Gå til innhold

ThreePinkApples

Medlemmer
  • Innlegg

    204
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ThreePinkApples

  1. "Brukte sekunder på det en superdatamaskin ville brukt årevis på."

     

    Betyr det at all kryptering som eksisterer idag vil bli ubrukelig?

    Ja, og nei. Dette er noe forskere har vært klar over at vil bli ett problem lenge, så det er gjort mye jobb med å utarbeide nye krypteringsmetoder som også vil være "trygg" mot en kvantemaskin https://en.wikipedia.org/wiki/Post-quantum_cryptography

  2.  

    Request: Re-test dette, men da med 4K HDR vs 1080pSDR

     

    Er ikke det relativt lite interessant? Er det sannsynlig at folk ikke ser forskjell på HDR og ikke?

     

    AtW

     

    Nei, jeg annser det som lite sannsynlig, men det gir et bedre "konklusjon" for den gjenomsnitlige forbrukeren som prøver å undersøke om 4k er verdt pengene. 4K handler ikke bare om oppløsningen og viktig å få frem at HDR hoved grunnen til UHD sin fremmarsj.

    Om tester de finner kun er basert på oppløsning forskjell så ser det fort ut som at det ikke er verdt det, om man trekker inn HDR sammenligning så blir ting en helt annen sak. 

    Og det vil være interessant å se hvordan helt uvitende vil reagere på forskjellen fra SDR til HDR, blir de imponert? De meker forskjell men synes den er ubetydelig? Synes de det føles "falskt" ? etc. Mange forskjellige meninger som kan komme ut av slikt. 

  3. Jeg tror det er akkurat Nintendo-eksklusivene som gjør at folk kjøper hjemmekonsollene til Nintendo. Klart det høres praktisk ut å ha en (relativt) kraftig konsoll man kan ta med seg, men hadde Zelda, Mario og Super Smash Bros vært på andre plattformer hadde jeg nok aldri vurdert å kjøpe Switch engang.

     

    Vi så at Wii U ikke solgte så veldig bra. Burde Nintendo heller satse på å utvikle spill til Xbox og Playstation?

    (Og heller bare satse på bærbare konsoller)

     

    Problemet med dette, fra Nintendos synspunkt, er at de ikke lager et spill uten at de har funnet på noe faktisk nytt til spillet. De lager ikke en oppfølger bare for å gi folk mer fra en franchise, de må alltid ha inn nye gameplay elementer for at de skal gidde å lage spillet. For å få dette til, har de mye nytte av å lage konsollene selv, ettersom de kan tilpasse dem rundt ideer de har for spill.

    Nintendo prøver seg alltid på en ny kontroll for hver eneste konsoll som bringer små, og/eller store endringer, som tillater dem enten bare flere forskjellige moves, eller en annen form for interaksjon (bevegelseskontrollere f.eks.) med spillet. Så tar de dette i bruk i spillet på forskjellige måter.

     

    Om Nintendo skulle måtte leve med hva enn Microsoft og Sony finner på til sine konsoller, kan det være de vil føle at kreativiteten deres blir begrenset, og det kan føre til mer uinspirerte spill, eventuelt at de bare mister interessen for å lage og dør ut.

     

     

    Så for nå er det beste valget for dem å fortsette å designe sine egne konsoller, så får vi se hva fremtiden bringer. Bare fordi de har en konsoll som gjorde det dårlig, betyr det ikke at de ikke kan komme seg igjen.

    • Liker 4
  4. Høres da ikke ut som DyAc på noen måte kan sammenlignes med Adaptive-Sync varianter som Freesync og G-sync. Freesync og G-sync gjør at skjermen tegner opp bilder kun når det kommer ett nytt bilde (så sant bildene ikke bruker alt for lang tid, da repeteres samme bilde x-antall ganger til neste er klart), det har da ingen direkte innvirkning på ghosting.

    DyAc høres da bare ut som et fancy ord for lav responstid, slik at man unngår ghosting.

    • Liker 4
  5. Ja, ok, den mangler Atmos og DTSX som uansett ikke betyr noen verdens ting for mange flere enn det er de som har nytte av det. Selv de med anlegg som støtter teknologien hører forskjellen best når man ser i displayet på receiveren hva det er man hører. Så man kan spørre seg hvor stort problem dette faktisk er.

     

    Men nå sammenligner jeg også med UB700 som omtales i denne artikkelen. UB700 finner jeg veldig lite informasjon om. Den er ikke THX sertifisert, noen skriver at den ikke støtter 7.1 i det hele tatt, andre skriver at den mangler de analoge 7.1 uten å nevne om det også gjelder de digitale. Og Atmos og DTSX står ikke nevnt med et eneste ord noe sted.

     

    Lester en del tester av One S der de kjører 4K med HDR mot 4K TV og 7.1 forsterker, og alt fungerer utmerket på både BR og streaming.

     

    Så når jeg nå skal vurdere BR spiller så klarer jeg fremdeles ikke å finne fram til noe som klart tilsier at jeg bør velge UB700 fremfor en One S, spesielt når jeg får veldig mye mer til en billigere penge.

     

    Å bruke noe mer penger på en "platespiller" er prinsipielt uaktuelt.

     

    Jepp, ser poenget ditt. Riktignok vil jeg si med tålig god sikkerhet at UB700 støtter 7.1 lyd, ettersom dette har vært vanlig veldig lenge og er en del av DTS-HD og Dolby TrueHD, som har vært standard lydformatene på Blu-ray. 

     

    Personlig ville jeg nok valgt Xbone S over UB700, du får betydelig mer for pengene, ville bare ha vært sikker på at BR problemet var fikset (det var der helt i starten, ble sikkert fikset raskt). Pluss hadde jeg ventet på offisiell informasjon angående om DTS:X og Atmos vil bli støttet i fremtiden eller ikke, så jeg i det minste visste helt hva jeg kjøpte for noe, men er enig i at jeg ikke merker noe særlig forskjell på om filmen er TrueHD, DTS-HD, Atmos eller DTS:X (Sett bortifra displayed på forsterkeren), så lenge det er en av de 4 er jeg happy. Noe av grunnen er jo fordi jeg ikke har et høyttaler oppsett for Atmos eller DTS:X enda da, jeg har kun 5.1 oppsett, så man får ikke så mye ut av Atmos da. Men når jeg skal bytte ut alle høyttalerne mine en gang så tar jeg nok med noen ekstra for Atmos og DTS:X

  6. Sies også på google Xbox one S er ikke erstattning for de som har Xbox one.

    Tror dere vil komme blueray drev slik HD DVD for xbox 360?

    Da jeg ville vurdert det til min eldre Xbox one? Da det er ryktet første generasjon xbox one støtter 4k men muligens kun 30 hz (30 bilder i sekundet på grunn av hdmi 1.4).

     

    Første gen Xbone har ikke HDMI 2.0 og dermed også ikke HDCP 2.2 som er nødvendig for å kunne spille av 4k innhold som 4k Netflix og 4k UHD Blu-ray. I tillegg ble GPUen i Xbone S overklokket litt for å støtte HDR ordentlig, og 4K UHD Blu-ray er egentlig lite interresant om HDR mangler

  7. XBox one Slim koster 3990.- Hvorfor skulle jeg velde denne standalone spilleren fremfor denne?

     

    Den mangler i i alle fall DTS:X og Dolby Atmos støtte, i tillegg så var det et problem med å spille av vanlige Blu-ray filmer. Om man hadde stilt inn Xboxen til å outputte 4K (som man må for 4k UHD Blu-ray) så fungerte ikke lyd på vanlige Blu-rays. Usikker på om det er fikset eller ikke, ei om det er flere issues.

  8.  

     

    Hvor mye penger bruker de i kampen mot slike sider. Bruk dem heller slik vi vil ha det. Å betale for å se filmer/serier uten begrensinger.

     

    Hollywood sier de taper penger på piratkopiering. Hvis alt slikt forsvinner fra nettet, så kommer ikke jeg til å kjøpe alt av serier fordet. Da får jeg heller kaste bort tiden min på noe annet :p

     

    Når det gjelder filmer og TV serier som man liker så godt at man kan se dem flere ganger, ja da kan det vurderes å kjøpes på Bluray. Noe jeg også har gjort.

     

    Hollywood? Jaha? har ikke kjøpt filmer/ cd siden spotify og netflix kom ut. Kommer heller ikke til å gjøre det. Vi er i 2016 ikke 1985?

    Hollywood har et ganske enkel regnestykke på hvor mye de "taper" på piratkopiering

    Antall folk som laster ned * prisen på produktet = tap

     

    Det faktum at mange av de folkene kanskje aldri ville ha kjøpt det uansett, og at andre av dem kjøper det likevel, eller ikke har muligheten til å kjøpe, og at dem som laster ned fungerer som gratis reklame, glemmer de å regne med

    • Liker 1
  9. Håper AMD har mer å komme med.. snart, ellers ligger de tynt an

    Naturligvis har de mer å komme med. RX 470 og 460 kommer mot slutten av måneden, noe som for pengesekken deres er et viktigere marked enn 1070 og 1080. 

    Vi vil se 1070, 1080 og 1080Ti/Titan P konkurrenter senere ved Vega. 

    De siste ryktene snakker om at vi kan få se 490/490X basert på Vega 10 (den svakere Vega'en, altså motsatt av Polaris hvor Polaris 10 var best og 11 svakest) i høst, hvor vi så får Vega 11 i ny Fury/Crimson kort på slutten av året eller rett over nyåret. 

     

    Det er riktignok også ryktet at Nvidia skal vise frem sin "Titan P" i løpet av høsten også, men den blir jo uansett latterlig dyr og er lite interresant før 1080Ti kommer, som først blir senere når de klarer å produsere nok (De sliter nok med produskjonen av 1080 og 1070 som er mye mindre chipper)

  10.  

     

    Altså høyere enn AMD 480. Kan ikke vente til dette kommer i posten :D

    Sannsynligvis noe dyrer også da, de vil vel ikke rissikere at 2x 1060 vil være et bedre valg enn 1 1070

    Personlig så unngår jeg SLI så godt det lar seg gjøre så for min del så vil ikke 2x1060 nødvendigvis være et bedre valg en et 1070 selv om prisen ble lavere.

     

    Skal bli spennende å se prisen dog:)

     

    Enig der, men er mange som tar sjansen når de ser høyere teoretisk ytelse til mindre pris :)

     

     

     

     

     

     

    Altså høyere enn AMD 480. Kan ikke vente til dette kommer i posten :D

    Sannsynligvis noe dyrer også da, de vil vel ikke rissikere at 2x 1060 vil være et bedre valg enn 1 1070
    ikke mulig med sli på 1060/1050 kortene så sant ryktene stemmer
    Trodde det var slik at det er mulig med SLI, men ikke (anbefalt) med mer enn 2 kort?

    Skal ikke forundre meg on nVidia blokkerer for SLI sånn at folk må kjøpe 1070 eller bedre for å kjøre i SLI

     

     

    Nå har vi jo fakta på bordet, ingen SLI støtte. Ettersom kortet har 6GB så høres det veldig ut som det er gjort for å unngå at folk tar 2 1060 i stedet for noe bedre. Man kan argumentere for at 6GB er for lite for noe mer enn 1080p da, og vil forsåvidt si meg enig der. Men 1440p kan gå, og 2 1060 vil ikke være bra nok for 4K uansett, 8GB eller ei. 

  11.  

     

    Det jeg ikke skjønner er hvorfor nye kort komemr med så mange DP-utganger og få DVI/HDMI. De fleste har vel DVI og/eller HDMI på skjermene sine? Fører bare til at man må ha en haug adaptere.

    AMD Svarte selv på dette, og begrunnelse deres er fordi de mener DP er det som bør brukes, så de bruker sin mulighet til å pushe for DP. DP har vært et bedre valg enn HDMI i flere i år, både i rene specs og også i at det åpent, mens HDMI krever lisens.

    Adaptere er det uansett lett å få tak i, vil jo anta det følger med minst en DP til HDMI.

     

    Men vi vet ennå ikke om http://www.vesa.org/news/vesa-publishes-embedded-displayport-edp-standard-version-1-4a/

    Displayport 1.4a og Hdmi v2.0a er standard?

     

    Da det burde vel forventes med tanke på fremtidige standard?

     

    Ikke langt fra sannheten.

     

     

    Forstår ikke helt hva du mener? DP1.4 (du linket til eDP1.4a) og HDMI 2.0b er nyeste standardene fra begge, og vil være med oss lenge. HDMI 2.1 kommer med støtte dynamisk HDR, og antar DP også får en oppdatering for å støtte dette, men dynamisk HDR er ikke så viktig. All dynamisk HDR kan falle tilbake til vanlig HDR. 

    Skjermer med DP1.3/1.4 og HDMI 2.0b vil komme i år, det har flere produsenter sagt. Det er et generelt fokus på HDR spilling fra både Nvidia og AMD (også Microsoft og Sony med sine konsoller), så virker som det vil bli vanlig tålig raskt. 

  12. Det jeg ikke skjønner er hvorfor nye kort komemr med så mange DP-utganger og få DVI/HDMI. De fleste har vel DVI og/eller HDMI på skjermene sine? Fører bare til at man må ha en haug adaptere.

     

    AMD Svarte selv på dette, og begrunnelse deres er fordi de mener DP er det som bør brukes, så de bruker sin mulighet til å pushe for DP. DP har vært et bedre valg enn HDMI i flere i år, både i rene specs og også i at det åpent, mens HDMI krever lisens.

    Adaptere er det uansett lett å få tak i, vil jo anta det følger med minst en DP til HDMI.

  13. Fin test, men savner Logitech G900 Chaos. Musen er trådløs, men skryter på seg å være bedre en mange kablede mus når det gjelder både latency og presisjon. Har sett veldig detaljerte tester av dem som viser at den er helt fantastisk, ikke bare til å være trådløs, men mus generelt.

     

    Den er riktignok veldig dyr i forhold til hva dere har testet her, men føler virkelig den burde få vist seg :)

×
×
  • Opprett ny...