Gå til innhold

M-G

Medlemmer
  • Innlegg

    145
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av M-G

  1. Vi skal endelig få min svigermor ut av steinalderen og over på smarttelefon. Hun er svært bekymret for SMS-er og kontakter som vil gå tapt ved en slik overgang...

     

    For smarttelefoner er det enkelt å overføre data når man bytter mobil.

     

    Er dere kjent med om det finnes noen mulighet for å overføre kontakter og SMS-er fra en eldre mobil (Nokia 2760) til en smarttelefon (Samsung Galaxy-serien)?

  2. Tror nok ikke skolen kan tvinge noen til å delta på disse turene så det burde være en enkel sak å fortelle klasseforstander at man ikke ønsker å delta. Hadde selv tilbudet om å delta på slik tur på ungdomsskolen og valgte å ikke reise, da fikk jeg tilrettelagt et prosjekt som jeg jobbet på de dagene de andre var på tur sammen med en kamerat som heller ikke reiste. Så er nok bare å ta det opp med klasseforstander/kontaktlærer eller hva de nå kalles og evt FAU dersom du støter på noen problemer.

  3. P/E forteller hvor mye aksjekjøpere må betale per enhet fortjeneste som en bedrift generer. Risikofylte aksjer vil ha en lavere P/E fordi avkastningskravet - k er høyere hvilket gjenspeiles i formelen: P/E = (1 - b)/(k - g)

    Hvor:

    b - andel tilbakeholdt fortjeneste

    g - vekst (b * R)

    R - egenkapitalrentabiliteten

  4. "Klasse T gir også førerrettighet for klasse M 147.

     

    Klasse M147 (firehjuls moped)

     

     

    Denne klassen gjelder føring av tre- eller firehjuls moped, herunder såkalt mopedbil. Søker må bestå teoretisk førerprøve etter å ha dokumentert gjennomført obligatorisk mopedopplæring. Søkers vandel og helse blir kontrollert før førerkort utstedes. Helsekravene er de samme som for personbil.

     

    Før man fyller 18 år, er førerettigheten begrenset til tre- eller firehjuls moped med egenvekt ikke over 150 kg (minus batterienes vekt ved eldrift)

     

    Klasse M 147 gir ikke rett til å kjøre tohjuls moped."

     

    Så nei du kan ikke kjøre tohjulsmoped med klasse T - traktor.

  5. Fra: http://forsvaret.no/verneplikt/etter-forstegangstjenesten/Sider/pa-kontrakt.aspx

     

    På kontrakt

     

    Etter førstegongstenesta kan du søkje som grenader eller matros i Forsvaret.

    Som grenader eller matros er du ein verva soldat og skriv ein kontrakt på tre år. Denne kontrakten kan utvidas til opptil ni år.

     

    Som verva får du moglegheit til å søkje stillingar som er spesialiserte. Det kan vere maskinist på eit fartøy, fotsoldat i ei profesjonell avdeling eller ei stabsstilling. Når du jobbar som soldat over fleire år får du kompetanse som blir viktig for avdelinga du jobbar for. Dette kan gje deg fordelar når du søkjer andre stillingar i eller utafor Forsvaret. Du har òg moglegheit til å søkje stillingar til operasjonar i utlandet.

     

    I tillegg er det mogleg for verva soldatar, etter kvart som ein opparbeidar seg erfaring i tenesta, å søkje befalskurs. Dette er vanleg etter tre-fire år. Då tek du eit kortare kurs for å dekkje dei militærfaga som er obligatoriske for å bli befal.

  6. Det virker som et langt mer fornuftig valg enn trådene dine jeg har lest om Border Collie og tilsvarende. Hvis du ikke allerede har gått gjennom dem så er jo dette noen websider å starte med:

    http://no.wikipedia.org/wiki/Shetland_sheepdog

    http://www.nssk.no/

     

    Siden dette også er en lettlært hunderase så vil det være ekstremt viktig at dere er konsekvente i oppdragelsen og når den skal lære nye ting.

     

    Lykke til!

  7. Har en Desire som jeg ønsker å koble opp mot et trådløstnettverk som er sikret med 802.1x Enterprise PEAP og som krever CA-sertifikat. Har installert sertifikatet på telefonen men finnes ingen valgmulighet for å velge det under konfigurasjon av nettverket da fase 2-autentifisering kun har valgene MSCHAPV2 og GTC, ikke none som på feks Samsung Galaxy S med Android 2.1.

     

    Kan noen hjelpe meg med apps eller andre metoder for å fikse dette. Har prøvd det jeg kan finne av wifi konfiguratorer på market og googlet i store mengder uten resultat så langt.

     

    Løst!

  8. Ok. Skjønner. Men hva er dette UPN greiene? Kan ikek si jeg har vært borti det før

     

    Det går på å sette lettere domenenavn enn de lange reglene det til tider kan bli mens man fortsatt peker til samme tjeneste. Kan vel sammenlignes som en DNS tjeneste for domenenavn hvis jeg har forstått riktig. Se mer her.

  9. Hvor gode i matte er egentlig de som driver med dette? Nå er jeg ferdig med R2 matte på VGS, noe som gikk rett til helvete, besto ihvertfall men,- hvis Økonomi utdannelsen har like vanskelig matte har jeg dårlige tider i vente

     

    Er en del matte i siviløkonom utdanningen, går selv på NHH. Temaer som derivasjon og logaritmer går man for eksempel en del videre med, sammen med mye annet.

×
×
  • Opprett ny...