Gå til innhold

Melloweitsj

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Melloweitsj

  1.  

    1. Vet jeg ikke.

    2. nay, de var fryktelig stygge og fulle av unødvendige greier. Riverisland er vel noe tilsvarende topman tror jeg, så vil ikke tro kvaliteten er noe god.

    De andre skoene var bedre, men det finns veldig mange penere chukkas/desert boots. Se på clarks sine f.eks

    Ok, takk skal du ha. Ja, ble mer og mer skeptisk til skoene desto mer jeg så på de, så tror jeg kutter de ut.

  2. 1. Noen som vet hvor jeg kan finne noen lignende sko som vises i bildet (før man trykker play på videon) i dette bildet? Sånne "low-top" boots:

    http://www.kickstarter.com/projects/jakehimself/the-bluelace-project-a-revolution-built-one-foot-a

     

    2. Yay or nay for disse skoene? Og noen som vet noe om kvaliteten på ting hos RiverIsland.com? Forventer ikke all verden til den prisen. Lurte på å kjøpe disse skoene også.

  3. Noen som vet hvor man finner en liste over samtlige aksjeselskap som kan handles over børs her i Norge? Etter å ha lest meg opp litt på value investing hadde jeg tenkte å prøve meg litt i praksis. Trenger derfor å finne selskaper som ikke er fulgt like tett av alle de store investorene, tenkte det ville være enklere å finne feilprising i litt mindre selskaper. Så dog at utvalget hos Nordnet f.eks. var noe labert, det kan da vel ikke være alle selskapene som handles over børs i Norge?

  4. Jeg er medlem i en idrettsklubb som skal starte opp ett juniorlag, og for å promotere sporten (flaggfotball) skal vi dra rundt i nærområdene og avholde gymtimer for 4-7.klassene.

     

    Vi ønsker å gi med barna noe et informasjonskriv om sporten, klubben vår og treningene vi kommer til å starte opp med. Jeg har laget et design i photoshop, med forside og bakside og litt informasjon i innsiden. Altså 4 sider.

     

    Jeg så for meg å bestille dette som utskrift på for- og bakside og deretter bretter vi arket selv.

     

    Problemet er at jeg ikke klarer å finne hvor jeg kan få utskrifter i dette opplaget og jeg trenger ikke akkurat den beste kvaliteten til dette, både for å spare penger og da jeg tror det er unødvendig.

     

    Noen som vet hvor jeg kan finne et sted som skriver ut i et slikt opplag til en rimelig penge? Jeg bor i Bergen.

  5. Har akkurat fått meg leilighet i Bergen sammen med kjæresten og ser da etter bredbånd- og TV-kanal leverandør. Har sjekket Get.no og NextGenTel, men fant fort ut at det ikke var enkelt å sammenligne priser, tilbud og hastigheter.

     

    Finnes det noen steder som sammenligner priser mellom ulike leverandører for begge deler?

     

    Tror det kan bli litt vanskelig grunnet de ulike produktene som blir tilbudt, så da har jeg ett oppfølgningspørsmål:

     

    Hva blir det billigste alternativet av bredbånd OG TV-pakke på markedet? Er ikke storforbruker av internett og heller ikke TV, så de minste pakkene for begge er mer enn nok.

  6. Ok, riiiiimelig sikker på det er hovedkortet som er problemet nå:

     

    Etter å ha testet det slik:

     

    Rambrikke 1 i slot 1 = ingen error, frøs pcen etter 1time og 20minutter

    Rambrikke 2 i slot 2 = ingen error, frøs pcen etter 1time og 20minutter

    Rambrikke 3 i slot 3 = 1 error (test #7) etter 11timer+ (frøs aldri)

    Rambrikke 4 i slot 4 = ingen error, frøs ikke heller, stoppet den etter 3timer+

     

    Prøvde så rambrikke 1 i slot 1 på nytt (legg merke til at nå har pcen nesten gått i ett siden igår, tidlig på dagen) og den frøs etter 10minutter. Bestemte meg så for å prøve rambrikke 1 (altså, den samme som frøs i slot 1) i slot 4, og den putler og går fortsatt (1time+ nå) og ser ikke ut til å ha noen problemer.

     

    Skal la den i gå til i kveld, så teste noen av de andre rambrikkene i slot 1 (og 2) før jeg konkluderer for sikkert, men gir mening at hovedkortet er litt shabby da den plutselig ikke fant 3d-kortet igår heller plutselig og andre random ting.

  7. Er enig at det gir mening at det ikke skal kunne være SSD/HDD som gjør at PCen fryser i memtest, men har andre grunner som fører til at jeg mistenker den delen som f.eks. erroren som kom opp da jeg spilte SC2.

     

    Forresten, hvor mange passes pleier å være "nok" før man kan godkjenne en test. Fikk jo en error først etter 10 passes igår, og det var jo under test 7 (som da er stresstesten på RAM) og _KAN_ jo muligens tillegges at den hadde kjørt ganske lenge og mulig det bare var uflaks. Mener dog at 1 error er altfor mange, men jeg vet ikke helt.

  8. Har fortsatt å teste RAM brikkene enkeltvis:

     

    RAM brikke 1 i slot 1 = ingen errors, PC frøs etter 1time og 20minutter

    RAM brikke 2 i slot 2 = ingen errors, PC frøs etter 1time og 20minutter (pussig)

    RAM brikke 3 i slot 3 = 1 error (i test 7), PC gikk i hele natt og fortsatte da jeg stod opp, hadde da gått i 11timer+, 24 passes var gjennomført, error kom i pass 10 (se screenshot)

     

    Holder nå på med RAM brikke 4 i slot 4. Foreløpig ingen errors etter 1time og 40minutter og den går fortsatt.

     

    post-20425-0-94774200-1328880992_thumb.jpg

  9. Takk for svar sveibuen!

     

    Jeg holder på å teste RAM brikkene enkeltvis, men pcen fryser fortsatt i memtest, selv om jeg tester bare 1 brikke om gangen og i ulike slots.

     

    Etter å ha googlet og lest litt rundt, mistenker jeg at det kan være hovedkortet. Maaaange customer reviews hos newegg.com klager på at HK´et begynner å krasje og får random BSODs etter 6-12 måneder. Vet ikke hvordan jeg får testet dette direkte, eller om jeg bare må sende det inn til dustinhome og håpe på en refund?

     

    Link til reviews hos newegg av hovedkortet

  10. Bumper denne enda en gang, da jeg FORTSATT har problemer.

     

    Har i det siste bare gitt opp å spille og bruker den bare til koding, surfing, skype, IRC, etc. og har bare blitt vant til at den fryser etter noen timers bruk. Tenkte jeg skulle prøve å teste litt ulike ting enda en gang, men merker jeg bare blir frustrert av det.

     

    Tenkte jeg skulle prøve å kjøre diskcheck; gjorde dette på de to "lager"-harddiskene, der jeg har alt av ting, og gjorde dette i windows, der jeg ikke fant noen feil. Gjorde det deretter på C: disken (dette er SSD disken) og måtte restarte for å gjøre dette. Kjørte diskchecken, fant ingen feil og dataen frøs da den skulle restarte. Slo den av og på for å prøve boote igjen, men frøs før windows loadet ferdig. Slo den deretter av og ventet litt før jeg skulle teste memtest86+.

     

    Jeg byttet i BIOS til 1.65V for RAM´en (er det den skulle være på ifølge dustinhome.no), kjørte memtest86+ og fikk feilmeldingene som dere ser i vedlegget under og pcen frøs i det feilene kom opp. Jeg byttet til 1.5V for RAMen og da kjørte memtesten litt lengre, men frøs plutselig da også.

     

    Prøvde så å sette alt tilbake til normale settings og starte opp som vanlig og denne gangen da jeg kom inn til windows stod det at PCen ikke klarte å finne 3d-kortet og hadde resatt oppløsningen til 800x600.

     

    Bestemte meg for å teste hver enkelt RAM brikke og tok ut alle utenom 1 og restartet for å se om den klarte å starte og denne gangen fant den 3D-kortet og tingene var som før igjen. Restartet og satte igang en ny memtest (med bare en brikke). Denne klarte å gå i 1time og 20min før den nok en gang frøs (uten feil).

     

    Begynner å bli rimelig sprø av alle problemene. Virker som det er problemer med alt og ingenting og er aldri de samme problemene. Virker som det kan være hva som helst. Vet ikke om dette hjelper videre på problemene jeg har, om kanskje noen har noen lure tips, isåfall blir jeg meget takknemlig!

     

     

     

    post-20425-0-18327400-1328819276_thumb.jpg

  11. Når du sier du kliner på mer kjølepasta, så håper jeg du tar vekk den gamle?

     

    Du skal ha maks et ris korn på cpuen med kjølepasta.

     

    Husket å rengjøre viftene for støv? Tenker da på CPU kjøleren og skjermkort viften?

     

     

     

    Ang SC2 så anbefaler jeg deg å slette hele spillet og installere det på nytt igjen.

     

    Når du oppdatere drivere til skjermkortet, sletter du den gamle først? Dette skal du egentli sleppe nå for tiden, men det skjer av og til at ny og gammel driver krasjer. Bruk programemt Driver Sweeper og start dette i sikkerhetsmodus etter installasjon-

    Ja, jeg "vasker" bort det som er der fra før, og tar en liten dæsj ny på etter dette.

     

    Har også rengjort for støv ja.

     

    Skal prøve å reinstallere SC2. Kanskje lurt å legge den på en annen harddisk, se om det blir bedre?

     

    Skal også prøve å oppdatere driverene og bruke driver sweeper. Takk for tipsene!

  12. OBS!: Harddisken jeg snakker om nå er av typen: SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB SATA/300 7200RPM 32MB. Det er den som lider av problemene her nedenfor og som har SC2 installert på seg. Windows ligger på SSD disken som er nevnt i OP!

     

    Tenkte jeg skulle bumpe denne tråden, siden det er de samme problemene som oppstår nå igjen:

     

     

    Løsning på forrige problem:

    Etter mye om og men, prøvde jeg å slenge på enda en ny ladning med kjølepasta og denne gangen fungerte det som smurt! PCen fungerte som bare det og ingen problemer med spill eller noe annet.

     

     

    Fast forward 1 månedish:

    Nå begynte problemene så smått å oppstå igjen. I Starcraft 2 (SC2) fikk jeg BSODs og random frys når eg spilte. Prøvde å kline på mer kjølepasta, men denne gangen fungerte det ikke.

     

     

    Litt av symptomene til problemene:

    - Random BSODs når jeg spiller SC2. Både ingame, i menyene og i loading screenen.

     

    - Merker når jeg spiller med kamerater, at når jeg ikke har problemer, loader jeg aller raskest (ofte raskere enn motstanderene også), men i det siste har jeg vært den treigeste av alle. Tyder på en CPU som sliter litt?

     

    - En gang fikk jeg en spesiel melding under ett game, rett før en BSOD. Det kom opp som en melding i en tekstboks i spillet der det stod noe om damaged (eller corrupt) files i SC2 mappen. Jeg rakk ikke lese den da BSOD kom veldig raskt etterpå. Men kan dette tyde på en dårlig harddisk? Hvordan tester jeg dette?

     

    - En liten ekstra nudge til harddisk problemet: har også problemer med den ellers. Når jeg skal laste ned et bilde (bruker firefox) og klikker lagre, henger maskinen i 10-20sec før jeg får gjøre noe, men så kan jeg laste ned så mange jeg vil uten problemer. Samme skjer når jeg skal "surfe" på harddisken, i mappene. Henger når jeg først klikker inn på den i 10-20sec, men så går alt helt fint. Er dette bare standard at den "sover" når jeg ikke bruker den og så slår seg på, eller er dette tegn på noe feil? Kan vel ikke være sånn.

     

    - Legg merke til (av åpningsinnlegget) at jeg IKKE bruker boxed viften, har kjøpt en ny utenom. Kan det være en idé å prøve med den som fulgte med?

     

    - Legger også ved minidumpene (var ikke så mange der nå, skal det komme minidump fra hver eneste BSOD? Vet jeg har hatt flere enn dette, i tillegg til noen vanlig frys av dataen og bare direkte restarts.

     

    Link til minidump (mediafire.com): http://www.mediafire.com/?7bxgbqslq9c5cq2

     

     

    Tusen takk for hjelpen!

  13. Høres ut som temperatur i hoved-, grafikkprosessoren eller minnebrikkene blir for høy.

     

    Det første er å ta ut de tre komponentene. Legge nytt lag med pasta på hovedprosessoren og sørge for at grafikkkortet og minnebrikkene sitter ordentlig i sokkelene.

     

    Har du fortsatt problemer tar du ut minnebrikker til problemet forsvinner (hvis det forsvinner). Hvis ingen kombinasjon av minnebrikker hjelper så er enten alle brikkene gått eller så er feilen et annet sted (eller hovedkortet er gåent).

    Prøvde å legge på mer kjølepasta på CPU, men den fryser fortsatt i BIOS. HK har bare en kjøleblokk på seg som jeg ikke får av, samme er med 3D-kortet. Skulle jo tro det var noe av dette som var problemet siden PC'en blir progressivt verre.

     

    Men siden den fryser i BIOS, hinter ikke det til at det er noe feil med HK siden det er bare den som blir brukt da (eller tar jeg feil her og det kan være CPU, RAM og 3D-kort også?).

  14. Jeg har skjev rygg, og hadde innrykk i går og har allerede fått veldig vondt i ryggen, slik at jeg ikke fikk sove skikkelig i natt og ryggen er stiv og alt jeg gjør er jævlig vondt.

    Hva burde jeg gjøre?

    Hvordan vet du at du har skjev rygg? Har du vært hos legen? Isåfall burde han ha gitt deg råd for hva du skulle gjøre fremover. Om du ikke har vært til lege, gjør det ASAP. Ryggproblemer vil ikke gå bort av seg selv (om du har hatt det en stund), og desto lengre du går med det, desto verre blir det og tar lengre tid å få fikset igjen.

  15. Hei, kjøpte en PC jeg bygget selv ved nyttårstider og har ikke hatt nevneverdige problemer med den. Først i den siste måneden har det begynt å dukke opp forskjellige BSOD's og problemet har bare blitt verre og verre. Først liste opp specs:

     

    HK: ASUS M4A87TD EVO AM3 ATX

    RAM: 2x Corsair 4GB DDR3 XMS3 INTEL I5/I7 PC12800 1600Mhz CL9 (2x2GB) (Totalt 8GB RAM)

    CPU: AMD Phenom II X4 965 BE 3.4Ghz &MB Socket AM3 Box

    CPU-vifte: Corsair A50 CPU Cooler S-775/1156/1366/AM2+/AM3

    Grafikkort: ASUS GeForce GTX 460 DirectCU TOP 768MB DDR5 PCI-E

    Strøm: OCZ ModXStream Pro 600 Watt PSU

    HD: OCZ Vertex 2 2.5” 120GB SSD SATA/300 MLC

     

    Så historien med problemer/hva jeg har prøvd så langt:

     

    Det startet for ca. 2 måned siden, da nettleseren min (Firefox) til tider begynte å henge. PC'en bare frøs i 1-2minutter, også fungerte alt igjen. Merket at dette problemet oppstod når jeg brukte mange flash/java-programmer (mange youtube vinduer/streams/spill i browser/etc). Jeg byttet til Opera og problemet så ut til å gi seg da.

     

    En måned senere begynte det å dukke opp forskjellige BSOD's. Det var ofte bare en om dagen, og PC'en restartet såpass kjapt at det sjeldent var så stort problem og den pleide å fungere fint etterpå. Merket at dette skjedde hovedsaklig når igjen adobe/flash/java-ting kjørte i Opera. Problemet her eskalerte til at den begynte å henge seg når jeg spilte spill også (Starcraft 2 og League of Legends), men dette skjedde bare innimellom.

     

    Fast forward til noen dager siden og i mellom tiden har problemet gått fra en BSOD for dagen og ingen problemer etter det, til at etter en BSOD så vil ikke maskinen på og jeg må bare la den hvile litt før den vil seg igjen. Nå kommer det BSOD med en gang jeg begynner å spille ett spill og jeg kan nesten tvinge frem en BSOD ved å bare åpne mange nok youtube filmer.

     

    Nå prøvde jeg nettopp å formatere og reinnstallere windows, og mens jeg lastet ned Windows Update, kom det PAGE_FAULT BSOD, jeg restarter og den vil ikke inn igjen, som vanlig. Men nå fryser den også i BIOS. Jeg skal inn for å prøve å endre voltage på RAM, og jeg rekker det ikke før den fryser.

     

    Noen av BSOD jeg har fått:

    BAD_POOL_HEADER (var mye av denne i starten)

    PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

    DRIVE_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

    A driver has overrun a stack-based buffer. This overrun could potentially allow a malicous user to gain control of this machine.

     

    Jeg har kjørt Memtest på RAM'en, og den fant ingen errors (dog jeg kjørte en annen memory test som jeg fant, den fant noen errors etter en dag med kjøring, og den prøvde jeg før). Jeg prøvde å sette voltagen til 1.65 (som det står på brikkene), men den fryser allikevel i BIOS og av og til vil den bare ikke starte (maskinen går på, vifter og alt, men ikke noe bilde på skjermen). Dro ut av alle harddisker også, og det så ikke ut til å hjelpe, men HD'er kan vel ikke skape trøbbel i BIOS?

     

    Noen som har noen tips til hva jeg kan prøve? Aner ikke hvor og hvordan jeg skal feilsøke. Har en annen PC, men den ser ut til å være så gammel at jeg ikke kan bytte rundt komponenter (RAM passet ikke f.eks)

     

    Ekstra: Nå sliter den bare med å komme inn i BIOS, fryser ved bootscreen. Fikk også opp en melding om at overclocking failed! ved neste bootscreen, kan jeg ha noen feile settings i BIOS på CPU etc? CPU og MB temperaturer ligger på 33C når den fryser i BIOS også.

  16. Har du sjekket signalkvalitet?

     

    Om du har signal, så skulle frikanaler virke uansett om kortet virker eller ikke.

     

    Eller får du ikke opp noe annet en den feilmeldingen?

    Nei, jeg får bare opp denne feilmeldingen.

     

    Ringte til min søster som brukte denne før meg, og hun hadde ikke noe problemer med dette. Når denne feilmeldingen kom opp, han hun bare dratt ut kortet og strømmen, ventet litt og deretter satt alt på igjen og da funket alt. Men jeg har prøvd dette flere ganger nå, i ulike rekkefølger og hva nå enn, men jeg kommer ikke lenger.

     

    Lurer på om det er kortet som ikke er aktivert, men skulle vel tro at jeg skulle få på boksen og kunne konfigurere den allikevel?

     

    EDIT: Det kan godt være det er ett banalt enkelt svar på dette, men jeg har ikke manualen med, den har forsvunnet i all byttingen på boksen, og jeg prøver å finne noe online, men var ikke så lett. Regner med jeg får høre med kundesupport imorgen (men lover ikke bra, de har visst ikke allverden til ry på seg :S)

  17. Har et litt kjapt spørsmål her da jeg vet det kan være flere feilkilder her, men tenkte å spørre om det kunne være noe fra "min del" det kommer av før jeg gir opp.

     

    Fått en boks og ett kort fra mine foreldre som de ikke bruker lengre (de har fått ny eller noe), så de videreførte abonnementet til meg. Jeg koblet meg på parabolen til han jeg leier hos (han hadde allerede en kabel fra sin parabol inn hit til Viasat fra han som leide før).

     

    Jeg har nå satt opp boksen, koblet sammen og skrur på, men får denne feilmeldingen:

     

    Teknisk problem i utsendingen.

    Trekk ut strømkontakten og kortet i noen sekunder.

    Sett deretter strømkontakten og kortet inn igjen.

     

    Jeg får ikke gjort noenting, så jeg regner med det er noe problemer med boksen/kortet. Kan det være abonnementet som ikke har blitt aktivert enda? Min mor påstod hun hadde ringt og fått det åpnet igjen (noe med at de kan ha ekstrabonnement tilkoblet sitt for noen kroner ekstra i måneden) for noen dager siden. Eller er dette kabelen fra parabolen som ikke er koblet riktig av meg eller av huseier (han snakket noe om at han måtte bytte de om, så kan være han ikke har gjort dette og feilen ligger her, men han er på ferie, så jeg får ikke kontakt med han).

     

    Tusen takk for hjelp!

  18. Hei,

     

    Har som plan å gå til anskaffelse av en touchscreen, men klarer ikke finne så mange forhandlere som leverer slike. Er det noen plass jeg kan finne en oversikt over priser og lignende? Prøvde prisguiden, men fant lite der...

     

    Det jeg er på utkikk etter er noe billig, men den bør helst ha en viss størrelse. Rundt 15" (kan være over eller under, kommer litt an på pris, vet ikke hva en slik skjerm kommer på).

     

    Noen som kan gi meg noen tips til hvor jeg kan lete?

  19. Heisann,

     

    Mistet min mobil nå i helgen og trenger da en ny en.

     

    Jeg bruker den stort sett bare til å ringe og sende meldinger med, ting som kamera, mp3 spiller, internett, osv er ikke et must.

     

    Det eneste jeg egentlig vil ha utenom er en kalenderfunksjon og notatfunksjoner som er kjappe og lett tilgjengelige. Er mye rundt på farten og liker å bruke den til å skrive ned ting og bli husket på hva jeg skal gjøre og når osv.

     

    Batterilevetid er også et pluss, men er vant til den korte levetiden min gamle hadde så igjen er ikke dette prioritert.

     

     

     

    Takker for svar!

  20. Godt at du begrunner deg Enim2.

     

    Når du klikker deg inn på linken til den boka kommer det opp to bøker jeg er fornøyd med.

     

    One Up on Wall Street og The Intelligent Investor.

     

    Det finnes mange forskjellige teknikker å tjene penger på, men å kjøpe et index fond er egentlig det samme som å gi opp og prøve å slå markedet. Det er bra for de fleste, men det er ingen måte å bli rik på.

     

    Dessuten er hele teorien om effisiente markeder feil.

    Hva er det som er feil med den da?

     

    Dessuten blir det tåpelig å si å kjøpe indeks fond er å gi opp å prøve å slå markedet (jeg er blant de som kjøper indeks fond). Det er veldig få som har verken tid eller lyst til å sitte å lese og finne ut alt mulig om ulike firma og statistikk og hva det nå må være for å kunne trekke inn de ekstra prosentene. Jeg sier ikke at det er umulig, men det er ikke så lett som det skal høres ut.

     

    Dessuten er det for mange andre prosjekter som kan gi langt bedre avkastning på pengene enn å investere aktivt i aksjemarkedet. Siden folk gjerne vil ha litt ekstra avkastning av penger de har så er det lett å sette penger i et indeks fond som gir litt ekstra penger.

     

    Forresten så er jeg enig i anbefalingene, de to bøkene der er bra, men det er også 'A Random Walk Down Wall Street'

  21. Nå er det ikke faren for at renten skal stige og økonomien skal gå adundas som er hovedgrunnen til at vi ikke bruker oljepengene. Grunnen er rett og slett at Stoltenberg har innført 'handlingsregelen' som sier at vi ikke skal bruke noe av oljepengene vi har tjent opp, vi skal spare det i ulike verdipapirer og kun bruke avkastningen av dette. Takket være denne regelen er vi et av de få landene i verden som har et statsbudsjett som går i pluss. Vi var heldig som fikk denne valutagaven i form av oljeinntektene og det ville vært lurt å ikke gå i samme fellen som Nederland og Australia.

  22. Normalt kommenterer jeg ikke enkeltfond, men jeg gjør et unntak for DnB Nor OBX, siden det er nokså unikt og litt vanskelig å finne. Det er et børsnotert aksjefond som følger OBX-indeksen (børsens 25 største selskaper) slavisk, og har veldig lave kostnader. De årlige kostnadene er 0,3%, mot normalt rundt 1,5 - 2,5, og bortsett fra det er det bare kostnadene til megler og tapet ved spread. Spread betyr at prisen man får når man selger er lavere enn man må betale når man kjøper. Det utgjør for tiden ca 0,3% når spread er 10 øre.

     

    Morningstars undersøkelser viser at de fleste fond over tid gjør det dårligere enn indeksen, og med mindre man har flaks vil det derfor lønne seg å velge et billigst mulig fond fremfor et dyrt som prøver å slå indeksen. Fondet har tickeren OBXEDNBNOR, og kan handles gjennom de fleste norske nettmeglere. Handelsbanken har et tilsvarende fond med samme avgifter. Tickeren for det er OBXEXACT.

    Wow, visste ikke det fantes Indeks-fond i Norge jeg, takk skal du ha for de.

     

    Men hvordan går man frem for å investere i disse for en minst mulig penge? Opprette konto i en av bankene og starte en spareavtale eller handle de direkte gjennom en megler eller nordnet.no f.eks?

×
×
  • Opprett ny...