Gå til innhold

JorunT

Medlemmer
  • Innlegg

    2 726
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JorunT

  1. Dette er vel blitt en sekkepost for alt som er fotorelatert, så jeg kommer med et helt annet spørsmål, om O.I.Share

    Jeg har brukt O.I.Share i mange år på iPad, iPhone og et par android telefoner og det har gått relativt greit å bruke appen som fjernkontroll mot Olympus OM-D E-M10 MarkI og II. Forrige uke gikk min mobiltelefon (Huawei) i stykker og kunne ikke repareres, så jeg kjøpte en Samsung Galaxy S21+.

    I går skulle jeg prøve å bruke den nye telefonen som fjernkontroll ved fotografering og lastet ned siste versjon av O.I.Share. Det er tydeligvis kontakt mellom telefon og kamera, og jeg får opp det som ser ut som et skjermbilde, men dette bildet er svart og ingenting vises bortsett fra linjen med innstillingen nederst, som er upåvirkelige.

    Appen fungerer fortsatt på en eldgammel iPad, noen tips om det er håp for denne appen på den nye telefonen? Jeg har søkt en del på nettet og har sett at noen har foreslått å skru av bluetooth, som kan forstyrre, men det hjalp ikke. Ville være veldgig glad for hjelp

  2. Lykke!

    Etter totalhavari for en uke siden, der Windows  måtte re-installeres, var jeg redd for at jeg hadde mistet Lightroom-katalogen, der jeg hadde importert ca 93 500 bildet. Heldigvis hadde jeg tatt backup av katalogen dagen før ulykken, og katalogen er nå på plass igjen, det var enklere enn jeg fryktet. Så tips til alle LR-brukere, ta backup hver gang du går ut av programmet.

    • Liker 3
  3. Ett lite spørsmål til dere som er litt mer inne på "god presseskikk" en det jeg er.

     

    I dagens nettbaserte utgave av VG så er der en artikkel om skiløperen Johannes Høsflot Klæbo som har blitt dømt etter en trafikkulykke i fjor. Det er ikke noe spesielt med rapporteringen rundt denne saken, derimot så finner jeg bildet som er brukt på forsiden av VG nett noe mer besynderlig.

     

    Bildet som er brukt er åpenbart et "photoshoppet" bilde der Klæbo sitt hode er limt inn på et annet bilde av en arrestant (american style).

    Det er godt mulig at den som har lagt ut artikkelen synes det er moro å bruke dette bildet, og personlig så tar jeg ikke anstøt av det (selv om jeg finner bruken tåpelig), men er det god presseskikk av en såkalt seriøs publikasjon å bruke et slikt bilde?

     

    Vedlagt et utdrag av en "printscreen" som jeg foretok.

     

    attachicon.gifVG Klæbo.jpg

     

    I følge nyhetene på NRK er det "arrestanten" selv som har lagt ut dette bildet som kommentar til dommen.

  4. Jeg måtte kjøpe ny fargeskriver i går, jeg er glad for at jeg valgte Canon. Det tok ca 20 minutter fra jeg startet med å laste ned driver fra nettet til jeg kunne skrive ut. Jeg behøvde ikke tukle med å kople opp printeren mot routeren, de fant hverandre uten min innblanding ved hjelp av installasjonsprogrammet. Etterpå mannen min kunne skrive rett ut fra egen laptop uten å laste ned noe som helst. 

  5. Jeg har Olympus D-M10 og Olympus D-M10 Mark II og brukt begge i allslags vær jeg kan tenke meg å fotografere i uten noen problemer, også i moderat regn. En gang glemte jeg det i hagen og det ble stående på stativ ute i plaskregn i ett døgn. Det var fortsatt brukbart etterpå, men da jeg leverte det inn til reparasjon pga en annen skade ett år senere, ble det påpekt at det også var en gammel fuktskade. Men jeg prøver jo ellers å holde det så tørt som mulig og dekker det til når det regner og jeg ikke ta bilder.

  6.  

    Kanskje lurt å sjekke hvem som er i juryen før det fastslås at det er unge kvinner? Det står bare at det skal utpekes tre som skal sitte i juryen, uten at jeg har klart å finne hvem dette er. Det kan vel like godt være tre gamle gubber! 

    Som jeg skrev i et tidligere innlegg, har jeg flere ganger hørt værdamen si at hun har kåret det bildet hun syntes var finest til dagens vinner..

     

    Under regler for fotokonkurransen står det:

     

    2. Juryen skal bestå av tre personer og pekes ut av StormGeo.

     

    Hvis det er værdamens synsing som skal avgjøre dagens vinner, ville jeg ikke kalle det en fotokonkurranse og det er heller ikke etter reglene for konkurransen.

  7.  

    Et flott kveldsbilde, og jeg er enig i at dette gjorde seg godt is s/h. Bare et lite spørsmål om steinen helt nederst til høyre: det er ett eller annet som får meg til å tro at den er plassert inn etterpå, stemmer det? Overgangen til vannet på venstre side og til steinen bak ser ikke helt naturlig ut, men jeg kan ta feil.

     

    Ingenting er lagt inn i ettertid, og om jeg hadde det ville jeg opplyst om dette. Har faktisk ikke tenkt på det, men når du sier det ser jeg en litt sjenerende "halo" effekt på venstre side av denne stenen, så det skal jeg titte på og se om jeg får gjort noe med. Takk for tilbakemelding :)

     

    Ingen stor sak, jeg bare stusset litt over den skarpe kanten på venstre siden av steinen, siden alle andre overganger var så duse.

  8. Et flott kveldsbilde, og jeg er enig i at dette gjorde seg godt is s/h. Bare et lite spørsmål om steinen helt nederst til høyre: det er ett eller annet som får meg til å tro at den er plassert inn etterpå, stemmer det? Overgangen til vannet på venstre side og til steinen bak ser ikke helt naturlig ut, men jeg kan ta feil.

  9. Takk for hyggelig fototreff – kjekt å se dere igjen.  Her er noen av mine bilder – tok ikke så mange. Det ble noen i snøværet hjemover også:

     

    1. Speiling Brattøra

    39925595854_1e19c35a11.jpg

     

    2. Speiling Brattøra 2

    39740072645_a54990199f.jpg

     

    3. Ravnkloa

    25765307377_bf39f0f366.jpg

     

    4. Utsikt Bispehaugen

    25765321587_da0a820525.jpg

     

    5. Duedalen

    26764659168_45a2ed79af.jpg

     

    6. Utsikt fra Kristianstensbakken

    39740051625_9be99859ca.jpg

     

    Noen flere her

     

    Flotte bilder som alltid på dere - fremhever et par som falt spesielt i smak

    Linepusle: 2 - fine speilinger, 5 - Trapp - god komposisjon og veldig fine farger

    Helena: 1 og 2 - jeg "digger" slike gåbilder med kreativ bakgrunn

     

    Flott speiling av Brattøra-

  10. Hvis du har Get internettabonnement, er Jottacloud gratis, jeg fikk lastet opp alt (ca 80.000 bilder pluss mange dokumenter) fra NAS og PC i løpet av noen dager. Det virker helt greit, men jeg bruker den skyen mest som en ekstra sikkerhetsbackup. 

     

    Jeg anbefaler også Lightroom på det varmeste, det er ingen problemer med å se på bilder lagret på NAS'en fra Lightroom, du får jo et supert program til å holde orden på bildene i tillegg til stadig bedre redigeringsfunksjoner.  

×
×
  • Opprett ny...