende for øyeblikket.

     

    Pris har ikke så veldig mye å si så lenge det er under 10 000, og man får valuta for pengene.

    Vi har fra før en Canon IXUS 220 HS. Den synes jeg er veldig dårlig. Autofunksjonene bommer mye og manuelle instillinger tar akkurat litt for lang tid. Dersom alt klaffer blir ikke alltid bildene så bra uansett. Nokia 808 blir ofte brukt istedenfor denne.

    Vi har også en speilrefleks, men den er for stor å drasse rundt.

     

    Det er viktig at kameraet ikke er for stort. Det bør passe i ei jakkelomme/veske og bør kunne trykkes i ei bukselomme i nødsfall.

×
×
  • Opprett ny...