Gå til innhold

Minneplugg

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Minneplugg

  1. Det er en enorm mediadekning av konfliktene i Nord Afrika. Kanskje mer enn vanlig? Jeg har en sterk følelse at disse landene blir sett på med ørneblikk av vesten på grunn av olje eksporten. Det har nå skjedd mange flere, mer tragiske og større hendelser i verden som ikke har fått samme mediadekning.(?) Er jeg helt tullerusk eller ligger det noe i det jeg skriver?

  2. Nei, det er absolutt ikke så nekelt.

     

    En forsikring dekker visse ting opptil et beløp. Har rederi tegnet en billig forsikring er de dårlig dekket. Forsikringsselskapet dekker det de skal - men ikke utover det det dette.

     

    Rederier har ofte eget aksjeselskap pr. båt. Havarerer en bår er det normalt ikke problem grunnet forsikring, men naturskade, skade på andre skip, skade på personer kan medføre at aksjeselskapet går konkurs - og dermed er det intet å hente.

     

    Reder (aksjeselskap)/forsikringsselskap (ofte pool) neketer normalt ikke sitt ansvar innenfor det de har forpliktet seg til. Men ofte er ansvaret begrenset - utover det er det ikke noe å hente (selv ikk med forsøk på rettsrunder).

    Full forsikring for skip mot grunnstøting og andre hendelser som skaper problem for miljøet burde vært lovpålagt for alle skip som kommer inn i norsk farvann. Helt utrolig at det er så liten styring. Men takk for bra svar Per B

  3. Noe som irriterer meg er alle skip og vrak som ligger langs norskekysten fordi rederi eller forsikringsselskap ikke vil betale for opprydningen. Stygt er det og mange forlis er miljøfiendtlige. Er det ille nok, kommer staten inn og betaler. Hvorfor må det være sånn? Sier ikke norske regler noe om ansvar? Hvis forsikringsselskap/ rederi nekter å betale for opprydningen, hvorfor går ikke staten til domstolen og får en dom? Viss noen først forliser så må de jo rydde opp etter seg på egen regning.

     

    Det er vel kanskje ikke så enkelt som jeg skal ha det til.

     

    http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7471408

  4. "Det er ikke en mp3 spiller, det er en Ipod" sier herr ekspert.

     

    Ipod er også en mp3 spiller, som har/hadde mange flere funksjoner enn andre mp3 spillere. Mp3 spiller betyr bare at den kan spille av musikkfiler av mp3 formatet.

     

    Slutt å si at det ikke er en mp3 spiller!!

  5. Hei

     

     

    Når vi snakker om at noen land er mindre utviklet både teknologisk og sosialt så er den teknologiske biten grei. Det jeg lurer på er: Hvordan kan vi sette vår sosiale status som målestokk for deres sosiale målestokk Hvordan kan vi si at vi har "bedre", "riktigere", "mere utviklet" sosiale "kunnskaper" osv.?

     

    Er det ikke fornuften som bestemmer hva som er riktig og galt? Om man skal steine albinoer eller tennåringsjenter? Fornuften er jo forskjellig hos alle mennesker. Da sier vi jo inndirekte at vår fornuft er "bedre", eller resultatet av vår fornuft og den sosiale utviklingen? Er det fordi at de ikke tenker over ting at de er så mye mindre "utviklet sosialt"? Er de lite "opplyst"?

  6. Vi står overfor et kjempe problem. Sånn som jeg har forstått det så bygger markedsøkonomien på økonomisk vekst. Hvor lenge kan denne økonomiske veksten fortsette i Norge og resten av verden før vi må ta innover oss at verden ikke har ubegrenset med ressurser? Viss India og Kina skal ha samme levestandard og økonomiske system så vil jo det gå skikkelig gæli (for det vil jo dem garantert ha). Hvordan skal man kunne fordele godene likt i verden med markedsøkonomi? Skal man da ha "evolusjonsøkonomi" der bare de "sterkeste" og "beste" blir rike og lever godt? Må alternativet være det absolutt motsatte med full planøkonomi?

  7. Disse spørsmålene kommer fra et filosofisk og ikke religiøst standpunkt.

     

    1. Hva er viktig i livet og hvordan vet man hva som er viktig?

     

    Jeg er i den posisjon at jeg er middels interessert i alt og må ettervert velge noe som er viktig for meg i livet. Verden er så stor og omfattende at alle kan ikke kunne alt. Jeg må derfor ta et valg av hva jeg vil fokusere på.

     

    2. Hvorfor er jeg så redd for å gå glipp av ting/ det å ikke lære mer om alt?

     

    3. Et annet spørsmål er hvordan kan vi være sikker på hva som er viktig i livet når vi ikke er sikker på meningen med livet?

     

    4. Hvorfor er vi så opptatt med å finne/ ha en mening med alt vi gjør og selve livet?

     

    5. Norge har fjernet seg fra en kristen formålsparagraf og skal være religiøst nøytrale i skolen. Samtidig tar vi standpunkt i vitenskapen og fornuften. Er ikke dette en "religion" og et livssyn?

     

     

    Takker for alle seriøse svar

×
×
  • Opprett ny...