Gå til innhold

arna

Medlemmer
  • Innlegg

    526
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arna

  1. Når jeg kjører "df" i kommandovinduet får jeg frem:

     

    Filesystem .. .. Use%  Mounted on

    /dev/hda1 .. ..  100%  /

    /dev/hda6 .. ..  6%    /home

     

     

    Når den bl.annet er full får jeg ikke logget på systemet annet enn root og ihvertfall ikke installert programvare .. Hvordan repartisjonerer jeg dette slik at plassen blir mer jevnt fordelt uten å ødelegge noe ELLER forteller systemet at visse brukere skal installere/bruke ressurser på det ledige området ?

  2. Kan noen forklare litt veksling og slikt for meg ? Har sjekket litt bankkurser og valutapriser men ser ikke helt det store med å veksle på forhånd, ihvertfall når man skal på ferie i norden.

     

    F.eks hvis jeg skal veksle inn 2000 kr til svenske, sparer jeg i det hele tatt noe som helst hvis jeg gjør det i Norge kontra sverige? (er jo 25,- kr for vekslingsgebyr også ...)

  3. Nå kan jeg gjerne trenge litt hjelp fra dere mine gode musikk-kjennere! Har ordnet meg en date til helgen og tankene flyr litt på hvordan jeg skal ordne det. I den sammenheng tenker jeg litt på musikk.

     

    Har dere forslag til musikk som kan være romantisk, evt i den kategorien at det er en veldig behagelig bakgrunnsmusikk ?

  4. Kyllingfilet er jeg flink til å lage og alt det du skriver der lager jeg av og til alene. Føler ikke det er stemningsskapende nok.. Vil gjerne skape litt 'oi, hva er det' holdning. Dessuten enklere å skape en 'løs'samtale ...

     

    Vet ikke om hun liker fisk nei, men sender en melding dagen før så får vi se.. Tror ikke hun er noe 'kresen' dog.

     

    Idéen din likte jeg toazty! Breiflabfilet har jeg dog aldri smakt og er litt skeptisk men tanken bak alu.foli innpakket med grønnsaker likte jeg godt... Har du en oppskrift på dette noe sted? Vil det være mer passende med bakte poteter ?

  5. Jeg har klart å ordne meg en date med en dame jeg liker svært godt og har ikke kjent mer enn et par uker. Fikk senest for noen dager siden invitert henne med på en middag hos meg selv men er lite kreativ når det kommer til middag/dessert/vin så skulle gjerne hatt litt inspirasjon fra dere!

     

    Først og fremst er jeg student så har ikke råd til allverdens hummer/kaviar og dyre viner(satt litt på spissen) og jeg vil aller helst ikke skremme henne for mye ved å lage verdens fineste middag(Eller er dette dumt av meg?)

     

    Ihvertfall trenger jeg en fin middag, gjerne litt eksotisk, en god vin og veldig gjerne en spennende,men god, dessert.. (Jeg er flink til å lage mat så tar gjerne en utfordring selvsagt)

     

    Hva jeg tenkte litt på, men noe sier meg at dette ikke er "romantisk" nok.. (?)

    Middag: Lasagne, ostebaguett + lime, frisk salat og kanskje en tzatziki dressing på toppen

    Drikke: En god rødvin (Siden dette er kjøtt (?), eller går hvitvin like bra?)

    Dessert: En uthulet annanas med hvitis og litt bær.

     

    Hjeeeeelp! :love:

  6. Jeg jobber med et prosjekt for tiden og der illustrasjoner og grafiske hjelpemidller vil være veldig behjelpelig fordi stoffet er så tungt.. Har vært borte i en programvare for noen år siden som kunne enkelt legge opp ferdige bilder av nettverk (pc, rutere, servere, internett-sky etc..), men husker ikke hva det het..

     

     

    Ønsker å kunne fremstille noe slikt:

    ispservices-computer-network-large.gif

     

     

     

    Forslag til programvare?

  7. Spørsmål er som følger: Hvordan finner man ut hva gjennomsnitts-tiden er på en algoritme dersom man bare har koden? (Tar i utgangspunkt 2x nesta-for løkker for å eksemplifisere)

     

    for (int i = 1; i i <= 10; i++)
       for(int j = 1; j <= 4; j++; )
             */ irrellevant*/ 
    

     

    Dersom disse nesta-løkkene hadde vært kvadratiske, ville jo formelen vært O( i * j ) men hva hvis den innerste løkken er mindre/større enn den yttereste slik som ovenfor?

  8. Takker for all deres råd, men fikk ikke noen av guidene til å virke.

    Jeg prøvde ut nok en gang OSS og så over litt forskjellige brukerråd og fant til slutt ut på egenhånd hvordan jeg skulle gjøre det.

     

    Min lille guide: (Realtek ICH6 / AC 97 )

     

    1. Hent nyeste .*rpm pakke fra 'Open sound system' sin hjemmeside og pakk denne ut.

    2. gå inn mappens: ./usr/lib/oss/build og sett install.sh til read / write execute på owner

    3. i terminalvinduet skriver du ./install.sh

    4. skriv etter installasjonen ' soundon '

     

    Voila :D

  9. Jeg har spart opp et betydelig beløp penger igjennom året/sommer og ønsker å sette disse bort slik at de øker (renter). Har da ikke bruk for disse pengene før om 1 år ca, hvor er den beste (SIKRE!) plassen å sette pengene sine?

     

    Jeg er overhodet ikke interessert i å gamble bort penger med aksjer og høyrisiko-avtaler og lignende. Kan godt fryse penger 1 år for å få høyere rente, tips noen? (Beste ville være et sted der jeg kan legge til penger hele tiden siden jeg jobber ved siden av også)

  10. Kan man være lærling i en bedrift og følge disse lønningsreglene eller MÅ man følge vanlig 'tariff'lønn for sin alder.. ?

     

    Grunnen til at jeg spør er fordi jeg ønsker å skaffe meg erfaring innenfor data-bransjen når jeg er midt i studietiden (Og ikke har tittelen å referer til).

     

    Da jobber jeg gjerne (!) gratis periodevis, eller følger andre lønnsregler som t.eks lærling så jeg skaffer meg denne erfaringen fram til jeg er ferdig med utdanningen.

     

    **Forøvrig 22 år

  11. Du velger jo kernel i standardinstalleren. Siden du allerede kjører 2.4, kan du kjøre noe sånt som apt-get install kernel-image-2.6.8-3-686 om du har Intel-CPU, sleng evt. på -smp om du har smp-kjerne.

    Har du AMD blir vel apt-get install kernel-image-2.6.8-3-k8 mer riktig. Uansett:

    man apt-get

     

    apt-cache search kernel-image vil gi deg en god liste over muligheter.

     

    Er vel forresten mulig du må lage nytt initrd-image når du går fra 2.4 -> 2.6 under Debian? Mener å huske jeg ble utsatt for det på en rackserver en gang.

    6938822[/snapback]

     

     

    Ja, jeg har funnet ut og fått noen tips om dette til nå. Men takk :)

     

    Kort oppsummering for meg selv:

    - Det er mulig å skrive ting i installeren som bestemmer hvordan installeringen skal foregå. Ala typen linux26, nousb, nopcmcia, expert26 osv

    - Etter installeringen kan man inne i linux oppgradere kjernene ved blant annet å søke etter 'kernel-header' og 'kernel'source'

    - Hvis PCMCIA gjør at man ikke kommer lenger i boot, kan man gå inn i grub/lilo legge til "hw-detection/start_pcmcia=false" slik at den hopper over dette. (Og når man da kjører ikke-vanlig-modus kan man gå inn i /etc/init.d/pcmcia og fjerne denne til booten for alltid :)

     

     

    Takk for hjelpen folkens! :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...