Gå til innhold

RyanGiggs11

Medlemmer
  • Innlegg

    247
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RyanGiggs11

  1. Hei!

    Har fått en mulighet til å kjøpe en eiendom som pdd brukes til utleie av tre leiligheter til ca 8-9000,- per stk. I tillegg er det tre hybler som nesten er ferdigstilt for utleie som man kan regne med 4-5000,- per stk på. Leilighetene er renovert i 2018, mens hyblene er helt nye.

    Har lån fra før på ca 2M totalt (huslån og studielån), og rundt 600k i egenkapital. 

    Får kjøpt boligen for ca 3,5M. 

    Må man opprette AS ettersom at boligen innehar flere enn fire utleieenheter?
    Andre ting jeg bør tenke over mtp denne investeringen?

  2. Zeph skrev (4 timer siden):

    Lånet kan stå på begge sjølv om berre ho får den gode renta. Har de skrive ned alt dette i sambuarkontrakt om de ikkje er gift?

    Det blir feil om heile lånet står på ho når du betjener halvparten. Korleis ser resten av eigarforholdet ut? Gjekk begge inn med like stor eigenkapital?

    Du kan ikkje skrive opp renteutgifter på lånet om du ikkje står som medlåntakar, men om de kjøpte i lag med intensjon om å betjene 50/50 så vil eg anta du står som medlåntaker. Er du usikker så sjekk opp.

    1. Begge må stå som eigar av lånet. Ho som hovedlåntaker og du som medlåntaker.
    2. Gjeld og renteutgifter vil i utgangspunktet stå på skattemeldinga til hovedlåntakar. Når begge har fått skattemelding må de dele gjeld og renter på den enkelte etter kor stor del av lånet de betjener.
    3. Skriv sambuarkontrakt.

    Jeg er medlåntaker ja. Litt dårlig formulert i tidligere innlegg ser jeg. 50/50 både på egenkapital og innbetaling på lån.

    Tusen takk for hjelpen!

  3. Zeph skrev (1 time siden):

    Ho betalar på heile lånet då altså? Er bustaden delt 50/50 eller lånet?

    Du får frådrag på 22% av utgifter til lån. Det inkluderer tinglysingsbegyr og renter. Om du betalar halve lånet så vil du få frådrag for halvparten av rentene.

    2m lån, 25 år og 1.5% rente gjev ca. 2500 i månaden i rente første året. Det blir 30 000 i året og 22% av det er 6600. Halvparten av det er 3300 som du ville fått i frådrag på skatten om du betalte på halve lånet. Det er dersom de hadde lånet heile året. Inntekta betyr ingenting så lenge du betalar nok skatt til å få igjen heile frådraget.

    Kva som stemmer og ikkje stemmer mtp. formue veit eg ikkje, men alt skal stå på skattemeldinga.

    Nei, lånet er på henne siden hun var førstehjemskjøper og LO-medlem noe som gav gunstig rente. Men vi eier 50/50 og begge betaler likt på boliglånet (som forsåvidt trekkes fra min konto).

    Jeg hadde vel rentebetaling fra januar-august på min gamle bolig, samt rentebetaling på ny bolig fra august til desember.

    Regner med at formuen forsvinner når jeg overfører halve lånet på meg.

  4. Hei!

    Har i løpet av 2020 solgt egen bolig og kjøpt ny bolig sammen med samboer. Hele lånet står på henne (ca 2 mill) i skattemeldingen, men vi har delt 50/50, og lånet er oppført i begges bank. Det er forsåvidt greit, men her kommer spørsmålet:

    Jeg tjente ca 700k i 2020, mens hun bikket såvidt 200k (student). Hvor mye ekstra skattefradrag vil jeg kunne få om jeg flytter over halve lånet på meg i skattemeldingen? Evt hele?

    Første gang jeg deler eiendeler med noen, så litt usikker på hvordan det fungerer. Per nå står jeg oppført med formue på omtrent 500k, og det stemmer jo ikke helt med realiteten. 

  5. Blir sengeliggende en stund fremover, og skulle gjerne fått fatt i en PS5 for å få tiden til å gå litt fortere. Prøvde lykken hos Elkjøp uten hell som mange andre.. Er det slik å forstå at om jeg ønsker PS5 ila en uke er det bare å betale ut 8-9k via Finn? Eller finnes det andre arenaer?

  6. Gjest 07095...3af skrev (17 timer siden):

    Føler alle tjener mye her...

    alder: 28

    arbeidsplass:  Forsvaret

    grunnlønn: 420 000kr uten særlig overtid.

    goder: jobber for staten. XD?

     

    Har fått ett tilbud på en stilling, som er veldig attraktiv.

    Arbeidsplass: Forsvaret

    Lønn på ny jobb: 406 000kr, men rom for overtid og øvelser. Tror det kan bli fort 50-100 000kr ekstra.
     

    Goder: vil tro opplevelsene og menneskene du møter. Også jobber du for staten.

    Tenker jeg vil ha en høyere lønn og mer ansvar etterhvert.

    Anonymous poster hash: 07095...3af

    Litt avhengig av hvor man bor i landet så er jo 420k en brukbar inntekt det, og som du sier er det i Staten og regner med det er en ganske enkel 8-16 jobb siden det er lite overtidsmuligheter. 

    Jobber selv som daglig leder med ca 700k i årslønn. Som ansatt i samme bedrift lå jeg rundt 500k, og skal jeg være helt ærlig så foretrakk jeg sistnevnte. Mye mindre bekymringer og arbeid, og synes ikke den ekstra betalingen er verdt det.

    Jeg venter dermed på en jobb i Forsvaret selv som kommer om ikke lenge, og tenker å søke der. Vet at grunnlønnen er ca 450k, men gode muligheter for overtid og spesialoppdrag (eksempelvis på båt i en mnd med rundt 120k brutto) dersom man ønsker. Har bekjentskaper i samme stilling som pushet 900k ifjor, men det var mye overtid selvsagt.

    Nå har jeg tjent en del på hussalg i samme periode, så har god sikring økonomisk som sikkert spiller inn på tankegangen min, men jeg tar gjerne lønnskutt for en litt mildere hverdag med tanke på stress og arbeidsmengde. 

  7. Geirr skrev (21 timer siden):

    Nesten all-in i et globalt indeksfond med 0,2% forvaltningshonorar. Evt supplert med et tech-fond dersom en ønsker mer en ca 15% eksponering mot tech-sektoren.

     

    Tips til slike fond for en som har null peiling?

  8. Mulighet for 2x zoom uten å benytte digital zoom på grunn av det ekstra kameraet. Høyere oppløsning, mye bedre kontrast og sortnivå på grunn av OLED kontra LCD-skjerm. Bedre lysstyrke. Stål og ikke aluminiumsramme, støtte for LTE-A 4x4 CAT.19 med nye Intel 4G modemet, ikke-Pro bruker samme modem som fjorårsmodellene med LTE-A 2x2 CAT.16. Matt bakside kontra blank. Mulighet for mer kompakt modell (Pro), eller større modell (Pro Max). Hurtliglader følger med.

    Tusen takk for et veldig godt svar! Ender nok med Pro på meg.

  9. iPhone 11 og iPhone 11 Pro har hhv 3110 mAh og 3190 mAh. Strømforbruket er omtrent identisk med en ørliten fordel til iPhone 11. (for strømforbruk har jeg brukt XR og X modellene)

    Så batteritiden skulle bli omtrent helt identisk. iPhone 11 er helt klart det beste kjøpet av de tre. Veldig liten forskjell på de og stor prisforskjell.

     

    Synes også prisforskjellen var ganske stor ja, og ser ikke helt behovet for Pro dersom det ikke er markant bedre. Er jo 30-40% dyrere.

  10. iPhone 11 er faktisk litt større enn Pro-utgaven. (6,1 vs 5,8).

    iPhone 11 Pro Max derimot er større. (6,5)

     

    Apple påsto at XR hadde lengre batteritid enn XS, så jeg vil faktisk anta at 11 har marginalt bedre batteri enn Pro. (Ikke Max)

    Dette skyldes at den har mindre oppløsning (PPI) enn det Pro har.

     

    La merke til det når jeg så på specs. Hvordan er totalstørrelsen kontra Iphone 7 som jeg har idag? Er det mer av fronten som er dekket av skjerm som gjør det, eller er selve telefonen mye større?

  11. Hei!

    På nyåret skal vi bli foreldre. Håper noen kan bistå litt ift hva som er gunstig økonomisk i vår situasjon, jeg forstår hvertfall ikke helt hva som blir riktig for oss å gjøre ift jobb og permisjon..

    Jeg er i 100% jobb med rett i underkant av 700 000,- i årslønn.
    Min samboer er under full utdanning og har 50% jobb ved siden av med ca 200 000,- i årslønn. Hun satser på å fullføre utdanningen dette skoleåret og ha bachelorgrad til våren. 

     

    Hun har i utgangspunktet stilling ut året, med mulighet for å forlenge den. Vil det være lurt økonomisk? Som foreldre blir vel store deler (alt?) av lån/stipend dekket såvidt jeg har skjønt det, og mener også å ha lest noe om 50% stilling, men finner ikke tilbake til det..

     

    Tar gjerne imot hjelp og erfaring her!

  12. Hva du jobber som: Daglig leder i en liten bedrift.

     

    Hvor gammel du er: 29

    Hva tjener du: 670 000,-

    Hvor mye betaler du i skatt? Tabelltrekk, ca 20k i måneden.

    Utdanning: Grunnskolelærer

    Annet: Telefon, trening, gunstig pensjon- og forsikringsordning. 7 uker fastsatt ferie, samt 10 valgfrie dager utover dette.

     

    Jobber mindre enn jeg gjorde som lærer, til bedre lønn. Forstå det den som kan :ph34r:

  13. Hva er det beste kredittkortet egentlig? På personlig plan sitter jeg med Shell og Norwegian (samt DNB), men har fått en mulighet via jobb til å ha et kredittkort som står på meg, men brukes til å betale endel jobbreiser og lignende. Jobben dekker eventuelle årsavgifter også, så det er null stress. Noe å anbefale her?

  14. Har ikke annet MC enn det jeg har fra DNB. Fristende med Shell MC om både regninger (via Payr) og vipps gjelder på bonus. Er det maksgrense for bonus på dette kortet?

     

    Hvilke andre lukrative MC finnes det? Er så mye smådetaljer som står på sidene til de ulike variantene, så greit å høre om noen har erfaringer. Tenker å gå over til å bruke kun MC til både reise, regninger og hverdagsutgifter (mat, drivstoff, klær osv). Vil det da lønne seg med ett kredittkort til hvert formål?

×
×
  • Opprett ny...