Gå til innhold

Episong

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Episong

  1. Off, ja, det er kanskje den eneste løsningen. Det er litt kjedelig, for det er så tidkrevende å intallere alt på nytt (spesielt spill fra Steam med nåværende netthastighet). :hm:

    Ringte Asus og spurte etter OS, siden det ikke fulgte med noen CD. Ligger visst i HDDen jeg byttet ut. Så jeg må i såfall velge mellom å sette inn den igjen og formatere eller bestille nytt sett fra Asus.

     

    Takk for svar, Untouchab1e. :)

  2. Hei. Jeg gikk lykkelig til innkjøp av en Asus N56V (Intel Core i7 - 3610QM, 2.3GHz, 8GB RAM, 750GB HDD, Win7) i slutten av september 2012. På denne har jeg fått kopiert over alt og byttet ut HDDen med en Crucial M4 SSD 2,5" 128GB.

     

    Den funker i og for seg som den skal, men jeg har et problem med programmer som ofte avslutter seg selv. Dette var et problem også før jeg byttet harddisk. I førsten trodde jeg problemet lå i Windows sin feilrapporteringsservice. Etter å ha prøvd forskjellige innstillinger via Action Center innså jeg at det hadde liten til ingen innvirkning, for problemet vedvarte.

     

    Jeg har googla problemet og prøvd ut litt forskjellig: skanna PCen for uønsket dritt (med AVG, Antivir, Malewarebytes, hver for seg; ingen av dem har funnet noe), gått inn i command og kjørt sfc /scannow (ingenting å rapportere, selv etter å ha restarta og kjørt skann på nytt opptil tre ganger), av- og reinstallert Skype da jeg mistenkte at den hadde noe med saken å gjøre. Det går litt opp og ned hvor ofte programmene krasjer, men det kan virke som om det krasjer oftere når jeg har mapper åpne. Den sier da at Internet Explorer ikke responderer og jeg kan velge mellom å vente og se, lukke eller debug program, men alt ender opp med at det tvangsavsluttes og forsvinner.

     

    Jeg ser i Event Viewer at det er over 3000 feilmeldinger og advarsler siden 2009. Er ikke det litt merkelig? De første er kanskje grunnet fabrikkinstallasjoner? Men som feil allerede da? Ellers går det i en del som jeg rett og slett ikke vet helt hvordan å tolke. I går alene krasja alle mappene og Chrome gikk ned for telling. Fikk også en advarsel angående volumkontroll, og i dag hører jeg at mens musikken spiller blir det plutselig lavere enn det den skal være. Når jeg da avslutter musikkprogrammet via task manager og starter opp igjen er det normalt volum, men igjen dempes det plutselig.

     

    Jeg blir sprø! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å komme til bunns i probleme(ne). :ermm:

     

    Er det noen som vet hva dette kan skyldes? Hva annet kan jeg gjøre? Og burde jeg kontakte utsalgsstedet, Asus eller Microsoft for hjelp?

     

    Jeg blir kjempetakknemlig for eventuell hjelp!

  3. Når jeg er ute og går, og plutselig får en følelse av velvære og ikke klarer å la være å smile. Av og til uten å tenke på noe spesielt, av og til ved å tenke på en spesiell person eller hendelse.

     

    Når jeg smiler til en fremmed og vedkommende smiler tilbake.

     

    Når jeg spiller av musikk med et bra anlegg/hodetelefoner og kan skru opp lyden uten at det er til bry for andre. Å virkelig leve seg inn i musikken.

     

    Når katta kommer og omtrent plager meg (med poten og dytter med nesa) til jeg gir henne kos. Koselig med de øyeblikkene om kvelden der hun ligger utstrakt på dyna og maler mens jeg leser en bok eller tegneserie.

     

    Når jeg kan overraske kjæreste, familie eller venner med noe morsomt. :wee:

     

    Edit: Store mellomrom mellom setningene. >_>

  4. Ble nylig ferdig med Amnesia: The Dark Descent. Spiller custom stories, men det går ikke like fort framover. I selvet spillet får man nesten alltid en form for forvarsel før monsteret kommer, det er en litt annen ting her. Mye "BOO!" og skvetteeffekter. :ph34r:

     

    Veksler litt mellom det, Civilization V og GTA IV.

  5. Jeg kan relatere meg til TS da jeg tidligere har vært i et forhold med en kar som ble i overkant kontrollerende og prinsippfast. Det farlige er den langsomme og gradvise forandringen i forholdet, for det begynner aldri slik.

     

     

    Jeg vet det kan være vanskelig å rive seg løs, man "forstår" jo hvor vedkommende kommer fra. Samtidig er det viktig å sette en grense når han ikke lar deg være i fred med dine egne tanker. Du er ikke så avhengig av ham som du (han?) innbiller deg at du er! Ting kan virke grått nå, og en sørgeperiode vil følge, men livet vil vise seg å bli en bedre tilværelse uten det konstante maset, kranglingen og utpsykingen hans.

     

    Jeg støtter å søke opp et krisesenter hvis du ikke har andre nærme kontakter å henvende deg til. Det er godt med avstand, og i ettertid vil du ha lært mye om hvordan et forhold bør og ikke bør være.

  6. Hei, folkens! Jeg har ikke gått gjennom alle 114 sidene, så mulig dette er nevnt før, og i såfall beklager jeg. Jeg er relativt ny Note-bruker, og er meget fornøyd med telefonen utenom én ting: Hvordan deaktiverer/kontrollerer man medieskanning?

     

    Det plagde meg ikke nevneverdig før prosessen begynte å avbryte telefonsamtalene mine uten forvarsel. (-_-)

  7. Takker og bukker for raske svar!

     

    Nå har det gått noen dager, og jeg merker at strekene kommer og går. Er det ikke slik at en generell garanti på bærbare PCer er en forventet levetid på minst tre år? Jeg har kvittering for kjøpet, men dette skrivet ligger for tiden i en annen by (kan sikkert få det sendt, hvis nødvendig).

     

    Når dere sier det; jeg kjenner en datahendig kar som muligens kan ta en kikk på det. Det er alltids greit å henvende seg til en som vet hva han skal se etter. Hvis han ikke har mulighet, får jeg prøve å ta en kikk under "panseret"! (Oppdaterer så tråden på hvordan dette går. >_>)

     

    exburn, kostet denne utskiftningen deg noe eller gikk dette under garantien?

  8. Hei!

     

    Jeg kjøpte min Acer Aspire 5930G brukt i mars 2009. Den tidligere eieren hadde kjøpt maskinen fra en nettbutikk i september 2008 og solgte den pga. skifte av jobbmaskin. Hittil har PCen fungert mer eller mindre knirkefritt, men de siste dagene har jeg lagt merke til at det kommer hvite, flimrende streker over skjermen. Det kommer ofte kontinuerlig over skjermens flate til jeg vipper skjermlokket litt opp eller ned i forsøk på å redusere "støyen".

     

    Hva kan dette skyldes, og hva bør jeg eventuelt gjøre med det?

     

    La det være nevnt at jeg ikke har lagt tunge ting på lokket i lukket tilstand.

  9. Hei.

     

    På torsdag (25.03) kjøpte jeg et par sko til 499,-. Jeg har brukt skoene ved to anledninger og har fått såre føtter, noe jeg er klar over at nye sko kan føre til. Utenom dette er det ikke noe galt med skoene. Nå har jeg derimot funnet ut at jeg heller skulle ønske jeg hadde kjøpt et par andre sko av noe bedre kvalitet som jeg også prøvde samme dagen.

     

    Har jeg lov til å levere skoene tilbake? Hvis ikke, hva er sannsynligheten for at jeg kan bytte skoene? Jeg ser for meg at den er svært lav, men jeg velger å spørre likevel.

  10. Jeg får ikke til å synce Heroen mot PC'n. Har Windows 7. (...) Det som skjer er at den installerer HTC Sync, og telefonen dukker opp som "Android Phone" i Devices and Printers. Den står bare som Disconnected i HTC Sync. (...)

     

    Samme her, til tross for gjennomgangen av trådens mange sider (for FAQen), samt lesing av andre forumtråder. :dontgetit:

  11. Jeg er en jente på 20 år som er jomfru. Føler at det er seint. Hva synes dere guttene om jofrujenter? Når jeg har sex for første gang hvordan burde jeg da imformere om dette? Bare ved å si det rett ut: "Jeg er jomfru". Føler at jo lengre tid som går jo vanskligere blir det:/ Jeg har vært forelska men har ikke turt å sagt det. Hvordan burde jeg foresten oppføre meg første gangen? Være veldig aktiv eller la meg føre? Er jomfru turnoff?

    Hvem sier at du trenger å informere vedkommende?

     

    Når det kommer til selve akten, ta det som det kommer. Det er ikke nødvendigvis slik at den ene "leder" hele tiden.

  12. Adresseboka kan jo synkroniseres med facebook kontaktene, men finnes det en mulighet for at den varsel om bursdager? Det er jo noe av det som synkroniseres.

    Noen har laget en tråd om dette på Android Forum.

     

    Q: Er det flere som har problemer med bluetooth?

    A: Android støtter ikke overføring av filer via bluetooth med mindre du rooter telefonen.

     

    Er dette noe som endres ved neste android- oppdatering tro? Savner å kunne overføre via bluetooth.

    Det er ikke godt å si hva som følger med neste oppdatering!

  13. Det er jeg usikker på. Om Pogostylusen er det nærmeste svaret man kommer følgende: The Pogo Stylus has been engineered using a proprietary method to simulate the touch of a finger on the Multi-Touch display. This isn't a "real" answer, but it is management speak for "trade secret."

     

    Jeg skal søke litt og se om jeg finner ut av det!

     

    Edit: Jackpot.

    The stylus has a magnetic head, and due to the current induced by its movement relative to the capacitive screen is able to elicit the same electrical reaction as a finger, but with much more precision.

     

    Altså reagerer den bare på magnetisme, ser det ut som. Her er også en tråd på Android Forums om samme emnet.

     

    Redigerer nok en gang da jeg fant stylus til Hero på HTCs egne hjemmeside. :p

  14. FAQ - En oppsamling av spørsmål og svar gjennom tråden

    (Fordi det er på tide vi får litt oversikt her inne!)

     

    Tok på meg oppgaven å gjøre en oppsamling. Håper det hjelper!

    Hvis noe bør endres, flyttes, legges til eller fjernes, si gjerne ifra. Jeg har gjort noen små endringer i innleggene for å gjøre det hele litt mer logisk i en FAQ-sammenheng.

     

    Velger å sette det i spoilertagger så det ikke tar opp for mye plass.

    [ser ut som den nye layouten ikke støtter dette?]

     

    [FAQ under utvikling - Side 80-100]

     

    <!--SPOILER BEGIN--><div class="spoilertop" onClick="openClose('471e7b4fe1734672ef57c252525b7af2')" style="font-weight: bold">Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor</div><div class="spoilermain" id="471e7b4fe1734672ef57c252525b7af2" style="display:none"><!--SPOILER END-->Liten notis: Alt nytt som legges til innenfor tre dagers tid, markeres med farget skrift.

     

    Først og fremst! Se på HTC sine hjemmesider for ofte stilte spørsmål/problemstillinger.

    http://www.htc.com/uk/howto.aspx?p_id=283 [eller se det i naturtro Herostil]

     

     

    Innholdsfortegnelse

    01. Generelt

    02. Telefonens ytre o.l.

    03. Ytelse

    04. Applikasjoner

    05. Overføring, synkronisering og nett

    06. Annet (lyd, melding o.l)

    07. Tips og relaterte lenker

     

     

    01. Generelt

     

    Q: Hva er fordelene og ulempene ved telefonen?

    A: Det kommer an på hva eieren legger vekt på, men som oftest stiller det seg slik:

    + Sense-grensesnitt er praktisk, åpner bl.a. for personliggjøring av utseendet

    + Android (Android Market)

    + 3.5mm-lyduttak

    + God på multimedia (musikk og film)

    - Lite internminne

    - Kan ikke lagre applikasjoner på internminnet

    - Treghet

    - Kameraet (tregt, dårlig fokus og lysfølsomhet)

     

    Samtlige punkter på minussiden kan i teorien ordnes på et vis, utenom telefonens kamera.

     

    Q: Hvor kan jeg finne HTC Hero billigst?

    A: Det varierer fra butikk til butikk. Amentio, Elprice, Elkjøp, Lefdal, NetonNet, Netshop, DustinHome, Expansys, Komplett og MPX er blant alternativene, både med og uten binding. Husk på at det kan komme med en toll på 200,- hvis du skal handle fra utlandet.

     

    Q: Hva er best, iPhone eller HTC Hero?

    A: Det er veldig individuelt. iPhone er mest etablert, har vært en stund på markedet og har mer å tilby i form av internettjenester. HTC Hero er relativt ny, men har hatt en bra start og er konkurransedyktig. Sistnevnte har større muligheter for konfigurering til sammenlikning, og er generelt et billigere alternativ.

     

    Q: Noen som vet hvordan sikkerheten til Android OS er?

    A: Om folk er dumme nok til å trykke på tydelige nok falske reklamer, vel... Dette kan også gjelde applikasjoner, worst case til Android som kopierer info fra mobil til en webside. Når du laster ned applikasjonen får du som regel beskjed om hva den "gjør" og hvilke rettigheter som gis. Dette problemet har de nesten "løst" på iPhone fordi ingen har lov til å laste ned ikke godkjente apps. Ikke kan du bruke iPhonen til noe særlig annet enn det Apple sier du skal bruke den til heller. Linux er i bunn, som i prinsipp betyr at det er sikkert. Sikrere enn Windows fordi det ikke har .exe filer, men kjører alt fra kommandolinje.

     

     

    02. Telefonens ytre o.l.

     

    Q: Er det forskjell mellom den brune og den hvite versjonen?

    A: Nei, ikke annet enn fargen i seg selv.

     

    Q: Finnes telefonen i flere farger?

    A: Det er blant annet en rosa versjon av telefonen som selges ekslusivt av mobiles.uk.com. Det finnes også en promo video som har vekket oppmerksomheten med et par nye "features" og andre farger. Hvor og når disse versjonene eventuelt kommer, skal ikke sies sikkert.

     

    Q: Hva er forskjellen på den nordiske og den engelske (noen ganger "generiske") versjonen?

    A: Den nordiske versjonen har norsk språk og norske innstillinger forhåndsinstallert. Har du kjøpt den engelske versjonen, er det mulig å oppgradere til norsk på www.htc.com. Du kan finne skandinavisk tastatur på Android Market. Noen ganger står det at telefonen er generisk. Dette betyr bare at telefonen ikke er operatørkonfigurert.

     

    Q: Hvordan ligger telefonen i hånda/lommen med tanke på "leppa"?

    A: Dette varierer, men de fleste ser ut til å like/venne seg til den. Leppa gir et ekstra godt grep når en ringer. Husk at telefonen ser større ut på bildene enn i virkeligheten, og at leppa "stikker" mindre ut enn det kan se ut som.

     

    Q: Hva er det som følger med i telefonpakken?

    A: Bruksanvisning, telefon, lader, 2GB minnekort, øreplugger og USB-kabel.

     

    Q: Hvor kan jeg bestille beskyttelsesfilm/cover/veske til HTC Hero?

    A: Det finnes flere nettsider, men i tråden er HTC Accessory Store og My Trendy Phone nevnt. Her finner du ZAGG InvisibleSHIELD for HTC Hero til $14.99. Bruker du koden PROTECT20 så får du i tillegg 20% rabatt (noe som tilsvarer portoen). InvisibleSHIELD skal visst være bra, men kan være litt keitete å få på riktig. Mobilen.no har en artikkel der de testet beskyttelsesfilmen.

     

    Q: Ser ut som et støvkorn, eller noe form for smuss har satt seg fast under skjermen helt i bånn (...), ligger helt inntil den svarte kanten i bunn av skjermen. Er det mulig å få fjernet dette på et vis?

    A: En bruker svarer: Det er ikke nødvendigvis støvkorn. Det kan faktisk være en glipp i konstruksjonen. Har lest om utrolig mange som har samme erfaring. Leste et svar fra HTC til en som hadde henvendt seg med samme problem og de sa at det beste er å returnere den.

     

    Q: Oppdaget i dag en død pixel på min Hero. Noen som vet noe om HTCs synspunkt/garanti på dette?

    A: En bruker skriver: Dette er ikke en garanti-sak desverre, det må være et sted mellom 9 og 16 ødelagte pixler for at skjermen betraktes som ødelagt/feilprodusert. Er et veldig vanlig problem dette, alt med slike skjermer har disse problemene. Men du kan bruke angreretten din.

     

     

    03. Ytelse

     

    Q: Hvordan kan jeg øke ytelsen til telefonen med tanke på lag/treighet?

    A: Å laste ned ROM update fra HTC sine hjemmesider vil hjelpe på. Noen mener også at et større minnekort kan utgjøre en liten forskjell.

     

    Q: Det står at batteriet må lade i tre timer første gangen. Må den virkelig det?

    A: En telefon anbefales alltid å lade fullt opp første gangen. Les mer om batterier og myter omkring dem i artikkelen Unngå batterifellene!. Du kan også lese mer på Wikipedia. La det bli sagt at du trygt kan fikle med telefonen mens den lader!

     

    Q: Hvordan er batterilevetiden?

    A: Det kommer an på bruken og hva som kjører til enhver tid, men mange mener at det varer mellom to og tre dager. Batteriet holder lenger hvis diverse nett og applikasjoner avsluttes (om du bruker TasKiller, skal du ikke avslutte alt ettersom dette kan gå utover telefonens ytelse). En bruker skrev nylig om to nye og større batterier. Det skal også legges til at batterienes ytelse øker etter de første fire-fem oppladningene.

     

    Q: Batterilevetiden er jo latterlig kort.

    A: Slutt å lade med USB-kabelen og bruk heller strømkontakten. Avslutt unødvendige prosesser som kjører. Bruk 2G framfor 3G, dette sparer en del strøm. For mindre småpirk kan du skru ned lysskarphet, enable backlight og muligens slå "på" tastelås (rød telefon/legge på-knappen) framfor å la telefonen gjøre det selv etter ett minutt (avhengig av hvilke innstillinger du har på Menu -> Settings -> Sound & display -> Display settings). Du kan også kjøpe ekstra batteri eller såkalte batteripakker med oppladbare batterier.

     

    Q: Jeg har hørt at det går an å kjøre applikasjoner og installasjoner på SD-minnekortet. Stemmer det?

    A: Dette går kun ved å "roote" telefonen (ikke ulovlig, men gjort på egen risiko). Det finnes mange guider på internett på hvordan det gjøres. I tilfellet bør du gå til anskaffelse av et bedre Transcend SDHC-minnekort. De finnes i størrelser 4/8/16GB, klasse 6 (rask lese- og skrivehastighet). Hvis du bare ønsker et større minnekort, skal klasse 4 holde.

     

    Q: Hvor mye plass er det på telefonen, og hvor mye plass tar en gjennomsnittlig applikasjon?

    A: Det er ikke mulig å svare på ettersom det kommer an på størelsen på de program som en legger inn. De kan variere med alt fra 100KB opp til ca 600KB. Med 288MB RAM tilgjenglig kan du selv regne ut hvor mange programmer det blir hvis du har en gjennomsnittlig app på 300KB.

     

    Q: Hvorfor skal man egentlig "roote" telefonen? Hva er fordelene?

    A: Les om "rooting" på Android Wiki. En bruker skriver som så:

    "Det som gjøres når man "root`er" telefonen er å åpne administratorbrukeren slik at man kan trikse med operativsystemet. Slette standardprogrammer som følger med OS`et ++++. Du kan også flytte applikasjoner/cache til SD-kortet, opprette swapfil (for minne) på SD-kortet. Dette krever dog at man har ett class 6 kort i telefonen. Det bør også nevnes at man uten problemer kan kjøre "UN-ROOT" på telefonen slik at den blir slik som den var før du låste opp root-brukeren . Det er ikke selve "root`ingen" som gjør at man kan kjøpe applikasjoner, men den gjør det mulig å installere/kjøre en app som heter "market enabler". Så spm'et "Skal jeg ROOT`e eller ikke???" Ville du ha kjøpt en PC/MAC hvor du ikke hadde administratortilgang??"

     

    En annen skriver: "Rooting gir deg tilgang til å flytte cache og applikasjoner over til sd-kortet. Det gir deg tilgang til å kjøpe applikasjoner via Market. Det gir det mulighet for tethering (dele 3g-internett over WIFI). Klokke opp/ned CPUen for bedre ytelse/batterilevetid. Mye rart."

     

    Q: Hvordan rooter man telefonen?

    A: Som sagt, det finnes mange guider på nettet. Gjennom tråden er det kommet flere lenker. Husk å ta backup først!

    http://androidforum.no/forum/viewtopic.php...amp;hilit=roote

    http://myandroidblog.wordpress.com/2009/08...ro-root-access/

    http://android.modaco.com/content/htc-hero...-hybrid-method/

    http://phandroid.com/2009/08/04/how-to-gai...-your-htc-hero/

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=541807

    http://theunlockr.com/2009/08/08/how-to-ga...-your-htc-hero/

     

    Q: Har roota telefonen, men når jeg f.eks. kjører Advanced Task Manager så kommer en svart skjerm der det står "su request". Hvordan aksepterer jeg "su"?

    A: Du må sette på debugging. Menu -> Settings -> Applications -> Development. Merk for USB debugging.

     

    Q: Jeg er litt nølende til å roote telefonen med tanke på at det kommer en oppdatering nå snart. Bør jeg eller bør jeg ikke?

    A: Det får være opp til deg, men bli gjerne kjent med telefonen og applikasjonene på Android Market før du bestemmer deg. Ellers går det alltid an å "un-roote" telefonen igjen.

     

    Q: Fikk et nytt 16gb class 6 kort, og etter at jeg satt dette inn i mobilen og la over bilder henger albumene seg opp og hele TouchFlo restarter, noen som har noen lignende erfaringer?

    A: Ubesvart.

     

    Q: Er det mulig å restarte telefonen på et vis? Er greit at du kan slå av telefonen også på igjen, men er ute etter en litt kjappere løsning.

    A: Bruk TasKiller til dette.

     

    Q: Ser at Hero skal ha multitouch, men hva betyr dette i praksis? Hva er multitouch?

    A: HTC Hero har multitouch. Det betyr enkelt og greit at man kan bruke flere fingre på skjermen til programmer osv som har støtte for dette. I nettleseren til Hero kan du feks zoome inn og ut ved hjelp av to fingre.

     

    04. Applikasjoner

     

    Q: Koster det noe å bruke GPS og Google Maps?

    A: Nei, alt er gratis. Du må selv laste ned kartene på Google Maps, hvilket kan koste avhengig av hvilken operatør du bruker. Det er mulig det går an å legge over fra PCen.

     

    Q: Det er kun gratisapplikasjoner på Android Market. Dårlige greier!

    A: Husk på at Android Market fremdeles er i utvikling. Det blir nok mer enn nok av betalapplikasjoner etterhvert. Du kan handle via en app som heter Market Enabler, men da er det forutsetning at telefonen er rooted. I så tilfelle kan du følge denne guiden av Lokii. Husk å restarte telefonen etterpå.

     

    Q: Finnes der et turn by turn navigasjonsprogram til denne telefonen?

    A: Det finnes et bra turn-by-turn program som heter CoPilot, ta et søk på Android Market. Det kan hende at den ikke er tilgjengelig i Norge ennå. [?]

     

    Q: Hvordan kommer man i gang med MSN og Yahoo?

    A: Her finner du en tråd med forskjellige MSN-program til mobiltelefoner. Du kan også ta en titt på Android Market.

     

    Q: Kan noen si noe om prisene til applikasjonene til HTC Hero kontra iPhone?

    A: Du finner hele utvalget med priser på Cyrket (Hero-lenke).

     

    Q: Finnes det noen apps hvor jeg f.eks. kan få kopiert et avgrenset området av Google Maps eller laste ned et kart sånn at jeg ikke trenger å bruke internett?

    A: En bruker foreslår følgende: Tror kanskje du kan bruke Google My Map(Hero-lenke) til det. Jeg tracket en treningsøkt når jeg syklet med My Tracks av google, og etterpå stod det at jeg kunne se kartet fra turen lokalt. Testet nå, åpnet turen som var lagret lokalt uten internett, og fikk opp kartet rundt løypen, kunne riktignok ikke få opp mer enn området der jeg var, men det ser da ut til å fungere. Nå gikk jeg på google maps, zoomet meg inn på et kartutsnitt og lagret det i mine kart. Så gikk jeg på telefonen og åpnet det i My Maps Editor. Lot kartet laste, skrudde av nett og åpnet det i offline modus. Da fikk jeg med hele utsnittet pluss litt mer. Det eneste kjipe er jo at det ikke fungerer å zoome inn på gater osv, virker som om kartet bare blir lagret som et oversiktsbilde i offline-modus.

     

    Et annet forslag er Andnav, et open source-kartprogram som lar deg laste ned og bruke masse forskjellige map-packs (eventuelt kan du lage de selv, veldig enkelt faktisk). www.andnav.org

     

    Q: Noen som vet hvordan man kan endre frekvensen som f.eks. værwidgeten sjekker etter oppdateringer?

    A: Anbefaler å prøve Snowstorm som er laget av en svenske. Der kan du selv velge hvor ofte den skal oppdatere seg. Snowstorm er også basert på data fra yr.no. I Norge må man foreløbig gjøre en "workaround" for at den skal fungere ordentlig. Les det som står i FAQ og Norge her. Mye penere enn yr.no widget'en og har også flere størrelser man kan velge i.

     

    Q: Spotify på Hero kræsjer støtt og stadig. Hjelp?

    A: Lag én samlet spilleliste på Spotify på PCen, logg så inn på Spotify gjennom HTC Hero og se om ikke det fungerer.

     

    Q: Jeg har ved et uhell "killet" alle prosesser gjennom TasKiller, og nå starter de ikke selv etter en restart. Hvordan kan jeg få alt oppe og gå igjen?

    A: Ubesvart.

     

     

    05. Overføring, synkronisering og nett

     

    Q: Kan jeg legge inn en DVD- eller DivX-film, og i såfall hvordan?

    A: Videora Android Converter skal visst fungere fint til import av film (selve konverteringen kan være noget tidkrevende). En annen applikasjon du kan prøve er Handbrake. Du kan også konvertere før du legger inn filmene. Fra htc.com: "MPEG-4, H.263, H.264 and Windows Media® Video 9".

     

    Q: Når dere konverterer videoer, hvilket format og hvilke settinger bruker dere for best kavitet/plass?

    A: Velg HTC MAGIC-oppsett gjennom Videora-applikasjonen, eller last ned Handbrake, trykk på "iPhone" på høyresida og sett inn skjermdimensjonene til HTC Hero i de rutene hvor det skal skrives inn. En bruker skriver også om dette på side 67.

     

    Q: Har brukt HandBrake med iPhone setup, men på mobilen er lyden bittelitt ute av synk iforhold til bildet, noen knep eller instillinger for å rette opp dette?

    A: Prøv siste svar på spørsmålet over.

     

    Q: Flere som har problemer med å laste opp bilder til Facebook/Twitter/Flickr gjennom Share-menyen? Det er uavhengig av hvilken tjeneste jeg tar i bruk, eller om jeg har stock ROM eller MoDaCo customrom. Den starter opplastingen, så bare bryter den og sier "upload failed".

    A: Ubesvart.

     

    Q: Jeg får ikke til med HTC Sync!

    A: I all hovedsak skal man koble USB-kabelen til telefonen og plugge den i PCen. Dra ned vinduet øverst på telefonen, velg "USB connected" og "mount". Gå deretter inn på telefonens mapper og installer HTC Sync (eller gå på HTC sine nettsider og finn den siste versjonen, nå 2.0.8.). Husk at den skal legges inn på telefonen før den installeres! Hvis du fremdeles ikke får til, ta en titt på lenken øverst. Du kan også kikke på denne Android Forum-tråden.

     

    En bruker skriver mer utfyllende: Viste seg at den installerte driverfilene i c:\program files, men senere leter etter de samme filene i c:\programfiler (eller omvendt) Kopier mappen c:\program...\htc\htc drivers sånn at den ligger i både c:\program files og i c:\programfiler, så tror jeg det skal funke.

     

    Q: Er fornøyd med telefonen, men sliter fortsatt med å få brukt telefonen som modem mot en laptop. Man har en mulighet til å velge "Mobile network sharing", men det funker ikke. Har noen en løsning på dette?

    A: Du kan prøve http://anda.pk/, last ned Wifi Tether app'en nederst på siden. Ellers finnes det massevis av guider der ute, men mange krever at du har rootet telefonen.

     

    Q: Jeg har problemer med å komme inn på Wifi- og mobilnett. Hva gjør jeg?

    A: Prøv å skru Wi-fi og mobilnettverk av og så på igjen. Det kan være mulig å finne manuelle innstillinger hos din teleoperatørs nettsider. Det kan også være at Wi-fi skrur av seg av fordi telefonen går i sleep mode. Dette kan du endre ved å gå inn på settings -> Wi-fi settings -> Menu -> Advanced -> Wi-fi sleep policy.

     

    Q: Jeg har problemer med å komme inn på Android Market/Terms of Service loader, går ikke videre. Hva gjør jeg nå?

    A: Prøv å skru av og så på Wifi, eventuelt bare bruk 3G/Edge og ikke Wifi. Hvis ikke dette hjelper, se svar på spørsmålet under. I verste fall får du bruke RRR-metoden (reboot, reinstall, reformat).

     

    Q: Noen som vet om det går an å tvinge telefonen til å prøve å koble til et bestemt trådløst nettverk?

    A: Den skal koble på av seg selv, ja. Før kunne ikke Android koble til nettverk som ikke brodcastet SSID, men det er usikkert om dette er blitt fikset nå.

     

    Q: Fungerer internettdeling på Hero, slik som på vanlige WM telefoner?

    A: Ubesvart.

     

    Q: Jeg vil at telefonen skal oppdateres med kontaktene på facebook, hotmail, twitter, været, osv så ofte som mulig, men kun når jeg er tilkoblet det trådløse nettet hjemme. Og da helst uten at jeg manuelt må skru av at den skal synce hit og dit hver gang jeg går hjemmefra, og på igjen når jeg kommer hjem. Er dette mulig?

    A: Du må slå på mobilnett for å laste ned multimedia innholdet i MMS. Bortsett fra det er det bare å ha mobilnett avslått. Hvis du holder inne telefon-av-knappen, så kan du skru det av ved å trykke på Mobile Network til det står "Connect to Internet is OFF".

     

    Q: Jeg har problemer med nettet og jeg bruker Netcom. Hva kan jeg gjøre?

    A: Hvis du har kjøpt telefonen gjennom Netcom, kan det hende du har feile innstillinger, noe teleselskapet selv ikke ser ut til å være så klar over. Du kan finne manuelle innstillinger her (det finnes også noen forumtråder om dette; Netcom og Chess). Har du et annet abonnement, gå til din teleoperatørs nettsider for å finne oppsett til telefonen. Noen ganger kan det hjelpe å bare endre den eventuelle APN-adressen fra .se til .no.

     

    Q: Jeg har problemer med MMS-oppsett og får ikke til uansett hva jeg gjør. Hjelp!

    A: Se på denne tråden. Ellers skriver smartmobil.no om hvordan det skal gjøres.

     

    Q: Jeg får ikke tak i MMS-oppsett fra Tele2 ettersom den viser feilmelding. Hva gjør jeg nå?

    A: Prøv å se på dette. Tele2 låner nettet til Netcom, og da kan det hende at Netcominnstillinger vil hjelpe. Ellers kan du prøve å dobbelsjekke med det trådløse nettet om det er der det kan være noe feil.

     

    Q: Funker MMS og surfing med Chess rett ut av boksen? Klarer ikke å få det til å virke på min Hero.

    A: Gå inn på Chess sine sider eller trykk her og scroll ned, der inne står det hvordan du legger inn alle innstillingene på HTC Magic, akkurat det samme på Hero. Når alt er lagt inn, slå av telefonen, vent et par minutter så slå på igjen og voíla. Hvis dette ikke fungerer, vurder om det ikke kan være noe galt med SIM-kortet.

     

    Q: Jeg er plaget med dårlig signal, ofte nede på to streker. Hva kan jeg gjøre med det?

    A: Det kan ha en sammenheng med at du ikke er i et 3G-støttet område. Ubesvart.

     

    Q: Hvordan er tilkoblingen og kommunikasjonen mellom Hero og GNU/Linux?

    A: .. Noen som vet?

     

    Q: Hvordan kan jeg slå av utvalgte nettverk?

    A: Settings -> Wireless controls -> Mobile network settings

     

    Q: Hvordan er det å ha kontroll på om datatilkobling via mobilnettet er i bruk? Jeg har bestilt Hero, men skal bruke den med abonnement uten dataplan. Er det da mulig å få widgets til ikke å oppdateres før de er i en wifi-sone?

    A: Det er ikke noe problem å ha "mobile data" avskrudd.

     

    Q: Noen som har prøvd å koble seg til eduroam? Er dette like fort gjort som på iPhone?

    A: Jeg vet ikke hvordan det gjøres på iPhone, men det er relativt enkelt på Hero. Send en PM, så oppgir jeg detaljer.

     

    Q: Er det flere som har problemer med bluetooth?

    A: Android støtter ikke overføring av filer via bluetooth med mindre du rooter telefonen. I så tilfelle kan du se her.

     

    Q: Lurer på om det er noen muligheter for syncing mot de live-tjenestene fra Microsoft? Som e-post(live mail) og den live kalenderen. Jeg vet det går an å bruke Hotmailkontoer i Outlook nå, men om jeg lagrer ting i Hotmailen min(f.eks. legge til ny kontakt) blir dette da automatisk oppdatert i Outlook da også?

    A: En bruker skriver: For å synce med Hotmail, kan du åpne HTC Mail, legge inn username, password, pop (pop3.live.com), security (ssl:995) og trykke neste. Du kan velge når den skal synce og hvor mye. Likevel undres jeg om andre har løst problemet med å sende ut e-post. Andre svar: En løsning er å bruke TLS og port 587. En annen er å bruke mobilleverandørens utgående server; For Telenor er det f.eks. smtp.online.no.

     

    Q: Hvordan vil datastrømmen funke når man bruker WiFi? Vil all trafikk fra nettet bli tatt via WiFi istedefor 3G/EDGE, slik at jeg ikke blir trukket noe penger på abonnementet når WiFi er aktiv?

    A: For å motta mms-meldinger, må man ha mobiltrafikk aktivert. Dvs. du får meldingen uansett, men må koble til med mobilltrafikk for å laste ned bilder, etc. i meldingen. Forøvrig velger telefonen wifi fremfor 3G/EDGE.

     

    Q: Hvordan kan jeg overføre kontaktene mine fra den forrige telefonen?

    A: Lagre dem på SIM-kortet og importere dem når kortet står i Hero-telefonen. Prøv Phone -> Menu -> People -> Menu -> Import.

     

    Q: Er det noen som vet om en måte å hindre Gmail på å legge til kontakter automatisk?

    A: Phone -> Menu -> People -> åpne Groupsfanen -> Sync Groups -> Untick 'Sync all' -> Save. Se nærmere på Gmailinnstillinger her.

     

    Q: Når jeg overfører kontaktlisten min fra den tidligere telefonen til Hero, så kommer navnene opp i feil rekkefølge/med rare tegn (f.eks. "Kenneth/1"). Hva skyldes dette, og hvordan kan jeg ordne det?

    A: Dette kan være fordi listene blir lagret i forskjellige formater fra telefon til telefon. Det kan også være fordi man har lagret samme nummer flere ganger. Ubesvart.

     

    Q: Noen som vet om det er mulig å kopiere kontakter "Phone" til "Sim"?

    A: Ubesvart.

     

    Q: Når jeg skal søke opp kontakter med navn som starter på 'Ø' f.eks, så finner ikke mobilen dem. Jeg kan dermed ikke begynne å skrive en sms, for så å søke opp den personen på vanlig måte. For å kunne ringe eller sende sms må jeg gå i adresseboken, scrolle ned til 'O', der finner jeg dem. Noen som vet om det er en løsning på dette?

    A: Om du søker etter eksempelvis Øystein, så må du skrive Øystein med stor Ø. Bruker du liten ø, så finner den ingen Øystein.

     

    Q: Hvordan kan jeg gjøre om kontaktene mine fra phone contacts til google contacts?

    A: Du kan finne et program på Android Market som heter ContactSync. Denne endrer alle kontakter for deg.

     

    Q: Gmail vil ikke synce fra telefonen til nett-Gmail-kontoen, men fra nettkontoen til telefonen ser det ut til å fungere. Får samme feilmelding (android.process.acore) når jeg forsøker å synce kontaktene med Gmail, og har brukt (og avinstallert) samme Google-kontaktapp.

    A: Legg alle kontakter inn i en gruppe, så ta backup. Denne backupen blir liggende i en .zip-fil på SD-kortet.

     

    Q: Nå står jeg mellom barken og veden, får ikke kontaktene inn i outlook fordi de er google-kontakter, og jeg får den ikke opp til google, fordi android.process.acore dør. Ikke får jeg backup til minnekort heller med mybackup, for må ha pro versjonen jeg ikke får kjøpt.

    A: vCardIO legges inn fra Market, så eksporteres det som en backup til /sdcard/backup.vcf.

    backup.vcf importeres til google-kontoen, vips så ligger alle kontaktene der.

    Rediger og dobbelsjekk kontaktene på nettet for å se om det synces ordentlig.

     

    Q: Finnes det noen fornuftig måte å skifte gmail-konto som telefonen synkroniseres med og henter mail fra? Jeg skulle gjerne brukt en annen adresse.

    A: Gå inn på Settings -> Applications -> Manage Applications. Deretter må du slette Cache fra samtlige Google apps (Gmail Storage, Gmail, Google Apps, Google Search, Google Talk). Det er viktig at du sletter cache fra alle disse før du exiter Manage Applications. Etter at du er ferdig, starter du Gmail applikasjonen og du blir bedt om å sette opp konto. Du kan også slå sammen kontoene slik at alt havner i én innboks.

     

    Q: Jeg synkroniserer kontaktene mine med google kontoen min og mobilen synkroniserer, men det dukker ikke opp i telefonlisten. Hva nå?

    A: På Hero kan man velge hvilke kontaktlister som skal vises på telefonen. Ta en titt på innstillingene dine (Phone -> People -> Menu -> View) .

     

    Q: Jeg vil synkronisere kontaktene mine til telefonen, men jeg vil ikke blande privatkontakter og jobbkontakter. Hva kan jeg gjøre?

    A: Du kan lage en gruppe ("mine kontakter" f.eks) i Google Contacts, og så velge at bare denne skal synkroniseres til telefonen. Gå til "Contact groups" (eller noe sånt) og trykk på meny for å få frem valget.

     

    Q: People-listen min har blitt et kaos.. Det er nå en god blanding av kontaktene fra simkortet, Google-kontakter og mailkontoen.. Er det noen måte å slå sammen kontaker på?

    A: Du kan slå sammen kontakter, men det kan være enklere å gjøre det via Gmail på PCen. Du kan eventuelt laste ned en applikasjon fra Android Market ved navn ContactSync.

     

    Q: Det jeg savner er en mulighet for å browse nettverket mitt, samt mediaserveren min, som streamer lyd, bilde og video. Håper det kommer noen applikasjoner som muliggjør dette.

    A: www.orb.com skal kunne gjøre dette. Androrb er en app som også hjelper til.

     

    Q: Kan noen forklare hva Edge og alt det der egentlig er?

    A: Edge er raskere enn GPRS, 3G er raskere enn Edge, super-3G (eller turbo-3G som noen kaller det) er raskere enn 3G.

     

    Q: Er det flere som opplever at GPSen er uvanlig dårlig?

    A: Ubesvart.

     

    Q: På min Nokia N95 har jeg en javasak som kjører NRK tekstTV. Vil denne også fungere på Hero? Se NRK Tekst-TV side 440: NRK Tekst-TV - Last ned gratis ved å sende NRK TTV til 1986.

    A: Dette fungerer ikke, men du kan jo skru av bilder i nettleseren og prøve http://wap.nrk.no/wap/.

     

    Q: Jeg sliter med at telefonen hele tiden sender ut og inn en masse KB uten at jeg er inne på noe program eller noe. Noen som vet hvordan man kan finne ut hva som gjør det, og evnt. hvordan man slår det av?

    A: En bruker skriver: Har du enablet Facebook-kobling? Twitter-kobling? Flickr-kobling? For å sjekke hvor ofte mail synker; i Exchange: Homescreen -> Menu -> Settings -> Data synchronization -> Exchange -> Schedule; i Gmail: er vel egentlig alltid oppe, vanskelig å gjøre noe med den etter det jeg har skjønt. Sosiale nettverk: Homescreen -> Menu -> Settings -> Social Networks -> Menu -> Account settings. Da ser du hvor ofte de tre sjekker for oppdateringer. Holder du inne legg på/av-knappen, så kan du kverke datatrafikk til du skrur det på igjen. Det kan være greit om natta f.eks., eller om du er i utlandet (eller vil spare strøm).

     

    Q: Noen som har opplevd at noen få kontakter ikke får hentet bilde og sånn fra Facebook? Har to kontakter som verken events eller bilde blir hentet, men funker på alle andre, noen ideer?

    A: Det er antakeligvis på grunn av sikkerhetsinnstillingene til kontaktene. Les mer i denne tråden.

     

    Q: Noen som vet om en fin side med Android-relaterte nyheter/forum som kan passe som en startside på browser'n på Hero?

    A: http://androidforum.no/ kan være ok. Oppdateres ikke kjempeofte foreløpig, men fornuftige ting som publiseres. Forumet er også i startfasen, men det har tatt seg opp ganske raskt. Jo flere jo bedre, osv.

     

     

    06. Annet (lyd, melding o.l)

     

    Q: Hvordan kan jeg bruke egne ringetoner og meldingslyder?

    A: Du må opprette en mappestruktur på minnekortet og overføre lydfilene dine dit. Se her. Et annet alternativ er å laste ned Ringdroid og velger en MP3-fil derfra.

     

    Q: Støtter Hero Flac-filer, eller kun MP3?

    A: "Lydformater som støttes: MP3, AAC(AAC, AAC+, AAC-LC), AMR-NB, WAV, MIDI og Windows Media® Audio 9" (htc.com)

     

    Q: Bare min som hakker under avspilling av mp3?

    A: Ubesvart.

     

    Q: 3.5mm jack-uttaket sluttet plutselig å fungere. Hva nå?

    A: Se her og her.

     

    Q: Er det slik at telefonen slår seg på lydløs hvis den legges oppned på bordet?

    A: Ja, under anrop. Skulle telefonen ringe under et møte eller liknende, kan snu telefonen, så skrur den seg på lydløs.

     

    Q: Noe genial samtalelogg til denne? Med sammendrag etter endt samtale, logging etc.? Litt kjekt når man fører timer på samtaler.

    A: Den har en komplett samtalelogg med oversikt over samtaler i kronologisk rekkefølge, i tillegg kan man derfra klikke seg inn på den aktuelle personens samtalelogg og se dato, klokkeslett og samtalens varighet. Phone -> Call history -> Telefonbøkene på høyre side viser denne informasjonen. En bruker anbefaler applikasjonen Phonalyzr.

     

    Q: Har noen merket noe til at høyttaler og mikrofon kutter i noen sekunder ved jevne mellomrom i samtaler?

    A: Prøv å endre innstillingene fra 3G til 2G. Da funker det mye bedre. Pluss at batteritid blir også bedre. Settings - mobile network settings - Use only 2G network.

     

    Q: Vekkerklokken ringe ikke i dag!

    A: Hvis det er første gangen, husk å stille inn alarmtone og skru opp volumet med sideknappen. Ellers kan du ta en titt her.

     

    Q: Hvorfor virker ikke vekkerklokken når jeg skrur av telefonen?

    A: Fordi den gjør simpelten ikke det avskrudd. Alternativt kan du skru på Flight mode, hvilket slår av telenettet og Wifi. En bruker anbefaler å laste ned Locale (Hero-lenke): "(...)program som endrer innstillinger basert på en rekke kriterier du selv velger (hva klokka er, hvor du er, hvor mye batteri som gjenstår osv). F.eks. skrur av lyden og vibrasjonen mellom klokka tolv og syv om du er hjemme"

     

    Q: Har ikke telefonen radio?

    A: Det ser ikke ut som det følger med et program for radio, men du kan bruke podcasts. Ellers er det mulig å gjøre et søk på Android Market.

     

    Q: Telefonens trackball lyser ikke lenger. Hva kan jeg gjøre med det?"

    A: Se her.

     

    Q: Er det ikke mulig å legge telefonen slik at tastaturet blir større? Får det ikke til.

    A: Gå inn på Settings -> Sound & display. Skru på Orientation under Display settings for å få displayet til å automatisk endre seg når du holder telefonen sidelengs. Hvis ikke, prøv å sjekke Settings -> Sound & Display -> G-sensor calibration og se om du får utslag ved å tilte telefonen.

     

    Q: Er det bare meg, eller er vibreringen litt svak på HTC Hero?

    A: Kommer an på hvor du vil endre vibreringen. Kjører du "ChompSMS" for sms/mms så kan du enkelt endre vibreringen ved mottak av meldinger. En lang, flere lange, flere korte, osv. Er bare å installere Chomp via Market og skru av "notifications" for den innebygde applikasjonen, så er du good to go.

     

    Q: Hvordan vises SMS-meldinger på telefonen?

    A: Trådede, samlet.

     

    Q: Mange som er plaget av feilen ved at en ikke kan motta SMS?

    A: Det har vært noen klager på dette. Les mer http://forum.xda-developers.com/showthread...58371"]her.

     

    Q: Noen som har problemer med at vibrering og meldingstone ikke komme på likt når man får melding? Når jeg mottar meldinger vibrerer telefonen først og så etter en 5-10 sekunder kommer meldingstonen.

    Q: Ubesvart.

     

    Q: Er det riktig at det ikke er noen norsk ordliste på Hero?

    Det skal kunne gå an å velge norsk som ordlistespråk på både den norske og engelske utgaven. Hva angår telefoner kjøpt fra utlandet, vet jeg ikke. Bare så det er nevnt; æ, ø og å er også på telefonen, selv om de ikke er egne taster. Du kan laste ned skandinavisk tastatur på Android Market.

     

    Q: Noen som vet hvorfor jeg ikke får opp norske ord med Æ Ø Å selv om jeg har lagt inn (jeg antar, det skandinaviske) tastaturet?

    A: Jeg vet ikke med tastaturet man laster ned, men i all hovedsak kan du velge tastaturspråk som foreslår ord mens du skriver. Det kan hende denne står på engelsk.

     

    Q: Noen som vet hvordan man fjerner ord som tidligere ble lagt til i ordlisten?

    A: En bruker svarer: Ordene lagres i /data/data/com.htc.android.htcime/udb ser det ut som, men denne filen inneholder også endel metadata, så jeg vil ikke anbefale å prøve å redigere den.

     

    Q: Jeg skriver på dialekt og finner ordlisten irriterende. Hvordan skrur jeg den av?

    A: Hvis du bruker QWERTY og deaktiverer 'Prediction' og 'Spell correction' under Locale & Text -> Touch Input -> QWERTY så skal den være avslått.

     

    Q: Når jeg har en tråd med meldinger som er stor, 750-1000 så kræsjer telefonen om jeg prøver å slette det, eller meldingsappen svarer ikke. Noen som veit om noen tips?

    A: Hvis du får spørsmål om force close eller wait, så bare velg wait en del ganger selv om det står at den ikke svarer. Vet noen måtte trykke wait sånn 5-6 ganger på veldig store tråder før de ble slettet.

     

    Q: Hvordan finner jeg filutforskeren?

    A: Android er i utgangspungtet mye mer lukket enn Windows Phone, og kommer ikke med filutforsker. Dette er "barnepassersyndromet" som også er typisk for Apple. "Brukerne er dumme, så vi må ikke la dem få tilgang til noe som kan bli en utfordring," det er tankegangen. Hvis man rooter telefonen, er det vissnok mulig å legge inn en filbehandler. Se også etter Astro (gratisapplikasjon) på Android Market.

     

    Q: Jeg har laget en mappe, og vil endre navn. Hvordan gjør jeg det?

    A: Hold fingeren over mappenavnet, så dukker tastaturet opp.

     

    Q: Hvordan fjerner jeg ikoner fra "skrivebordene"?

    A: Hold fingeren på ikonet du vil fjerne/flytte til den blir markert og du kan dra den ned til "remove"-knappen.

     

    Q: Oppdaget at mappene jeg laget på en av skjermene i min egen Scene ble tomme etter at jeg byttet mellom to Scenes. Noen andre som har opplevd det samme?

    A: En bruker svarer: Har opplevd det samme. Skifter nok aldri scene mer siden jeg hadde puttet ca. 60 apps i forskjellige mapper. :p

     

    Q: Noen som vet oppløsninga på de originale bakgrunnsbildene på telefonen?

    A: Ubesvart.

     

    Q: Vet noen hvordan man kan lagre bilder fra sider man surfer på til mobilen? Om det i det hele tatt er mulig. Fra Facebook f.eks.?

    A: Klikk på denne forumtråden.

     

    Q: Er det mulig med ukevisning i kalenderen? (Vise 7 dager)

    A: Agenda er antakeligvis det nærmeste du kommer, med mindre du kan få tak i betalversjoner av applikasjon. Da er Pure Calendar noe å prøve ut.

     

    Q: Andre som har opplevd at innholdet i mappene på en scene forsvinner etter man har skiftet til en annen scene?

    A: Ubesvart.

     

    Q: Jeg har tatt bilde av noen av kontaktene mine slik at det skal komme frem når de ringer. Bildene er tatt i god kvalitet og er fine når man ser på de, men når de ringer blir bildet veldig lite og i ganske dårlig kvalitet. Noen som opplever det samme og vet om man kan endre på dette?

    A: Det er det samme med HTC Magic; tror ikke det er noe du får gjort noe med.

     

     

    07. Tips og relaterte lenker

     

    • Hvis du syns det er knotete å bruke fingeren til alt på telefonens touchflate, kan du bestille deg en stylus ("penn") på HTCs hjemmeside. Et alternativ er Pogo.

    • Det finnes flere nyttige tråder rundtom på forumet, blant annet Anbefalte programmer til Android.

    • Legg merke til at ordlista kan foreslå ord av forskjellig grad ettersom hvilken vei telefonen er snudd. Phone key pad er anbefalt dersom du har større problemer med forslag av f.eks. æ/ø/å.

    • Til de som sliter med at noen meldinger ikke kommer fram er det en bruker som anbefaler smstomailbox lite som er gratis. Smstomailbox sender alle meldinger du mottar til e-postadressen din.

    • Her følger en liten liste med anbefalte applikasjoner i tråden:

    - Opera Mini - For de som finner medfølgende nettleser treg, samt at OM har flere valgmuligheter.

    - Netcounter - Oversikt over datatrafikk og kostnader

    - AppManager - Backup av alle programmer/applikasjoner du har lastet ned/kjøpt

    - ChompSMS - En egen type SMS-applikasjon

    - iTunes (evnt. synce via iTunes Agent) - Musikkavspilling

    - Salling Media Sync blir også anbefalt til avspilling

    - Spotify - For de som ikke kan leve uten (krever premium)

    - Imeem - For de som er mye på Last.FM

    - Transdroid - Kontrollere torrents via uTorrent

    - Audio Widget - Full oversikt over volum på alarmer, ringing, osv.

    - Videora - Konvertering av film

    - Pure Calendar - En kalenderapplikasjon med mange valg, samt ukevisning

     

    Android Developer Challenge lar utviklere få muligheten til å lage helt nye apps.

    http://code.google.com/intl/nb-NO/android/adc/

    HTC Nyheter er en Facebookgruppe for de som liker å ligge et skritt foran i nyhetsstrømmen.

    http://www.facebook.com/group.php?v=wall&a...id=479106440214

    Komplett liste over alle applikasjoner i Android Market.

    http://www.androlib.com/

    Nettside drevet av en nordmann som samler kopier av betalversjoner av enkelte applikasjoner.

    http://juosta.com/

    Mobilen.no om strålingsverdien på de nyeste telefonene på markedet.

    http://www.mobilen.no/wip4/her-straalingsv.../d.epl?id=40557

    Gode nettsider for synkronisering.

    http://zyb.com/lang/en/ (trykk importer én gang, hvis ikke fordobles alt)

    https://www.mobical.net/mobical/startpage/

    Artikkel om den nylanserte General Mobile DSTL1

    http://mobile.engadget.com/2009/02/18/gene...-phone-eyes-on/

    <!--SPOILER DIV--></div><!--SPOILER DIV-->

  15. Kan rapportere at øreproppene som følger med Hero kan vaskes på 40 grader koke- og kulørvask :D

    Haha! Jeg kan forøvrig legge til at Hero ikke har noe imot å sove med eieren, da jeg våknet og fant ledningen inn under dyna og telefonen ved magen. Jeg hadde klart å sovne rett etter at jeg skrudde av alarmen. :innocent:

     

    Sikkert diskutert før men jeg spør igjen: Amentio har denne ganske billig, men med engelsk språk: http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:2533670 Er det enkelt/gratis å bytte til Norsk, både på menyer og ordliste?

     

    Hvordan er HTC forresten på film? Lett å installere programvare som gjør at den spiser mange formater? Er batteriet godt nok til en hel film and then some? :)

    Jeg bestilte denne selv. Om jeg ikke husker feil, kan du velge både norsk, svensk og dansk ved første oppstart. Jeg valgte "Engelsk (Norge)", hva nå enn det betyr. Har ikke sett spillefilmer på telefonen, men den viser andre småfilmer helt fint. Jeg har ikke noe å klage på når det kommer til batteriet.

×
×
  • Opprett ny...