Gå til innhold

iBox

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iBox

  1. Jeg trenger litt hjelp med IE'en min, som er blitt kapret av noe som heter mysearchnow, som gjør at startsiden min konstant blir forandret til http://mysearchnow.com/passthrough/index.h.../www.google.com , den er vanligvis www.google.com. Det er ikke et virus(antar jeg), siden antivirusen min finner det ikke, men jeg finner det i Ad-Aware som spyware/adware. Men Ad-Aware klarer ikke helt å fjerne det. Det finner det, fjerner det men så dukker det opp igjen!

    Er det noen av dere som har en lur idé om hvordan jeg skal bli kvitt denne dritten?

     

    Jeg bruker forresten Opera til vanlig, men jeg trenger IE fra tid til annen når jeg f.eks skal bruke nettbank.

  2. Vel det er vel kanskje denne veien Intel burde ha valgt etter P3, som AMD gjorde med AthlonXP, isteden for det evige MHz jaget. Men det var vel for stor PR verdi i antall MHz.. Artig at det slår litt tilbake på de nå.

    Det er akkurat det jeg ville frem til. Etter en liten avsporing, kan en vel kanskje si at Intel er tilbake "på rett kjøl" ;)

  3. Første regel innenfor nettsider og tester :

     

    Aldri stol på The INQUIRER!

    Det stemmer at man skal være forsiktige å stole for mye på enkeltkillder, uansett hvilke kilder det er snakk om, dette gjelder også for the INQUIRER, men de har mange insidekontakter i hardware-industrien, og det hender at de får med seg scoop lenge før alle andre. Dessuten er det i tillegg spesifisert i artikkelen at det kommer fra "ubekreftede kilder".

     

    Og nå kom HW og med en artikkel om at neste generasjons Xeon skal baseres på Pentium M, og det peker i retningen av at neste generasjons desktop-Pentiumer og blir det.

  4. Ifølge ubekreftede kilder som the INQUIRER har snakket med, ser det ut til at Intel har droppet Tejas, etterfølgeren til Prescott til fordel for Pentium M arkitekturen. Prescott og Tejas er begge bygget på Pentium 4 arkitekturen ("Northwood" og "Willamette") mens Pentium M er basert på Pentium 3 arkitekturen. Pentium M har som kjent høyere ytelse "per clock" enn Pentium 4 og det virker for meg som at Intel kanskje har problemer med varmeutvikling på høye klokkefrekvenser/at de ikke får klokket neste generasjons prosessorer høyt nok, og derfor velger å satse på Pentium M.

     

    Artikkelen på the INQUIRER:

    http://theinq.net/?article=15749

     

    Jaja, etter år med Intels evige "Megahertz Matters" ser det nå ut til at de kanskje snur...

  5. ;) Vel, ser dilemaet. Optimalt sett burde Israel okkupere Vestbredden til Palestinerne har annerkjent staten Israels eksistens og etablert et stabilt og moderat regime som ikke har som mål å slette Israel.

    Vel, palestinerne har per i dag et selvstyre som anerkjenner staten Israel, og det er et moderat styre. Problemet er at Israel gang på gang stikker kjepper i hjulene for selvstyremyndugheten, slik at de ikke får gjort jobben sin, og dermed lager vekstgjord for ekstremister.

     

    Et eksempel er: Israel ber palestinske myndigheter om å slå ned på terror og selvmordsbombere. Samtidig bomber israelske fly og kamphelikoptre det palestinske politiet og politistasjoner, det eneste verktøy palestinske myndigheter har til å slå ned på terrorisme med.

  6. Jeg skal legge til side Tyskland/Preußen/Polen et lite øyeblikk og legge frem litt håndfaste fakta om Palestina/Israel.

    • Før 1920-tallet bodde det få jøder i Palestina
       
    • Før konflikten som blusset opp mellom jøder og arabere på 1930-40-tallet, var det få av araberne som bodde i Palestina som identifiserte seg som "palestinere" men de fleste identifiserte seg heller som syrere. Palestinsk nasjonalitetsidentitet vokste frem under konflikten med jødene i Palestina før opprettelsen av Israel, og etter, når hverken Israel eller de fleste araberstatene var over-ivrige til å ta imot palestinske flyktninger.
       
    • However, det betyr ikke at hverken Israel eller de arabiske stater har tatt imot flyktninger. Det bor ca. 1.2 millioner israelsk-arabere i Israel i dag, hvorav 1 million er av palestinsk opprinnelse. Estimater varierer mellom 50-80% andel av befolkningen av Jordan er palestinere. Her er en total oversikt over spredningen av den palestinske befolkningen:
       
      Country or Region Population
      West Bank and Gaza Strip 3,299,000
      Israel 1,013,000
      Jordan 2,598,000
      Lebanon 388,000
      Syria 395,000
      Saudi Arabia 287,000
      Gulf states 152,000
      Egypt 58,000
      Other Arab states 113,000
      The Americas 216,000
      Other countries 275,000
      TOTAL 8,794,000
      [Kilde:http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian]
       
      Okay FiskePinna, så du sier araberstatene tok imot 0 palestinske flyktninger? Hvis man bare legger sammen tallet på palestinere i de forskjellige araberlandene oppført i listen over, vil du komme frem til at de har tatt imot 3,991,000 palestinere siden opprettelsen av Israel.
       
    • Både Israelere og palestinere har masse blod på hendene i denne saken, ingen er uten skyld.
       
    • Per i dag, er Israel den sterke part i midt-østen, Israel har det mektigste militæret i midt-østen, og mottar årlig mange milliarder i pengestøtte fra USA, nettopp til dette formålet.

    Der er et noen håndfaste fakta som alle burde kunne si seg enig i.

  7. Alle som deltar i denne diskusjonen, vær vennlig å skille mellom "jøder" og "israelere" og "muslimer" og "palestinere". Det er det veldig mange som ikke greier, og det gjør at temaet blir veldig opphetet, og anklager om antisemittisme, vice-versa. Mange ser bare konflikten som en konflikt mellom jøder og muslimer. Mange holder derfor med jødene, fordi jødedommen er en "snillere" religion enn islam. Vel og merke er mesteparten av Israelerne jøder, og israel ble opprettet som en jødisk stat. Poenget mitt er at man ikke må mislike jøder selv om det bor en haug av de i Israel, samme med muslimer.

     

    Å sammenligne Israel med Polen er ganske bak mål. Polakkene er et slavisk folkeslag som har bodd i det samme området med "on-off" stater i over 1000 år. Jødiske immigranter kom til Palestina (British Mandate of Palestine) for litt over 80 år siden. Ja, jeg vet at de var der før det og, men det var 1500 år siden! I 1500 år har Palestina vært arabiskkontrollert. Etter femten hundre år, skal de kunne komme tilbake og kreve land, fordi de var der først? Det var for 1500 år siden!

     

    Opprettelsen av staten Israel var et historisk feilgrep. Før opprettelsen, var det jødene som var terrorister og bombet palestinerne. Selve statsopprettelsen ble en humanitær katastrofe av de helt store. Flere millioner ble drevet på flukt og millioner bor i flyktingeleire den dag i dag. Krigen som brøt ut i 1948 mellom Israel og araberne var resultatet av en underliggende spenning som hadde vært mellom araberne og palestinerne i over 20 år, hvor begge sider hadde blod på hendene, og at flere fremstående israelere proklamerte at det var israelernes mål å erobre hele Palestina, ikke bare den delen som var blitt tildelt dem av FN. Samtidig med dette, bygget Israel opp en hær og samlet sammen de som tidligere hadde vært jødiske terror-organisasjoner inn i denne hæren. De arabiske statene så dette, og angrep Israel som et "pre-emptive strike", for å ikke bli angrepet av Israel selv, når de ble sterke nok. Og helt siden Israel vant denne krigen, har de vært i førersetet. I 1967 startet Israel seksdagerskrigen og tok Sinai-ørkenen fra Egypt, i 1973 startet araberne Yom-Kippur krigen, for å ta tilbake tapt område, en krig som de tapte, men grensene ble senere satt tilbake pre-1967 nivå (hvor Israel utgjør ca. 70% av områdene på det som tidligere var Palestina).

     

    Men legger man vekk det og spoler frem til i dag, så er kjernen i konlikten opprettelsen av en palestinsk stat. Hver gang det har blitt forsøkt å opprette en palestinsk stat, har det blitt satt kjepper i hjulene for det, hovedsakelig fordi det er fortsatt sterke krefter i Israel som vil at Israel skal ha hele Palestina. De vil deportere 3.5 millioner palestinere til nabolandene, fordi de mener at det ikke finnes palestinere, bare arabere.

     

    Tilbake til sammenligningen Tyskland-Polen. I bunn og grunn så ble tyskerne happy fordi de fikk en en egen stat. Det har palestinerne enda ikke fått.

  8. Hallo, nå har du tydeligvis skulket en time. Etter gjentatte nye opptellinger og fortsatt mye tull, gikk det til høyesterett som benyttet de amerikanske valglovene for å bestemme valgets vinner. For å si det slik, hadde Gore blitt erklært for rette vinner i høyesterett, ville det være noe alvorlig galt. DA hadde demokratiet sviktet. Bush var den rettmessige vinneren, for i US som i No, teller ikke vær stemme like mye.

    I praksis gjorde de ikke det. De holdt med Bush i saken, og valgte å ikke telle opp stemmene, fordi flertallet av høyesterettsdommerne var REPUBLIKANERE! Og republikanerne vil jo selvfølgelig ha en republikansk president, derfor legger de demokratiske prinsipper og sunn fornuft til side og stemmer for Bush.

     

    Over til noe annet. I sin bok "Stupid White Men", legger Michael Moore frem fakta og beviser at uavhengig av de stemmene som ble talt opp, og "straffedømte" som ikke fikk stemme, så jukset Bush til seg seieren ved hjelp av utenlandsstemmer. Ved å telle med stemmer som det var feil med (flertallet av stemmene det var feil med som ble talt med var republikanske), stemmer som var postlagt forseint (enkelte var postlagt ETTER valgdagen) og utenlandsstemmer som var postlagt i USA!

     

    Og vær så snill å ikke kom å si at alt jeg skriver bare er tull og tøys. Jeg vet at du ikke har lest boka...

  9. Jeg har faktisk planer om selv å kjøpe en av de nye lommepc'ene med en slik prosessor, fordi den også er den raskeste og kuleste prosessoren som blir å få i lommepc til sommeren.

    Men jeg liker selvsagt ikke at det finnes DRM i prosessoren, men men...

    Hvorfor vil du kjøpe en lommepc med en DRM prosessor? Selv om den er den raskeste, jeg har i grunnen ikke sett det store behovet for masse prosessorkraft i en PDA. Er ikke hovedpoenget med disse å lagre avtaler, notater, etc...?

  10. Digital Millennium Copyright Act forbyr deg å tukle med tenkologiske duppeditter som du kjøper. Noe som vil sikkert forby å tukle med hardwaren på pcen din for å gå rundt DRM. Jeg vet ikke så mye om dette foreløpig, med prøver å finne ut mer.

     

    Sjekk ut denne siden som handler om temaet:

    http://www.freedom-to-tinker.com/

     

    Wikipedia-artikkel om Palladium, Microsofts DRM OS:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Palladium_operating_system

  11. "The Big Masterplan" til de som står bak DRM er å omforme internett til å bli DRM, dvs. at for å komme inn på store sider, som f.eks. msn.com, så må du ha en DRM-maskin. Det er nok litt frem i tid, men hvis de får virkelig iverksatt dette, betyr det at for å i det hele tatt få noe nyttig ut av en datamaskin og internett, så MÅ du ha en maskin med Digital Rights Management. Hvis ikke noen finner opp et "internet 2" uten DRM, som tar over for internett i popularitet og innhold, så betyr nok det "hadetbra" til data og "heisann" til seter og sauer.

  12. En kan ikke bygge et samfunn på billig bensin og sprit.

    men man kan bygge et samfunn på dyr bensin og sprit? :)

    Man kan ødelegge et samfunn på billig bensin og sprit. Billig bensin fører til at folk kjører mer, ergo mer forurensing og helseproblemer i byene forårsaket at økt biltrafikk, noe som spesiellt rammer de gamle og syke og er allerede i dag et stort problem flere steder.

     

    Billig sprit VIL føre til økt alkoholisme, flere dødsfall forårsaket av alkoholforgiftning, familietragedier grunnet alkohol, osv.

  13. Jeg leste for en stund tilbake siden en test der de sjekket ytelsesøkning i windows med mer RAM, og på den testen var det en merkbar ytelsesøkning fra 512 -> 1024 MB, men ikke så stor forskjell 1024 -> 2048. Skal prøve å finne den igjen.

     

    Etterhvert nå som nyere og kraftigere spill kommer, vil det sansynligvis ikke bare være prosessor og grafikkort som er flaskehals, men også mangel på minne. Kravet til mye minne kommer til å bli merket best når det kommer rene 64-bits spill til AMD64 og iAMD64 plattformene.

  14. Jeg kan vanskelig se at Itanium skal kunne måle seg med AMD Opteron når det gjelder pris/ytelse i nærmeste fremtid. En annen ting er at de to prosessorene sikter inn mot forskjellige markeder. Itanium sikter seg først og fremst inn mot markedet med store enterprise-servere, der de først og fremst konkurrerer med prosessorene SPARC fra Sun og POWER fra IBM.

×
×
  • Opprett ny...