Gå til innhold

bjarneo

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjarneo

  1. Eller denne, som er mye mindre, har mindre strømforsyning og koster 25 dollar inkl frakt ...

     

    http://bit.ly/2eETfmH

     

    Så først nå at noen andre hadde foreslått denne i går. Synes den funker helt fint. Bluetoothen er nok ikke verdens aller beste (litt dårlig rekkevidde på min), men den er utrolig liten og velfungerende. Har heller ikke prøvd den som hodetelefonforsterker, og har den hengende på baksida av TVn, kobla til med (medfølgende) jack-jack. Funker som snus.

  2. Jeg reagerer en hel del på påstanden om at Mac OS X er et veldig lukket system. Det er (nesten) ikke den ting du ikke kan gjøre der. Greia er at det er lagt opp på en sånn måte at du faktisk må ha litt peiling på gode, gamle BASH for å fikse det - brukeren blir rett og slett redda litt fra seg selv.

     

    Jeg jobber med IT i en stor norsk mediebedrift, og møter PC og Mac daglig. Vi har servere og lagringsløsninger for både det ene og det andre. Jeg har egentlig ikke holdt på særlig med Mac før det siste året, så jeg kom inn i det med de samme "fordommer" som jeg synes å se her på tråden.

     

    Jeg kunne ha skrevet masse her, men det får jeg eventuelt ta om jeg skulle finne på å la meg provosere mer :)

     

    Dersom du i ALL hovedsak skal bruke datamaskinen til video- og bilderedigering, ville jeg ikke ha nølt med å anbefale Mac.

    En av grunnene til at Mac jobber bedre med sånne ting, er blant annet arkitekturen til OSX. Det første layer over kjernen, er nettopp "Graphics and Media"; dette kommer før application framework og GUI - noe som forteller at OSX´ fokus nettopp er å jobbe med media. Av den grunn (og også noen andre grunner) vil en Mac behandle media raskere enn en PC med identisk HW-oppsett. Skal du bruke laptop, vil jeg anbefale å velge MacBook Pro. Om du kan betale for det, selvsagt. Det beste hadde selvsagt vært en Mac Pro, men det forventer jeg ikke at er særlig aktuelt. De yter helt vilt på videorendering, men koster deretter også. iMac er også et godt alternativ her.

     

    I vår bedrift har vi et sted mellom 5000 og 6000 datamaskiner. Ca 800 klienter er Mac´er (MacBook Pro og Mac Pro). ALLE videoredigerere hos oss jobber med Final Cut Pro på Mac - i hovedsak Mac Pro.

     

    GUI på Mac OS X funker også mye bedre til grafisk jobbing enn hva tilfellet er med Windows, IMO.

    Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) er et utrolig godt OS, og det er behagelig å jobbe med, både når du sitter som sluttbruker og også når du skal under panseret på det. Når det er sagt; Windows 7 ser også ganske bra ut så langt. Synd Microsoft kasta bort flere år av både vår og sin egen tid på søndagsproduktet Vista ...

     

    Skal du ha en PC som yter like mye som Mac når du jobber med video- bilde- eller lydredigering, så kommer den nok til å koste minst like mye. Kanskje mer. Men, det er klart, du får spille alle spillene på den også da ...

     

    Slenger med et bildevedlegg som viser arkitekturen på OSX.

    post-20252-1261525131_thumb.jpg

    (Jeg fant ikke noe like godt bilde av OS-arkitekturen til Windows, og slutta å lete etter 5 minutter. Derfor har jeg dessverre ikke lagt med dette)

     

    Legger også inn en link som tar for seg utviklingen i konkurransen mellom Windows og Mac:

    http://www.appleinsider.com/articles/09/01...ve_origins.html

  3. Hm, okei. Tanken min var vel i utgangspunktet å "isolere" video (på HDMI) og audio (på TOSLink og SPDIF) for seg, for å eventuelt la videoen boltre seg fritt på alt HDMI har å gi :) Det er vel muligens en noe analog tankegang, men ... :p

    Receiveren skal være "an absolute steal" (Lyd og Bilde har den som referanse for receivere til rundt 6k, mens Netshop nå selger den for 3k5), og skal være god på oppskalering, etc. Den har forøvrig 6xHDMI, så det burde duge ei lita stund.

     

    Jeg tror ikke jeg i utgangspunktet vil merke særlig stor forskjell på lyd via TOSLink kontra HDMI

     

    Men altså; hovedtanken var å separere video og audio på hver sine digitale signalveier for å gi best mulig rom til hvert enkelt signal ("båndbredde"). Mulig dette er en "gammeldags" HiFi-tenkning, men jeg er vel muligens litt der hva lyd og bilde angår :D

  4. Hei! Jeg har søkt litt rundt, men ikke funnet svar på dette. Derfor stiller jeg spørsmålet i egen tråd.

     

    Jeg lurer litt på å kjøpe en Onkyo TX-SR607B og en Panasonic DMP-BD80EG-K. I tillegg har jeg en generisk standard Canal Digital HD-receiver.

     

    Har jeg noe å tjene på, lydmessig, å kjøre kun videosignal på HDMI, for heller å kjøre lyd fra Blu-Ray-spilleren via TOSLink og evt lyden fra Canal Digital-boksen via SPDIF, eller vil ikke dette ha noe spesielt for seg?

  5. Jeg tenkte jeg skulle bestille en PC-skjerm fra dustin, men har PC-skjermen LG W2452TX-PF matt eller glossy skjerm? Jeg ble litt usikker siden netshop.no har listet skjermen som glossy, men under spesifikasjonene på dustin.no står det "Type overflate: Matt".

    Jeg fant ikke den skjermen på LG sine sider. Nærmeste var W2452T, men klarte ikke i farta å se at det stod noe om det der heller ...

     

    Dustin-gutter: En ting som jeg (og jeg antar selvsagt mange flere) setter pris på, er linker til produsent/produkt fra nettsjappa. Kunne dette være noe etterhvert? :)

  6. Hepp!

    Jeg er ganske fersk på dette, og har ikke helt satt meg inn i alt. Så, for å slippe for mye graving og misforståelse på egenhånd, så tenkte jeg å slenge ut spørsmål til de (forhåpentligvis) kunnskapsrike debattantene (og -onklene) på dette forumet :)

     

    Jeg lurer rett og slett på:

    Må jeg kjøpe en CD-HD-dekoder for å kunne se CD, eller kan jeg kjøpe en TV med DVB-C?

    Samsung LE40A766R1 er en av TVene jeg vurderer. Denne har DVB-C-støtte. Kan man evt bruke en CAM (som jeg må vedgå at jeg egentlig ikke vet hva er, bare at det er noe greier som fikser CONAM-greiene) med den?

     

    Hm

     

    Ja, takk for eventuelle svar

  7. Heisann! Det var noen som en gang fortalte meg at det ikke var noen god idé å koble til to forskjellige maskiner til en skjerm samtidig; altså benytte både DVI og VGA-porten samtidig. Jeg måtte jo evt switche mellom portene på bryter på skjermen.

     

    Stemmer dette? Og om det gjør det - hvorfor?

  8. Det er forresten lureri fra Creative sin side at de sendte jack-kabel og batterilader til test - dette følger IKKE med! Den batteriladeren koster ca 250 spenn, og det samme gjør kabel for å koble til TV/stereo!

     

    Jeg er jævlig skuffa over å kun få muligheten til å lade via USB uten å måtte betale 10-15% ekstra. USB-ladinga tar jo evigheter.

     

    Spilleren i seg selv er gnistrende, dog.

  9. Etter to forsøk på å bestillle og betale med kredittkort hos gsm.no, mailer fram og tilbake fra to stk på kundeservice og presisering av HVA jeg skulle ha, skal visstnok min svarte 6233 være på vei her, samtidig med en MicroSD-brikke fra Komplett (ble faktisk billigere å bestille de separat, til tross for porto og sånt fra begge to)

     

    Som de sa i barteby for en tid tilbake; VI GLÆR OSS! :)

  10. Jeg bestilte en svart 6233 og 1GB minnebrikke i går kveld fra gsm.no.

     

    Jeg mottok imidlertid ikke noen ordrebekreftelse på dette. Så for meg at dette skulle genereres automagisk av web-handelsløsningen deres, men den gang ei (sa Tordenskiold). Sendte mail til dem, men har foreløpig ikke mottatt noe svar.

     

    Hvordan er erfaringene fra gsm.no på dette? Mottar man ikke automatisk ordrebekreftelse, etc?

     

    Forresten er jeg litt skuffa over at det ikke er plass til mer enn 500 kontakter på telefonen; det hadde jeg jo på min kjære 6610i, som jeg dessverre klarte å legge igjen på Holmen T-banestasjon på lørdag (SMRT). Siden den telefonen er nesten 4 år gammel, hadde jeg håpa på en framgang på dette området (jeg måtte for ei tid tilbake begynne med jevnlige sletterunder i kontaktlista for å få lagra nye)...

     

    Velvel, jeg gleder meg uansett til å få en ny telefon; er litt av og på teknologinerd :D

  11. Jeg har nettopp kjøpt dette kabinettet, og er veldig godt fornøyd.

    Synes det er helt greit at viftekontrolleren er under frontdekslet - man vil etterhvert finne den optimale viftehastigheten. Ellers, så er det vel bare å bore hull og sette på en knott på utsida :p

     

    Når det gjelder skjuling av optiske enheter, ser jeg ikke helt at dette er nødvendig. For min del er det egentlig bare irriterende. Jeg har lest at Lian Li-dekslene for CD/DVD passer om man klipper av bittelitt, men det er vel neppe noen optimal løsning. Jeg tenker å gå for aludeksler også til disse enhetene etterhvert. Men ei rimelig løsning er vel å gjøre som inSain :)

  12. Altså; det sitter en sånn blå og fin PCIslot på enkelte ASUS-kort. Den heter BlueMagic, og er en sånn 3-in-1-sak, med støtte for 802.11a, 802.11b og BlueTooth.

    Jeg skulle gjerne hatt en sånn modul/kort med støtte for BlueMagic-sloten, og de korta skal hete SpaceLink.

     

    Altså; kan noen fortelle meg hvor søren man kan få tak i et slikt kort? Jeg har klart å finne en rekke moduler til MSI-kort, men ikke Asus Spacelink.

  13. Hm, altså, jeg er ikke helt sikker på mulighetene for å liste opp filnavn som inneholder samtlige tall, men du kan jo foreksempel bruke følgende:

    ls -lk *2*

    Dette gir deg ei ordna liste (alfabetisk) over alle filer som inneholder tallet 2. Filstørrelsen vil her bli vist i kB.

     

    Det er sikkert muligheter for å liste ut alle filnavn med tall, men det aner meg at du må mekke et script i så fall.

×
×
  • Opprett ny...