Gå til innhold

HaavardM

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HaavardM

  1. Tusen takk for svar!

    Er nok elektronikken som interesserer meg mest, men er flere fag fra kyb som jeg også hadde likt å hatt.

    Er det mulig for en som går på elektronikk å ta noen fag fra kybernetikk?

    Er spesielt interessert i "Modellering og simulering" fra kyb og hadde likt å få kombinert det med elektronikk.

     

    Håvard

  2. Tusen takk for svar!

    Heller nå litt mer mot kybernetikk ettersom jeg har lyst til å skape noe med elektronikk - ikke lage selve elektronikken. Skal likevel sende en epost til NTNU for å høre litt mer om elektronikk og kyb samt hvilke fag man kan velge.

    Tusen takk for gode svar fra dere alle, det har vært til svært god hjelp!

  3. Hittil er det innvevde systemer som virker mest interessant fra begge linjene. Det virker ihvertfall som det gir god mulighet til å kombinere hardware og software.

     

    Det jeg er mest usikker på nå er om det blir en forskjell på å ta innvevde systemer via kyb eller via elektronikk?

    Håvard

  4. Hei og tusen takk for gode svar.

    Ser både kyb og ELSYS har innvevde systemer som studieretning. Er det noen forskjell mellom de to?

     

    Angående min interesse for elektronikk så har jeg alltid vært fasinert av hva man kan gjøre med elektronikk. Jeg går nå på en data og elektronikk linje (men med realfag) så har allerede fått lært en del om elektronikk (komponenter, logiske kretser, analoge kretser, mikrokontrollere osv), samt at jeg hadde automatisering( lærte da om PLS, ladder programmering, motorstyring etc) som fag i fjor. Jeg har også på fritiden drevet litt med programmering av blant annet arduino (programmerer også med Java, og litt C/C++). Jeg har lyst til å forstå/lære hvordan mikrokontrollere, FPGA og annen elektronikk fungerer/er bygd opp for å kunne designe systemer som er så effektivte som mulig, men har ikke nødvendigvis lyst til å designe selve mikrokontrolleren.

     

    Er blant annet svært fasinert av Internet of Things så kunne tenkt meg å designe slike smarte "dingser".

     

    Jeg er også fasinert av maskinlæring og prinsippet med at elektroniske systemer kan lære og løse oppgaver uten menneskelig påvirkning, men det går kanskje mer under datateknologi og AI enn kyb?

     

    Jeg ligger å vipper mellom elektronikk og kyb ettersom jeg har veldig lyst til å forstå de elektroniske systemene så godt som mulig, men har også lyst til å kunne lage avanserte maskiner/systemer som kan løse oppgaver selv. Jeg har til og med vurdert å ta to mastere (5 år elektronikk + 2 år kyb) rett og slett for å få dekket alle interesseområdene mine, men tviler litt på at jeg er interessert i å studere to år til med tanke på studielån.

     

    Men mest av alt har jeg lyst til å skape noe som er nytt, kult og avansert!

     

    Dette ble skrevet på mobil, så beklager om det ble mye skrivefeil.

     

    Håvard

  5. Heisann

     

    Er enda ca et år til jeg må søke på videre utdanning, men bruker allerede mye tid på å finne ut hva jeg vil studere. Jeg har egentlig alltid tenkt at jeg skal studere elektronikk (ELSYS på NTNU) ettersom det er et felt som har interessert meg veldig i mange år, men har i det siste begynt å se litt på "Kybernetikk og Robotikk" og har derfor noen spørsmål om utdanningene:

     

    - Er det lettere å få jobb med Kybernetikk enn med elektronikk?

    - Er det vanskelig å få jobb som siv ing i elektronikk?

    - Lærer man mye om elektronikk på kyb (dvs kan man jobbe med "vanlig" elektronikk med en kyb utdanning)?

    - Er kybernetikk studiet rettet mye mot tyngre og etablert industri (f. eks olje eller kraftproduksjon/kraftformidling)?

    - Lærer man noe programmering på kybernetikk og/eller elektronikk?

     

    Er generelt sett veldig glad i fysikk og matte så begge studiene virker veldig interessante, men elektronikk har alltid vært den delen jeg har likt best. Men etter å ha snakket med diverse folk virker det som det er et "tryggere" valg med kyb enn elektronikk. Noen som har noen innspill til det?

     

    Kan også legge til at jeg har alltid hatt lyst til å skape(innovere) ny kul teknologi som påvirker vanlige mennesker og ønsker derfor å ha kompetanse som ikke bare er relevant for tyngre og etabler industri, men også for mindre bedrifter.

     

    Håvard

  6. Takk for svar!

    Forsterkeren er en NAD D3020, så den har ikke innebygd RIAA. Ønsker helst separate deler for eventuelle oppgraderinger senere.. Er min første platespiller, så vil prøve å holde meg under 4000kr totalt. ProJect Debut Carbon blir nok derfor litt over mitt budsjett dessverre..

  7. Hei

     

    Vurderer å kjøpe min første platespiller og trenger litt hjelp til å finne ut hva jeg burde kjøpe. Har sett litt på Rega RP1 som ser ut til å få gode anmeldelser, og Argon TT-2 fra Hi-Fi klubben(men finner ikke mange anmeldelser). Kan svært lite om platespillere, så sliter litt med å finne ut hvilken som er "best". Er ute etter en enkel, minimalistisk platespiller som har en solid konstruksjon og god lyd. Er det noen som har erfaring med disse platespillerne, eller evt anbefaler noe annet?

     

     

  8. Har i det siste opplevd at ved høy last, kan jeg høre svake knitrelyder fra pcen. Ved normal last, hører jeg den ikke, med mindre jeg legger øret inntil tastaturet. Lyden minner veldig om en normal snurredisk som jobber, men bare mye svakere. (pcen har bare SSD). Lyden er sikkert normal, men ønsker bare å være sikker på at alt er som det skal.

     

    Det er denne pcen: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=782305

     

    Noen synspunkter?

     

    Håvard

  9. Ringte til komplett, som sendte meg videre til Asus. De sa at det ikke var noe galt, og at begge diskene skal vises. Sjekket litt rundt og det virker som de er satt opp i raid 0. Men syntes enda det er rart at den ene disken er helt tom. Men takk for svar :)

  10. Hei Fikk ny pc i dag - en asus u500vz (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=782305). Jeg har lest litt rundt på nettet om raid 0 (http://www.intel.com/support/chipsets/imsm/sb/CS-009337.htm#raid0) og har forstått det slik at de to diskene i raid 0 skal bli oppfattet som en disk av operativsystemet.

     

    Men på Min datamaskin i windows er det to hardisker. OS (C:) og Data(D:). Data(D:) er helt tom (254gb av 254gb ledig), mens OS(C:) inneholder programfiler, Windows etc. (147 gb av 183gb ledig)

     

    Er det slik raid 0 skal være?

×
×
  • Opprett ny...