Gå til innhold

oxbow

Medlemmer
 • Innlegg

  260
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oxbow

 1. Bare som det er sagt, det er analog kondensator.

  Og fant ut batteriet er vist 55Ah, lite det, og dynamoen er 70Ah.

  Får heller satste på nytt batteri og returnere kondensator.

  Alle lysa i bilen blinker intenst når du spele høgt, kanskje farligt og kjøre med. men ein enkel ting eg lure på, ka e enklast og gjer? Kjøpa nytt batteri, eller skifte dynamo?

 2. Det må ver eit eller anna som er gale, for når det spelest høgt så slår plutsli lyden seg ut, og da er det kondensatoren som gjer det trur eg, den er jo skikligt opplada i følge det eg har lest og kan. men er noke som er gale, skal få han til og levere den tilbake, for den var utstillings brukt, gjengene på toppen var ødlagt, og ingenting fulgte med.

 3. Grunnen til at du skal lade opp kondensatoren med motstander først er for at du ikke skal få en gnist i det den lades opp første gang.

   

  Hvis du har montert forsterkeren bak i bilen, regner jeg med at du har strekt en skikkelig kabel bakover med god tykkelse.

  Denne bør være sikret med en kraftig sikring på 40 - 100 A. Avhengig av forsterkerens strømkrav.

   

  Den enkleste måten å koble til kondensatoren er da å koble den opp så nære forsterkeren som mulig, mellom + og jord (-).

  Dette gjør du mens sikringen ikke er innkoblet, når du er ferdig med å koble opp alt kan du lade opp dette via en motstand på alt fra 47 - 220 Ohm ved sikringen, for deretter å sette i sikringen med en gang etterpå.

  Sikringen bør plasseres så nære batteri som mulig for at kabel skal være sikret hele veien i tilfelle den blir kortsluttet mot bilens chassis.

  Kan jo litt da, Forbruket er reknet til ca 83A og det blir kjørt ein 80A sikring på den, kabelen er av skiklig kvalitet og stort nok tversitt.

  Det er koblet rett og, sikringen er framme og kondensator i parallell med forsterker, ca 30cm kabel mellom dei.

 4. Har lenge jobbet med anlegget i ein venn av meg sin bil, det er 2x 12" CV VMAX og ein 1000w CV forsterker. Har kjørt lenge uten kondensator, men no har det blitt handlet inn, men han har jo ikkje peiling så han kjøpte 1,5F kondensator, kobla den til og lada den ikkje opp, så kom han og klagde, og eg sa jo at den måtte ladast opp, så eg begynte jo det, med feil motstandere, men fekk den jo opp til 13.92V...

  Men har noken få spørsmål her, når det lades opp så står det her at det skal brukes 200ohm motsander, og litt lengre nere står det 50 ohm, me har prøvd med 50,100 og 200, men det blir aldri heilt bra.

  Men skal kondensatoren lades med forsterkeren tilkoblet?

  Og er det ca litt over 14V du skal kunne måle over motstanden for best resultat?

  Dessuten er de motstandene me har testa med vert 100ohm på 5w og 100ohm på 10w

   

   

  takker alle som kanskje kan hjelpe meg

   

  -OxBoW-

 5. Ingenting gale og sei om A4, 1.6 går jo på fram og du kjører rett, ikkje super bil nei. Har vår 3 A4 i hus no, og syns faktisk A4 99` 1.6 var bedre og kjøre enn 05` 1.6. Er ikkje masse som skal til for at de blir fine heller, sjølv om dei er fine orginale. Audi A4 er ein av få biler eg syns er fine som stv.

 6. Heh, fake er jo dritkjip, tenk å bli huka med det:D

  Så vidt jeg forstår står det en sensor bak spjeldet og føler etter vakuum, når denne får utslag gir den signal om å åpne ventil mellom turbo og spjeld... Men jeg kan jo ha missforstått noe her da... Kanskje vakuumet går direkte til ventil og sørger for at denne åpner...

  Det er vel slik at overtrykket når du slepper gassen blir liggende der forsatt, motoren suger ikkje lika masse luft, men turboen presser forsatt luft, dumpventilen slepper ut overtrykket. Det ligger fjører inni sylinderen, du kan alså stille på kortid trykket skal sleppest ut med og skifte til stivere\mykere fjører.

   

  http://forum.vwaudi-club.no/showthread.php?t=20180 <-- der har du litt info om dump på nyere VAG biler.

   

  Dumpventil vil hjelpe biler slik at du slepper ut overtrykket som ligger der, og turboen vil da reagere raskere. I tilleg blir det tøff lyd, Ikkje om du har for liten dump på trykket du kjører da, blir det Ptsjuuuuuuu heile tida.

   

  Har kjørt ein Cossie som kjørte på 1.6 Bar, den hadde ganske "stor" dump, slik at den slapp kun ut på stort trykk. og det er jo tøft, syns eg, men alle har sine egne meininger!

 7. Har enda ikkje lappen så kan jo ikkje ha kjørt så mangen heftige biler sjølv:P

  Men har fått kjøre en Escort Rs Cosworth med ca 350hk, enda modifisering på gang, den fekk eg teste ganske fritt:P

  Men har elles kjørt 1970 Dodge Challanger med rundt 350hk. Nei var desverre ikkje Hemi :(, men gjekk ganske godt forde:P

  Men seinare i livet blir da nok masse feitare bila eg får kjørt :D

 8. Du finner en del styling på feks:

  www.powerzone.no

  www.tuning.no

  www. autospar.no

  og diverse andre... blir litt masse og skrive alle som selger styling.

   

  Men det eg ville gjort(som eg og komme te og gjer når eg kjøpe ein audi, som kanskje blir 80\coupe) blir at det skal RS front, og kanskje bak, og sideskjørt.

 9. Mårn, som den audi fan'en eg er så kan eg ikkje sei anna enn at audi er meget greie biler, vertfall med quattro. Planen er ein Audi coupe til sommeren, men det som er med audi er at de ligger ganske høgt i pris, men audi kom også tidligt med hel galvaniserte karosseri, som betyr lite rust. sjølv om eg er audi fan har eg ikkje noke i mot andre bilar som du har nevnt, honda er jo greie biler det og, jappe biler går og går.

  men du bør jo tenke litt på forsikring når du skal handle bil, du kan enkelt sjekke ca kor masse det blir på www.gjensidige.no og www.if.no

  :)

  Men ang golf gti så er det alt for dyr forsikring kun for GTI merket, kjøp heller golf med 1.8 da, spørs jo litt etter kva golf du tenker på da, om det er golf 2 eller 3 eller evt 4(om du har godt med penger:P)

   

  -OxBoW-

 10. 1. Du blir overgitt over kor bra eit par små høytalere kan spela. Men alverden er det jo ikkje.

   

  2. vil eg ikkje sei er noke bra plass.

   

  3. Vil heller kjøpe den pakken og bygge kasse bak og feste forsterkeren på utsida av kassen. 6x9" kan du jo sette i hattehylla om det er det(?). det vil jo bli greit

   

  Men du sa ganske lite om kva type cd spiller du har, eller om du skal ha ny.

   

  -OxBoW-

×
×
 • Opprett ny...