Gå til innhold

ans1

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ans1

  1. apxapx skrev (1 time siden):

    Hei

    Ny på forumet, så kan være dette er besvart i løpet av de 80+ sidene i denne tråden.

    Jeg bestilte på elkjøp på 13:00-slippet. Har blitt trukket penger, og fått ordrebekreftelse. Den har heller ikke blitt kansellert (står at de kan kansellere de første 24 timene).

    Men, det som bekymrer meg er at "status" står som "ubekreftet". Hører andre har denne som "reservert"?

    Hva betyr dette? Risikerer jeg å ikke få varen før jul?


    Takk for svar 🙂 

    Min står som «reservert». Fikk beskjed om at de sendes 10.12.

     

  2. Hei. 

    Fikk en telefon tilbake fra reparasjon fra forsikringsselskapet, fem dager senere oppstår det en lilla pixel-linje på telefonen. 

     

    Jeg sender inn et bilde av telefonen og reklamerer på reparasjonen. Til svar får jeg at dette ikke går på reklamasjon for verkstedet sier dette er en skade som ofte oppstår når man mister telefonen. Jeg klager på dette og truer med å ta saken til finansklagenemda. 

    Nå foreslår dem at jeg skal sende inn telefonen for vurdering. Dette tror jeg ikke vil gå bra siden verkstedet allerede har konkludert med at "det er for jeg har mistet telefonen i bakken". 

     

    Etter kontakt med produsent av telefon sier de at "bare produsent-godkjente verksted kan avgjøre hvordan en skade har oppstått". Dette verkstedet er ikke produsent-godkjent. 

     

    Burde jeg sende inn telefonen til dette verkstedet, eller hva burde jeg gjøre fremover?

     

    Takker for hjelp. 

  3. For det første, dersom du åpner den selv bortfaller all garanti og reklamasjonsrett på flekken, så ikke gjør det.

     

    På enkelte feil har serviceverksted avtale med importør/leverandør (de som betaler for garantireprasjonen) at disse utbedres uten nærmere utredning på hvem sin skyld det er at feilen har oppstått. Dette gjelder da for feil som er billige å utbedre. På feil som er dyrere å utbedre, opprettes det en sak mellom serviceverksted og leverandør, hvor leverandøren må godkjenne at garantirep kan utføres. Noen serviceverksteder har også fullmakt til å avgjøre dette selv.

     

    Det kan godt hende at feilen du har gjenkjennes om en enkel feil og utbedres uten diskusjon.

    Det kan også hende at det blir stilt spørsmål på hvorfor du ikke har reklamert på feilen tidligere, da du er pålagt å melde feilen omgående dersom du ønsker garanti/reklamasjon.

    Nå som det har gått så lang tid er det også mindre grunn til å tro at maskinen ble levert slik, enn at det er selvforskylt.

     

    Men jeg vil anbefale deg å sende den inn. Dersom du åpner den, må du også være forberedt til å fikse den selv, for da er det iallfall ingen andre som gjør det for deg! Iallfall ingen som betaler for deg :)

     

    Hei og takk for svar! Fra manglen oppstod(dvs fra når dette skjedde uten at jeg valgte å trykke på det stedet) ba jeg om service umiddelbart, har bare ikke sent den inn enda. Legger og ved et bilde hvis noen sakskyndige kan se hva det evt. kan dreie seg om. http://imgur.com/K8sjAIN

  4. Hei.

     

    Har hatt min samsung ultrabook i rett under et år nå. Da jeg først fikk datamaskinen oppdaget jeg at hvis jeg presset på venstresiden under skjermen ble fargen på venstre halve skjermen tullete og bildet rart. tenkte ikke noe mer over det da det for meg var et lite problem.

     

    Tiden gikk og jeg våknet en morgen og plutselig var skjermen slik konstant. Nå har jeg snakket med infocare om å sende den inn. Jeg har ikke mistet den i bakken eller noe lignende, men er jo litt rett å bruke en mnd på å sende den inn for å få beskjed om at dette er selvforskyldt og jeg selv må legge ut.

     

    Jeg har jo selv inntrykk at det er en form for kontaktfeil da problemet de siste dagene har kommet og gått litt. Tror dere det kan være lurt for meg å åpne datamaskinen å se på kontakten før jeg sender den inn? Eller bare sende inn å være uten datamaskin en mnd. Ser jeg nøye på skjermen virker det som den får lite strøm eller lite signal da den øker og svekker seg selv litt i styrke(Merkbart over ikoner som spotify f.eks)

     

    Noen tips? :)

     

    takker på forhånd :D

  5. Gå til en velassortert elektriker og kjøp noen loddehylser (stikker en ledning i hver ende og varmer med en lighter). Da kan du forlenge ledningene uten de blir noe særlig tykkere.

     

    Han finner også noen passende krympehylser som du ekstra (etterpå) kan dra over loddehylsa (+ 1 cm) for ekstra isolasjon og styrke. Krympehylser krymper med en hårføner eller forsiktig med lighter. Profft!

     

    Edit : Ikke brenn ned huset når du tukler med lighteren, for da har du ingen steder å montere lampen. :green:

     

    Hørtes avansert og dyrt ut, men takk uansett :)

  6. Hei. Kjøpte meg en taklampe idag, som den apekatten jeg er rev jeg sund det som sund kan rives av embalasje, samtidig som jeg kuttet ledningen og endret endestykke. Så oppdager jeg at det er 30 cm for kort til uttak.

     

    Er det noen måte å forlenge en strømledning, dette er jo en taklampe på 40 w så ikke så redd for brannfare, så har tenkt på å kjøpe en skøyteledning på 1 meter å kutte denne ned til 30 cm. Ser vel ikke så bra ut men vil vel kanskje fungere.

     

    Samtidig har lampen en "kobling" midt på ledningen hvor det ser ut som ledningen blir delt, kan jeg evt åpne den å putte en ny ledning inn via den?

     

     

    Mvh Håvard

  7. Hei. Jeg studerer og har flyttet i ny leilighet. Da jeg kanskje(!) ikke befinner meg i Bodø fra høsten av leter jeg etter et bredbåndstilbud som ikke har 12 mnd binding.

     

    Jeg bor i sentrum i Bodø så har nok muligheten til abo. fra alle som lever i Bodø. Det er tlf utgang i leiligheten og de som bodde her før meg hadde telenor.

     

    Dette er nok en problemstilling flere studenter har, uten at jeg har funnet noe likt emne fra nyere tid. Håper noen har et tips :)

     

    Kan bruke adressen Kongens Gate 21 8006 Bodø som er en nabo-adresse

     

    Håper vi har noen resere på nettsøking :)

  8. Etter hva jeg ser så har ikke den laptopen mulighet for en tradisjonell dock.

    Jeg har selv en ganske så lik maskin, og var i begynnelsen på søken etter en passende dockløsning.

    Du har etter min erfaring 2 løsninger:

     

    1. Kjøpe en usb dock. Ala http://www.notebookcheck.net/USB-Docking-Station-in-Review-Lenovo-USB-3-0-Dock-0A33970.81021.0.html . Sånt fungerer visstnok greit til dokumentbehandling og video. Men ikke akkurat egnet for spill osv.

     

    2. "Hjemmelaget" dock. Jeg har festet alle nødvendige kabler på den en siden av kontorpulten. I riktig rekkefølge i forhold til portene på laptopen. Så da tar det meg 10 sekunder fra jeg har plassert laptopen på pulten, til strøm, hdmi, 2x usb og lyd er koblet til.

    Tusen takk for hjelpen, det ser ut som det ble min løsning. Er til arbeid så er hdmi og en USB- deler som blir koblet til. Kjører lyd over blåtann så slipper heldigvis den ledningen. Takk for hjelp, burde vel sjekke neste gang at den har mulighet for docking dog ellers en fantastisk datamaskin!

  9. Hei.

    Jeg eier en Samsung ultrabook som jeg ønsker å kunne koble skjerm, mus og tastatur til slik at jeg lettere kan bruke den på hjemmekontoret. Kan noen av dere hjelpe meg fra til en løsning på dette.

    På min gamle HP hadde jeg en dockingsstasjon slik at jeg bare koblet dataen i denne, men samsungen har ikke samme utgang.

     

    http://www.samsung.com/no/consumer/computer-peripherals/notebook/ultra-portable/NP730U3E-S02SE

     

    dette er datamaskinen.

     

    beklager hvis jeg har lagt dette i feil forum.

     

    på forhånd takk :)

  10. Hei.

     

    Vurderer å kjøpe Samsung NP730U3E-S02SE (http://www.netonnet.no/art/data/laptop/skjermstorrelse/laptop-11---14-tom/samsung-np730u3e-s02se/182909.5055/) til 8900 på netonnet.

     

    Virker som en solid maskin, selvom den ikke har de nye haswell prosessorene og helt ok skjermkort.

     

    Sammenligner den nå med nye macbook air. Som ender på 9800 skal man ha ny i7 prosessor. Da ender man fremdeles med bare 4gb minne hvis man ikke vil legge på enda 800 kr. Altså er den enda dyrere.

     

    Tross prisen til en Air har den ikke full hd skjerm og leverer bare 1440 x 900.

    De reklamerer stort om at den støtter ac wifi. Hva er det og hvor stor nytte har man av det?

     

    Og hvor stor forskjell vil det være på en i7 haswell prosessor kontra den eldre modellen? Batteritid har jeg aldri hatt problemer med, sitter på en 2 år gammel HP som lever i en halvtime.

     

    Ellers driver jeg mest med skolearbeid, litt enkle 3d spill, ser filmer og redigerer en nettside. Er kjøpet en katastrofe? Det står generelt mellom apple og samsung.

     

    Takker for alle tilbakemeldinger!

  11. Søndag kl 1400 sluttet min s3 og sende/motta meldinger og telefonsamtaler. Nå får jeg heller ikke koblet telefonen til Netcoms telenett av en eller annen årsak.

     

    Har vært i kontakt med tre forskjellige netcom kundebehandlere idag, hvor alle kunne fortelle at nettet i mitt område fungerte bra og spurte om jeg hadde prøvd å slå av og på telefonen. Etter dette var alle rådville og jeg har nå blitt latt igjen til meg selv virker det som.

     

    Ville bare advare alle om den dårlige erfaringen jeg hadde idag, og hvis noen har forslag til hva jeg kan gjøre gjerne hjelp.

     

    Problemet er altså at der man velger leverandør mellom Telenor og Netcom kan jeg alstå ikke velge Netcom, forsåvidt ikke telenor heller. Den fungerte fint til søndag kl 1400.

     

    Edit - kan surfe via 3g, men ingenting annet. - og har nok bommet på hvor dette innlegget skulle, klarer ikke flytte det selv.

  12. Hei, vi er en gjeng på seks stykker som skal til Portugal på festival i sommer og tenkte å tilbringe en uke i etterkant av festivalen på et feriested en plass. Derfor lurte jeg på noen tips dere evt. har. Selv har jeg vært i cascais, dette blir kanskje litt døll siden vi alle er 20. Gjærne en plass med noen fine strender og litt uteliv :)

     

    Helst ikke så langt vekk fra Lisboa siden vi har fly t/r derrifra :)

     

    Takk!

  13. Hei. Jeg skal begynne på uin og bor hos min far i bodø. Min mor har tilbydt med å leie hybelen hos henne for 5k i mnd (13000 bruker hun å ta + strøm). Dette er jo alt veldig fint. det jeg lurer på er hvis jeg flytter dit og får samm e boaresse som min mor, vil ingenting av lånet bli stipend? leste på lanekassen at man ikke får borteboer stipend hvis man bor hos foreldrENE. Jeg står registrert i registeret hos far, vært det i 19 år.

  14. Hei. Jeg skal begynne på uin og bor hos min far i bodø. Min mor har tilbydt med å leie hybelen hos henne for 5k i mnd (13000 bruker hun å ta + strøm). Dette er jo alt veldig fint. det jeg lurer på er hvis jeg flytter dit og får samm e boaresse som min mor, vil ingenting av lånet bli stipend? leste på lanekassen at man ikke får borteboer stipend hvis man bor hos foreldrENE. Jeg står registrert i registeret hos far, vært det i 19 år.

×
×
  • Opprett ny...