Gå til innhold

Derimot

Medlemmer
  • Innlegg

    132
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Derimot

  1. Har nå løst dette problemet, men har et nytt problem. Bildene i bildekarusellen oppfører seg ikke som de skal, og det ser veldig rotete ut. Jeg blir bedt om å sjekke at jeg loader bootstrap.css. Jeg tror ikke jeg loader dette nå i og med at det ikke kommer fram i kilden til siden. Har lastet ned en fil som heter "bootstrap.css", men hvordan skal jeg få denne inn på siden min i Wordpress?

  2. Hei!

     

    Driver å snekrer en hjemmeside nå, og har lastet ned en bildekarusell-plugin (CPT Bootstrap Carousel). Etter det jeg har sett ser denne veldig fin ut til mitt formål. Det jeg lurer på er hvordan jeg setter inn en bildekarusell. Er rimelig grønn på å lage hjemmesider og har null erfaring med HTML, CSS og slikt. Er det noen som kan gi meg en step-by-step guide på hvordan jeg får inn en karusell på en side?

     

    Det jeg har gjort til nå er å aktivere pluginen. Deretter har jeg lagt inn noen bilder i Carousel. Nå har jeg tre bilder i karusellen, men jeg vet ikke hvordan jeg går frem videre for å få denne karusellen på en side?

     

    Setter stor pris på hjelp!

  3. Det er mange studenter som flytter fra Trondheim om sommeren også, som gjerne vil selge leiligheten de har hatt til da.

     

    Områder er vanskelig å si. Skal du gå på gløshaugen (ingeniør/tekniske linjer) har du ikke særlig muligheter for å parkere. Da blir det buss eller gå.

     

    Så da vil det bli lagt ut en del flere boliger? Finnes det noe sted der man kan ta kontakt med studenter som er ferdige til våren, slik at man kan reservere seg?

    Eller er det ikke vits å se etter bolig før til sommeren?

     

    Skal på Gløshaugen ja. Så det vil si at det må vere i sykkelavstand/gangavstand?

  4. Hei!

     

    Har tenkt meg inn på NTNU til neste år, og er usikker på dette med hybel.

    Har planer om å kjøpe bolig/leilighet e.l. Tenkte å være så tidlig ute som overhodet mulig. Derfor tenkte jeg å starte jakten nå. Prisene blir vell en del stivere i juni/juli/august-tider? Hvor bør jeg lete? Finn.no?

     

    Om jeg skal kjøpe nå, kan det bli vanskelig å få tillatelse til å flytte inn i august? Er jo ikke gunstig å la huset stå et halvt år før jeg skal starte. Har nok ikke mulighet til å leie ut huset nå inntil jeg starter, om ikke dette er for vanskelig?

     

    Hvilke områder er best å kjøpe i? Er ikke kjent i Trondheim overhodet. Har bil, så noe avstander går greit.

     

    På forhånd takk!

  5. Har fysikkeksamen i morgen og lurer på én ting. Hvordan kobler man parallellkobling i praksis? Er privatist og har aldri kobla før, men vet hvordan utstyret ser ut.

     

    Det jeg lurer på er om du må lage et forgreiningspunkt med ledninger "oppå" hverandre. La oss si at jeg skal ha tre greiner i parallellkoblinga med ei lampe i hver grein. Kan jeg da lage et forgreiningspunkt ved å koble tre ledninger oppå hverandre, deretter koble alle tre i hver sin lampe, for så å koble alle tre ledningene fra lampa i hverandre igjen? Slik at jeg da får to forgreiningspunkter med tre ledninger i hverandre. Er dette riktig? Blir knotete å fortelle dette, men frykter at det kan bli surr og uoversiktlig når jeg skal koble, kontra å tegne kretsen...

  6. Har en oppgave her om treghet.

    NUpheDNj.jpeg

     

    Svaret mitt må vere at på den første bruker jeg Newtons første lov, at summen av kreftene er null når farta er konstant. Dragkrafta mi er konstant, derfor vil den øverste snora ryke fordi med loddet blir kreftene større nedenfor den øverste snora og den vil ryke.

     

    Når jeg gjentar forsøket vil den nederste snora ryke. Nå bruker jeg Newtons andre lov, at massen multiplisert med akselerasjonen er summen av kreftene. Her blir summen av kreftene større og den nederste snora vil ryke fordi dragkrafta mi er stor og direkte på den nederste snora.

     

    Har jeg forstått dette riktig? Kanskje noe knotete forklaringer, men er dette riktig forstått?

     

     

  7. Hei!

     

    Jeg skal ha fysikkeksamen om ei drøy uke og har god kontroll på pensum. Det eneste aberet er at jeg er privatist og får ikke gjennomført forsøk, men skal forbrede meg på de viktigste så godt jeg kan.

     

    Har sett gjennom litt, og for meg virker dobbeltspalteforsøket til Young og ulike elektrisitetsøvelser aktuelt. Er usikker på hvor mye utstyr skolene har? Har f. eks skolene utstyr til å gjennomføre bevegelsesforsøk, med bevegelsessensorer osv.?

     

    Håper noen kan gi meg en oversikt over de mest aktuelle forsøkene! Blir veldig takknemlig for det.

  8. Ja, ser selvfølgelig den.

     

    Har tidligere importert mobiltelefoner, der salgsprisen har vært 4-5000 kroner.

    Dataspill ligger vell noe lavt, slik jeg ser det. Risikoen blir jo veldig lav, men profitten blir veldig liten pr. stk. og må derfor selge ganske mange før det lønner seg. Er heller ute etter varer som har et relativt stort påslag pr. enhet, slik at jeg ikke trenger å selge veldig mange.

  9. Ja, er fullstendig klar over alt dere nevner her, og har sett på det som svært vanskelig for noen tenåringer å starte opp en slik bransje. Har derimot en del bekjente innenfor bransjen, som jeg kan benytte meg av. Men som jeg skrev til å begynne med er det bare et alternativ, og om det kommer opp bedre alternativ går jeg heller for det. Søker derfor marked som krever mindre likviditet, som du skriver yeidof.

     

    Har som sagt drevet en del med mobiltelefoner og småelektronikk tidligere. Ser ikke bort i fra at jeg kommer til å fortsette med det, men ønsker gjerne å sikte noe høyere, mtp. kapital. Datamaskiner ligger jo noe høyere, men jeg ser det som vanskelig, da spesielt de bærbare har utenlandsk tastatur. Derfor må jeg lete i markeder der jeg kan selge de slik jeg kjøper de inn.

     

    Noen som har tips?

  10. Å selge biler høres veldig kapitalintensivt ut, og det kan fort bli vanskelig å få lån av banken til å gjøre dette.

    Hva med import av små tekniske ting og dingser fra dealextreme eller lignende for videresalg?

     

    Ja, er gunstig å ha noe som er noe mindre kapitalintensivt, men om det blir bilsalg er planen å starte opp med en eller to andre. Da mener jeg vi skal ha kapital nok til å starte.

     

    Har drevet med en del import av mobiltelefoner og slikt i 5-6 år nå, men har lyst til å gå litt lenger når jeg ikke har skole ved siden av. Så noe mellom dette og biler, mtp. kapital, er gunstig.

  11. Heisann!

     

    Nå er planen å ta et friår etter VGS. Men jeg funderer på hva jeg skal drive med neste år. Satser for tiden som idrettsutøver, og mye av tiden vil gå med til det. Ved siden av har jeg tenkt på noe jobb. Å sitte i kassa på Rimi er en nødløsning, og vil heller starte for meg selv. Enten vil jeg starte et enkeltpersonsforetak, eller eventuelt bare selge privat.

     

    Hovedprioriteten er ikke nødvendigvis å tjene bøttevis med penger, men heller tilegne seg jobberfaring og "ha noe å drive med", men selvfølgelig at det i alle fall går rundt. Derfor bør ikke risikoen i prosjektet vere altfor stor, og da at eventuell lønsomhet går noe ned.

     

    Har tenkt på mye forskjellig. Jeg har blant annet vurdert å importere og selge biler. Er det noen andre som har tips til hva jeg kan drive med på friåret mitt?

     

    På forhånd takk!

  12. jeg skrev 5, 5 sider på del 1 i vår og skrev nesten 6 sider på del 2 og fikk karakteren 5.. . gjør sikkert ingenting om det er langt så lenge det er relevant ?

     

    Usikker på lengden jeg og. Jeg skrev 10 håndskrivne sider på del 1, og 10 maskinskrevne sider på del 2, og fikk karakteren 4+. Læreren min sa at alt var relevant i forhold til oppgaven, men at det var flere punkt jeg ikke var fyldig nok på. Synes det er litt merkelig, da jeg aldri hadde rukket å skrevet mer enn det jeg gjorde.. Håper at sensorene ikke legger lista så høyt som læreren min, men det kan vell tenkes at trynefaktor spilte en vesentlig rolle på min terminprøve..

  13. Det er ikke varslet at renta vil gå opp før neste år. Dersom man hever styringsrenta i 2013 er det i så fall fordi inflasjonen har øket raskere enn antatt og arbeidsledigheten har sunket raskere enn antatt. Husk også at det er viktig for Norge å holde kronekursen nede, og det er vanskelig i dagens Europa uten å ha en lav styringsrente.

     

    Når du sier at det er viktig for Norge at kronekursen holdes nede, det vil altså si at kronekursen er sterk, sammenlignet med utenlandsk valuta? Hvorfor er dette viktig? Det blir jo dyrt for utlendinger å kjøpe norske eksportvarer? Det blir riktignok billig å importere, men for Norge sin del, som baserer inntektene sine på petroleum/eksportvarer, vil det vell være gunstig med en svakere kurs?

  14. Jeg leser gjennom hovedpunktene i hele boka, og legger spesielt vekt på hva som påvirker de tre nøkkeltallene; arbeidsledighet, inflasjon og økonomisk vekst.

     

    Et scenario vi kan få er jo renta. Renta i dag er jo rekordlav, og mange spår at denne må opp snart. Hvorfor den det? Det vil vell føre til enda lavere inflasjon og mindre sysselsetting enn det vi har i dag? Hvilke positive følger har en renteoppgang nå?

  15. Ja, skjønner.

    Litt merkelig at det skal vere et krav at elevene må bruke Geogebra på eksamen men.

     

    Får det likevel ikke til. Min graf er ikke positiv en gang. Skjønner ikke hvordan jeg skal klare å finne hvor lang tid den bruker på 100 meter? Har prøvd å bruke CAS-verktøyet i Geogebra og, men ligningen jeg satte inn tok for lang tid å regne ut visstnok, så den ga opp... Hvordan løser du denne i Geogebra?

  16. Har en ligning jeg sliter med her nå.

    Skal finne hvor fort en sprinter løper på 100 meter, der jeg etter hvert har kommet fram til et uttrykk som beskriver strekningen.

     

    Funksjonen:

    chart?cht=tx&chl=s(t)=\frac { 240 }{ 23 } t-\frac { 4800 }{ 529 } { e }^{ 1.15t }

     

    Ligningen som jeg nå forsøker å løse blir da slik:

    chart?cht=tx&chl=s(t)=100

     

    chart?cht=tx&chl=100=\frac { 240 }{ 23 } t-\frac { 4800 }{ 529 } { e }^{ 1.15t }

     

    Jeg klarer ikke å få chart?cht=tx&chl=t til å stå allene.. Har R2-matte. Noen som har noe tips til hvordan løse denne?

  17. Lurer på noen ting i forbindelse med eksamen. Mest sannsynlig får vi en oppgave der vi får en omfattende funksjon, der vi senere blir bedt om å "tegne grafen". Må jeg fysisk tegne grafen på papiret? Eller holder det å henvise til at jeg har tegnet den i Geogebra eller på lommeregneren? Tar jo vanvittig mye unødvendig tid å tegne grafen fysisk på papiret....

×
×
  • Opprett ny...