Gå til innhold

hatlen

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hatlen

  1. At over halvparten av norges arbeidsgivere ikke ansetter personer som ytrere sine politiske meninger er skremmende. Jeg syns de skal skamme seg, for å være så firkanta og prøve å skape en perfekt verden med uperfekte mennesker er latterlig. Feige ledere, vil jeg påstå.

    Og festbilder? Virkelig? Nei, om arbeidsgiver krever at du ikke skal ha et normalt sosialt liv, så er ikke arbeidsplassen vært 5er'n heller.

     

    Jeg kan skjønne det om man skal representere et selskap, politisk parti, land etc. Men for en vanlig ansatt? Blærgh.

     

    Ærlighet fremfor tvunget stillhet!

    • Liker 4
  2. Også har østerrike også sikkert en rettspraksis som innebærer; "OI, her var'e mye snusk!" fordi de stadig overvåker og har varsling på forskjellige ord og alle som kriminelle snakker med, og sparker ned døra der med lovhjemmel, og dermed selvfølgelig finner noe snusk.

     

    Hadde også vært kult da å høre hvor mange skivebom de har hatt etter å ha mistenkt folk via DLD. Hvor mange av de 50 som egentlig også er uskyld og kanskje eier av en café med wifi.

    • Liker 1
  3. Det tviler jeg ikke på. Det er ikke selve piratvirksomheten jeg reagerer på her heller. Det er det at folk ikke klarer å vente tre dager til det kommer på Spotify og til salgs. Hadde det vært snakk om ei plate som kun kom ut digitalt og ble sluppet en måned seinere enkelte steder skjønner jeg at det ville vært irriterende, men det var tre dager som Samsung hadde ordna. Ingen grunn til at folk blir furtne og krever å få tilgang på sekunder, man kan ikke forvente at selskaper vil slutte 100% med business fordi vi har noe som heter internett.Ikke en særlig hyggelig app, absolutt ikke, men det er en litt annen diskusjon. Jeg reagerer på dem som ikke har Samsung-telefon og ikke klarer å vente tre dager.

     

    Jeg vil nå si det er på sin rette plass, nettopp fordi Samsung:

    1) Prøver å selge seg og sine produkter ekslusive, ved å skape stygge lobbist-avtaler med noe som ikke har noe med produktene dems å gjøre. Dette er ikke samme som at MS lanserer Monster Truck Mania til kun Windows, men mer som at Ford skal ha exclusive right på å koble iPhone til bilen.

    2) Jeg fatter ikke at ingen her har klaga på det enda, men har dere SETT lista over drit man må akseptere for å laste ned detta albumet?! Det er jo bilde i artiklen, og det er jo helt skammelig og gir ingen mening. Hva er det _egentlig_ de prøver på her? Er vi ufrivillig medlem av undersøkelse, ja?

     

    Grunnen til at folk reagerer er måten den var ekslusiv. Den har nok allerede vært rundt til diverse plateanmeldere og musikere og andre i bransjen, uten at noen tar seg nær av det. Men en lansering skal helst være global, eller være ett sted først. Ikke ett sted i flere dager, og isåfall IKKE på grunnlag av en lobby-lignende avtale.

  4. For et sløseri! Tenk på alle de offentlige etatene rundt om som trenger flere/nyere datamaskiner. Eller man kunne sedt dem til et u-land.For det andre burde man se på miljø aspektet.

     

    Når det kommer til å sende de til et u-land, så kan jeg nok nesten garantere at det er det som skjer :) Det går daglig container-skip ned til U-land og kaster gammelt EE-avfall som vi rike har brukt. Det er kun søppel, men for å få det lovlig kaller vi de "second hand" varer.

    Finnes mange dokumentarer på hvor søpla di går, anbefales!

    • Liker 2
  5. Jeg forstår ikke at man ikke skal få bruke sine egne penger på det man selv ønsker. Det er allerede ulovlig å tilvirke terrorhandlinger f.eks., så man trenger ikke ha kontroll på penge-nivå når det kommer til kriminelle handlinger.

     

    Kortleverandøren skal bestemme hva du skal få bruke penger på, altså privat aktør. I tillegg har du staten. Allerede i dag har du ikke lov å handle for over 10.000 kroner kontant, og kortleverandørene ønsker jo å innføre betalingsgebyr for å betale med kontanter..!! Ja, man må behandle fysiske penger, men det er faktisk det som ER valutaen vi bytter, på lik linje som gull/metall, kjøtt og krydder i gamle dager.

     

    Syke, jævla verden. Og på toppen kommer ting som arveavgift og dokumentasjonsgebyr for omreg av bil på 13000. Jeg lå senest i går og tenkte på innkjøp av safe for å kunne få ha kontroll på mine egne penger selv. Dette er idioti. Nå ser jeg hvorfor vi trenger Bitcoins!

  6. Elsker når sånt blir satt på så høye hold som EU. Det har de egentlig ingen ting med å drive å bestemme. De er ikke en regjering for europeiske land.

     

    Nå er det ikke det at jeg har noe til overs for at vi skal slå ut strømmen for tusenvis av folk fordi det er gøy å hacke, men dette får som alltid feil ringvirkninger. Hva med meg, som laster ned diverse verktøy for å sjekke sikkerhet på min egen arbeidsplass? Joda, jeg kommer garantert til å få kripos på døra med; "Åh, vi så du lasta ned backtrack fra torrent! Så vi vet du dermed har gjort noe kriminelt, og vi har derfor overvåket deg. I overvåkningen fant vi ut at du også driver med (noe annet ulovlig) og dermed straffer vi deg for det!".

     

    EU. <3

    • Liker 4
  7. Horrorbyte: Ja, ser definisjonen av hacking hos media. Men det store problemet jeg prøvde å poengtere er at facebook og twitter blir her sett på som syndebukkene. Og mange paranoide kan jo bli nervøse for facebook-kontoen sin for det her, men derimot glemme f.eks. banken.

     

    Er man først på WLANet til noen så kan man jo like enkelt snappe opp session hos banken, så lenge personen er logget inn selvfølgelig - så ok, banken har kanskje bedre sikkerhet. Men se for at du skal fram med minID/bankID-brikke hver gang du skal på facebook!

     

    Det med Twitter-saken ble nok mer blåst opp tenker jeg, og å stille disse sidene som syndebukker føler jeg bare er småtrist. Skylder ikke på HW, men generelt sett i media.

     

    Hadde man kjørt SQL injection på Face hadde det vært noe å mobbe de for! :thumbup:

  8. Det her har jo ingenting med å hacke hjemmesida å gjøre. Facebook kan ikke fly rundt å lære brukerne sine opp i å sette opp WPA2, gode passord og nettvett - ei twitter, for den sakens skyld.

     

    Hvis jeg slår ned en kar som sitter med hjemmekontor til pentagon og setter meg på PCn hans, så har jeg hacka pentagon og kanskje? Snodig..

     

    Edit: skriveleif på tur

  9. (Sitat: alle..)

    Syns det er ille å se at noen faktisk ønsker å snerpe inn pengeposen til hele musikkbransjen (inkl. artister). Vi bør lønne de for fremragende arbeid, samt hjelpe mindre artister.

     

    Derfor må musikkbransjen ha penger, siden de har folk som er GODE på PR, lyd, de har kontakter, de kan hjelpe artister med mye - samt at de trenger å eie en del. Et lydstudio er ikke billig heller!

     

    Artistene bør og få penger, men jeg føler at det er feil at de skal få 2% av CD-prisen eller hva de enn får. Rett og slett fordi CDer er MØKKDYRT!

     

    Grunnen til at det er dyrt nå, og ikke før er at;

    før kjøpte alle elvis og the beatles, alle låtene var bra - og alt var greit.

    I våre dager derimot, så har lytterne nye måter å høre på musikk på. Vi sitter ikke lenger i soffan og setter på grammafonen. Vi hører på en ny artist HVER gang WinAmpen vår "shuffler" - så godt som aldri en hel CD. (Hvertfall vi som piratkopierer).

    Og det er her platebransjen ikke klarer å henge med..

     

    Jeg syns artister og plateselskaper skal satse mer på konserter, senke priser på CDer og evt. gjøre de mer attraktive (for ikke alle bryr seg om å ha originalCDen, spesielt når 10 av 12 låter suger).

    La folk komponerere egne CDer i platebutikken, MP3-CDer med god lydkvalitet. Da trenger de ikke senke prisen så mye på CDene (like mye) samt at det blir verd å komme og gjøre det. For det er slik vi lytter i dag. Dessuten taper ikke bransjen på det, 320kbps eller 128kbps koster like mye for de..

    Samtidig trenger vi lovlig og god løsning på digitalt plan som kunder er fornøyd med, hvor mindre kjente artister kommer i lyset og alle kan tjene penger. Men det må være tilrettelagt for småbrukere samt masse-nedlastende brukere. Kanskje både click-and-buy og en løsning med flere subscriptions med en viss (overkommelig) sum i måneden (som er lettere å overkomme med de f.eks. da leverer oss flac-filer på en effektiv og god måte).

     

    Simpelthen blir 1 CD hvor du liker 3-4 av 12 låter ikke verdt å betale 200 kr for, når du uansett vil høre på én låt, så bytte CD i bilen, for å høre på en ny en. Det er jo direkte trafikkfarlig med dagens CD-løsning :(

     

    On-Topic:

    Takk og lov at ikke vi får Kina-sensur her i Norge, desverre blir det vel når vi kommer inn i EU. Verden kommer til å gå under...

     

    Regner ikke med at noen gadd å lese hele, men det måtte ut ;)

     

    Edit: Bare rettet opp litt setningsstruktur for å forenkle leseflyten.

×
×
  • Opprett ny...