Gå til innhold

Vaffelkake

Medlemmer
 • Innlegg

  917
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vaffelkake

 1. Hei,

   

  Jeg bruker Excel 2010.

   

  Jeg har laget meg en tabell hvor hver rad i tabellen består av 3stk excel-rows. Dette er fordi jeg har flere inndelinger i hver rad, og det er det som blir mest praktisk og ser best ut. Ellers vet jeg om ALT+ENTER funksjonen, men dette blir rett og slett ikke pent i dette tilfellet.

   

  Problemet oppstår når jeg har formler i cellene som skal f.eks. hente løpe-navn og løpe-nummer fra et oversikts-sheet. Når jeg da skal legge til nye rader i tabellen hopper formelen over 3 rader hver gang.

   

  Så min rad nr 1 celle 1 (3 excel-rows smeltet sammen) har formel: =IF(Overview!B5;Overview!B5;"")

  Hvis jeg da legger til en ny rad bestående av 3 excel-rows, vil da rad 2 celle 1 få formel: =IF(Overview!B8;Overview!B8;"")

  I stedet for B6 slik jeg skulle ønske. Excel skjønner ikke at hver rad i min tabell inneholder tre-excel rows.

   

  Er det noen vei forbi dette?

 2. Bare sett i gang du. Resultatet blir neppe like bra som de profesjonelle tjenestene, men kanskje du syns det er morsomt underveis. Vi har jo alle ulike gleder.

   

  Og ja, vi har definitivt kjøpt fotoskriver av helt ulike årsaker. Jeg kjøpte min for utskrift av enkeltsider for å få bilder på vegg, ikke for å lage bøker. Noe jeg tror en fotoskriver egner seg svært dårlig til. Men hvis du mener at det blir moro å lage bøker med skriveren din, tut og kjør...:-)

   

  Jeg spurte da ikke om tillatelse.

   

  Jeg kjøpte fotoskriveren for å skrive ut bilder, til alle mulige formål. Jeg har skrevet ut små bilder til å ramme inn og lime inn i fotoalbum, takkekort, innbydelser, og større format, både A4 og A3, som nå henger på veggen rundt om i huset, også på kunstpapir. Hva du kjøpte din fotoskriver til er mindre interessant for meg - med mindre du har brukt den til noe helt annet enn å skrive ut bilder med da, men jeg skjønner at det ikke er tilfelle.

   

  Jeg ikke har tenkt å skrive ut en fotobok, ettersom dette faktisk ikke er mulig - men skrive ut sidene til en fotobok. Skrive ut ark med bilder på er jo akkurat det en fotoskriver er laget for - jeg velger derfor å tro at min fotoskriver egner seg svært godt til det. Derimot at jeg som hobby-bokbinder får til å binde inn arkene til et fungerende resultat er en helt annen sak. Foreløpig gjør jeg research. Det er derfor jeg er her.

   

  TorVilde og Nautica: Tusen takk for veldig gode innspill! Det var akkurat slike innspill jeg var ute etter og håpet på å få. Det finnes slike hardcovers med lim i ryggen som man setter ned i en varmemaskin. fotoimport selger slike, men de har overpriset maskinen sin litt, og gjør det uaktuelt.

   

  For den som er interessert; den beste tutorialvideoen jeg har sett så langt; http://www.youtube.com/watch?v=5iCFsrNaMkY

  • Liker 2
 3. Det finnes mye tosidig papir å velge i. Riktignok ikke i samme skala som vanlig ensidig, men likevel nok!

   

  http://shop.fotoimport.no/blekkskriver-papir/dobbellsidig

   

  Det er mange grunner til at jeg vil gjøre dette selv.

   

  1) Det er moro å lage ting selv, og dette er en av grunnene til at jeg kjøpte fotoskriver i utgangspunktet. Hvorfor kjøpe fotoskriver når man kan få de skrevet ut på elkjøp/fotoknudsen/japanphoto etc i alle mulige formater og type papir/metall/plast?

  2) Jeg vil ha kontrollen over dette selv.

  3) Siden jeg allerede har fotoskriver, vil jeg da kunne gjøre hele prosessen selv hjemme, fra det å ta bildet til jeg har albumet i hånda!

   

  Rogkas; Det kan man jo si om nesten alt man gjør selv.

 4. Hei,

   

  Jeg har en Epson R3000 A3+-fotoskriver som jeg er meget fornøyd med. Hittil har det gått mest i 10x15 og 13x18-utskrifter som min bedre halvdel limer inn i diverse fotoalbum. Noen bilder i rammer har det jo også blitt.

   

  Jeg kunne godt tenkt meg å skrevet ut et fotoalbum selv, f.eks. ved bruk av Book-modulen i Lightroom. Her har man jo mange muligheter for å lage artige og varierende sider med bilder. Men det frister ikke like mye å skrive ut en fotobok på store ark, for så å sette disse inn i en ringperm.

   

  Finnes det noen elegante måter å binde inn slikt selv? F.eks ved kjøp av tomme skinnpermer som man enten fester arkene med skruer, eller lim? Hvor får man evt. kjøpt slike ting?

   

  Er det mulig å skrive ut på A3 eller A3+ på begge sider, brette arket på midten slik at dette da blir 4 sider i albumet?

   

  Setter pris på alle tips og triks :)

 5. Hei,

   

  Her hjemme har vi en Linksys WRT160Nv3 trådløs router. Denne er koblet direkte til CanalDigitals internett modem. I tillegg er det koblet til noen homeplugs i Linksysen som går til andre ting.

   

  Problemet er det trådløse nettet. Når jeg starter opp en Dell XPS laptop og får kontakt med routeren, får IP, og alt fungerer. Når jeg er ferdig, lukker jeg lokket (ventemodus), eller setter i dvalemodus, eller skrur helt av. Uansett hvordan jeg avslutter; når jeg starter opp igjen nekter PCen å få kontakt med routeren igjen. Den finner andre routere i nabolaget, men ikke vår.

   

  Skru av og på nettet på PCen enten via windows, eller via fysisk knapp, fungerer ikke.

  Løsningen er alltid å ta ut strømmen av routeren, vente 10 sekunder, og sette inn igjen. Først DA får laptop kontakt med router igjen.

   

  Routeren har nyeste versjon, og laptoppens nettverkskort har nyeste drivere.

   

  PCen kjører Windows Vista.

  Routeren kjører manuell instilling på: WPA2 personal

  Resten av instillingene på routeren står på Default

   

  Dette begynner å bli fryktelig frustrerende - Kan noen hjelpe?!

 6. Et enkelt spørsmål: Kan lisensmannen ringe canaldigital for å høre om vi har kabelTV-tuner? (Denne fulgte med med leiligheten da vi kjøpte den) Dog canaldigital-abbet står i mitt navn. Men abbonementet er inkludert i felleskostnader i en totalpakke. Og den Tuneren har vi jo kvittet oss med?!

   

  Lisensmannen, etter tre fire løgner fra hans side, avsluttet samtalen ved døra med at han skulle ringe canal digital for å høre om vi hadde TV.

   

   

  For de mer interesserte:

  Lisensmannen ringte for 4-5 uker siden og sa det var kontroll i leiligheten vår, og den TVen dere har, den har dere vel ikke lisens for?

   

  Vi bor i 3. etasje, og man må fly over blokkene for å se inn i stua vår.

   

  Og nå kom han jaggu på døra og spurte om vi hadde lisens for TVen vår. Sur og frekk!

   

  Hvor er vanlig høfflighet og folkeskikk med å faktisk spørre pent om vi har TV? Og ikke gi seg når vi sier nei?

 7. Jepp, brukte google maps og wikipedia (for å finne riktig zip-code til adressen), så det funka fint :D

   

  ENDELIG fått tak i Braid!

   

  For folk som ikke har prøvd det; prøv det! Det er et fantastisk spill, og er en av de beste jeg har prøvd hittil på PS3, og etter min mening det aller beste på PSN.

 8. Huhu, burde kanskje nevnt at hun hater å synge, og er lite musikalsk :p Men ellers gode forslag! Jeg får surfe litt rundt på youtube og andre sider også.

   

  På PS2 fantes det er spill som var litt tetris-lignende, bare at man spilte mot hverandre. Det var rimelig artig, enkelt, og hver runde varte toppen 10 minutter :) Får se om jeg finner det igjen, eller noe nytt som ligner!

 9. Det eneste jeg kan tenke på er;

   

  Del VPN-nettverksmodulen på laptopen din, og lager en bru mellom den og linja nettet ditt kommer fra (f.eks. trådløst).

   

  På PS3en, hvis du har mulighet til det, tror jeg du må legge inn IP-adressen til laptopen din inn som gateway.

   

  Hvis ikke det funker - må du nesten ha PS3en på et eget nettverk med laptopen (f.eks. at du har nettilkoblingen trådløst, og koble til PS3en med kabel). Og at du har på PS3-nettverket mottar IP automatisk.

   

  Problemet med å dele en inett kobling er at du da starter en DHPC-server (og gjør laptopen din til fast IP) som da kan skape problemer for deg når du skal koble deg til nett.

   

  Jeg har ikke prøvd dette selv - og det er noen år siden sist jeg koblet opp på en annens PC nett, så ingen garantier her :p Så om noe av dette er feil eller utdatert info - så har du grunnen der :p

 10. Driver å vurderer å kjøpe en PS3.

   

  Jeg er blitt såpass voksen at jeg går fort lei av nye spill. Og om ikke spillet VIRKELIG griper meg, blir det ofte liggende etter første test. Vel, dette er i allefall sant for PC-spill. Nå er jo konsollverdenen litt anderledes, og det finnes mange gripende spill - f.eks. uncharted 1, som bandt meg bra! Uncharted 2 har dermed gjort meg enda mer gira på å handle inn konsollen.

   

  MEN, nå er det jo slik at dama ikke er veldig imponert over ønsket om å handle inn PS3 (uten at det betyr noe). Derfor hadde det vært artig å handle inn et spill vi kunne ha spilt sammen også.

   

  Noen forslag? Hun er som damer flest (sorry jenter:P), stort sett uinteressert i alt som har med spill å gjøre, men var veldig glad i Mario på super nintendo :)

   

  PS: Slossing og vold er bare å glemme :p

×
×
 • Opprett ny...