Gå til innhold

Konglomat

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Konglomat

  1. Jeg søkte meg inn på utdanning mens jeg enda gikk på videregående, og universitetet var snilt nok til å holde på plassen min mens jeg var vernepliktig. Men hadde ingenting imot det året der. Tror de fleste kan ha godt av et år i forsvaret, men er etter min mening feil å ha det obligatorisk. De burde heller gi en skikkelig lønn og la de som vil søke seg inn.

    • Liker 3
  2. Jeg har aldri vært i heimevernet, men var ett år førstegangstjeneste i hæren. Ser også ut som det er hæren som har kalt meg inn igjen til den årlige nato-øvelsen. Mistenker derfor at dette er noe de kommer til å sende meg årlig nå som jeg er ferdig som student. Det er også helt i andre enden av landet. Er nok et annet opplegg enn det du har vært med på

  3. Hvor mye plikttjeneste har du utført? Har du en moralsk forklaring på hvorfor jeg skal sone mer tid enn 80-90% enn befolkningen?

     

    Har virkelig ingen betenkeligheter med å lure meg unna eller be dem dra til helvete med mindre det slår tilbake på meg selv.

    • Liker 5
  4. Fikk i dag et brev i postkassen som ga meg vondt i magen. Jeg er innkalt til repetisjonsøvelse 20 dager i mars neste år. Jeg fikk et liknende brev for noen år siden, men kom meg unna med at jeg var student. Nå er jeg i full jobb.

    Om noen vet noe om hvilke konsekvenser et eventuelt oppmøte/ikke oppmøte har, så setter jeg stor pris på det. Tips til å komme seg ut av dette systemet hadde også vært fint. Jeg er ute etter en permanent løsning, orker ikke å lure meg unna hvert år. 

  5. Hei. Skal kjøpe ny TV til stua og tenkte å legge meg på 50-55" LED-LCD. Har lyst til å bruke opp til 15000 kr. Ser at det er mange TVer i denne prisklassen, men vanskelig å finne tester av dem. Jeg er mest opptatt av bra bilde og bra design på TV'en. Funksjonalitet driter jeg i, da jeg uansett skal koble til HTPC og 3D syns jeg er noe tull. Har tenkt å henge den på veggen, så bra om den er så tynn som mulig.

     

    Noen som har forslag til en bra tv til en bra pris der ute? Syns Philips 55PFL7606T virker bra. Også Samsung UE55D6200. Noen erfaringer?

     

    Takk for hjelpen! :D

  6.  

    Sjekk ut AluminiPC også. Får ikke gitt link da siden er sperret på jobben, men Google hjelper deg.

     

     

    Regner med du mener disse? Var inne på siden og kikket, men fant ikke noe som er beregnet på vifteløst.

     

    Syns forøvrig det er merkelig at ikke de store nettbutikkene (komplett, dustin, osv) har noen kabinetter for vifteløst mini-itx oppsett. Må vel være andre enn meg som syns dette er "the holy grail" når det kommer til HTPC :hmm:

  7. Mye interessant på tråden her. Har selv lyst til å bygge en vifteløs htpc med i3-2100t, ssd og picopower 60w psu.

     

    Eneste jeg er usikker på er kabinettet... Syns K.I.S.S-kabinettet virker veldig stort på bildet.

     

    HDPLEX H3.SODD ser perfekt ut. Sexy og lite, men med plass til alt du trenger. Har noen funnet ut om det er mulig å få tak i dette i norge?

     

    vet dere evt. om andre mini-itx kabinetter for vifteløst design?

     

    Har alltid drømt om en liten, rask, og helt stille pc. Ser ut til at dette endelig er mulig :roll:

     

    EDIT: Størrelsene på kabinettene.

     

    K.I.S.S.:

    Høyde: 8,8 cm

    Bredde: 26 cm

    Dybde: 24 cm

    H3.SODD

    Høyde: 6,0 cm

    Bredde: 29,8 cm

    Dybde: 32,5 cm

     

    De er jo ganske like i størrelse. Dybde bryr jeg meg ingenting om, men H3 er litt bredere, mens KISS er litt høyere. Syns fortsatt H3 ser mye bedre ut da...

  8.  

    En enkel måte å håndheve dette på (noe som sikkert blir innført ) er at det er forbrukeren som betaler rett i kassa til staten når man kjøper via nettbank. Skal love deg at denne avgiften greier vi ikke å snike oss unda...

     

    Hvem i h*** kjøper via nettbank? Selv betaler jeg stort sett med visa. Og hørt om paypal, moneybookers osv? Skal love deg at denne avgiften greier vi i de fleste tilfeller å snike oss unna.

  9. Jeg sa aldri at stor stat => korrupt stat, men stor stat => ineffektiv stat. Staten har monopol på å være staten og er derfor dømt til å være ineffektiv egentlig uansett størrelse. Men jo større, jo flere ledd ineffektivitet, jo mer penger går tapt i ineffektivitet. Det sier jo også seg selv at en stor stat er et tap fordi staten i seg selv ikke genererer noe av verdi.

  10. Faktum er at den gjennomsnittlige amerikaner har større kjøpekraft enn den gjennomsnittlige nordmann.

     

    Før, eller etter alle forsikringen er betalt, og justert mot levekostnadene?

    Og er det justert mot luksusvarer? F.eks bil?

     

    USA er stort sett bare kjipt for de late, de dumme, de fattige og tapere generelt.

     

    Og der var den fikset.

     

    Og vi er alle enige om at vi Nordmenn lider av alt for store statelige utgifter.

     

    Jukse med quotes: not cool! Hvis du er smart og arbeidsvillig kan du komme deg opp av fattigdom i USA. De er et av landene i verden med høyest sosial mobilitet.

     

    På kjøpekraft: Å spørre om det er justert mot levekostnader gir ingen mening. "Levekostnader" er jo ting du nettopp kjøper. Og selvsagt er det ikke justert for luksusvarer som biler nei. Men stort sett alle i norge og usa svømmer i det du vil kalle luksusvarer, så det spiller egentlig ingen rolle når man snakker om industriland. Men også matvarer er svært mye billigere i USA enn Norge ja.

     

    Poenget mitt var egentlig at det er et paradoks at Norge er verdens rikeste land, mens innbyggerne har mindre kjøpekraft enn USA som er et langt mindre rikt land målt i BNP per innbygger. Dette viser bare at Norge er svært ineffektivt. Mye av dette skyldes at staten drar inn enorme summer i avgifter og bruker dem på subsidiering og overføringer og dermed legger et lokk på økonomien. Samtidig brukes goså sinnssyke summer på byråkrati og ansatte i staten som ikke genererer noe som helst annet enn papirbunker som blir lagret i dype kjellere. Og så har man selvfølgelig også menneskene som bruker tiden sin på å pønske ut planer for å presse mest mulig penger ut av befolkningen, og kommer opp med lover som denne.

  11. Registerer mange beklagelser , men ingen svar på/tanker om post #24.

     

    Hvor mange av dere er villige til å betale 1000 kr for en liten legetime? 20 000 kr for et par dager på sykehus? Skolepenger på høyskole og universiteter? Ingen lønn under sykdom?

     

    Hva om dere blir alvorlig syke og trenger ett nytt organ? Lurer på hvor mye en hjertetransplatasjon ksoter i USA for eksempel.

     

    Dere skjønner hvor jeg vil hen. :)

     

    Vil du ha et svar, Marantz? Her:

     

    At de ikke har gratis helsevesen dras alltid inn som skrekkeksempelet på hvor forferdelig det er å bo i USA. Men det finnes forsikringer mot slikt. Hvis du har en grei jobb betaler arbeidsgiver denne for deg. Faktum er at den gjennomsnittlige amerikaner har større kjøpekraft enn den gjennomsnittlige nordmann. Det betyr at amerikanerene (etter å ha betalt i dyre dommer for hjertetransplantasjonene sine) fortsatt har råd til mer materielle goder enn oss nordmenn. Dette til tross for at de ikke vant i oljelotto slik som oss. Mye av dette skyldes nettopp det sinnsyke norske avgiftsystemet som du så uvitende forsvarer.

     

    Og når det gjelder skolepenger. Jeg har studert i California, og det kostet riktig nok litt, men lokale innbyggere betaler kun ca 12.000 kr kvartalet (36.000 i året) for å studere i UC-systemet. Kjøper du en mustang til $20.000, har du allerede spart inn en hel master-utdannelse i forhold til avgiftene du hadde betalt for bilen i Norge.

     

    USA er stort sett bare kjipt for de late, de dumme, og tapere generelt.

     

    EDIT: Og det er jævlig mye billigere å kjøpe spill på steam i usa :thumbup:

    • Liker 1
  12. Veldig enig med hillmar over. Og hvorfor drar du inn PLS Vidar? Er ikke det guiden handler om. For folk som vil forstå hvordan MCU/PLS/IC/PC/whathaveyou fungerer er det essensielt å ha en grunnleggende forståelse av digitalteknikk.

     

    Når det kommer til PLS-programmering kommer du uansett ikke langt uten å kunne skikkelig programmering. Ladder-programming fungerer fint helt til du vil PLS'en skal utføre mer enn helt basic operasjoner.

     

    Og til HW: Veldig bra guide! Finnes for lite som dette på norsk. Skulle ønske dette kom ut da jeg var 14 :roll:

  13. Det er mulig at ikke jeg eier fantasi, men den der så faktisk enda mer ubrukelig ut enn Apple Ipad.

    Hvis du sliter med å se nytten i en laptop pc, lurer jeg hva du gjør på et hardware side. :D

     

    Jeg syns den virket genial. Nedre del kan være tastatur eller det kan være en skjerm for hva enn du vil bruke 2 skjermer til. Eller 50/50 delte. Skaler tastaturet etter som du selv vil og bruk resten av skjerm til playlist for media spiller eller lignende. Ønsker du makro knapper og lignende? Fins sikkert et program som kan fikse dette over tastaturet.

     

    Den ER mer ubrukelig enn ipad. Du har en hel todelt bærbar pc uten tastatur. Hva i all verden skal du med den nedre skjermen? Spille nintendo DS emulator? :D

  14. Jeg har akkurat satt sammen en HTPC med ION og atom330. Jeg skal bruke denne til avspilling av HD-materiale fra en innebygd 2TB harddisk, samt nedlasting av video via bit-torrent.

     

    Kan dette gjøres med XBMC live? eller bør jeg heller installere win7 (har allerede lisens) og bruke XBMC oppå, evt bruke windows media center?

     

    Fordelen jeg ser med XBMC live er rask oppstartstid, men jeg er usikker på hvor bra det fungerer å laste ned torrenter fra.

     

    Takker for svar!

  15. Ser den. Hvis jeg selv skulle gå for et slikt kabinett ville jeg nok også valgt i3.

     

    Siden jeg selv heller mot d525 har jeg et spørsmål til deg oberguru (beklager at jeg kidnapper tråden din moondawg). Du sier atom vil klare å spille 1080p hvis det er i rett codec. vet du hvilke codec ion2 støtter? Jeg kommer nok til å spille mye mkv-filer. Har lest du trenger "hardware-akselerasjon" for å spille 1080p. betyr dette det samme?

  16. Bare et lite spørsmål her. Vil ikke en atom525 fungere utmerket til oppgavene du beskriver? Hvis prosessorkraften er tilstrekkelig er det vel bare fordeler med å velge atom fremfor i3. Billigere, mindre strømforbruk, mindre støy/varme, mindre størrelse. Da kunne du jo også valgt et lite kabinett som tar seg bra ut i stua :yes:

     

    Selv heller jeg klart mot atom for min HTPC, men mulig det er noe jeg ikke har fått med meg?

  17. Hei. Jeg skal lage meg en HTPC og har sett meg ut ASUS AT5IONT-I MINI-ITX med den nye atom D525 prosessoren og ION2 GPU.

     

    De andre komponentene jeg tenker på er:

    ACE MINI-ITX SONAY BLACK kabinett

    DIMM DDR3 4GB 1333MHZ CL9 (2X2GB) minne

    WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 2TB SATA/300 64MB

    SAMSUNG DVD±R/RW/RAM SLIM DL 8X SATA SVART

    Logitech Harmony 300i - universal fjernkontroll Jeg har kjøpt en USB-irmottaker fra deal extreme til bruk med denne.

     

    Planen er å la pcen kjøre med windows 7 og windows media center. Jeg kommer også til å la utorrent kjøre i bakgrunnen og laste ned ting. Planen er å la alt media ligge lokalt på 2TB-disken.

     

    Hva syns dere om dette oppsettet? Er det overkill med 4GB minne på en såpass svak pc? Bør jeg gå for 32 eller 64-bit windows? Kan en slik fjernkontroll styre windows media center? Tror dere atom-prosessoren takler å vise film i 1080p samtidig som den laster ned torrents?

     

    Setter stor pris på all respons!

  18. Litt merkelig historie. Jeg lå og prøvde å sove i natt og plutselig dukket en sang opp i hodet mitt. Aner ikke hvor det kommer fra, men tror det må være noe fra barndommen min på 80-tallet. Jeg husker melodien og en del av teksten, men finner ingenting på google. Noen som kjenner igjen dette?

     

    "Lille per, leker og ler. Når han kaster ballen, er ballen alt han ser. Far og mor og lillebror, leker i hagen ved huset der de bor"

     

    tror per kaster ballen ut i veien og blir påkjørt. så fortsetter det:

     

    "Det blør, det blør. Mannen inni bilen burde sett ham før. Det blør, det blør. Mannen inni bilen burde sett ham før. "

     

    Ganske morsom tekst i grunn. Mulig det er noe av Trond Viggo Torgersen eller Trygg Trafikk. Hadde vært kjekt å få vite resten av teksten :p

  19. ...erger meg litt for at Intel og Nvidia eller Intel og AMD ikke fusjonerer...

     

    Du skal være sjeleglad at Intel og AMD ikke fusjonerer! Uten reell konkurranse hadde de skrudd prosessorprisene i været og ville vært enerådende i lang tid fremover. De hadde også helt sikkert kuttet på R&D og vi som forbukere hadde sittet igjen med dårligere, men grisedyre prosessorer. Det hadde tatt flere år før ny konkurranse fra andre produsenter igjen hadde hadde oppstått.

     

    La oss håpe dette aldri skjer :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...