Gå til innhold

ogrunde

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ogrunde

  1. Jeg lyrer på om noen har tips til kurs, seminarer eller tester jeg kan ta for å krydre cv'en min. Er for eksempel BAT-testen til Bloomberg noe som kan være aktuelt for som cv-krydder? Hva tenker dere om å forsøke seg på Mensa-medlemskap?

     

    Bakgrunn: Jeg har fullført bachelor i økonomi og begynner på master til høsten. I januar skal jeg på utveksling til Tyskland. Jeg bor i Bergen, men kan gjerne ta en helg i Oslo/Trondheim/Stavanger/Kristiansand, dersom det er aktuelt.

     

    Takk for svar!

  2. Vi er 8-10 studenter som ønsker å starte en aksjeklubb. Statutter og vedtekter skal vi nok klare å finne frem til, men jeg lurer på hvordan klubben bør organiseres. Det vil jo være penger i sving og da skal dette føres på selvangivelsen. Hvordan fører man skattes gevinst/tap når vi går sammen flere? Finnes det meglerhus som løser utfordringen?

  3. Er det noen som vet hva som er reglene i forhold til å låne ut penger til familie? La oss si at jeg har 100 000 kroner som jeg ikke har planer om å bruke i hele 2012. Jeg overfører pengene til broren min 1.1.12. Disse blir brukt til nedbetaling av hans boliglån. 31.12.12 blir pengene tilbakeført til meg i tillegg til renter (som ellers banken ville tatt).

     

    Er det noen som vet om dette er lovlig?

  4. Jeg så at temaet var oppe i BSU tråden men i og med at dette egentlig ikke er en ordinær BSU-konto tar jeg sjansen på å lage en ny tråd om emnet. Trenger du å vite hva dette er les disse to små linkene:

     

    Din Side

    DnB NOR

     

    Personlig er jeg skeptisk til "tilbudet". Selve gulroten i sparingen er jo skattefordelen og i tillegg står det ikke i klartekst at beløpet som står på BSU 2.0 kan overføres til ordinær BSU konto når BSU "1.0" er full.

     

    Flere som stusser på dette? Hva mener dere?

  5. Aller først må jeg bare si at dette er en glimrende tråd. Er i samme situasjon. Noen som vil fortelle litt mer om NHH som skole, livet etter skoletid og ikke minst Bergen by? Kan legge til at jeg har søkt studenthybel på Hatleberg (eller hva det nå heter). Av erfaring fra andre studentbyer har jeg en følelse av at dette er en billig plass å bo sentralt i forhold til NHH (ligger under 4000 på enkelte rom).

  6. Av egen erfaring vil jeg si at det er små muligheter for å spare dagpengene i militæret. Joda, staten dekker det meste av tjenesteoppholdet ditt som innlosjering, mat og klær, men dagpengene er ment til å dekke toalettartikler som såpe, shampoo, barbersaker og lignende. Andre utgifter du har er eventuelt røyk/snus, pubrunder på den lokale puben der oppe og mobiltelefon (Har du dame blir den jævlig dyr) Da jeg var inne for 2 år siden fikk vi 3500 kroner i måneden. Jeg hadde BSU-trekk på 500 kroner hver måned og hadde aldri mye penger. Streiker mobilen din er plutselig en månedslønn brukt opp for å erstatte denne til et eksempel.

     

    DIMMEPENGENE derimot! Jeg fikk godt over 30 000 ved endt tjeneste. I dag det garantert steget enda mer. Disse kan du du se på som sparing og putte på høyrentekonto eller i BSU'en din.

     

    Ser frem til å høre fra deg om hvordan det går med sparingen. :)

  7. Registrerte meg for å svare deg ja. Nedenfor begynner jeg å bevege meg ut på dypt vann, så ta hovedmomentene til etterretning, da det kan forekomme feil i utredningen. Skattesystemet er ikke lett for oss studenter, da det er meget komplekst etter min oppfatning. Likevel:

     

    Det som er poenget med aksjeutbytte i denne sammenhengen er at det ikke blir skattet på like prosent-intervaller som vanlig lønn og honorarer. Aksjeutbytte blir skattet med 28% og av den grunn blir din "reelle frikortgrense" forhøynet ytterligere over 56 000kr (det absolutte tallet kommer an på andelen av aksjeutbytte sett i sammenheng av dine totale inntektskilder (aksjeutbytte+lønn/honorar)).

     

    Konklusjon: Det er ikke nødvendig for deg og spare i BSU i inneværende år. Med bare 10 000 i lønn må aksjene dine gå veldig godt for at du får muligheten til å benytte deg av skattefradraget som innskudd på BSU-konto vi gi. Etter mine beregninger vil du måtte ta ut i overkant av 53 000 i aksjeutbytte i tillegg til dine 10 000 du har i lønn for å få full utnyttelse av skattefordelen med BSU. Dette er svært usansynlig at kommer til å skje i løpet av 2009.

     

    Hva du ønsker å gjøre med overskuddet er opp til deg, men man bør inneha en del kunnskap for å spekulere i aksjer. Tenker da særlig på oversikt over de viktigste faktorene som påvirker prisene, samtidig som du kan klare å lese dem. I tillegg er det en stor med "insiders" som kan fore deg med informasjon.

     

    Du trenger ikke frykte noen skattesmell, men du burde følge med på aksjene, særlig siste del av desember og da vurdere om du vil ta ut utbytte. Du kan bruke skatteberegning for 2008 på skatteetaten.no for å finne ut hvordan du ligger an.

     

    Gikk litt fort dette her. Får kikke over det igjen når jeg har tid, så får jeg evt. editere.

  8. Det magiske tallet for skattelette er 56 000 med full BSU-innskudd. Det vil si at du må tjene over 56 000 brutto for å få fordel av 20 000 sparing i BSU. Eneste momentet er at du ikke har noen andre fradrag som hever beløpet for skattepliktig inntekt. Helt enkelt kan man si at med 20 000 innskudd i BSU heves frikortgrensen til 56 000kr.

     

    Konklusjon. Du hadde om lag 40 000 i inntekt på aksjer og arbeid. Det vil si at du ikke vil få utnytte pengene skattefradraget i år. Sett overskuddet fra aksjer på sparekonto (evt. reinvister i nye aksjer/fond) og bruk disse pengene på innskudd i BSU når du har inntekt over 56 000.

×
×
  • Opprett ny...