Gå til innhold

Siljemoi

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Siljemoi

  1. Tusen takk for svar fra dere, det kom til god hjelp:) nå prøver jeg med ekstern blits å manuell innstillinger:) det er gøy å få alle i fokus også selv om jeg foretrekker en i fokus, men nå får jeg øve meg litt mer på M modus, har jo kun holdt meg til A... Gøy er det iallefall:)

     

    Ja tenker her på at bakgrunnen blir blurry når en person er i fokus;)

  2. Hvis du vil ha bakgrunnen mer dus, så skal du ha lavere blendertall, altså større blenderåpning. Prøv å få barna mer på "linje", så alle kommer i fokus tross liten dybdeskarphet. Dette gjelder uansett om du har blits eller ikke.

     

    Til skudd innendørs i dårlig lys når du skal ha mer i fokus er en ekstern blits uovertruffen - en blits du kan vinkle i tak og vegger gjør innebilder noe helt annet...

     

    Ja ser den med lite blendingstall, da blir bakgrunnen blurry, men da får jeg bare 1 barn i fokus.. men ikke lett å få barn til å stå på linje..hehe.. ja jeg får prøve med ekstern blitz, takk for svar:)

     

  3. Hei. Jeg tar portrettbilder og fotograferer i modus a.. Nå er det slik at jeg fotograferer barna mine og vil helst ha uklar bakgrunn, men flere enn et barn i fokus.. Så da stiller jeg opp blendertallet og isoen, men da blir jo resultatet mye støy i bildet og bakgrunnen blir heller ikke så dus som jeg ønsker..Jeg har nokon d 5000 og 85mm 1.8 har dere noen tips til meg? Invitere i en god blits eller noe annet lurt?

  4. Ja jeg lurer på hvilket objektiv dere anbefaler meg for å fotografere familien min på ferier, bursdager, og i hverdagen ellers.. Jeg liker veldig godt å ta portrettbilder og har allerede nikon 35mm objektivet men synes det blir litt trangt å får jo bare plass til en person, men liker veldig godt at det er såpass lyssterkt og ikke minst får personen såpass klar mens bakgrunnen blir uklart.. så da er det jeg lurer på om dere kan anbefale et all round kamera men som samtidig får den uklare bakgrunnen på bildet:)

     

    Takk på forhånd for alle svar:)

  5. Jo asså objektivet som fulgte med kameraet heter for 18-55mm åsså lurte jeg på om det ikke går ann å få uklar bakgrunn ved bruk av det også`? evn hva slags innstillinger skal jeg da trykke på? Jeg leste i bruksanvisningen å der sto om modus p(programautomatikk) og at jeg kunne vri til høyre på kommandohjulet, for å få stor blenderåpning og som gir små f-tall og som gjør bakgrunnsdetaljer uklare.. men det blir ikke uklart..

     

    Ellers er det sikkert MAASSE jeg lurer på.. skulle nok vært på et fotokurs...

  6. Heisann.. Jeg er en fersk bruker av speilreflekskamera og vi har i helga kjøpt nytt kamera.. Nikon D5000.. men det jeg lurer på er hvilket objektiv jeg burde kjøpe dersom jeg vil ha objektet i fokus og bakgrunnen uklar? Er det 50mm som er anbefalt da? Jeg kommer til å ta bilder av barnet mitt, samboer, venner og naturen.. Men blir nok mest bilder av gutten vår... Er det noe annet lurt som er viktig for meg å vite:)?? Takk på forhånd:)

×
×
  • Opprett ny...