Gå til innhold

insentum

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av insentum

  1. ...som konstant følger med på 'gasspådrag', svinging, bremsing og liknende,...

     

    ...ikke helt det samme «kastet» som når du trykker 'gassen' i bånn på en toppspesifisert Tesla,...

     

    ...fullstendig fartsblind fordi pådraget i 'gasspedalen' er så jevnt,...

     

     

    ...løses med en lett fot på 'gasspedalen'.

     

     

    På tide med ett erstatnings ord?

     

    :-)

     

    Gleder meg å prøve denne bilen. For meg er det spesielt interessant om hvor romslig sitteplassene bak er. (Hvor komfortabelt to voksne har det bak. Tesla Model S var i hvert fall ikke godt nok).

     

    Nå kjører ikke bensin- og dieselbiler på gass heller da ;) Å "gi (full) gass" er jo et uttrykk (i hvert fall på folkemunne), så det gjelder selvsagt for elektriske biler også.

  2. Jeg har en kollega med sin Nissan Leaf tynte den til en rekkevidde på -12km. Vet ikke hvor mange prosent det var igjen på bilen, så antar det var en svikt i programvaren (er noen år siden nå). Men det viser bare hvor uforutsigbart slik "måling" er. Regner med alle kjenner seg igjen i å plutselig ha brukt langt mer strøm på mobilen i løpet av en kort periode enn det man normalt bruker på de samme oppgavene.

    • Liker 1
  3. I RL kan man anse det litt som å kjøpe et flaxlodd: du har en hovedpremie du ønsker deg og flere premier du ikke blir skuffet over å få, men også noen som du ikke vil ha. Det som er annerledes derimot er at du alltid får noe for en 'crate' i motsetning til flaxlodd hvor du kan få 0 kroner og dermed tape penger.

     

    Jeg har noen venner som har brukt alt for mye penger i RL fordi de ble litt oppsatt på å få tak i de gode tingene (nye biler, skins etc.), men de er voksne og jobber fulltid, så jeg ser ikke helt problemet. Nå har vel Psyonix også innført at man får en decryptor i ny og ne for å åpne esker, så vi får se om de slutter med salg av de, evt. tvinger folk til å legge inn alder slik at de over 18 får kjøpe (selv om man må via Steam, PSN osv. for å kjøpe).

  4. Vent.. Taleassistenter skal ta OVER for smarttelefonene? Hvordan skal de klare det? Hvilken dingseboms skal vi kauke til på dårlig bokmål/engelsk for alle oss som ikke bor rundt hovedstaden (noe som gjelder de fleste - ingen kilder)? Skal Siri e.l. prøve å forklare en youtube-video i sanntid? Nei nå har det gått fort i svingene her hos Tek. Artikkelen ga absolutt ingen mening.

     

    Som kommentert over, andre elektroniske dingsebomser har stoppet litt opp i salg uten å ha forlatt markedet etter kort tid. Smarttelefonen er kommet for å bli frem til noe tilsvarende og bedre er på markedet, som kanskje også har taleassistent??

    • Liker 2
  5.  

    Hva skal vi med vindparker i Norge egentlig?

    Enig. Det er jo stort sett vindstille i hele landet, så dette kan umulig være noe å satse på i Norge.

    Når det er lite nedbør på sommerhalvåret og en kald høst vil vannmagasinene tømmes fort, og når vinteren står over oss er det lite igjen og strømprisene skyter i været. Da kan det være greit med nyprodusert vindkraft. En annen fordel med vind er at det er mest av den på vinteren når vi blir å trenge den som mest. I beste fall kan mesteparten av vannmagasinene holdes igjen (om noen år så klart, vindkraft har rundt 2% av strømmarkedet i dag) og slik kan vi ha plenty med strøm på sommeren og holde kostnadene lave.

     

    Vindstille i hele landet er jo bare feil. De setter jo ikke opp vindparker der det ikke er noe vind! Vi bor på kysten, og på store deler av kysten er det nesten alltid vind. Alle som har vært på et fjell vil oppdage at det også er vind der, og da spesielt 50-100 meter over hodet (hvor rotorbladene oppholder seg). Kraftselskapene samarbeider med produsenten av turbinen og har gjerne målinger 24/7 i flere år i et område for å vurdere om det er kostnadseffektivt.

     

    En annen grunn til at Norge bør satse på mer elektrisitet de neste årene er som nevnt i kommentarfeltet elbiler, men også elbusser og når enn vi får elfly. Båter blir også elektrifisert i stor skala, og de trenger mye strøm. Hurtigrutene skal også begynne å få strøm fra land når de ligger til kai. Vi er i en stor omstillingsperiode de neste årene, og det er helt klart vannkraft ikke strekker til en hel vinter uten ny tilførsel av vann i demningene.

    • Liker 1
  6. Jeg synes generelt sett vindmøller er pent, men savner adkomst opp i tårnet. Lag en liten utsiktsplattform, og det vil bli en fin turistattraksjon å komme opp dit. Er også litt uenig i de som sier at vindmøller går på bekostning av friluftslivmuligheter. Tilkomstveiene gjør området mer tilgjengelig for massene. Etter at det ble bygget vindmøllepark på Høgjæren, er det mye mer folk på tur i området.

     

    For å komme opp i nacellen må hele turbinen stoppes og det er ekstremt trangt (bare noen få plasser man kan stå oppreist). Ingen uten sikkerhetserklæring er tillatt, og det skal alltid være to personer der.

    Skal turister få ferdes fritt der oppe må de utvikle en ekstra stor nacelle og ha avlukkede områder slik at ingen fikler på ting de ikke har noe med å gjøre, så en bedre ide er da å lage en "dummie" de kan komme opp i for å se hvor høyt det faktisk er og få ett innblikk i hvordan det ser ut inni nacellen. Det vil i hvert fall jeg!

    Jeg var nylig ute på Fakken vindpark 2 timer utfor Tromsø med en liten bebyggelse rett ved 18 turbiner. Støynivået var ikke noe problem, vinden overdøvde det meste av støy fra turbinen selv da jeg sto rett under en. Faktisk over 2 år siden en fugl gikk med der, det er ganske imponerende siden det kryr av kongeørn i området. Vel plasserte vindparker ser ikke jeg på som et større inngrep i naturen, det er langt bedre enn kullkraft som påvirker hele verden og ikke 14 hus i nærheten og noen fugler i ny og ne.

    • Liker 2
  7.  

    Og fortsatt er lydkvaliteten crap :/

     

    Er det noe du tror, noe du vet eller har du ikke funnet ut innstillingene/slash ikke sett deg råd til å betale for premium? Grunnen til at jeg spør er at om du virkelig finner lyden til å være crap så du en svært sjelden person, en av de få som klarer å skille mellom 320 kbps og 128 kbps. De fleste av oss hører ikke forskjellen selv ikke ved aktiv lytting. 

     

    For de som hører forskjell så det soleklart at det er viktig å endre innstillingene slik at at de er satt til extreme sound quality. Er du usikker prøv deg frem. Fra 320 kbps og til ennå høyere oppløsning blir det ennå vanskeligere å høre merkbar forskjell på kvalitet og det vil i praksis for de aller fleste av oss være null forskjell på 320 kbsp og > 320 kbps, ørene våre er ikke gode nok til å finne forskjellene. 

    Du har sikkert någen lunde rett i at ørene våre ikke kan høre noe særlig høyere enn 320kbps, men det er fortsatt store forskjeller på kilder og oppløsning, det kan man trene opp øret til (jeg fant det ut etter jeg startet å selge HiFi for noen år tilbake). Problemet med Spotify derimot er at komprimeringen deres er helt elendig i motsetning til alle de andre streamingtjenestene (i hvert fall som jeg har prøvd). Er man glad i musikk og har et ordentlig anlegg/headsett er det kun Tidal HiFi som gjelder. Har du Apple sine earpods kan du like gjerne høre på Spotify i 128kbps, er svært lite forskjell hvilken kilde det kommer fra i det tilfellet.

    • Liker 1
  8.  

    Niks. Ingen deksler. Iphone 8 har tynnere vertikal ramme enn iPhone x. Det har vel forsåvidt alle moderne flaggskip i dag.

    Kilde?

     

    Men det jeg ikke helt forstår, er at peak brightness på Note 8 er satt til 1200 nits, mens iPhone X altså kun skal klare 625?  :hmm: Blir jo ikke noe god HDR-effekt av sistnevnte iallfall.

    Stusser litt over det selv. Er det ikke en uttalt "sannhet" at det må være 1000 nits på HDR-skjermer?

    Det er en standard at LED-skjermer skal ha 1000+ nits for å vise HDR, men det er med et sortnivå på 0.05 nits. For OLED (som vil ryke lenge før de skal med så høy lysstyrke - ja, de klarer det fint, men bare en kort stund) har en minimum på 540 nits, men der igjen 0.0005 nits i sortnivå. Det er forholdet som gjelder, ikke maks lysstyrke.

     

    Kilde: http://www.trustedreviews.com/opinion/hdr-tv-high-dynamic-television-explained-2927035 samt flere samtaler med blant annet en talsmann for Samsung.

    • Liker 1
  9.  

    Så det EU prøver å formidle er at innbyggerne i Europa er for dum til å ta egne valg og at vi blindt velger det første valget som kommer ved et vagt søk på Google?

     

    Kan hende du er for dum til å ta dine egne valg med tanke på at du tar det her personlig. Jeg regner med at det er en vedtekt i EUs konkuranselover som sier at en nøytral operatør som en søkemotor ikke skal kunne manipulere resultater til sin egen fordel. Og tror du er vel optimistisk hvis du tror du er immun mot organisert (forsiktig) manipulering. Og selv om du er det så er det til samfunnets beste av den gjengse forbruker skal beskyttes mot dette.

    Oisann, nå trakk du mange konklusjoner her på en gang.

     

    Nei, jeg er ikke spesielt dum (i hvert fall tror jeg ikke det, virker ikke som andre tror det heller om meg, men kanskje bare en dum person tenker slik? Du får svare meg på det en annen gang).

    Nei, jeg tok ikke denne saken personlig, men jeg tar det personlig når noen antyder jeg er dum uten noe grunnlag annet en liten kommentar. Jeg tok tross alt et valg om å kommentere, verken Google, tek.no eller noen andre manipulerte meg til det.

     

    Innlegget mitt var tildels sarkastisk og jeg skulle nok gitt deg en liten advarsel, men jeg er jo mye mulig dum så du får unnskylde meg for det (PS, jeg har en sarkastisk tone over hele dette innlegget).

     

    Når det kommer til manipulering blir vel alle i større eller mindre grad påvirket av det, og HVIS Google har med vilje satt sine tjenester over andre sine er det såklart ikke bra for konkurransen, men det kan ikke jeg svare på siden jeg er på 3. året ingeniør, ikke rettsvitenskap. OG som jeg skrev så setter Google sine mest brukte søkeresultater øverst, og hvis deres tjeneste er mest brukt er det naturlig at de havner der, men det fikk du kanskje ikke med deg?

    • Liker 3
  10. Så det EU prøver å formidle er at innbyggerne i Europa er for dum til å ta egne valg og at vi blindt velger det første valget som kommer ved et vagt søk på Google?

     

    Av bildet i artikkelen (som jeg antar er det EU mener er grusomt ulovlig) ramser Google opp noen forslag på nettsider som selger sko fra Puma. Er det så mye verre enn en link til prisjakt.no eller tilsvarende tjenester? Joda, det kan se galt ut at Google sin tjeneste kommer høyest opp på Google, men hvis det er den mest brukte er jo det et naturlig resultat.

     

    Blir spennende å se om EU får dette gjennom en domstol.

    • Liker 2
  11. Er ikke et problem med å lete etter liv i det fjerne universet at når vi evt. endelig oppdager en planet med liv så er de flere tusen, om ikke millioner av år før oss? Og la oss si vi får til å lage et romskip á la de i Alien-franchisen og er der om 100 år. Er ikke sannsynligheten for å komme til en død planet ganske reell?

     

    Btw. Noen som har hørt noe om NASA sitt prosjekt med å finne liv på månen Europa?

  12. Har siktet meg inn på Sonos Playbar for film og spill bruk. Men virker som Playbase har bedre lyd? Ihvertfall bass utifra hva jeg leser rundt omkring. 

     

    For ditt bruksområde vil et stereoanlegg til samme prisen danke ut både Playbar og Playbase, spesielt hvis du slenger på suben med totalpris på 14k. Reciever til 6-7k + to høyttalere til 5-6k med mulighet for utvidelse når du ønsker vil være en bedre og mer fremtidsrettet løsning. Tar mer plass, men låter så ekstremt mye bedre.

     

    Nå har jeg ikke fått hørt noe på Playbase, men Playbaren låter ok til tv-bruk, that's it (NB: HiFi-nerd her).

    • Liker 1
  13. Det bildet med dinosauren eller hva enn det er mener jeg at jeg hadde på min HTC Desire for alle herrens år siden, så ikke noe nytt og kult spør du meg. Var også gørre tregt på den tiden, og veldig kresen på vinkel på telefonen. Den hadde vel en 7-8 forskjellige "verdener" man kunne implementere i real time før man tok bildet, med noen dyr som var å finne i bakgrunnen.

  14. Den optiske kabelen som benyttes, har den spesial plugg, eller har de vært smarte å benyttet noe standard? (Tviler på det siste). Kunne vært greit å vite for de som trenger ny eller lenger kabel.

     

    Jeg vil tro den har spesialplugg siden kabelen som følger med skal være på 5 meter, og en 15 metring kan kjøpes som ekstrautstyr. Er de lur legger de ved en overgang så man kan kjøpe så lang kabel man trenger. I mitt oppsett vil 5 meter være 4 meter for lang, som sikkert gjelder mange andre også i varierende grad.

  15.  

    Synd at de bare kostet på Nokia 5 en 720 skjerm. Når man først har vendt seg til 1080 på skjermer i denne størrelsen er det nesten umulig å gå tilbake.

    Enig i den.

    Ikke var de eksepsjonelt billige heller, Huawei feks har flere modeller som ihvertfall innimellom er mer "bang for buck"

    Sant det, men så er Huawei kjent for å bli gørre treg etter non få måneder og de er fullstappet med unødvendige apper for å holde prisen nede pluss at de ikke kjører stock Android.

     

    16gb er også lite, flere jeg kjenner har klaget over full telefon etter kort tid, og overflytting av apper, bilder osv. til minnekort har ikke hjulpet i lengden heller, så det er tydelig at mobilprodusenter må finne ut at 32 er minimum lagringsplass til dagens mobilbruk.

  16. Man kan vel kjøre analoglyd over usb c også. Jeg er langt fra sikker, men tviler på at det sitter en dac i ørepluggene som følger med telefonen. Sånn sett trenger man ikke dac i adapteret, kun at det fungerer som en overgangsplugg + at det gir lading.

     

     

    USB er nok en helt digital inngang, så det trengs en adapter.

    Wikipedia:

    USB-C plug supports analog headsets through an audio adapter accessory with a 3.5 mm socket providing four standard analog audio signals (Left, Right, Mic, and GND).

     

    De ørepluggene som selges med USB C- eller lightningplugg har en DAC innebygd i seg. Disse kan bli ganske så små, men det går så klart på bekostning av lyden.

     

    På farten er det helt idiotisk å måtte dra med seg en ekstern DAC som bare er i veien på f.eks. bussen, og når trådløse hodetelefoner ikke er et alternativ er dette en idiotisk retning Apple har ført oss inn i. Den store lytteopplevelsen kommer ikke på bussen, og i hvert fall ikke fra mobilen. Uten 3.5mm jack blir hverdagen mye tyngre for de av oss som har et headsett de vil bruke som er laget for å taes med eller brukes inne uten å måtte bytte for hver forflytning.

    • Liker 1
  17. Så, da kan man starte selskap i Langtvekkistan, og tilby billig mobilabonnement i Norge uten å betale roaming kostnad?

    Hvem gidder å drive med utbygging da?

     

    Ikke helt. Mener tek.no skrev for en stund tilbake om at man har 45 dager (eller 60?) hvor man kan bruke abonnementet kostnadsfritt i utlandet, men så må man betale for det. Det var såpass lang tid at både ferie og lengre jobbreiser skulle være dekket ganske så greit.

  18. Jeg tror dette er et svært dumt valg av Sony siden UHD BluRay ikke er et format man kan se bort ifra i dag. De har nesten samme utsagn som Microsoft hadde da de først lanserte at Xbox One ikke skulle ha et optisk drev i det hele tatt siden de fleste har nok båndbredde til kun å laste ned spillene. Det eneste positive med det var med hensyn på miljøet, men for oss med tregt nett er ikke det særlig praktisk. Vente 10 timer på at et spill skal lastes ned for så å måtte oppdatere det i 2 timer er ikke spesielt kult når man gleder seg til et nytt spill til helgen.

     

    Mange vil gjerne se filmer som ikke ligger på Netflix ennå i det beste formatet, og når Netflix i tillegg kun klarer å presse ut en gjennomsnitlig BluRay-versjon av sin såkalte 4K blir dette for tamt. Sony går altså bakover i tid. Tro om Xbox skal trone øverst nå?

    • Liker 3
  19. Trekker mere strøm, mangler fjernkontroll, muligens ikke 4k støtte?

    Snakkes om PS 4.5 også.

     

    Usikker på bildekvalitet\lyd om det blir samme eller forskjeller?

     

    Xbox One S støtter avspilling av 4K bluray, men kvaliteten er neppe like god som Samsung K8500 og Panasonic UB900.

     

    Fjernkontrollen blir jo erstattet av kontrolleren som er en halvgod løsning, men absolutt brukervennlig nok for de fleste.

×
×
  • Opprett ny...